Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: The Marauders - Fanklub Huncwotów
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Katarn90
QUOTE(grlouiee @ 01.02.2006 18:39)
Peter - Albo by siedział jak mysz (a raczej szczur) pod miotłą i nic nikomu nie mówił. Potajemnie, godzinami rozmażając o ukochanej. Takie skrywane zauroczenie. No albo tak jak wczesniej Goomisia stwierdziła, poprosił by o pomoc Huncwotów.
*

ja tak stwierdziłem biggrin.gif
Wrona
QUOTE(grlouiee @ 01.02.2006 16:39)
Lupin - hmmm tutaj oczywisice byłby by same romantyyczne sposoby. Kwiaaty, liściki bez podpisu, serenady pod oknami, kolacje i dłuugie spacery. Ma się ten gest  ; )

[
*

Z romantycznych rzeczy odpadłoby jedno: spacery przy świetle księżyca w pełni tongue.gif laugh.gif
grlouiee
ja tak stwierdziłem  biggrin.gif

no to Ty ; )

Z romantycznych rzeczy odpadłoby jedno: spacery przy świetle księżyca w pełni  tongue.gif  laugh.gif

Taaa spacery przy świetle księzyca w pełni odpadają ;]. No chyba, że dziewczyna lubi mocna dawke adrenaliny ^^ ;D
caillen
A ja mam takie pytanie, nie moge sie powstrzymac. Czy czasem nie tesknicie za Huncwotami? Nie czujecie pustki, ze nie istnieja w rilu lub nie poswiecono im nalezytej liczby rozdzialow w ksiazce, nie zalujecie, ze Syriusz zginal? Wiem, ze to smieszne, ale mam teraz ferie i zbyt duzo czasu na myslenie ;P To straszne, fikcyjne postacie, a jednak nie pozwalaja mi o sobie zapomniec. Wiem, ze to minie, ale zawsze po wydaniu nowej czesci Harry'ego tak mam...
Wrona
cry.gif Ja tęsknie tylko za Syriuszem...

Za James'em i Lilly jakoś nie...

A co do tego że nie sąprawdziwi, to według mnie wszędzie można spotkać ich "odpowiedników" Choćby w swojej szkole... (o, takich to u mnie nie brakuje...)
Dorcas Ann Potter
Ja tęsknię.
Dlatego właśnie piszę ficki i wszytsko tak rozwlekam, żeby szybko nie umarli.
Tak czy siak, ten ff i tak nigdy nie będzie historią z happy endem, bo po prostu - niezależnie od Autora, tak się nie da.
Dorc
Wiem, ze to minie, ale zawsze po wydaniu nowej czesci Harry'ego tak mam...

A klub jest dla takich, którym nie mija czarodziej.gif

No chyba, że dziewczyna lubi mocna dawke adrenaliny ^^ ;D

Bardzo mocną ^^.
Taki extreme xD

@Wrona
Bo się do nich nie przywiązałaś. ;P

@grlouiee
Znasz taką dziewczynę, która by chciała taki extreme przeżyć? ;> ; )
dominisia888
Najpierw odpowiem na pytanie dotuyczące miłości, a wiec ( nie zaczyna się zdania od a więc... )

James - jak już zosatło to kilka razy wspomniane popisywałby się. Tylko moim skromnym zdaniem te popisy, głupie żarty i teksty nie robiłyby n nikim wrażenia i musiałby zmienić taktyke i błysnąć swoją inteligencją smile.gif

Remus - dla mnie jest on nie poprawnym romantykiem. Wierszyki miłosne, spacery gdy księżyc jest w nowiu, czekoladki, kwiatki smile.gif caly Lupin

Peter - jest tchórzem, obserwowałby obiekt swoich westchnień z ukrycia, wzdychałby do niej i nikt, nigdy by się o tym nie dowiedział... chyba, że ona coś by do niego czuła i przejeła inicjatywe smile.gif

