Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: The Marauders - Fanklub Huncwotów
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
em
Ja miałam bierzmowanie dwa lata temu, w 3 gimnazjum. Na religii trzeba było zdać coś koło 300 pytań, trzeba było na Msze chodzić i dawać indeks do podpisu, podpisywać comiesięczne spowiedzi, pojawić się na co najmniej 3 różańcach i Drogach Krzyżowych - wszystko było odnotowywane. Trzeba było jeszcze napisać referat o swoim patronie, a w czasie samej Mszy przy wejściu ksiądz biskup (zna ktoś ks. Rakoczego? biggrin.gif) pytał średnio co trzecią osobę o patrona albo zadawał jej losowe pytanie z katechizmu. Przerąbane, ale przynajmniej mam poczucie, że bierzmowanie NAPRAWDĘ coś w moim życiu zmieniło smile.gif

Ok, koniec offtopu. Nawołuję, bracia, mówmy o tym, co jest przewidziane w temacie! Huncwoci, nie?
Rzucam tematem: gdyby Huncwoci chodzili do mugolskiej szkoły, jak byliby traktowani? Jak by się zachowywali? Czy to, że pochodzili z rodzin magicznych i mogli używać czarów wpływało jakoś znacząco na ich charaktery?
I taka z mojej strony propozycja: może nie piszmy w punktach, tylko jakieś głębsze wywodym, żeby można było z nimi konstruktywnie polemizować smile.gif

OK?
dominisia888
mysle, ze byliby takimi samymi ludzmi jakimi byli jako czarodzieje... to nie magia sprawiala, ze kochali, ze byli przyjaciolmi... no moze i magia, ale inna... magia serca... taka, ktora posiada kazdy z nas... byliby psotnikami... choc robiliby kawaly w inny sposob... byliby soba... byliby tacy jakich ich poznalismy i polubilismy... ich wielkosc jest zwiazana z charakterem nie magicznymi umiejetnosciami... magia napewno jakos na nich wplywala... ale nie az tak zeby zmienili swoje postepowanie o 180 stopni...
em
Hm, bardziej chodziło mi o to, czy w mugolskiej szkole tak samo tolerowano by ich wybryki, np. powieszenie kolegi do góry nogami na lampie czy coś w tym stylu wink2.gif a także, czy byliby takimi kozakami, gdyby nie mieli za pasem różdżki.

@dominisiu
takie małe pytanko, całkiem powiedziałabym prywatne: czy Ty zawsze, po każdym zdaniu piszesz wielokropek? trochę to denerwujące jak się czyta, wierz mi.[/offtop]
Dorcas Ann Potter
Emotko, przywołujemy Cię tongue.gif [na czat]
dominisia888
zawsze... taki glupi nawyk... sprobuje sie oduczyc ale nie obiecuje... a chyba zle przeczytalam pytanko tongue.gif
Katarn90
heh, myślę, że SPJR napewno nie byli by tacy sami jak w Hogwarcie z kilku powodów:

po pierwsze, skąd pewność, że w mugolskiej szkole znajdowałby się Snape? biggrin.gif
po drugie, skąd pewność, że w mugolskiej szkole znajdowałaby się Lily?

Uważam , że głównie przez te dwie osoby SPJR byli tacy jacy byli. Ich wybryki pewnie byłyby surowiej karane, bo Hogwart jest tak przeogromny, że nie zawsze belfer ma na ciebie oko i da się trochę kogoś pomęczyć bez konsekwencji. Na pewno jednak nie byli by pupilami nauczycielami, jeśli ci kiedykolwiek by ich złapali na katowaniu jakiegoś Stefana.
potterman
Myśle, że nadal "byliby takimi kozakami" nawet nie majac ródżek, bo w mugolskiej szkole nikt by nie mial a w Hogwarcie mieli wszyscy wiec na to samo wychodzi. Nawet jeśli nei byłoby Snapea to znaleźliby sobie kogoś innego do "zabaw" biggrin.gif

ps
Żałujcie, że nie byliscie na czacie. Fajnie było biggrin.gif znowu byłem sam a w około same kobiety biggrin.gif ale fajnie było
em
potterman:
może i masz w jakimś sensie rację, w Hogwarcie wszyscy mieli różdżki, ale nie wszyscy nosili je przy sobie (co widać czasami w książkach), no i nie każdy był tak biegły w pojedynkach jak Potter czy Black. Można to porównac trochę do noszenia przy sobie broni: każdy może mieć rewolwer (o ile ma pozwolenie, ale to już szczegół wink2.gif ), każdy moze z niego skorzystać, ale czy będzie wiedział i jak i czy zdąży - to jest chyba ważniejsze.

