abstrakcja
22.04.2010 21:06
a to jakiś rodzaj ludzi?
rasa?
a może osobny gatunek?
...
uczepiłaś się Coelho, mi też się po paru książkach przestał podobać, ale nie chcesz-nie czytaj... ale tolerować gusta/opinie innych to faktycznie byś mogła zacząć. lepiej by Ci się żyło. i z ludźmi i z samą sobą. (nie,nie twierdzę, że żyje Ci się źle. co nie znaczy, że nie może być lepiej,bo zawsze może, a tolerancja to pierwszy stopień do Zrozumienia. ta , przez duże Z. )
Avadakedaver
22.04.2010 21:46
QUOTE(abstrakcja @ 22.04.2010 16:42)
to w ogole nie jest demotywator in fyrst plejs.
Miętówka
22.04.2010 21:59
QUOTE(Lilith @ 22.04.2010 20:49)
widzę, że jesteś z tych, którzy tolerują wszystko dla zasady, a najchętniej to Tolerują i pod twórczością Coelho podpisują się obiema rękoma.
Ale to było do mnie czy do abstrakcji?
Bo szczerze powiedziawszy to się gubię.
Jedyny dobry argument przeciwko pochowaniu Lecha Kaczyńskiego na Wawelu znalazłem w Wyborczej- jak bliscy mają oddać mu część i nawiedzić miejsce pochwku skoro tam wkoło jest cała masa turystów przez cały rok? Wawel jest dobry ale tak coś z pół wieku po śmierci. Jednak poza tym argumentem jest tylko jedna wielka histeria.
Skoro może być tam pochowany Michał Korybut Wiśniowiecki albo półoroczne królewieęta to czymze tu się emocjonować? Za kilkanaście lat już nikt nie będzie pamiętał skąd te wszystkie kontrowersje i protesty.
Avadakedaver
07.06.2010 07:05
QUOTE(Hagrid @ 06.06.2010 20:35)
Za kilkanaście lat już nikt nie będzie pamiętał skąd te wszystkie kontrowersje i protesty.
no niestety. i to jest najgorsze.
Pocieszające, że za kilkanaście lat nikt nie będzie też pamiętał kim był ten śmieszny myśliwy z wąsem i dlaczego zaszedł tak wysoko.
Ja się w ten sposób pocieszam także w innych przypadkach, ach ;)