BlackOmen
18.09.2004 15:42
O_O Cat ale ci rzeczy w podswiadomosci sie zagniezdzily. Wspolczucie
Jezus Maria, kolejny.
To taki straszny wstyd znać piosenkę Budki Suflera, ojeju jeju!
Współczujcie mi, bo nie śpiewam Blind Guardian pod prysznicem...
Nie no Black, różne są rzeczy które człowiekowi w głowie zostają... na naprzykład ostatnio się złapałem na nuceniu Stinga, a jeszcze wczesniej jakiejs piosenki z reklamy;p
A niektóre teksty blind guardian w prost nadają się pod prysznic... oj tak ;D
BlackOmen
18.09.2004 19:18
Współczujcie mi, bo nie śpiewam Blind Guardian pod prysznicem...
Jak bys zaczela to wtedy bym ci wspolczul.
...na nuceniu Stinga...
Bardzo dobra muzyka. Mnie ostatnio bardzo wkrecilo sie pare kawalkow The Police ze Stingiem i Englishman in New York.
A niektóre teksty blind guardian w prost nadają się pod prysznic... oj tak ;D
Nie wnikam co ci pasuje do spiewania pod prysznicem.
A swoja droga ja ostatnio nuce Man Ath Work - Land Down Under nikt mnie nie przebije.
A dobra i zeby nie bylo za duzego offtopa. Hunter i piosenka Kiedy Umieram jest miazdzaca :]
QUOTE(Potti @ 18.09.2004 08:39)
e tam. tak sobie lubię Comę (przepraaszam Kira ;p). no i właśnie takie teksty mi się nie podobają... takie nadmuchane i nienaturalne. metafory nie trafiają w moje gusta w tym zakresie. ale tutaj, w Polsce, Coma jest jak najbardziej potrzebna.
hmm widzisz, a dla mnie właśnie teksty Piotrka są bardzo naturalne, pisane z taką swobodą i lekkością... no i są o CZYMS, mają jakiś sens, przekaz... tak jak pisałam wcześniej, może dla kogoś nie są to wyżyny i tak dalej, jednak dla mnie to świętość. =) no ale każdemu podoba sie co innego. to yasne.
co do Mandaryny, to dla mnie osobiście niesamaczne jest to, że można wziąć rockowy kawałek, który coś zawierał, jakąś myśl, po prostu przekaz i zrobić z niego taką szmatę, wyprać go ze wszystkiego. boże. może przesadzam, ale po prostu takie mam do tego podejście. mdli mnie od tej Mandaryny.
QUOTE(MisieK @ 17.09.2004 23:33)
Ja mógłbym tyle słów utoczyć
Krągłych i beztroskich
Ze słonego ciasta zmierzchów
Jeśli zechcesz je znać
Wzrok przekroczył linię horyzontu
Aby zginąć
A ty przy mnie śpisz i żyjesz
Nieodległa w snach
kobiety...
wes, mow/pisz jaśniej, bo nie wiem o co ci chodzi =D
Tzn ja nie mówię, że mi się podoba co pani Wiśniewska robi z piosenką. I love rock 'n' roll w wykonaniu panny Spears też nie uważam za specjalny hołd dla tej piosenki.
Chodzi mi tylko, że od samego nucenia jeszcze nikt nie umarł czy też zaczął sobie na ścianie plakaty zawieszać.
wszystkie drogi prowadzą do Mrągowa, baranki ;P jak wy nic nie wiecie^^"
Misiek, jeśli chodzi o to, że nie lubisz tekstów o tematyce damsko-męskiej czy jak to tam zwał, nieważne, wszyscy wiedzą o so chodzi, to bardzo się mylisz mój drogi, jeśli sądzisz, że teksty Comy mają taki charakter^^ w rzeczywistości to w zasadzie takich tekstów zupełnie brak, nie mówiąc już o banałach nieszczęśliwa miłość i innych tego typu. naprawdę, zaufaj (;
a widzieliśce nowy teledysk o zone?! ^^ buehehehehe. wymiata jak stad do końca świata. xd
Nie mówi się trendy tylko trędi!!!
