Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: The Marauders - Fanklub Huncwotów
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Evita
grlouiee - ja jestem za ta 1 teoria bo moim zdaniem Lord niepozwoliłby zblizyc sie do niego osobnikom nie bedacym czystej krwii a tym bardziej z mugolskich rodzin.

Może nie był do końca z mugoli. Może był czarodziejem "półkrwi" a skoro snape mógł przystać do Voldemorta, to chyba i on. Zresztą nie jestem pewna, czy Voldemort wogóle patrzył na pochodzenie Petera, podczas gdy dostarczał mu takie pożyteczne informacje i możliwości.
Avadakedaver
w ogóle voldi był pokręcony.
Sam był half-blood, ale w swojej ekipie chciał tylko czystą krew.
Goomisia
Moze ma obsesje umowywowana w tym ze: jego matka byla czystej krwi a ojciec byl mugolem. przez ojca jego matka i jej rodzina zgineli a on sam musial wychowywac sie w sierocińcu itd. No w skrucie mial trudne dzieciństwo. moze obwinia mugoli i ludzi magicznych pochodzących z mieszanych malzenstw, za to ze przez tchurzostwo i nierozumność mugoli ludzie magiczni cierpia. Ze to magowie sa najlepsi i najmądrzejsi i dlatego nalezy tepis mieszanców i mugoli.
grlouiee
QUOTE(Goomisia @ 05.03.2006 13:46)
Moze ma obsesje umowywowana w tym ze: jego matka byla czystej krwi a ojciec byl mugolem. przez ojca jego matka i jej rodzina zgineli a on sam musial wychowywac sie w sierocińcu itd. No w skrucie mial trudne dzieciństwo. moze obwinia mugoli i ludzi magicznych pochodzących z mieszanych malzenstw, za to ze przez tchurzostwo i nierozumność mugoli ludzie magiczni cierpia. Ze to magowie sa najlepsi i najmądrzejsi i dlatego nalezy tepis mieszanców i mugoli.
*

No własnie może Voldemort nienawidzi wszystkich mugoli tylko i wyłącznie z tego powodyu, że jego ojciec - mugol tak bardzo uipokorzył go w dzicinstwie. Możle tak bardzo nienawidził mugoli, bo bardzo nienawidził swojego ojca ? No ale tak jak już wczesnioej Avadakedaver napisał, był half-blood. Może swoim postępowaniem, tzn. walczac i obrazajac nie urodzonych w rodzinie czarodzieji, chciał uciec od swojego dziecinstwa. Dzuiwny z niego chłop był i jego zachowania tak łatwo sie nie da wytłumaczyc.
em
Eeee... my gadamy teraz o Snape'ie czy o Voldemorcie, bo straciłam wątek? blink.gif
Child
od glizdogona plynnie przeszli do voldiego :P
grlouiee
Hmm, ja napisałam swój post w odniesieniu do Voldemorta ;-)
Bo chyba teraz o nim mowa jest ;D
Avadakedaver
a co to za różnica o kim?
ważne, że temat ruszył! wink2.gif
Goomisia
gadalismy z jakiej rodziny jest Peter ..potem ktos ucil chaslo czemu Voldek nielubi mugoli i temat sie toczy smile.gif ...albo toczyl sad.gif
grlouiee
Avadakedaver ma racje, lepiej taki temat niz zaden ;D a przeciez Voldemort jest tematycznie powiazany z Huncwotami, wiec dyskutujemy na temat ;p
Avadakedaver
proponuje zeby nowy temat o huncwotach zalozyc na forum, moze cos ruszy.
a poza tym juz jestza duzo stron.
pozdro all
em
A ja mam wrażenie, że temat się wypalił. Sami zobaczcie, jak kiedyś prężnie toczyła się dyskusja, teraz wałkujemy w kółko to samo albo offtopujemy.
Można go odświeżyć, ale nie wiem, o czym można jeszcze rozmawiać, skoro nikt nie dyskutuje - wszyscy tylko wymieniają się poglądami, a nic z tego nie wynika. Naprawdę, nie mam pojęcia, jak to wszystko podźwignąć i ruszyć z miejsca.
kubaj0
Materiału do dysputy brak nam.
Może zrobić z tego tematu offtopa w którym każdy by mógł napisać to co myśli?
em
I dać się zjeść moderatorstwu.
Już lepiej zamiast tu pisać, offtopujta sobie na Bzziuummie. Nie ma co sprowadzać FC na psy.
Katarn90
może nagnijmy trochę przepisy. Zamiast robić dyskusji o Huncowtach, zróbmy dyskusje DLA fanów Huncwotów. Niekoniecznie o HP. Taki offtop to jedyne na razie wyjście. Chyba, że rozkręci się konkurs na ff.
Avadakedaver
to będzie porażka.
niezgadzam się z tobą. już lepiej żeby tu nić nie było

mamy złamać zasadę, której wszyscy huncwoci tak zawzięcie trzymają?
mówię o tym, że tylko ci z klubu mogą się wypowiadać.
Evita