Syriusz ( i tu od razu poiwem, że jako moja ulubiona postać z serii o HP więc najabrdziej mi jego brakuje... ) - a wracając do pierwszego pytania - Syriusz zgrywałby wielkiego maczo smile.gif

i to by było na tyle smile.gif
grlouiee
Znasz taką dziewczynę, która by chciała taki extreme przeżyć? ;> ; ) )

Jakbym tak dłużej pomysłała, to by sie jakas napewno znalazla ^^ ;D

A co do pytania cze tesknimy za Huncwotami, to odpowiem Ci, że tak. Brakuje mi, ze tak mało jest o nich informacji w ksiazke, ale wlasnie dzieki naszemu klubowi możemy o nich wiecej podyskutowac i sprawic zeby nie zostali zapomniani. I to co Ania powiedziała
Dlatego właśnie piszę ficki i wszytsko tak rozwlekam, żeby szybko nie umarli.

to też jest jakąs forma, która sprawia, że choc troche beda z nami blizej ; )

Katarn90
ja również tęsknię bardziej za Syriuszem niż za Jamesem i Lily, ale to zrozumiałe. Syriusza poznaliśmy w 3 tomach, a JAmes i Lily to, dla mnie, obce postacie, nic o nich nie wiemy, więc nie tęsknimy za nimy. Pozatym jak można tęsknić za kimś, kto się w książce nie pojawia? biggrin.gif
em
Ja się nawet cieszę, że za wiele się o nich nie pisze. Postaci są tylko lekko zarysowane, co pozwala nam tworzyć o nich niesamowite teorie, a na tym chyba polega funkcjonowanie tego klubu.

Na temat o miłości się nie wypowiem, bo nie cierpię wyliczanek.
Katon
Jestem pewien jednego - Lupin nie był i nie jest typem romantyka w najbardziej wyświechtanym znaczeniu tego słowa.
Tenebris69
Katon, a na jakiej podstawie tak twierdzisz?
dominisia888
ale nikt nie mówi, że jest osobą płaczącą ze wzruszenia na widok zachodu słońca... romantyk to nie mięczak... osoba romantyczna to ktoś kto potrafi czasem zapomnieć o szarej rzeczywistości i zaprosić ukochaną osobę do jakiegoś urokliwego zakątka... a właśnie taki jest Lupin... przynajmniej ja tak uważam smile.gif
Zeti
Lupin jako romantyk tak sobie go wyobrażam od sceny w której Tonks wyznaje mu swą milość
grlouiee
ale nikt nie mówi, że jest osobą płaczącą ze wzruszenia na widok zachodu słońca... romantyk to nie mięczak... osoba romantyczna to ktoś kto potrafi czasem zapomnieć o szarej rzeczywistości i zaprosić ukochaną osobę do jakiegoś urokliwego zakątka... a właśnie taki jest Lupin... przynajmniej ja tak uważam  smile.gif

Dokładnimam o nim takie samo zdanie, jak Ty Domi. Identycznie traktuje pojęcie romantycznosci. Nic dodac, nic ujac ;P
Avadakedaver
Rowling mówiła, że wymyśliła sobie dzieciństwo Huncwotów, ale tego nie wyda.
Ja sądzę, że to kwestia czasu.
dominisia888
tak myślałam ostanio nad dobrym tematem żeby ożywic to forum... bo ostanio mało sie tu dzieje... niby ktoś wchodzi ale jakoś brak tu dyskusji... i tak sobie wymyśliłam...

Czy to, że Peter zdradził może miec. coś wspólnego z jego dzieciństwem?? (nie chodzi mi tu o okres w szkole, tylko o wczesne dzieciństwo, przed pójściem do szkoły)

wiem, ze temat zdrady Petera był poruszany wielokrotnie, ale spróbujemy stworzyc jego profil psychologiczny...