Ja postanowiłam przetestować Comę i sciągnęłam sobie kilka kawałków. Leszek Żukowski ma rzeczywiście niesamowity wokal, no po prostu. A samą muzyke oceniłabym jako bardzo dobrą (:
Kira, lubie czasem piosenki o tematyce damsko meskiej... a ten komentrarz... co tez kobiety robią z nami ze potem takie teksty piszemy... eh...
Ja jestem trędi (niech ci będzie;p) widziałem to zajebiste disco
piszemy? o , Misiek, piszesz teksty? wow, nie wiedzialam, rzuc darmową próbką
ja piosenki o zabarwieniu damsko-męskim lubię... w pewnych ilościach. i muszą być mieć ciekawą, niebanalną formę. uwielbiam np. teksty Myslovitz. są proste, ale niebalne i bezpretensjonalne. dla mnie fantastyczne.
postanowiłam przetestować Comę i sciągnęłam sobie kilka kawałków.
a moze zapytać, ktore?
BlackOmen
19.09.2004 22:44
QUOTE(Child of Bodom @ 19.09.2004 18:33)
Dżizas k*** ja p**** polecam wszystkie kapele. Jedna lepsza od drugiej.
Popieram poprzednika... okurwamać...
BlackOmen
20.09.2004 10:27
A swoja droga czy ma ktos prawdziwy gotyk. Cos al`a Dargaard. Lub cos co uwaza za normalnie brzmiacy (czyli nie Nightwishowski) gotyk
nie rozumiem czegoś. przecież wyraźnie jest napisane, że chodzi o metal gotycki, a nie gotyk. a metal gotycki to coś zupełnie innego niż gotyk. Within Temptation, Nightwish, Lacuna Coil, Lacrimosa chyba też; to jest własnie gothic metal. nie zgadzam się jedynie co do Evenescence. chociaż zwykło się mówić, że to gotyckie klimaty. no ale dla takich ludzi Avril to rock, a Linkin Park - metal, więc cóż. generalnie na gotyku nie znam się kompletnie, ale słyszałam kilka kapel i moge potwierdzić, że jest to muzyka, która nie ma za wiele wspólnego z metalem gotyckim. jedynie co łączy te dwa nurty to chyba zamiłowanie do czerni.
BlackOmen
20.09.2004 19:34
a metal gotycki to coś zupełnie innego niż gotyk.
Odziwo jak natazie wszyscy metal gotycki wlasnie klasyfikowali jako gotyk. Aby nie odstawac chce dostac definicje jednego i drugiego.
Linkin Park - metal
A 'Raz Dwa Trzy' to disco polo.
[quote=BlackOmen,20.09.2004 20:34]
[quote] a metal gotycki to coś zupełnie innego niż gotyk. [/quote]
Odziwo jak natazie wszyscy metal gotycki wlasnie klasyfikowali jako gotyk. Aby nie odstawac chce dostac definicje jednego i drugiego.
większośc nie zawsze ma rację^^
ktoś kiedyś powiedział, że muzyka gotycka sama w sobie nie istnieje, jest najwyżej muzyka słuchana przez gotów [przez co staje się gotycką]. może więc zamiast pisać jakieś definicje po prostu napisze ci, co jest uważane za gotyckie, a co za metal gotycki i sam przesłuchasz, porównasz.
klasyczyny gotyk, to od czego się zaczeło: Bauhaus, Joy Division, Sisters of Mercy, Siouxsie & the Banshees, The cure. no a metal gotycki; Moonlight, Artrosis, the Gathering itd. widzisz różnicę?
a tak BTW... to ostatnio zauważyłam, że słuchanie metalu gotyckiego stało się powszechnie obciachowe... heh.
QUOTE(Kira @ 20.09.2004 21:37)
a tak BTW... to ostatnio zauważyłam, że słuchanie metalu gotyckiego stało się powszechnie obciachowe... heh.
O, a to dlaczemu? [Pytam się, bo sam czegoś takiego nie zauważyłem]
A tak NBTW
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/metal/news?inf=544466 Szczęśliwym rodzicom i nowożeńcom dużo szczęścia ;D
Kategoria LoL
BlackOmen
21.09.2004 07:46
dziwisz sie?
http://www.castleparty.com/forum/viewtopic...c0e20e01b9883a3http://www.necroticobsession.com/ <- jezeli ktos nie chce obrzydzic sobie dnia i zachowac dobrezdanie o gotach nie wchodzic
Child, nie wiem, dlaczego, ale tak trochę jest. po prostu gothic metal [nie gotyk!!!!!!] tak samo jak black jest trochę kiczowaty... tak już jest ;]
mnie osobiście smiesza te mroczne, gotyckie stroje, mąką na twarzy i tak dalej. zresztą wydaje mi się, że to nie strój jest wyznacznikiem bycia prawdziwym fanem tej muzyki. nie strój czyni gota;] tu chodzi bardziej o ideologię, postrzeganie świata.
co to njusa, to... Milanda, Milanda... jest taka opeth'ciana piosenka - Face of Milanda. kiedys słyszałam też, że teksty Mikaela to żałoba po jakiejś zmarłej dziewczynie.
a wczoraj widziałam teledysk promujący nową płytę Cradle of Filth,która ma się ukazać bodaj 28 września. fajnie, ale ten kawałek był jakiś zbyt łagodny i melodyjny, jak na CoF. i jeszcze ten damski wokal... takie trochę to niekredkowe.
aha, a jeszcze wracając do tej kiczowatości. pytasz, dlaczego. spójrz na te teksty. [Closter, Artrosis,]. grafomiania [rymy typu -znaczą - płaczą] i kicz. teksty są po prostu dołujące, pesymistyczne, smutne, ale zupełnie nie wyrażąją żadnego przesłania.
Pawelord2
21.09.2004 14:26
Pff... zawsze mnie irytowały dyskusje typu - zasadnicze różnice między Gotykiem a metalem gotyckim... ważne że daną muzykę da się zaklasyfikować jakoś ;]
Coś brzmi jak metal - no to metal i tyle :] żadne tam power, death, black i inne...
Ps. czym różni się black od death metalu :> Kiedyś słuchając sobie wg. opini zainteresowanych osób utworów z obu tych gatunków doszedłem do wniosku że niczym... no chyba że black metal jest muzyką niewolników z afryki stworzoną na statkach którymi płynęli do ameryki by zbierać rudy żelaza...
Hard pop rox ;p
"...P..."
BlackOmen
22.09.2004 19:46
zasadnicze różnice między Gotykiem a metalem gotyckim... ważne że daną muzykę da się zaklasyfikować jakoś ;]
Ale traktowac pozadna muzyke jaka jest gotyk na rowni z gotyk metalem?
Ps. czym różni się black od death metalu :> Kiedyś słuchając sobie wg. opini zainteresowanych osób utworów z obu tych gatunków doszedłem do wniosku że niczym... no chyba że black metal jest muzyką niewolników z afryki stworzoną na statkach którymi płynęli do ameryki by zbierać rudy żelaza...
Wiekszosc odziwo da sie rozpoznac. Wczesniejszy Behemoth black metal terazniejszy niewiadomy.
QUOTE(Pawelord2 @ 21.09.2004 15:26)
Pff... zawsze mnie irytowały dyskusje typu - zasadnicze różnice między Gotykiem a metalem gotyckim...
etykietki są potrzebne, żeby możnabyło się zorientować co dany zespół gra. powtarzam, metal gotycki nie ma prawie nic wspólnego z gotykiem. swoją drogą nie mam pojęcia skąd wzięło się gothic przy słowie metal przy określaniu tej muzyki. może stąd, że i jedno i drugie jest smutne w swym przekazie? więcej podobieństw nie widzę. w ogóle... po prostu wes i przesłuchaj pare jakichś gotyckich nagrań i coś, co nazywane jest metal gotyckim, to może wtedy zrozumiesz o co chodzi.
dla mnie utożsamianie gotyku z m. got. jest taka samo irytujące kiedy ktoś mówi, że Avril to rock.
Możebyście przestali szufladkowac, wkurza
mnie to. Power, Thash, Gothic, Srututam Strututu... Ja rozumiem że komuś się
może najbardziej podobać określony typ muzyki, ale co za dużo szufladek to
nie zdrowo;p
BlackOmen
23.09.2004 20:55
Ej no sorry jak czytam recenzje to wole wiedziec co opisuja. Moze opisuja wlasnie dobry zespol a to sie okazuje ze to jest dobry zespol ale patrzac z punktu takiego gothic metalu i co wtedy?
Misiek, taki prosty przykład. komuś spodobał się Nightwish i dowiedział się, że to metal. zaczął więc szukac innych metalowych kapel. i w dziale z metalem znalazł np. takiego Opeth'a, Dimmu Borgir albo Rhapsody. i co? i przeżył szok, bo żadna z kapel nie była podobna do Night'a, mimo, ze wszystkie zalicza się nurtu metalowego. tak więc grupowanie muzyki JEST potrzebne. jest. i to jest fakt.
No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach)
QUOTE(Elvaralinde @ 24.09.2004 16:08)
No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach)
ehh mnie też to ostanio dopadło, wolałam coś lżejszego a jednak...
BlackOmen
24.09.2004 16:29
No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom
Dobra muzyka
QUOTE(fumsek @ 24.09.2004 16:23)
ehh mnie też to ostanio dopadło, wolałam coś lżejszego a jednak...

System to mnie 'napadl' 2 lata temu i zostalam tak zaabordowana ze juz mnie nie puscil. A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr.
Hy, piszesz o nich jak o grypie ;D
BlackOmen
24.09.2004 23:45
A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr.
Ja od nich zaczynalem i mam teraz juz cala dyskografie :]
to pierwsze to sado-masochizm :>
CoB - dużo tych składniowych ; ) death, black, power, heavy, na TLS czasami pod thrash mi podpada i dużo melodyjności. ogólnie to sie chyba melodic death nazywa ;P
ps. ciekawe co będzie na nastpnych płytach CoB, skoro złapali "reapera"?
QUOTE(BlackOmen @ 25.09.2004 00:45)
A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr.
Ja od nich zaczynalem i mam teraz juz cala dyskografie :]
szczęściarz, kurna chata. ja za chiny ludowe nie mogę skompletować wszystkiego. kilka razy zdarzało się, że zamawiałam w jakichś tam sklepach internetowych, ale po jakimś czasie zawsze dostawałam wiadomość, że zamówienie zostało anulowane, bo produkt jest nieosiągalny. to znaczy dostawałam takiego e-maili, dopiero wtedy kiedy sama upominałam się, że czekam już 2 miesiąc, a pisali, że podobno zamówienie ma byc zrealizowane w przeciągu 30 dni ==
boze, jakie to wszystko jest beznadziejne.
BlackOmen
25.09.2004 11:50
CoB - dużo tych składniowych ; ) death, black, power, heavy, na TLS czasami pod thrash mi podpada i dużo melodyjności. ogólnie to sie chyba melodic death nazywa ;P
Melody death piekna nazwa.
Moze ja w weekend gorzej kojarze ale za cholere nie wiem o co ci chodzi.
szczęściarz, kurna chata. ja za chiny ludowe nie mogę skompletować wszystkiego. kilka razy zdarzało się, że zamawiałam w jakichś tam sklepach internetowych, ale po jakimś czasie zawsze dostawałam wiadomość, że zamówienie zostało anulowane, bo produkt jest nieosiągalny. to znaczy dostawałam takiego e-maili, dopiero wtedy kiedy sama upominałam się, że czekam już 2 miesiąc, a pisali, że podobno zamówienie ma byc zrealizowane w przeciągu 30 dni ==
boze, jakie to wszystko jest beznadziejne.
Taa tylko ze ja zamiast orginalow mam plyty skpiowane z orginalnych albo zassane z neta. Wszystko ak czy fak mam przerobione na mp3 na kompie abym nie musial robic zonglerki. Taki styl kompletowania sciagnalem od swojego bylego polonisty.
a skąd może zessać jakieś empetrójki albo coś?
--->
http://www.cob.xx.pl. poszukaj, tam jest historia jeziora Bodom.
QUOTE(Child of Bodom @ 25.09.2004 09:10)
to pierwsze to sado-masochizm :>
Masz cos do Systema? Hę? Hę? Bo jak zara wyciagne bejzbola.. XD
Wlasnie slucham sobie Snowblinds SOADa i jestem tak samo oczarowana jak wtedy, gdy sluchalam tego po raz pierwszy.
Co do CoB to ja nawet w necie nie moge znalesc nic poza HCD.
SOAD jest sredni... w sumie mi się tylko "Steal this album" podobał...
Kira, ja wszystko rozumiem, inne brzmienia i wogóle... ale wkurza mnie szufladkowanie, nie tylko w muzyce, a z resztą róbta co chceca, ja poprostu z każdego gatunku perełki wybieram;]
Średni?
<kontempluje>
ŚREDNI?!?!
(A Steal akurat najmniej cudna plyta)
o, nie misiek, nie zgodze sie. slyszales toxicity? to jest bardzo dobra płyta. moze soad nie jest tak dobry jak metalliczni, ale tez lubie posluchac XP
BlackOmen
25.09.2004 14:46
a skąd może zessać jakieś empetrójki albo coś?
Zapraszam na DC na kanal Chomiki Szatana :] zgadajcie sie ze mna kiedy macie czas moge udosepnic. Swoja droga kiedys na suprnovie duzo lezalo (http://suprnova.org) szukajcie a znajdziecie.
SOAD zly nie jest ma troche dobrych rzeczy. Mnie sie bardzo podoba Bubbles i Chop Suey
Spadam an sesje RPG :]
Słyszałem wszystko. I tylko Steal mi się podobał, od co;p
Spadam an sesje RPG :]
Ja tyż chce
Nasuwa mi sie tylko kilka slow klasycznej polskiej piesni:
Dziiiwny jest teeen swiaaat...
Ojej czyli SOAD jest boski i wogóle i każdemu ma się podobać?
Zabójcą jest... [chwila napięcia, orkiestra tusz] Nils Gustafsson - jedyny który przeżył
Masz cos do Systema? Hę? Hę? Bo jak zara wyciagne bejzbola.. XD
sam słucham, łyknij relanium i zmyj te barwy wojenne z twarzy ;P
jedynym kawałkiem SOAD'u który znam i nawet w miarę lubię jest Chop Suey. ale i tak generalnie wolę inne klimaty. a ostatnio coraz bardziej zakochuje się w Siostrzyczkach Miłosierdzia {Sisters of Mercy} i Siouxsie & The Banshees. w ogóle ostatnio moje gusta muzyczne zmieniają się wręcz diametralnie...
QUOTE(MisieK @ 25.09.2004 16:54)
Ojej czyli SOAD jest boski i wogóle i każdemu ma się podobać?
Tak =P
A ja przechodze wlasnie na ciemno-jasna strone polskiej muzyki.
Ja i ja rozczochrany leb i te rzeczy.
Cos mnie roots, reggae, ragga ciagnie przez Gutka i Rapowe ziarno 2.
Opeth ostatnio tylko mi sie plyta nie chce sciagnac. (i mamie sie nie podoba, 'bo harcza')
Opeth ostatnio tylko mi sie plyta nie chce sciagnac. (i mamie sie nie podoba, 'bo harcza')
CoB - Aces High [IM cover] - "szczekanie" :>
Bo przy mamusi trzeba Harvest, Benighted, A Fair Judgement albo Deliverance puszczać :>
chyba Damnation chciałeś powiedzieć ;>
nie nie nie - Deliverance [może nie całą płytę od razu, ale sam kawałek]
z resztą - Deliverance było tak dla podpuchy :>
Demon of the Fall jeszcze :>
Mamusia obczajona bo mamusia Child Of Iron Maiden & Dezerter & Deep Purple & KISS & Co., ale harczenia nie lubi. I jak sie dra (czyli coraz czesciej goszczace w mojej wiezy CoB u niej tez odpada, ale sie nie przejmuje za bardzo)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę