Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szkoła
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Child
powiem wiecej - cały rok zeby przygotować się na zbója ;c
avalanche
polski student zawsze widzi we wszystkim pozytywy
PrZeMeK Z.
A ja się chciałem pożalić, że nam baba z gegry obcięła dodatkową godzinę zajęć, bo uznała, że przychodzimy na nią "z łaski". I nie wiem, czy bardziej się wkurzyłem na nią, czy na koleżankę, która wyraziła z tego powodu wielką, złośliwą, egoistyczną radość (bo ona i tak geografii nie zdaje).
Zeti
Dodatkowa geografia? Może w moim LO przed maturą będzie coś takiego. Ale i tak, nauczyciele nie nauczą nas wszystkiego. Do wielu rzeczy trzeba samemu dojść, a oceny nie zawsze wskazują na obecny poziom wiedzy. Zabrakło mi czterech punktów do niepisania egzaminu matematycznego. Nie znałem profilów energetycznych krajów UE. I co z tego, że teraz wiem, jeżeli się nie liczy? Dobrze, ze wiem, mniej nauki w liceum będzie.

Mam rekolekcje, kilka dni do nauki de egzaminu z religii. Już mam nawet opracowane 54 zagadnienia. Tylko jeszcze nauczyć sie ładnie i składnie tego opowiadać z przekonaniem, tak, żeby egzaminator nie miał sie czego przyczepić.

Ile przedmiotów można zdawać na maturze oprócz polskiego, matmy i języka obcego?
em
ja sie chcialam pochwalic, ze od dzisiaj ucze sie alfabetu dewanagari.
ole!
hazel
QUOTE(Zeti @ 26.02.2008 20:50)
Ile przedmiotów można zdawać na maturze oprócz polskiego, matmy i języka obcego?
*

Miliard!
Child
a nawet 5 do 6-ciu miliardow
kate711
QUOTE(Zeti @ 26.02.2008 20:50)
*

Chyba trzy.
Ale teraz chyba obowiązkowe będą cztery, nie? Bo jeszcze jakiś inny przedmiot, tybu biologia...

QUOTE(em @ 26.02.2008 20:57)
ole!

A ja się od dziś uczę cyrylicy! laugh.gif
Tajemnicza
Nie wydaje mi się, żeby było jakieś konkretne ograniczenie. Ile wytrzymasz tongue.gif Na pewno trzeba zdawać polski, język obcy i coś jeszcze. Za dwa lata dochodzi obowiązkowa matma. Uf... że nie w tym. Przynajmniej tak mi sie wydaje dry.gif bo mnie jeszcze omija, a jestem w drugiej klasie.
A ja zaczęłam kurs miganego tongue.gif
Atina
QUOTE(em @ 26.02.2008 21:57)
ole!
*

A cóż to za stworzenie?
em
A cóż to za stworzenie?

wiki w hindi

jestem na kursie 'alfabet: klucz do dziejow cywilizacji' na psc i piekarski uznal, ze skoro mamy sie uczyc o alfabetach, najpierw musimy je opanowac.
dewanagari pierwszy, potem arabski, hebrajski, katakana i hiragana, cyrylica i Bog wie co jeszcze wymysli.
Zeti
Em, napisz nam posta w innym alfabecie, jak już się nauczysz.
Ja próbowałem opanować Tengwar.
Eva
user posted image!
em
ach te celtyckie kształty ^^
PrZeMeK Z.
Czierałareru? :]
Eva
Teir abhaile riu ktore nieszczesliwie spiewalam w nocy bedac pod wplywem dziadkowej naleweczki zamieszanej z piwem i luksusowa? :d (wtorowal mi chyba sam Katon!)
Neonai
i ja, i ja!
PrZeMeK Z.
A ja tego nie nagrałem chyba sad.gif
Tak, o to mi chodziło :]

A u mnie tak wyszło, że jutro miałbym tylko wos, i to na piątej lekcji, więc mam dzień wolny :]
Baba od gegry powiedziała, że na zajęcia dodatkowe mogą przychodzić ci, którym zależy. Nie można było tak od razu?
asiatal
czyli nie musisz chodzić na tę gegrę biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Ale mi zależy. Chodziło właśnie o to, że jak na dodatkowe przychodziła cała klasa, to baba ciągle się wkurzała, że źle jej się lekcję prowadzi i że robimy jej łaskę.
asiatal
wiem, wiem. Żartowałam

Wiem, że żartowałaś smile.gif
Przemek
anagda
A ja dziś miałam dwie lekcje. Polski i wf. I na dwie lekcje musiałam się zwlec z ciepłego łóżeczka wcześnie rano...