moż etemat nei jest dobry, ale zawsze jakiś...
Goomisia
wlasnie mi wpadlo do glowy - moze zdradzil bo chcial pokazac huncwotom ze bedzie jeszcze lepszy i wiekszy od nich. bedzie bardziej slawny niz oni bo bedzie blisko kogos najpotezniejszego?
dominisia888
nie patrzałam na to w ten sposób... ale to jest całkiem możliwe... chociaż upierałąbym się, że jest to związane z jakimś wydrzeniem z dzieciństwa... przez które czuł się gorszy od innych i przynależność do Huncwotów miała mu dać pewnoiść siebei... ale oni byli zbyt zapatrzeni w siebei żeby zwracać uwage na biednego Petera i postanowił (i właśnie tu by wchodziłą Twoja teoria) znaleźc sobei silniejszego towarzysza... (?)
Zeti
Nie myślałem o tym w ten sposób ale to może być prawda. Ja nie lubie Glizdogona, ale on mógl zdradzić dlatego że po raz pierwszy poczuł sie ważny dlatego że Potterowie uczynili go swoim Strażnikiem Tajemnicy, chciał się wkraść w łaski kogoś ważniejszego i potężniejszego jakim był Voldemort i dlatego przekazał mu tę informację. Poszukiwał kogoś kto by go chronił, a gdy wstąpił w Czarne Szeregi, zaczął pracować dla Voldiego.
Avadakedaver
Przedstawię wam szkic każdego z Huncwotów, czasem dodając coś od siebie:
Lunatyk
Najrozsądniejszy z czwórki. Swoim zachowaniem w stosunku do Snape'a przypomina Lilly, ale nie reaguje. Oczytany. W dorsłości odważny, waleczny, sympatyczny.
W młodości: męski odpowiednik Hermiony, ale na więcej pozwalał.

Glizdogon
Zawsze trzymał się w cieniu. Podziwiał swoich idoli, ale oni go olewali, co (ja tak sądzę) doprowadziło ich do upadku - Syriusz wylądowwał w kiciu, a James - zginął. Postanowił oddać swoje usługi Czarnemu Panu, odnalazł go i wskrzesił, żeby się dowartościować.

Łapa
Najbliższy przyjaciel Rogacza, tylko on mógł wpłynąć na zachowanie Jamesa, kiedy ten robił coś złego - ale częsciej wolał sam brać w tym udział. Wysoki i przystojny, uwodzicielski, żekłbym nawet nieosiągalny playboy(gdzieś już mówiłem tak o harrym)ale i tak nie znalazł sobie żony.

Rogacz
Ojciec Harry'ego, szukający Gryffindoru. Przez 3/4 lat spędzonych w Hogwarcie cwaniaczek. Idol wielu dzieciaków,znęcał sie na kim mógł, miotał zaklęciami w każdego; zwracał na siebie uwagę wszystkich, ale zależało mu tylko na uwadze Lilly Evans, swojej przyszłej żony.
bawił się zniczem i bez przerwy mierzwił sobie włosy...

dominisia888
stworzyłaś dość ciekawe profile... każdego z Huncwotów... zgodzę się ze wszytskim oprócz tego, że jest Lupin żeńskim odpowiednikiem Hermiony...
em
Avada, Zeti? Hm, na liście klubowiczów was nie widziałam...
Może warto by się chociaż tak dla porządku zapisać zanim zaczniecie się wypowiadać? ;-)
grlouiee
Avada, Zeti? Hm, na liście klubowiczów was nie widziałam...
Może warto by się chociaż tak dla porządku zapisać zanim zaczniecie się wypowiadać? ;-)

No własnie. Ale to,że się wypowiadają, to jeszcze pal szesc. Ava - Goomisia wymysliła temat, wiec wypadało by na niego odpowiedziec, a nie zakładac własny.