A w Hogwarcie każdy miał różdżkę - i tylko różdżkę. Nikt nie nosił bejsbola czy innej pały, bo i po co? Jak ma się różdżkę, to nie potrzeba takich cudów. Ale u mugoli: gdyby James czy inni "kozaczyli", czy nie baliby się dostać w którymś momencie od silniejszego? Bo kiedy nie ma różdżki, nie liczą się umiejętności, ale chyba siła... wink2.gif

na czacie nie byłam, bo 1) zapomniałam tongue.gif 2) piszę pracę i chcę skończyć, bo mój belfer już mnie dzisiaj o nią nagabywał - termin jest do jutra...
potterman
Mugole chyba tez nie mieiby bejsboli w szkole biggrin.gif Pewnie byliby silniejsi od nich ale mysle, że huncwoci porafiliby sobie razem poradzić. Tutaj też nie od 1 klasy tacy byli tylko wyrabiali sobie tą opinie pewnien czas. Moze w mugolskiej szkole tez by tak było smile.gif
Dorcas Ann Potter
To ja może podam przypuszczenie.
Co by było gdyby Petere zamieniał się w Czerwonego Hipcia ;D?

[Teraz u Gosi przed kompem histeryczny śmiech]
Ginny
Gdyby zmieniał się w Czerwonego Hipcia...
...to nie wiem jak na to by zareagowali jego kumple (zachachaliby się na śmierć) biggrin.gif
potterman
Ta dry.gif musicie wszędzie dawać zelka2.gif powoli już przestaje być śmieszny. Nie widze powiazania miedzi nim, a uczęszczaniem Huncwotów do mugolskiej szkoły...
Magya
Na czacie było suuper smile.gif
Reanimacja pottermana + tajemnicze plum, no po prostu super biggrin.gif
grlouiee
Oczywiscie, ze byłooo super smile.gif.
Pamietaj Poterman, pamietaj uratowałysmy Ci z Magdą zycie wink2.gif
Pluum , plum , tajemnicze pluum biggrin.gif

Czy Huncwoci byliby tacy sami w mugolskiej szkole ?!
Napewno staraliby sie, aby mimo nudnych lekcji zawzse sie cos dzialo. A jesoli sie ma dobre pomysly, to zawsze mozna cos wykombinowac tongue.gif. Bo chciec to móc. W swoim gronie wymyslaliby rozne dziwne rzeczy, a potem je by realizowali. Zdecydowanie tez, znalezi by kogos na wzor Snape`a, nad ktorym by sie znecali. To nie okaze sie trudne, bo widac, ze w skolach sa osoby ostamotnione, odizolowane od innych grup. Pewnie, by takiemu/takiej dokuczali, smaili sie itd... Czyli dalej by pozostali "rozbojnikami". Napewno czesto ladowaliby na dywaniku u drektora, bo nikt by tego nie tolerował. Z poczatku byloby to smieszne, ale potem meczace (bo mugole nie maja poczucia humoru). Mieli by naprewno troche kłiopotu, mozliwe ze czesto by musieli zmienaic szkole, klase.
Ale i w tym warunkach by sonie poradzili, bo oni sa zdolni do wszystkiego. Myślem, ze pewne ich cech charakteru by im w tym pomogły. Dobroc Lupina, szybkie nawiazywanie kontaktow Syriusza, chec niesienia pomocy Potera i bezstronnosc Petera.
Chociaz Peter, gdyby nie trzymal sie z Huncwotami w szkole mugolskiej by sobie nie poradzil. Kazdy by mu dokuczał, a ludzie by sie zniego smiali. No, ale mial pzeciez przyajciol smile.gif