A co to za problem zapisać się? Nic nie kosztuje... Chyba.
Wątpię, by to cokolwiek dało, bo ktoś, kto naprawdę ma coś dopowiedzenia i chce to zrobić, tak czy inaczej się zapisze.
kubaj0
A nie można zrobić dyskusji dla fanów Huncwotów, któzy są w fanklubie Huncwotów? Bo o zasadach trzeba także pamiętać. Gdyby ich nie przestrzegaliśmy, to każdy nie wtajemniczony by wpisywał tu posty. smile.gif
Katarn90
QUOTE(Avadakedaver @ 11.03.2006 10:46)
to będzie porażka.
niezgadzam się z tobą. już lepiej żeby tu nić nie było

*

eee....what the fuck? ja nie powiedziałem, że każdy ma się wypowiadać, tylko, że wszyscy FANI HUNCOWTÓW (czytaj: Członkowie fanklubu). I jeszcze jedno przysłowie do twojej bazy danych: lepszy rydz niż nic.
Magya
Faktycznie, teraz tutaj mamy jeden wielki offtop. MOże rozwiązaniem byłoby utworzenie tematu na talk show, a tutaj dyskutowalibyśmy tylko o Huncwotach?
kubaj0
Jeżeli mamy dyskutyować o Huncwotach, to to forum będzie puste do czasu ukazania się nowej części HP
em
Moja propozycja: jak ktoś będzie miał coś ciekawego do powiedzenia na temat związany z Huncwotami, coś odkrywczego, jakieś przemyślenia - niech to będzie miejsce do zamieszczania takich przemyśleń.
Natomiast nie próbujmy zapełniać kolejnych stron na siłę. Imho nie ma sensu dysputa na tematy [tfu, tfu] żelkowe tudzież inne, byleby coś było.
O Voldemorcie można pogadać na Głównym. O żelkach na Bziuummie.

Dlatego apeluję o nieprzejmowanie się spadkiem tematu w rankingach i pozostawieniu tematu "na lepsze czasy". Być może, kubaj, do czasu wydania VII części, kto wie.
Avadakedaver
no to mam newsa:
wiecie, ze Łapa to szkolny przydomek Syriusza???!!!!

zart, dude
Katarn90
nie czytałeś powyższych postów? jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie zaśmiecaj tematu i nie nabijaj posta.
Zgadzam się z emą, niech temat poczeka na lepsze czasy
Evita
Mam pytanie, które tu chyba nie pasuje, ale nie wiem, gdzie je zadać...

Niech ktoś mi wyjaśni- jak można zabić swoje PRZESZŁE ja?

Hermiona w trzeciej części: "Nie można eksperymentować z czasem (...) Wielu czarodziejów pozabijało swoje przyszłe lub przeszłe ja"

Przyszłe- jest się w przeszłości, zabija się przyszłego, potem samemu się nim staje, człowiek martwy.

Przeszłe- jak może przyszłe zabić przeszłe. skoro jesli przeszle nie żyje to jak się stanie przyszłym? ...
Avery
Nie jestem członkiem tego klubu, ale jednak pozwole sobie gościnnie odpowiedzieć na pytanie Evity.
Przeszłe- jak może przyszłe zabić przeszłe. skoro jesli przeszle nie żyje to jak się stanie przyszłym? ...

Właśnie trafiłaś w sedno, zabijając swoje przeszłe ja teraźniejsze i przyszłe nie może istnieć. I to jest właśnie tragedia, zabijając swoją przeszłość zabijasz siebie, proste. Nie ma akcji bez reakcji.
Evita
Nie wyjaśniłeś jak można zabić swoje przeszłe ja. To jest paradoks, jeśli zabijesz przeszłe, przyszłe nie może istnieć... No i nie zabija przeszłego. Chyba że to jakaś pomyśla Rowling czy Polkowskiego?
Avery
Nie wyjaśniłeś jak można zabić swoje przeszłe ja. To jest paradoks, jeśli zabijesz przeszłe, przyszłe nie może istnieć... No i nie zabija przeszłego. Chyba że to jakaś pomyśla Rowling czy Polkowskiego?

Właśnie o to chodzi że jak przyszłe zabija przeszłe to oba umierają bo żadne nie może istnieć bez drugiego. To przeszłe umiera normalnie (avada kedavra) a drugie na skutek skomplikowanej reakcji która się tam jakoś dokonuje w czasoprzestrzeni. Is that clear? (przynajmniej ja tak to rozumiem)
Katon
Ani to nie jest jasne, ani nie będzie. I nie jest to żaden błąd Rowling tylko tzw. 'paradosk dziadka'. Wielokrotnie dyskutowany, także i na tym forum. Jak dotąd bez zadowalających rezultatów, także wśród naukowców.
EPANS
Skoro przyszłe ja zabija swoje przeszłe ja to przeszłe ja nie mogło doczekać czasu, w którym cofneło sie w czasie i zabiło samo siebie, jest taka opcja i wydaje mi sie najmądrzejsza i najrozważniejsza: otóż swiat rozsczepia się na kilka rzeczywistosci: w jednej przeszłe ja zostało zabite, a w drugiej przyszłe ja żyje nadal, czyli można powiedziec, że są dwa światy rózniace sie wydarzeniami.
Mała Mi
Heh, ja tam powiem tylko tyle, zbaczając z tego poważnego tematu smile.gif, chociaż nie jestem członkinią klubu, to może znajdzecie tu coś dla siebie, to polska galeria:P
http://rysunki-huncwotow.blog.onet.pl
Katarn90
kurczę, dawno mnie na forum nie było, ale co to ma do Huncwotów (ta dyskusja o zmieniaczu czasu)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.