A co do pytania Goomisi, to ja kiedys tam pisałam, co sadze o Peterze dlaczego tak postąpił i własnie tam wysunęłam hipoteże, podobna do tej Goomisi, że zdradzil bo chciał, aby go szanowano, chciał byc sławniejszy.
(strona 29 - na samym dole)

Ps. Ech troche mnie tutaj nie bedzie tak przez 3-4 dni, tak do soboty ;(
avalanche
Zeti do mnie napisał w sprawie zapisania. ale odesłałam do kogoś innego ;d

[nie piszce Ava! bo to się myli ;ddd]
Goomisia
no ludziska witam!

maly post - porzadkowy - mam dla was.

powitajmy w naszych skromnych progach: Avadakedaver

famfary, oklaski, konfetki itd....

obecna lista:

1. Ania*
2. Avalanche
3. emoticonka
4. corka_ciemnosci
5. dominisia888
6. Dorcas Ann Potter
7. Eowina
8. Eris
9. GMichal
10. Goomisia
11. grlouiee
12. HUNCWOTKA
13. Joanna Legister
14. Joan
15. Joan P.
16. Katarn90
17. kkate
18. Lukpo
19. Luna Lovegood
20. Magya
21. mastablasta
22. Moonchild
23. NeMhAiN
24. potterman
25. Różyczka
26. sabriel
27. Tenebris69
28. Włóczęga
29. Xel
30. Avadakedaver

i prosimy o uzupelnienie tenebis tej listy na pierwszych postach...

no juz neprzeszkadzam...
Avadakedaver
QUOTE(avalanche @ 07.02.2006 15:34)
Zeti do mnie napisał w sprawie zapisania. ale odesłałam do kogoś innego ;d

[nie piszce Ava! bo to się myli ;ddd]
*

no właśnie, bo ja też nie wiem czy to było do mnie, czy do Avalanche.

jestem w klubie!!
Katarn90
Gratuluje! To wielki wyczyn , nie wielu się udaje biggrin.gif
a na serio: witamy w naszym gronie, teraz możesz bezkarnie pisać posty biggrin.gif
Goomisia
ej ludziska mam pytanko:
pamietacie ze dawno dawno temu byl na magicznym pewien temat. zadawalismy sobie zagadki, pytania a ten kto pierwszy poprawnie odpowiedzial mial prawo zadac kolejne pytabie. zabawa byla niezla ale kiedy zaczeto zdradzac tematyke 6 tomu temat "zszedl z anteny". czy niedalo by sie go reaktywowac? a jak nie to moze zaloze kolejny raz bo jakos niewidze go na forum:(
Magya
No dobra, dawno nie pisałam.

Avadakedaver witamy smile.gif

Ja osobiście jestem za pomysłem Goomisi. Tematów nam brakuje, klub zdycha. Trzeba nad tym pomyśleć smile.gif

Katarn - nasz klub jest elitarny. Tylko wybrańcy do niego należą dementi.gif ( wink2.gif )
grlouiee
Hej ludziska ; )
Udało mi się wejsc ;D
A wiec witaaamy, wittaaamy ;D ;*** czekolada.gif

Tak mi się też podoba pomysł Goomisi, trzeba pomyslec o czyms nowym ! ; )
Bo Magya ma racje, troche nam klub zdycha.

A teraz wracam do swojej praworządnosci ^^
Aaa i 6 z angielskiego za sprawdzian dostałam ^^ (tak tyko mówie) ;P
Magya
Powrót grlouiee ;]

A wiecie co, że dawno czata nie było ;D
może jakiś taki malutki czacik w weekend? ;>
Avadakedaver
ja nigdy nie widziałem tutaj (na forum) tego tematu z zagadkami bo pierwszy raz stronę magiczne.pl zobaczyłem 02.02.2006, ale jestem za jego reaktywacją (jeśli oczywiście jest tak dobry jak mówiła goomisia smile.gif)

wzruszyłem się tymi powitaniami... cry.gif (dzięx)
Magya
Ależ nie ma za co :* My tutaj jesteśmy ogólnie nastawieni przyjaźnie do wszystkich ;] Hmmm, to co z tymi zagadkami?