Dorcas Ann Potter
Czat był super!
Reanimacja Pottermena (w której nie mogłam uczestniczyć z powodów nade mną ^^)
potterman
No fajnie było. Nie było aż tylu rozmów o zelka2.gif ilu się spodziewałem wink2.gif A potem to plum... blink.gif A no i thanks girls for safe my life biggrin.gif
Magya
plum...
raz! dwa! grlouiee tracimy go! tongue.gif

następnym razem tak miło nie będzie wink2.gif
grlouiee
Pluum tongue.gif Hmm nie bardzo wiedziałam, o co chodziło jej, ze weszla na nasz chat, ale i tak bylo faajnuie smile.gif
Było, jest i bedzie fajne w naszym gronie smile.gif
I możemy z Magdą udzielic wam pierwszej pomocy w nagłej potrzebieee wink2.gif Mamy wprawe biggrin.gif
A no i thanks girls for safe my life biggrin.gif

Oj , nie ma za co , nie ma, za co biggrin.gif
Czego się nie robi dla Chłopka Huncwotów smile.gif

A jeszcze wracając do tych mugolskich szkoł. To jaki mugolski przedmiot byłby "pieto ahillesową" dla kazdego z Huncwotów i dlaczego ? smile.gif

James- myślę, ze matematyka, bo on po prostu nie ma głowy do działań, mnożenia, potęgowania, dzielenia i Bóg wie czego smile.gif A jak i matma tyo tez inne scisle pzredmioty, czyli fiza i chemia głownie smile.gif
Syriusz- jw
Lupin- zdecydowanie wf, bo to nie jest typ miesniaka, a wlasnie raczej takiego "naukowca"
Peter - hmmm wszystko ? No dobra poza biolaa ;D
Magya
Dobra, trzeba się wreszcie wypowiedzieć na temat smile.gif

James - myślę, że byłaby to własnie matematyka smile.gif jakoś nie widzę go siedzącego nad sinusami i cosinusami tongue.gif

Syriusz - historia. Pomyślcie logicznie : Syriusz i historia? Wszystko widać tongue.gif

Remus - w-f. Taaak, nasz remusik to jest za delikatny na w-f. Po prostu to nie jest taki typ co uwielbia grać w nogę lub biegać. Niiii.

Peter - on + muzyka = klapa wink2.gif
dominisia888
James ja jednak mysle, ze z matma to by sobie jakos poradzil, ale fizyka masakra.

Syriusz i tu mam problem, moze historia?

Remus tak wf zdecydowanie tongue.gif

Peter jak dla mnie to ze wzystkim ale jego wspaniali przyjaciele pomogliby mu zdac z klasy do klasy biggrin.gif

napisalam bez wielolkropkow specjalnie dla Ciebie Em tongue.gif biggrin.gif
Nalezy mi sie nagroda biggrin.gif
Goomisia
w nagrodę - zelka2.gif tongue.gif

a teraz przeanalizujmy zwierzaki. chodzi o to - jakie zwierze waszym zdaniem hodowali by huncwoci? jakie zwierze do nich pasuje - nie chodzi tu o zwierzęta w które się zmieniali będąc animagami.
em
Nie ma to jak skleroza + 39 gorączki...
A rozwiązanie miało być 2 dni temu xD
No ale już:
Oczywiście wygrał numero 10!

A zatem, oto wyniki:
Syriusz
James
Remus i Remus
Peter
czarodziej.gif
Eowina
Genialnie smile.gif Bralam udzial w tylko jednym glosowaniu :/ Nie ma to jak miec czas dry.gif Z chęcią zobaczylabym rysunek Petera,bo reszta mi odbiera w przeciwienstwie do tego... Moze jakis blad w adresie ?

pozdrowioneczka
Magya
ale tu cichoo sad.gif
em
Ee tam, zaraz cicho. Jeden dzień spokoju i już nie pasuje tongue.gif
Jak mam być szczera, to nie byłoby głupio konkursik literacki Tenebris wskrzesić, tylu tu mamy zapaleńców do offtopu, to może by i coś konstruktywnego dla odmiany napisali tongue.gif biggrin.gif

