A ja znowu TCIOFa wałkuje i se wspominam =)
A to Moldy Peaches to tak znam ze dwa kawałki i musze sobie sobie obczaić szerzej.
A PS jest zupełnie inny (na tej płycie, oni wogóle kompletnie inaczej grali...) niż BRMC na 'Howlu'. Ostry, szybki, radosny, 'potańcówkowy' wręcz. Tak samo sięgają do American Roots ale inne nastroje tworzą.
O, a Sons And Daughters znacie? Przez Domino wydani, przeszli bez echa. A nie zasłużyli na taki los.
no i mają zabójczo mało seedów na torrencie _^___
Aż mi zajawkę na Primal Scream zrobiłeś. "potańcówkowy"? Czegoś takiego właśnie poszukuję. Cuś wesołego, żeby żyć się chciało w tej spiekocie.
No i tak btw czekam na nowe Muse. Nie wiem kiedy mi przyślą, ale od czytania samych recenzji mam wypieki na twarzy. PROGRESYWA!
Domino to kuźnia wielkich płyt NRR.
Archie Bronson Outfit! Czek dyz szit ałt!
nowe muse juz mam. ROXOOOR! \m/
Potańcówkowy w tym oldschoolowo-amerykańskim znaczeniu tego słowa. Bezpretensjonalnie 'wieśniackie' i radosne.
Sprawdzam nowe Mars Volta. Potega internetu jest niezmierzona :}
Sprawdzam nowe Mars Volta. Potega internetu jest niezmierzona :}
Jak będziesz miał to widzę to zaraz na rapidsharze ;]
Nie wierzę, żeby Ci się udało. Premierka 21.08. 76 minut muzycznej ekstazy.
Jezeli album ma sie nazywac Amputechture [a zdaje sie, ze ma] to mam go z poltoramiesiecznym wyprzedzeniem :}
http://www.torrentz.com/torrent_825561.html - bo upload na rapidshare w moim wykonaniu to tragedia nowozytna ;)
QUOTE(MisieK @ 13.07.2006 16:14)
póki co jeszcze jestem na wakacjach, ale jutro wracam także cierpliwości, zobaczymy co się da zrobić;>
Katoooon!
Primal Scream jest genialne ;d
No proste. Nowej płyty słuchasz?
Łaaaa, ale mieliśmy próbę!!! Z musu musimy jutro zagrać koncert bez bębnów na akustycznycych gitarach. Z musu, który dziś przekształcił się w ekscytacje =D Będzie lekkie B.R.M.C. ale co tam. Czegoś takiego ta mieścina jeszcze nie widziała. Nasze piosenki w takich aranżacjach nabierają przejrzystości. I mnie słychać, co nie często się na naszych koncertach zdarzach. Planujemy wydanie diwidi, więc oczekujcie z niecierpliwością, hehe.
no nowej nowej. SS & JG rox! ;d
Katonie, ja poproszę wersję exclusive łącznie z imprezką, na której będą wszystkie myślenickie grouppies ;] Życzę powodzenia! No i żeby to faktycznie był najlepszy koncert w Waszej karierze!
W Myślenicach nie ma grupies. Napisałem o tym przedwczoraj piosenkę i ona będzie na koncercie. Tyle w temacie dziewczyn =P
A koncert się uda. Jeśli się nie skujemy. A ja zadbam, żeby nie.
Kill Your Pride w wersji akustycznej nabiera nieznanych głębi.
nie skujecie się. sralimuchy bedzie wiosna. ostatnio jak miałeś się nie skuć to ledwo wytrzeźwiałeś przed rhcp.
Skujemy się. Po koncercie.
A jak się ostatni raz miałem skuć w Gdyni, to nie byłem w stanie - o, okrutny losie.
ta. za mało żubrówki. podzielam twój ból. ale odbiłem sobie kilkadziesiąt godzin wcześniej.
Timmy jest Waszym/Waszą największym/największą grouppie. Oj nie mógł się powstrzymać od śpiewania Kill Ya Pride i ja muszę przyznać, że również czasami dawałem się ponieść emocjom. Wydajcie studyjna epkę, chcę to mieć w idealnej jakości, bez szmerów.
Myślenice mają dużo bardziej sprzyjający klimat do spożywania napojów wyskokowych. Morskie powietrze wywiewa alkohol z głowy. Zawsze. No chyba, że lubisz picie w nieumiarkowanych ilościach. Jest ryzyko, jest zabawa.