P.S a ja mam ferie! biggrin.gif
grlouiee
Magya - szczesciara z Ciebie ; ). Ja musze ostro do szkoły chodzic, nie zwazajac nawet na ciapę i chlapę na dworze. ;/

Chaat ? Okeeej ;D to może w niedziele, co ? Bo w sobotę przyjaciółka ma urodzinki ;D

My tutaj jesteśmy ogólnie nastawieni przyjaźnie do wszystkich ;]

Dokładnie tak ! Taka jedna, wielka rodzina ;P
Avadakedaver
Jeśli więc nie macie nic przeciwko temu, ja założę temat zagadek.
Ale ostrzegam: jeszcze żaden mój temat nie cieszył się sławą.
No i zrobię to tylko za waszym błogosławieństwiem.
Ale to chyba powinna zrobić Goomisia, co? to ona wymyśliła.
Magya
poczekajmy na Goomisię. Tyle, że wydawało mi się, że te zagdaki będą tutaj. Chyba, że źle coś przeczytałam blink.gif
HUNCWOTKA
Temat zagadek juz gdzieś chyba jest tylko juz dawno go nie widziałam.

P.S.Sorry jeżeli coś pokręciłam ale spać mi się chce.Rozumiecie, nie? dementi.gif
grlouiee
poczekajmy na Goomisię. Tyle, że wydawało mi się, że te zagdaki będą tutaj. Chyba, że źle coś przeczytałam  blink.gif

No własnie też mi sie wydawało, że to bedzie tutaj. Hmmm....

Rozumiecie, nie?  dementi.gif

Rozumiemy ;D

-pomożecie ?
-pomożemy !
;D
Avadakedaver
no niby mogłoby być tutaj, ale jakby ktoś chciał coś napisać abstrach..ąc od zagadek, to by to było mało przejrzyście, nie?
A jakby Goomisia założyła osobny temat do zagadek, to by było bardziej przezroczyście, i inne teksty nie zlewałyby się z zagadkami, sami rozumiecie...
Katarn90
chłopak dobrze prawi
Przydalby się jeszcze w ogóle nowy temat dla Fanklubu, bo ciężko jest przemieszczać się po 32 stronach.
Magya
dobijmy do 35 stron i zakładamy nowy temat ;] plus do tego "maraudersowe zagadki" ;D
Goomisia
WITAM. JESTEM...WKONCU.TO FORUM JEST ISTNIE MAGICZNE. MIALAM PEWNE PROBLEMY Z NIM ALE JUZ JESTEM. ZAGADKI BEDE A NAWET JUZ SA TYLKO ZE NA INNYM TEMACIE BO TAK SOBIE POMYSLALAM ZE TU TO ZAGLADAJA KLUBOWICZE A NA INNY OGOLNY TEMAT ZAJZY RACZEJ KAZDY NIE? WIEC ZAPRASZAM DO ZABAWAY.
Goomisia
sory ze post pod postem ale jakos tak wyszlo....

nowy temat rozmowy dla klubu :

gdyby turniej trujmagiczny przeprowadzono za czasow naszej kochanej 4 kto najbardiej by sie nadawal i jaka byla by reakcja chlopakow?
Katarn90
Peter, byłoby z kogo pośmiać

A na serio to chyba JAmes, jak wiemy z CO umiejętność latania na miotle czasem ratuje życie (i rzycie biggrin.gif)
dominisia888
ja myślę podobnie jak Katarn, że byłby to James... a chłopaki by mu pomagali w rozwiązywaniu zadań smile.gif
HUNCWOTKA
Ja raczej sądzę,że odpowiedniejszy byłby Remus.Z czwórki Huncwotów to on posiada największe pokłady wiedzy i jest najprawdopodobniej najinteligentniejszy,ale James na pewno prześcignąłby go w zadaniach fizycznych.
dominisia888
właśnie dlatego wydaje mi się, że bylby to Potter... do Remus anpewno zwracal by się z prośbą o pomoc przy rozwiązywaniu zadań... ale jeśli chodzi o wykonanie byłby w tym lepszy...
Magya
Napiszę tak. Ze względu na posiadaną wiedzę powinien iść Remus, lecz ze względów fizycznych James. Wybór byłby bardzo trudny, ale myślę, że chłopacy by sobie pomagali ;p
Avadakedaver
Ale jakby sędziowie to były same kobiety, na bank Łapa by wygrał wink2.gif

(oczywiście nie startując, jeśli wiecie o co mi chodzi)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.