A ja wracam do "Lilian" (;
potterman
To może, żeby troche ożywić atmosfere....co powiecie na czat dziś np o 18:00? wink2.gif
Magya
nieee! nie dzisiaj, mam za dużo nauki :/
grlouiee
Ja też nie mogę, z tego samego powodu co Magda :/
Ale musimy sie jakoś zgada w przyszłym tyg! smile.gif
Eowina
Zgadzam się na przyszły tydzień tongue.gif Będę już po wszystkich olimpiadach(z histrorii mi zostala - w czwartek,trzymajcie kciuki wink2.gif Taka smutna atmosfera... czekolada.gif
Magya
Będziemy trzymać kciuki smile.gif W przyszłym tygodniu, a najlepiej e sobotę, bo w piątek mam Andrzejki z dziewczynami smile.gif
Katarn90
mmmm, andrzejki z dziewczynami biggrin.gif ja też mam andrzejki, też mam olimpiady i też mam sporo nauki, tak więc witajcie w klubie zamęczonych nastolatków/nastolatek. Ale jak będzie czat w sobotę, to postaram się pojawić
em
Ech, ten tydzień chyba w ogóle jakiś taki męczący jest. Dzisiaj jeszcze mam wolne, doleczam tę anginę nieszczęsną, ale jak jutro wrócę... Spr: matma, fizyka, francuski, polski, historia ;( a w piątek półmetek, więc o ile czat będzie o takiej porze, że już po imprezie się obudzę, to będę smile.gif
dominisia888
ale z Was marudy tongue.gif, należy cieszyć się tym co jeszcze mamy. Zobaczycie w maturalnej (słowa mojego przyjaciela)... wiec przestanmy marudzic biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
a ja anddrzejkowa imprezke mam w sobote tongue.gif bo w piatek na Harry'ego idziemy biggrin.gif

a propos andrzejek : jak Waszym zdaniem spedziliby je Huncwoci ??

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Katarn90
Jamesowi podczas wróżb na pewno wyszłoby, że wkrótce zakocha się bez pamięci.

Peter - pod mostem zapewne

Remus - przeczytałby kilka książek

Syriusz - z dziewczynami

A najpierw, wszyscy zastanowiliby się, co to są "andrzejki"? Chyba jakieś mugolskie święto biggrin.gif
em
Hm, czy tylko mi się tak wydaje, czy coś na serwerze się spieprzyło i nie ma postów z ostatnich trzech dni? No nic, dobrze, że tylko 3 dni, na MG skasowało 3 miesiące (;

Hm, no to co robimy? Czat, konkurs, nowy temat?
Ja tam za wiele dzisiaj nie powymyślam, głowa po półmetku boliii... [i bynajmniej nie jest to to, co myślicie tongue.gif]
Tenebris69
Wróciłam, kochani! Po dwutygodniowych męczarniach bez komputera! ^^

Dołączyli do nas następujący użytkownicy:

+ GMichal
+ Dorcas Ann Potter
+ sabriel

Prosze o brawa. ^^

Uff... zabieram się za nadrabianie zaległości! biggrin.gif
Katarn90
klask, klask, klask, klask.

Słusznie, ema, dobrze, że mi to uświadomiłaś, bo moje opowiadanie by zostało bez ostatniej części.
Lupek
Mam nadzieje że ktoś (lub coś tongue.gif ) założy tematy, które zniknęły ostatnio sad.gif
Magya
ooo Tenebris dobrze, żę wrócilłaś smile.gif
Oczywiście witamy nowych członków i zachęcamy do udzielanaia się w klubie ;]

To nie wiem co z tym czatem. Może by go w tygodniu zrobić? Jak wam pasuje?
HUNCWOTKA
Dawno mnie tu juz nie było:Pa wiele sie dzieje,moze w koncu termin czatu mi bedzie pasował.A co do Andrzejek to w magicznym swiecie chyba sie ich nie obchodzi,a w Wielkiej Brytanii jest taki zwyczaj??
Katarn90
nie, chyban nie ma, ale mają kilka innych fajnych świąt biggrin.gif Dobra, zarzucam temat (głupi jak nie wiem, ale trudno):
jakiej muzy słuchali(by) Huncwoci?

wg mnie:
Lupin - jakieś romantyczne ballady
Peter - disco, pop
Syriusz - heavy, black, death, industrial, speed, doom, trash metal
James - hm.........rock?