To przez ten pieprzony jod.
Entuzjazm Timmy'ego dla tej piosenki naprawdę uskrzydla - wielkie dzięki Timmy!
Tobie zresztą też wielkie dzięki za wszystko w temacie Stagnacji - liczę na Ciebie wciąż i zawsze =P
Chyba w sierpniu bierzemy studio na dwa dni. Ale to się jeszcze okaże, bo z piniondzami różnie może być.
ech i tyle jeśli chodzi o wakacje.
ale do rzeczy - amputechture będzie pod wieczór, wrzucam na rapidszera, potem wyedytuję posta.
edit #1:
dla niecierpliwych i wolących torrenta z dużą ilością seedów:
clickedit #2:
dla zwolenników rapidshare, część I z III:
click (archwium nie jest łączone, także śmiało ściągać od razu).
edit #3:
część druga:
click.
edit #4:
i ostatnia:
click.miłego słuchania.
Ostatnio tam sobie posłuch..e różnych, nie, ale teraz Dog Eat Dog nowe. DED znam bardzo powierzchownie, potrafię ocenić tylko tyle, że pierwsze płyty były surowsze. Zresztą no wiadomo, jeden z ważniejszych zespołów należących do sceny hardcore. Nowa płytka niesamowicie chwytliwa - dużo dorbych riffów, krzykliwe refreny [bez przesady], perkusja na swoim miejscu. Polecam.
Nie pisałem nic o Małpkach. Podchodziłem do nich bardzo sceptycznie, ale i ja się na nich złapałem. 'View From The Afternoon', 'I bet...' czy moje ulubione 'When The Sun Goes Down' to już dla mnie niemalże klasyki. Nie wiem, może ktoś jeszcze nie był przekonany do nich - polecam gorąco.
A idź pan w podsłuch..Widac, ze spece od MTV sie za to wzieli ;P
3. Metallica
BlackOmen
16.07.2006 10:21
Lepiej jeszcze jest czytajac kto sie znalazl na dalszych miejscach.
koniec sierpnia, gdańsk
gilmour i reszta floydów, oczywiscie bez watersa. Najpierw piosenki Gilmoura potem już tylko PF.
i mnie tam nie będzie ;(
uwielbiam last.fm!
sluchanie radia sasiadow to radosc nieopisana. dzieki niemu postanowilam sciagnac of montreal 'the gay parade' [jacy weseli!] i the unicorns 'who will cut our hair when..' [jacy zywi!] . poza tym odzyly wakacyjne przeboje typu 'ladyflash' the go team czy 'art star' yeah yeah yeahs [aaaahhhrrtt staaaaaahghrrrr!].
to nic, ze nowy layout last.fm jest zbyt skomplikowany - jak dla niektorych ;P - jest to jedna z lepszych rzeczy jaka mi sie ostatnio przydarzyla.
A ja się żrę z moim basistą. Bo on nie kuma nic z nrr. I już mnie to męczy. Ja też kocham Red Hotów, tak!, ale monotonia jego inspiracji jest nie do zniesienia. No sorry, jeszcze Black Sabath ostatnio. I SOAD. Wielki szacunek dla tych kapel, ale ja NIE CHCĘ TAK GRAĆ. Już nawet mój kuzyn Libertinesów pokochał. I wetuje fajne piosenki. A to jest ziom. Ziom nad ziomy. U nas się nie odchodzi z zespołu za różnice artystyczne. U nas się je rozwiązuje. Ale Boże, jak to rozwiązać?!?
Koniec lamentacji. Musiałem.
katon katon, nie zmuszaj go, nie lubi to nie. przypomnę ci tylko, ze członkowie wielkich zespołów nie zawsze mili podobne gusta muzyczne. ;] obaj musicie iść na kompromis.
Ja cały czas idę. Jestem jednym wielkim kompromisem. I lubię funk. Kocham funk. Ale czasem mam ochotę ułożyć se linię wokalną kurde niechby i ala Thom Yorke i nie chcę już słyszeć: Wymyśliłem też wokal, zaśpiewaj to tak w stylu Kiedisa, wiesz...
łe. to nie. byle nie jak RHCP. Byle nie za bardzo jak RHCP.
dawaj maniere Chucka Shuldinera. albo Joey'a Belladonny :}
SOAD? Lubie, ale to jedna z najgorszych sekcji rytmicznych na zywo. Z kogo on bierze inspiracje? XD
Dobrze, że głównie z Flea i Chada. Oni są jedną z najlepszych sekcji na żywo.