To znaczy na 11:55... dry.gif
Eva
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 27.02.2008 19:44)
A ja tego nie nagrałem chyba :(
*

I bardzo dobrze, zaden ze mnie Katon, wiec moje popiskiwania ani do nagrywania, ani tym bardziej publicznego odtwarzania, sie nie nadaja :p
Child
od piskow to ja jestem xPPP

chociaz jak sie napiję i wyjde na dwor, to zaczynam drzeć mordę. podpuszczony growluje ;c
Atina
QUOTE(em @ 26.02.2008 22:53)
A cóż to za stworzenie?

wiki w hindi

jestem na kursie 'alfabet: klucz do dziejow cywilizacji' na psc i piekarski uznal, ze skoro mamy sie uczyc o alfabetach, najpierw musimy je opanowac.
dewanagari pierwszy, potem arabski, hebrajski, katakana i hiragana, cyrylica i Bog wie co jeszcze wymysli.
*

O, jakie fajne... powodzenia w takim razie, bo wygląda na ciekawe, ale raczej niełatwe.
em
dzisiaj dostalam od kolezanki z indianistyki wszystkie tabelki do dewanagari (sam alfabet, zadnej gramatyki hindi czy cos)
ligatury, ściągnięcia...
hm.
dobrze, ze nie musze egzaminu z tego zdawac dementi.gif
Zeti
Ile może trwać nauka obcego alfabetu? Miesiąc? nie chodzi mi tu o np. czeski, czy słowacki, ani o grecki, ale np. cyrylicę, arabski. Em, po hindi jaki?

Indologia brzmi lepiej jak indianistyka smile.gif

Алфабет росыйски цзыли гразданка эст ниецо инны од алфабету полскиего.
asiatal
QUOTE(Zeti @ 27.02.2008 21:40)

Алфабет росыйски цзыли гразданка эст ниецо инны од алфабету полскиего.

*

no, i wszystko jasne :]
kate711
Jestem wykończona. Zajęcia do 18 to jednak kiepski pomysł... Zwłaszcza, że na ostatnich ćwiczeniach pani dyktuje nam z szybkością karabinu maszynowego... dementi.gif

Ale dzień i tak należy do udanych.
Zdałam poprawkę z powszechnej!!! happy.gif
Najlepiej to wyrzuciłabym tę tonę notatek, która mi teraz zalega... laugh.gif
Zeti
Асиатал:
Но щиęц тераз написзе тего поста з щытлумацзением: то цо написалем щызей знацзы мнией щиецей дослощние: Алфабет росыйски цзыли гразданка эст ниецо инны од алфабету полскиего. Просте.

Asiatal:
No więc teraz napiszę tego posta z wytłumaczeniem: to co napisałem wyżej znaczy mniej więcej dosłownie: Аlfabet rosyjski czyli grażdanka jest nieco inny od alfabetu polskiego. Proste.

Asiatal:

No więc teraz napisze tego posta z wytlumaczeniem: to co

napisalem wyzej znaczy mniej wiecej doslownie:

Alfabet rosyjski czyli grazdanka jest nieco

inny od alfabetu polskiego. Proste.

widzicie tengwar?
asiatal
nie mówiłam, że wszystko jasne? tongue.gif.
Zeti, sam to wymyśliłeś czy ściągnąłęś skądś?
Zeti
znaczy się co? literki? tengwar? Tengwar to font, a bukwy z takiej stronki co pisze cię w alfabecie lacinskim, a wychodzi w grażdance.

знацзы сиę цо? литерки? тенгщар? Тенгщар то фонт, а букщы з такией стронки цо писзе циę щ алфабецие лацинским, а щычодзи щ гразданце.
asiatal
aha... o_O
em
nie widze tengwara.
cyrylica ma sporo z greka wspolnego chyba, nie? tak czy inaczej, mysle, ze z tych wszystkich obcych, co sie bede uczyc, cyrylica bedzie najprostsza, bo bukwy sa do czegos przynajmniej podobne.
caly problem z dewanagari, arabskim czy kanji polega na tym, ze srednio przypominaja alfabet momentami, tylko jakies wezyki, robaczki czy Bogwieco.