I jeszce jedno. Czy wg was rodzice Huncwotów byli do nich podobni, czyli, czy Czwórka odziedziczyła swe cechy po rodzicach?
Magya
Oj Lupin tak, Lupin słuchałby ballad albo jakiś "mądrych" piosenek z przesłaniem
Syriusz - metal, metal, metal
James - on chyba słuchałby wszystkiego. Taki uniwersalny wink2.gif
Peter - hmmm, nie wiem. Pewnie samych nowości (czyt, Krejzi Frog ;P)

Źle sformuowałeś kolejne pytanie. Powinno być, czy to Huncwoci byliby podobni do rodziców ;P

No nie wiem, Syriusz na pewno nie, James możliwe, że tak. Remus z pewnością był podobny do matki. A Peter? Nic nie odziedziczył ;p

P.S Nie wiecie co się z forum dzieje? Znikają tematy, na Bziumie prawie nic nie ma. Co jest?!
Katarn90
racja, namieszałem. Chodziło mi o to, czy wg was np. ojciec Jamesa był psotnikiem, a stary Lupina kujonem?

Ah, wiem czego słuchał Syriusz Black Metalu biggrin.gif
grlouiee
P.S Nie wiecie co się z forum dzieje? Znikają tematy, na Bziumie prawie nic nie ma. Co jest?!

No własnie, i nie tlko tematy, ale tez i posty oraz prywatne wiadomosci ;/nie wiem co sie dzieje.

Lupin -m romantyczne ballady smile.gif
Glizgon - country, country i jeszcze raz country smile.gif
Syriusz- ależ oczywiscie Katarn90 zgadzam sie , ze Black Rock biggrin.gif
James - światowy człowiek, wszystko co leci biggrin.gif

A czy odziedziczyli coś po rodzicahc ?! Mysle, ze tak, przeciez nic z powietrza sie nie beirze. Geny i te spawy smile.gif. Napewno dostali po nich dar wplątania sie w przeróżne kłopoty, "gadane" i niecodzienne pomysły. Tak z pokolenia, na pokolenia te cechy charakteu zostawały przekazywane, coś tam dodano, coś odjęto. Huncwoci nie byli oczywiscie kserem swoich rodzioców, ale or razu bylo wiadmo, kogo mają za przodków biggrin.gif. Wariactwo jest dziedziczne tongue.gif
Tenebris69
Fajne pytanie. smile.gif
I w sumie podzielam wasze zdanie. ^^

Remus - jakies smęcidła XD
Syriusz - rock
Peter - country wink2.gif
James - wszystkiego po trochu

Co do drugiego pytania...

Remus - zgadzam się z Magyą
James - sądzę, że mógł odziedziczyć wiele po tatusiu (i to nie tylko wygląd)
Syriusz - na pewno przejął od rodziców swoją zawziętość i lekki narcyzm tongue.gif
Peter - zero podobieństw z rodzicami

Chcecie czat?

Środa.
Godz. 18:00.

Pasuje?
potterman
Dawno mnie tu nie było. Ale nie miałem czasu zabardzo blush.gif
Jeśli chodzi o ten czat to może być, mnie tam pasuje, ale nie wiem jak z innymi bo coś nikt nie odpowiedział...
Magya
Hmm, w sumie to pasuje, ale jak mało osób się zgłosi to nie będzie większego sensu organizować czat ;/ Ja bym była jednak za weekendem, ale dziś mi pasuje wink2.gif
grlouiee
Ja zawsze muszę byc inna smile.gif
Mi dzisja nie pasuje - mam korki z fizy ;/ Ech...
Ale będe z wami ducjhem ;D

Może w weekend ? :>:D
Magya
taaaak weekend ;]
potterman
Może być weekend. Najlepiej w nedziele tak koło 18. W sobote raczej nie dam rady, bo mam sesje w Warhammera wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.