Rysiek_Kowal
12.09.2006 20:24
QUOTE(Ahmed @ 12.09.2006 20:18)
Idziemy, idziemy. Stelmach jeszcze mówił coś o koncercie I Am X w trójkowym studiu. Też się wybierzemy.
Ale chyba nas jeszcze po drodze czeka ¡Forward, Russia! w klubie Punkt. Zobaczymy czy z wejściówkami pójdzie równie łatwo jak z płytami ;]
to sie zapowiada jesien z koncertami

z plytami latwo bylo jak nigdy :]
dzisiaj jak szydlowska powiedziala ze jeszcze nie ma zwyciescow to odruchowo wybralem numer i sie dodzwonilem ale doszedlem do wniosku ze po co mi druga plyta
mysle ze z wejsciowkami nie bedzie problemu bo bedzie ich wiecej niz plyt, a te wzielismy migiem :]
ale nie zapeszajmy.. :]
..no i za co mnie taka kara spotkała że w Wawie nie mieszkam...jedyne co do nas dociera w ciągu najbliższego miesiąca to Abracadabra gothic tour 2006.....yh...:/
a ostatnio to tylko bieszczadzki koncert sdm mnie spotkał...i wyminął w sumie...
Lou D'Sou
24.09.2006 16:47
Ostatni koncert na jakim byłam to koncert grupy Ira, która to grała z okazji święta mojego miasta. Trwał 2 godziny, a atomsfera była po prostu świetna! Skakałam tuż pod sceną, poznałam kupę fajnych ludków

Szkoda, że takie imprezy zdażają się raz na rok -> czyt. "zalety" mieszkania w małej dziurze zabitej dechami (Przemyśl).
O. Ira wczoraj u mnie na gminie grała.
Do piątego utworu czułem się jak barierka, o którą rozbijają się pogujący ludziska.
Po piątym doszedłem do wniosku, że ludziom często zdarza się ucierpieć na barierkach i sam się dołączyłem.
Zwątpiłem, kiedy przybyli fani moshu. To nie dla mnie ;]
Sam zespół wypadł bardzo dobrze. Żadnych smętów, bycia emo czy coś - kopali prosto w krocze ;)
!Forward,Russia! 22.09.2006
Na supporcie CKOD. Napiszę krótko, bo ciezko jest pisac na laptopie z austriacka klawiatura. Calosc oceniam pozytywnie. Cool Kidsi zagrali przyzwoicie, jedyne zastrzezenia dotycza dlugosci wystepu ktory trwal mniej wiecej 30 minut. Gwiazda wieczoru czyli !Forward,Russia! to kwartet muzykow z Leeds grajacy disco punka - polaczenie Bloc Party i The Rapture. Ubogie umiejetnosci wokalne frontman nadrabial swa zywiolowa postawa, szczegolnie upodobal sobie kabel od mikrofonu ktorym nieustannie sie oplatal, wykonywal dziwne ruchy rekami, rzucal sie od jednego glosnika do drugiego. Chlopak ma swoj styl, to nie ulega zadnym watpliwosciom. Cala sekcja rytmiczna czyli perkusistka i gitarzysci zagrali naprawde ostro, muzyka szybka i energiczna, publika szalala. Koncert oceniam jak najbardziej pozytywnie, zaluje tylko ze tak malo osob przybylo na ten wystep. Kolejny dowod na to, ze taka muzyka nie cieszy sie w Polsce zbyt wielka popularnoscia. Udalo nam sie porozmawiac troche z wokalista FR, ale bariere stanowil silny angielski akcent, niemniej jednak zamienilismy z nim kilka zdan, chwalil piwo Tyskie, a my zalowalismy ze nie wzielismy plyt FR by zdobyc cenny autograf.
Rysiek_Kowal
24.09.2006 20:11
QUOTE(Ahmed @ 24.09.2006 19:28)
Ubogie umiejetnosci wokalne frontman nadrabial swa zywiolowa postawa
no nie wiem czy takie znowu ubogie umiejetnosci... jak dla mnie spiewal bardzo dobrze. Sam koncert bardzo pozytywny. Oczywiscie nie obylo sie bez odwolan 'Trojkowych' czyt. spotkanie z Pawłem Kostrzewą :] moze stanie sie to juz tradycja ze bedziemy kogos spotykac na koncertach :] nastepnym razem Agnieszka Szydlowska