A soad po Ozzfeście zawiesza działalność. Shavo i Daron mają nowy zespół. CO mnie natomiast cieszy to fakt, że Serj wydaje solowy album. Poczekamy, zobaczymy. Trochę mi chłopaków szkoda, mimo, że ostatnimi czasy nie oczarowali mnie mezmerize/hypnotize.
Primal Scream przesłuchane. Muszę przyznać że zrobili na mnie dużo większe wrażenie aniżeli BRMC. Bądź co bądź jest to wciąż "harmonijkowy" klimat, którego przeboleć nie mogę, ale zaczynam się przyzwyczajać.
Przyzwyczajaj się. Klasykę trzeba kochać i szanować, nie mówić źle o Cashu i słuchać harmonijek =D
Myślę, że pogo naprawdę trzeba opisać dość obszerniej. Zapraszam
tutaj. Wikipedia naprawdę ładnie to opisała.
Jeśli dalej by się opierać na naszej kochanej encyklopedii internetowej, to apocal
yptica reprezentuje swoją muzyką
cello rocka.
A ja jestem zakochana w łowcach, czyli w polskim zespole
hunter *-*. Oficjalnie pisano o nich, że grają trash, power lub heavy metal, ale ja, tak samo jak sami członkowie zespołu, przychylam się tutaj do soul metalu. Ich biografii pisać tu nie będę, ale jeśli ktoś jest zainteresowany historią Draka i reszty muzyków, zapraszam
tu.
Gorąco polecam również ich
oficjalną stronę, gdzie można ściągnąć legalnie niektóre kawałki. Na początek polecam 'Pomiędzy niebem a piekłem' i 'Kiedy umieram'. A tym, którzy bardziej zaangażują się w słuchanie tej kapeli (ja, taka nietolerancyjna, wciągnęłam się od razu ^^') polecam szczególnie polską wersję najnowszego krążka T.E.L.I., lub Medeis.
Czyż Drak nie ma cudnowych włosów...? *-*'
Dla szufladkowcow mam jeden niezmienny zestaw pytan: jednoznacznie sklasyfikuj SOAD i Tool ;>
W pogo-dnej definicji cos sie nie zgadza? Wszystko pasuje, tylko opisane jest... specyficznie ;)
Oj, źle mnie oceniasz, do wielu rzeczy można mnie zaliczyć, ale nie do szufladkowców

. A opis pogo na wikipedii wydaje mi się naprawdę barwny i warty uwagi. Nie powiedziałam, że zostało źle określone, ale raczej, iż skromnie

.
A poza tym, czyż forum nie jest do wyrażania własnego zdania?
A propo Toola - maly eksperyment przeprowadzcie - pusccie [np. na winampie] po kolei Viginti tres i Wings for Marie i jednoczesnie [na drugim playerze, np foobar] 10.000 Days
ciekawe połączenie trzech piosenek wychodzi, tudzież można powiedzieć, że zupełnie nowa. stwierdzam nawet, że to prze-zaczepiste. jutro pobawię się goldwave'em i ewentualnym zainteresowanym wrzucę cały kawałek, dzisiaj już mi się nie chce;d
Teraz wiadomo, czemu tyle trzeba czekac na ich plyty
http://muzyka.onet.pl/0,1357581,newsy.html ;[[[
BlackOmen
18.07.2006 14:03
Łooo syfiasto z tym bisem. A już mieli u mnie dużego plusa za wsparcie Deriglasoffa w robieniu albumu 'Produkt'. Widać, że najpierw zeszmaciła się 3jka teraz Bis. Czekamy co z 1, 2, polinią i radiem parlament

edit:
wróć w 1 też były zmiany, które mi się nie podobały z rockowa listą w sobotnio-niedzielne noce :x ZOMG
:/...jestem bardzoświetnie rozczarowana :/....to już nie będzie mocnych nocnych...:/...a trójeczka siem jeszcze jakoś trzyma...przynajmniej jak na razie nie widzę niczego lepszego....
QUOTE(BlackOmen @ 18.07.2006 15:03)
Łooo syfiasto z tym bisem. A już mieli u mnie dużego plusa za wsparcie Deriglasoffa w robieniu albumu 'Produkt'. Widać, że najpierw zeszmaciła się 3jka teraz Bis. Czekamy co z 1, 2, polinią i radiem parlament

edit:
wróć w 1 też były zmiany, które mi się nie podobały z rockowa listą w sobotnio-niedzielne noce :x ZOMG
nie da się utrzymać takiego radia i chcąc niechcąc musieli 'przerobić się' na wpół zawodową call-girl. takie czasy, trzeba umieć się sprzedać.
i nie mów jeno zią, że trójczyna się zeszmaciła. dała trochę ciała, ale nie przesadzajmy, bo wciąż ma kilka przednich audycji... szczegół, że nadają je z myślą o ludziach cierpiących na bezsenność.
Pani Szydłowska? ;] Grim, za rok na Open'erze ją wyrywamy. Alternatywny kształtuje moje gusta muzyczne w znacznej mierze. Co więcej? Minimax, nieśmiertelna lista przebojów i lista osobista. To wszystko.
QUOTE(Ahmed @ 20.07.2006 01:10)
Pani Szydłowska? ;] Grim, za rok na Open'erze ją wyrywamy. Alternatywny kształtuje moje gusta muzyczne w znacznej mierze. Co więcej? Minimax, nieśmiertelna lista przebojów i lista osobista. To wszystko.
oprócz tego co wymieniłeś bardzo często słucham 'trzy kwadranse jazuu niemalże do potęgi', bo co jak co, ale jak jan ptaszyn-wróblewski prowadzi to nie ma uja we wsi. jego po prostu chce się słuchać. no i 'manniaka po ciemku', audycja blues'owa. gruby zawsze puszcza takie kawałki, że mniej więcej 90% utworów nie kojarzę;}
a jeśli chodzi o Agnieszkę...arrr drogi Ahmedzie! trzeba mieć z nią choćby zdjęcie bez dwóch zdań (oczywiście zaraz po tym jak posikam się ze szcześcia jak ją zobaczę na żywo), a najlepiej żeby mi mówiła bajki na dobranoc ;D
to powinno być w temacie o muzycznych marzeniach i uniesieniach. W tym roku wsytarczyło ją zobaczyć i już kisiel ;] Ale za rok pora na jakiś odważniejszy krok. Na seks bez zobowiązań jeszcze nie pora. Trzeba podejść ją od dobrej strony. Jestem jej gotów wybaczyć palenie papierosów, bo ten głos...ten głos...ach ten głos.
Rysiek_Kowal
20.07.2006 00:38
Minimax'u i Listy osobistej nie trzeba reklamowac
to ja dorzuce Moje Miasto Nocą ale tylko czwartkowe bo prowadzone przez Metza
a takze dwie swietne audycje o nieprzyzwoicie poznych, dziwnych porach: 'Pastelowy Świat Rocka' w piątki o 2 rano i '3maj z Nami' w niedziele tez o 2 - obie prowdzi Piotr Stelmach - rowny gosc, lubi kombajn i wystarczy ;] obie audycje dlugie - pierwsza 2h, druga 4h wiec sporo muzyki czasami jakies wywiady, premiery, wszystko co lubimy razy 100 plus milion nowych rzeczy... tylko szkoda ze taka nieciekawa pora
a Alternatywny trzyma fason ale Trojkowy Ekspres byl lepszy bo kombajn czesciej lecial

a tak to trzeba czekac az Stelmach przyjdzie na zastepstwo ;]
na Bisie w sobote o 13 jest tez swietna audycja 'Ctrl Alt' - nazwa mowi sama za siebie - kontroluj alternatywe - nowe single, dobre plyty, czesto przedpremierowo, czasami fajne koncerty. slucham od niedawna ale juz przebija Alternatywny...
QUOTE("Ahmed")
to powinno być w temacie o muzycznych marzeniach i uniesieniach. W tym roku wsytarczyło ją zobaczyć i już kisiel ;] Ale za rok pora na jakiś odważniejszy krok. Na seks bez zobowiązań jeszcze nie pora. Trzeba podejść ją od dobrej strony. Jestem jej gotów wybaczyć palenie papierosów, bo ten głos...ten głos...ach ten głos.
ja juz sie zapisalem w tym roku na nastepny rok i jestem pierwszy na liscie do seksu bez zobowiazan
to ona pali? nie widzialem, a tyle razy przechodzilem obok tego namiotu :/
wracajac do tematu radia to dzis ucieszyl mnie ten
nius
Katarn90
21.07.2006 17:33
ja ostatnio jestem oczarowany paroma zespołami.
- Iron Butterfly
- Cream
- King Crimson
czyli klasyka