Ina (indianistka) powiedziała, że jej opanowanie dewanagari tak z grubsza zajęło tydzień.
ligatury ryje do dzisiaj wink2.gif

ps. chcialabym zaznaczyc, zeby sie komus nie pomylilo, ze ja sie nie ucze obcego jezyka. hindi, sanskryt, malajalam, tamilski etc - jezyki. dewanagari - alfabet. nie napisze wam nic w hindi czy malajalam po tym kursie tongue.gif bede tylko umiala, jak sie przyloze, przeczytac taki tekst na glos.
po dewanagari hebrajski.
Potti
mam revival ferii: większości nauczycieli jakoś nie ma, więc nie opłaca się wstawać rano w tym tygodniu, a w przyszłym rekolekcje wink2.gif
avalanche
muszę się wyładować. poszłam z uczelni, bo nie miałam zamiaru przeżywać "3 godzinnego wykładu" a tu przyszła głupia pin*a i wymyśliła sobie że wykład jest obowiązkowy ze sprawdzaniem listy. a mnie nie ma. ole!

jestem zła i głodna.

harolcia
Zeti, wbrew pozorom alfabetu rosyjskiego, jako wyglądającego "inaczej", można się bardzo szybko nauczyć. Kwestia tego, czy się chce tongue.gif
Wiem z doświadczenia, bo kiedyś się rosyjskiego języka uczyłam nawet
kObra.
A ja muszę uczyć się posługiwać konstytucją naszą. O_o
Potem mi wyj**ią kazus...
PrZeMeK Z.
Pisałem dziś rozszerzoną gegrę. Niektóre pytania banalnie łatwe, inne mocno kłopotliwe. Bardzo liczę na czwórkę.
Najgorsze jest to, że muszę się nauczyć chyba całej mapy Polski z najdrobniejszymi szczegółami, żeby dobrze zdać tę prawdziwą :/
kObra.
Pamiętam, że moja kumpela z klasy, też pisała rozszerzoną geografię i było dziwne pytanie chyba dotyczące ilości feministek czy czegoś tam w Polsce na podstawie jakiejś mapki czy wykresu.
Chyba... (;
Zwodnik
Można gdzieś pobrać te arkusze ? Jako student geografii bardzo jestem ciekaw jak wygląda współczesna matura. Bo na mojej z tego co pamiętam wiedzy czy znajomości mapy nie wymagano.
kObra.
Arkusze maturalne : )
Arkusze maturalne II
em
chciałam powiedzieć, że studiowanie edytorstwa bardzo rozwijającym zajęciem jest.
oprócz kolokwium z umiejscowienia gumy w offsecie, dzisiaj poświęciliśmy czterdzieści minut deformowaniu literki "a" Arialem w korelu tak, by miała zęby, oczy, brwi, ręce i transparent z napisem "edytorstwo" nad głową. szkoda, ze nie wyslalam sobie tego na poczte, to bym wam pokazala.
PrZeMeK Z.
I ty mnie namawiasz na edytorstwo... tongue.gif
em
nie no, fajna zabawa w zasadzie smile.gif
narzedzie 'ksztalt' rzadzi! kwater byl pod wrazeniem i kazal wyslac to jako projekty loga do kola naukowego.
/oczywiscie, deformacje byly dokonywane w czasie docelowo przeznaczonym na cwiczenie obracania figur i kombinacji ctrl+D/
Child
ja na wstępie do infy miałem worda i excela \m/

teraz znowu lece z pascalem ._.
em
właśnie kierownik pracowni nam się zwierzył ostatnio, że w systemie pięcioletnim edytorzy wałkowali worda dwa semestry dementi.gif mamo kochana, po roku to oni powinni umieć z pamięci ten program napisać, my przez semestr trenowaliśmy justowanie tekstu ._.
hazel
Ej to tylko na moich durnych studiach próbują nas nauczyć programowania w idiotycznym c++? Byłam na zajęciach ostatnio, gość mnie pamięta już z imienia i nazwiska i powiedział, że jak napiszę jakikolwiek program (który działa) przy nim i powiem mu co w nim jest, to mi wystawi 4,0. Odkopałam ksiażkę, może w końcu za czwartym razem to zdam.
Child
C bede mial jakos w drugiej polowie semestru ._. Vivat Academia, vivant professores!
Rysiek_Kowal
ja miałem już C (na Programowaniu Strukturalnym), C++ (Programowanie Obiektowe) a teraz mam Jave(Programowanie Zdarzeniowe). Całkiem przyjemnie. Mamy zrobic na zaliczenie Bombermana/Dyna Blaster, Asteroids albo jakąś inna grę z możliwością gry dla wielu graczy przez internet. Fajna zabawa.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.