-
hope so.
i oczywiscie jak sie okazuje w trakcie koncertu chyba koleny wskakuje do kalendarza - Grudzień 2006 - The Twilight Singers :]
Greg
Dulli [<- a jak to napisalem? nie bylo tak jak jest teraz?] czekamy!
PS. Pozytywne zaskoczenie - "Królewskie" :]
/
vold - jak Szydłowska to i ja będę
Rysiek_Kowal
28.09.2006 17:36
lepiej Katon opowiedz jak tam na kombajnie bylo...
W końcu nie było, ze względu na pewien splot okoliczności =)
QUOTE(estiej @ 28.09.2006 16:16)
to nie jest koncert, na którym byłem, ale słyszałem, że dziś w Warszawie przygrywa Nick Cave i na to bym się wybrał.
Cholera, niestety z kasą się nie przelewa, miałem ojca wyciągnąć.
Ostatnio byłem na Kusce [Kuska Brothers]. No typowa muzyka na koncerty o lekkim zabarwieniu alkoholowym [chociaz niekoniecznie], pokrzyczec, porzucac kubkami plastikowymi, pospiewac covery itd. Fajnie bylo.
A na Babyshambles ktoś sie wybiera?
a masz bilet? bo ponoć juz sie nie da kupić...
jeżeli masz jakiegoś znajomego, który nie chce iść, to ja chętnie przechwyce
Da się jeszcze, da. Chyba. Mam nadzieję. Aaa.
były
uffff;)
teraz, żeby tylko nie odwołali...
A po ileż bilety są jeśli można wiedzieć? Rozważam, rozważam, a Mateusz miał mnie tu skutecznie przekonywać, bo nie znam Babyshambles. Nie wiem czy mnie finansowe będzie stać.
a w piątek idę na koncert Kombajnu w trójkowym studiu [jedna z wymiernych korzyści znajomości z Piotrem Stelmachem

] zazdrościć!
75 zł
warto
oj warto

żeby tylko Moss im zespołu nie rozwiązała... zebrało się jej na odwyki akurat teraz, kiedy w Polsce maja grać!!!
On wogóle spantoflał coś...
Ale jeśli będą to myslę, że będzie naprawdę fajnie. Bilety powinny być jeszcze jakiś czas, jakkolwiek długie zwlekanie moze być ryzykowne... Zostało coś ok. 170 z 1000.
Hm... Kurczka, myślałem że się w 50 zł zmieszczę. Nie chcę zwlekać, ale zawsze jest opcja wygrania biletów w Trójce (zapewne podwójnych!). No nic. Doherty nie jest dla mnie aż takim autorytetem muzycznym, żebym zaraz musiał lecieć na koncert Babyshambles. Poczekam. Spróbuję zdać się na traf szczęścia.
Właśnie wróciłam z koncertu Hurtu (Hurta?). Nie lubię ich, ale koncert był na DSach i do tego za darmo. I muszę przyznać, że się wybawiłam jak już dawno się nie bawiłam. Zagrali naprawdę fajny koncert - bez tych wszystkich fochów, które towarzyszą z reguły występom "gwiazd". Kumpel pokazywał dupę ze sceny. Podobno wokalista (jak mu tam...) też pokazywał. I ogólnie było super i ekstra i wydałam tylko 30 zł.
Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach - 20.10.2006 - Trójkowe Studio im. Agnieszki Osieckiej
Koncert w kameralnym gronie, kilkadziesiąt osób. Materiał z nowej płyty świetny, dopieszczony, teksty dziwaczne, ale ujmujące. Jestem pod wielkim wrażeniem. KDZKPW nic nie traci ze swego uroku grając żywo, mocne brzmienie, rewelacyjny wokal. Jedna z wielkich nadziei polskiej alternatywy jest w wielkiej formie. Panie Cieślak, dziękujemy!
Macie tu kilka zdjęć:
Marcin ZagańskiMaciej Cieślak - człowiek, któremu możemy zawdzięczać istnienie polskiej alternatywyChłopak z gitarą
zaraz zaraz
czym ty mi tu oczy zapychasz
gdzie sa zdjecia mojego bardzo ulubionego wojtka i rownie ulubionego mateusza?!
Deficyt na takowe zdjęcia, bo Wojtek włosy ściął, a ja zgoliłem brodę. Wstyd się teraz na forum publicznym pokazywać.
Rysiek_Kowal
21.10.2006 22:34
QUOTE(Myśka @ 21.10.2006 22:13)
gdzie sa zdjecia mojego bardzo ulubionego wojtka i rownie ulubionego mateusza?!
no wlasnie gdzie sa te zdjecia! w ogole gdzie sa zdjecia wszystkie, bo te jakies zapychacze w marnej jakosci tu wrzucasz, co to w ogole ma byc..

Deficyt na takowe zdjęcia, bo Wojtek włosy ściął, a ja zgoliłem brodę. Wstyd się teraz na forum publicznym pokazywać.
ja tam sie nie wstydze bo wszyscy mi mowia ze przystojniak i ze mi tak lepiej i wgl piekny ze mnie chlopak teraz
skromnyś xP
Nie podsycaj ciekawości Doroty, bo jej nie zaspokoisz, jak zdjęcia nie pokażesz.
Fotki z koncertu dostaniesz wkrótce, trzeba najpierw zrobić selekcję. Wrzuciłem tylko zajawkę,
Rysiek_Kowal
21.10.2006 22:54
QUOTE(Ahmed @ 21.10.2006 22:45)
skromnyś xP
nie skromnyś tylko łatwowierny bo to ludzie tak o mnie mowia a nie ja sam uwazam
Nie podsycaj ciekawości Doroty, bo jej nie zaspokoisz, jak zdjęcia nie pokażesz.
z tego zdania wynika ze po pokazaniu swojego zdjecia bede musial Dorote zaspokajac
wstydzilbys sie takie rzeczy mowic, przeciez ona ma 12 lat ;P
Fotki z koncertu dostaniesz wkrótce, trzeba najpierw zrobić selekcję. Wrzuciłem tylko zajawkę,
chce zdjecia wszystkie, nie wazne czy ladne czy brzydkie!

bo nie dostaniesz w zamian koncertu mp3
z tego zdania wynika ze po pokazaniu swojego zdjecia bede musial Dorote zaspokajac
wstydzilbys sie takie rzeczy mowic, przeciez ona ma 12 lat ;P
Jeżeli nie pokażesz zdjęć, to nie zaspokoisz ciekawości Doroty.
Lepsza wersja?
chce zdjecia wszystkie, nie wazne czy ladne czy brzydkie! bo nie dostaniesz w zamian koncertu mp3
Are you threatening me? Grozić to możesz osobie, która robiła zdjęcia, a nie mnie ;]
Rysiek_Kowal
21.10.2006 23:21
gdzies mam to zdjecie co kazales mi do avatara wrzucic, myslisz nadaje sie?

dobra, to przekaz Izie ze jej groże! chce mieć wszystkie zdjecia!
jestem juz wystarczajaco zaciekawiona i niezaspokojona!
lubie ogladac ladnych chlopcow w internecie. spelnilibyscie chociaz takie male marzenie 12latki ;(
masskotki w piatek! jejejeje, moze nawet albuma kupie, jak bedzie mozna. super iha iha! poszukajcie tych dziewczyn w swoich miastach.
jutro - Olaf Deriglasoff + Kości + Creep. wjazd za dyche. kewl [;
Katon, napisz o tym jak koncert odwołali, bo prawie podłogę zawaliłes skacząc
Byłem na Myslovitzu w Rotundzie. Zagrali prawie całą nową płytę, mieli zacząć grać stare rzeczy, wszedł pan, powiedział Rojkowi coś na ucho, powiedzieli, że straż na dole i podłoga może się zawalić, więc zaczną grać wolne. Pograli, ale i tak my skakali, więc przyszedł znowu pan, Myslovitz zeszło, potem wyszło z panem i pan powiedział, ze chodzi o nasze bezpieczeństwo i że odda piniondze, ale straż, podłoga, wicie rozumicie. No i Rojek powiedział, że nas kochają i następnym razem zagrają o godzinę dłużej. No. Super było =D
no i kurde, dziecko szczęścia
na koncercie był? był
fajny zespół był? był
kase oddali? był
nie ma to jak zjeść ciastko i mieć ciastko
A może by tak na Kooksów do Berlina? 4 grudnia... Szaleństwo? A może jednak by tak zaszaleć?
bilet na sam koncert tani bo 56 pln. ale pewnie dojazd + piwo i zarcie do goebbelsów to bedzie jakieś 300 zeta. nie ma bata. gdybym wiedzial miesiac temu....
za to sobie o tciof zachaczę w uchu niedlugo bedzie ;d
szaleć to ja moge zawsze
jak mam kase
ale już ni mom, na buty wydałam
polazlem na Akurat wczoraj. bo tanio, bo stara ekipa do picia i wyskakać się musialem. fajnie bylo. nawet support nie zawiodl(sopocka Ćma), pozatym ze bas za bardzo dawal po uszach

Bujać to my, panowie szlachta!
Muchy + The Car Is On Fire i Artur Rojek jako gospodarz wieczoru. Aj aj! To już dziś! Idziemy z Ryśkiem, będą zdjęcia, będą autografy. Możecie zazdrościć xP
(nieobecni fizycznie, mogą być obecni duchowo. Słuchajcie dzisiaj offensywy w Trójce)
No rrrwa mać! Zabierać tego wisniewskiego muzyki prawie-powaznej i oddać Red Hotów ;[
Jezu. No chociaż u Pendereckiego trzeba było zamówić. Albo u Kilara. Jak już poważny utwór to niech to będzie poważny utwór. Wstyd mi strasznie. Rubik to się nadaje na 200lecie Starachowic może. I te porównania z Gershwinem. Śmieszne.
Przynajmniej się wydało że Rubik to lekka, ludyczna rozrywka. A nie jak twierdzą różni napinacze intelektualna pożywka dla wybranych :}
Rysiek_Kowal
06.01.2007 18:28
QUOTE(Ahmed @ 05.01.2007 18:29)
Muchy + The Car Is On Fire i Artur Rojek jako gospodarz wieczoru. Aj aj! To już dziś! Idziemy z Ryśkiem, będą zdjęcia, będą autografy. Możecie zazdrościć xP
ojacie!o-ja-cie!o ja cie!OJACIE!O-JA-CIE!O JA CIE!
jezeli istnieje w zyciu szczescie to wczoraj bylem szczesliwy.
moge umrzec w spokoju.
wrzucajcie zdjęcie:D
ja wczoraj słuchałam rzeczonego koncertu w radio. naprawdę piękny

oby więcej takich.
Ej, ma być gdzieś w necie ten koncert?
Rysiek_Kowal
07.01.2007 14:23
QUOTE(Katon @ 07.01.2007 00:29)
Ej, ma być gdzieś w necie ten koncert?
Pierwsza Godzina Offensywy De Luxe
Druga Godzina Offensywy De Luxe
Artur Rojek - Lato '76 i Otto Pilotto
Muchy - Miasto Doznań i Galanteria
The Car Is On Fire - Cały KoncertA na tym grał Kuba w 'Such a Lovely' :]

A oto i setlista :]

reszte zdjec wrzuce pozniej, ja je troche przejrze.
1. Koncert TCIOF. Oceniam bardzo pozytywnie, o wiele lepszy od listopadowego w Hybrydach. Dobre nagłośnienie, znośne wokale, dziwne miny Borysa, naćpane oczy Kuby, brakowało mi tylko instrumentów klasycznych, ale i tak było pięknie. Zaczęli od świetnego openera T.C.I.O.F.E.M.I po czym zaraz przeszli do absolutnego killera "Ex Sex Is.....". Wejście smoka. Jacuś tym razem się postarał, Neyorkewr i Such A Lovely zaśpiewał całkiem przyzwoicie (ale przez brak trąbek i skrzypiec te utwory tracą sporo ze swego klimatu). Na uwagę zasługuje jeszcze genialne gitarowe intro przed spokojnym, onirycznym"JW Construction".
2. Muchy. Najlepszy polski zespół bez kontraktu? Zagrali "Miasto Doznań" (wow!) i "Galanterię" (fa na na na...). Występ dobry, lecz krótki. Myślałem, że będą grali dłużej. Chłopaki zasługują na kontrakt i mam nadzieję, że tym występem przekonali panów z najlepszych wytwórni płytowych, którzy licznie zjawili się na koncercie.
3. Niespodzianka wieczoru. Artur Rojek akustycznie w akompaniamencie skrzypiec, fortepianu i harfy (!). Dwie niesamowite, delikatne ballady w jego wykonaniu poruszyły chyba całą widownię i wszystkich radiosłuchaczy. Ten człowiek jest naprawdę wielki, jadę na OFF Festiwal w tym roku, nie ma bata.
4. Rozdanie nagród dla gości wieczoru, czyli każdy artysta dostaje szczotkę do zamiatania w kolorze płyty (lub EPki) wydanej w roku 2006.
5. Pani Szydłowska
Grimson, przykra wiadomość (nietylko dla Ciebie), pani Agnieszka jest w ciąży. I tak z Wojtkiem stwierdziliśmy, że jest piękna. Mamy z nią zdjęcie (sialalala) i z jej synem, który jeszcze w brzuchu siedzi.
6. Wywiadu z Gackową nie było. Była zbyt zajęta, chce się umówić na ten tydzień, podczas gdy ja nie mam czasu. Eh.
Offensywa Quidditch Team
Rysiek_Kowal
07.01.2007 18:16
10 minut much lepsze niż caly TCIOF. takie jest moje zdanie. ale przeciez tylko mnie wkurwia ten wokal. co oni mu w dziecinstwie jaja w imadlo wsadzili?
nie tylko Ciebie
każdy zespół power-metalowy chciałby takiego wokaliste :}
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę