Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Doctor Who
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
em
mi pasuje do mojej wizji Rose w finale, więc się cieszę... myślę, że to będzie COŚ, ten finał w tym roku. coś, czego się nikt z nas nie spodziewa :>
PrZeMeK Z.
Owco, do obejrzenia tego zwiastuna to ja się sam zmusiłem, bo chciałem sobie udowodnić, że wcale mi to nie przeszkadza. Nie wyszło cheess.gif

Rose... Nie jestem pewien, czy odpowiada mi wizja Rose z wielkim karabinem w ręku, otoczonej wybuchami. Mieliśmy już niezbyt udany powrót Marty jako żołnierza (szczerze mówiąc była troszkę bezużyteczna) i obawiam się, że z Rose może wyjść podobnie. Ale bądźmy dobrej myśli.
Jestem ciekaw, czy Dalekowie ze zwiastuna - tak jak Cybermeni w drugim sezonie - pochodzą z równoległego wszechświata. To by co nieco wyjaśniało.
em
to trochę tak, jakby twórcy próbowali nam pokazać, co się dzieje z ludźmi, których Doktor zostawia za sobą. chyba dlatego najbardziej lubię Donnę, to nie jest materiał na żołnierza cheess.gif

jak w temacie Losta: nie lubię się za dużo zastanawiać, bo nie ma nic gorszego, jak trafić cheess.gif
PrZeMeK Z.
Tym bardziej, że w Doktorze trafić jest sto razy łatwiej smile.gif
em
odcinek z dedykacją dla Przemka laugh.gif
poza tym moim zdaniem writing was just brilliant, zresztą, przecież to odcinek Moffata cheess.gif
PrZeMeK Z.
Dokładnie to samo pomyślałem - odcinek dedykowany mnie cheess.gif
A widzicie? Doktor też nie lubi spojlerów!

Naprawdę wspaniały odcinek. Czyżbyśmy właśnie poznali towarzyszkę Doktora na któryś kolejny sezon? Na swój sposób genialny zwrot akcji.
owczarnia
No skąd, gdzie, jaką towarzyszkę. To znaczy, ja tak myślę. Wyraźnie w końcu była mowa o tym, że ona znała Doktora znacznie starszego. W tym wcieleniu.

Odcinek kunia... No po prostu... Wyrąbisty. Genialny. Szkoda, że Moffat mieszka tak daleko. Pojechałabym całować go po stopach cheess.gif.
PrZeMeK Z.
Hm. Przeciwko teorii, że będzie towarzyszką, przemawia raczej to, że musi go wzywać tą wizytówką i do tego jeszcze szukać w dzienniku, jaki to moment życia Doktora.

W ogóle to jakaś bardzo tajemnicza sprawa. A więc jej wezwania na wizytówce docierają do Doktora w różnych, dość przypadkowych punktach jego życia? No bo skoro ona musi ustalać, czy spotkała właśnie Doktora, który już widział upadek Bizancjum, czy jeszcze nie... Trochę dziwnie. Zwłaszcza dla niego - przecież dla niego czas biegnie prosto, więc przy spotkaniach z River Song musi uważać, żeby nie zdradzić jej jakichś "spojlerów"...
owczarnia
I vice versa, jak widać. Uwielbiam takie kombinacje smile.gif.
PrZeMeK Z.
Ja też. Jeśli chodzi o podróże w czasie, można je zrealizować miernie albo genialnie. W Doktorze na szczęście robią to w ten drugi sposób smile.gif

Wymyśliłem ostatnio najbardziej genialny zwrot akcji, jaki mogą zrobić w kolejnym odcinku: River Song ginie. Wyobrażacie to sobie? "Knowing she was dead before I met her", że zacytuję naszą rozmowę z Em :]
em
ech tylko, ze jak ona zginie, to bede na ciebie zla :P.
PrZeMeK Z.
Twoja stara to Dalek.

Edit: dręczą mnie dwie sprawy.
Pierwsza: prawdziwe imię Doktora. Już kilkakrotnie nawiązywano do tego, że takowe istnieje i że Doktor je ukrywa. Ciekaw jestem, czy zamierzają kontynuować ten wątek.
Druga: coś w ciemnościach. I w "Doctor Who", i w "Torchwood" zaskakująco często pojawiają się wzmianki o tym, że nadciąga ciemność albo że coś się czai w ciemności. Choćby ten zwiastun reszty sezonu. Nie wydaje mi się, żeby te Vashta Nerada miały się okazać jedyną rzeczą w ciemnościach.
PrZeMeK Z.
Oh my God. I was so right and yet so wrong.

Miałem łzy w oczach, gdy Doktor domyślił się, dlaczego dał River Song swój śrubokręt. Piękne.
Sezon z udziałem naszej pani archeolog będzie genialny.

Zaraz! "Your song must end soon"... Your Song? blink.gif
em
moffat ftw
mua jest pod dużym wrażeniem i very satisfied
ale ja się przywiązałam do donny no sad.gif a jeszcze tylko trzy odcinki i to ten najbliższy wcale nie wygląda na jakiś spory jej udział.
PrZeMeK Z.
Z Donną jest tak, że ona dla mnie wciąż sprawia wrażenie kogoś, kto dopiero zaczyna swoją podróż z Doktorem. Rose była przez dwa sezony, więc zdążyła się zadomowić w Tardisie. Martha jakoś szybko się zaaklimatyzowała. A Donna ciągle wydaje się troszkę zagubiona. Szkoda, że już odchodzi.
I obawiam się, że w finale też jej jakoś szokująco dużo nie będzie.
em
chciałam dodać jeszcze do moich impressions... motyw pstrykania palcami - brilliant
no i imię! imię doktora noo.
PrZeMeK Z.
Wzruszam się za każdym razem, gdy padają słowa: "Everybody knows that everybody dies. But not every day. Not today". blush.gif
owczarnia
SPOLIER
owczarnia
SPOILER 2 (tytuł dwunastego odcinka plus jego krótkie streszczenie): The Stolen Earth

Earth's greatest heroes assemble in a time of dire need. Can the Doctor's secret army defeat the might of a new Dalek empire? With battles on the street and in the skies. The Doctor and Donna must brave the Shadow Proclaimation to find out the truth, however a fearsome old enemy awaits in the shadows.

PrZeMeK Z.
A po co nam spojlery?

"Midnight" bardzo mi się podobał. Wspaniale przedstawieni ludzie w sytuacji ekstremalnej. Przerażające i niepokojące zarazem. Bardzo dobry odcinek.
A kolejny wygląda na jeszcze lepszy.
owczarnia
Phi. Mogę więcej nie dawać. Mam koleżankę co ma wujka w BBC, więc czasem mi coś podrzuci, myślałam że może kogoś zaciekawi. Ale jak nie to nie.

Chyba jasne, że prawdziwego spojlera w rodzaju "a Donna umiera na końcu!" ani ona mnie, ani ja Wam bym nie zapodawała? Oznaczam jako spojler, bo wiem, że świra macie, więc każde info oznaczam. Myślałam, że to oczywiste...
PrZeMeK Z.
Owczarnio, spokojnie smile.gif Nie chciałem Cię urazić. Po prostu... W tym temacie wypowiadają się trzy osoby: Ty, ja i Em. Jakoś tak mi przyszło do głowy, że raczej żadne z nas spojlerów nie czyta.

I nie przesadzaj, że "mamy świra".
Swoją drogą... Teraz jest już właściwie oczywiste (kiedy się obejrzało ten zwiastun na resztę sezonu), że finał znów należy do Daleków. Naprawdę wolałbym tego nie wiedzieć. Czy ludzie oglądający Doktora są naprawdę tak kapryśni, że jeśli im się nie powie w zwiastunie: "Patrzcie, Rose wraca i Dalekowie też!", to nie obejrzą finału? Co najmniej dziwne dla mnie.
em
ej wiecie co? jak tak dalej pójdzie to finał doktora obejrzę jak pan Bóg przykazał w kupie, trzy odcinki z rzędu.
owczarnia
Ja się nie obrażam, tylko się dziwię. I macie świra, nie ma o czym gadać, spójrz na to trochę z boku to zrozumiesz.

A BBC robi co może, żeby zachęcić - i nie dziwota. Patrz, jak Doktor skończył w Polsce... Niestety, dzisiaj samo z siebie nic się nie zadzieje.
em
aha, ja czytam spoilery Przemku, nawet sama nimi rzucam ;)
nie czuję się jak człowiek, który ma świra. tak mi się z LOSTa udzielił ten biały, ale mogę pisać bez, nie ma problema :)
PrZeMeK Z.
Ech.

Naprawdę strasznie mi przykro, że nie lubię wiedzieć, o czym jest odcinek, który mam zamiar obejrzeć. Jeśli aż tak bardzo Wam to przeszkadza, to proszę bardzo, ustąpię. Nie chcę Wam psuć zabawy moim "świrem".

Nadal uważam, że BBC przesadziło w tym zwiastunie. Reklama reklamą, ale czasem niedopowiedzenia są lepsze.
em
oj Przem, nie strzelaj focha. taka twoja uroda i już tongue.gif przecież jak owca wrzuci na biało, to nie musisz czytać, nie? więc po co ta dyskusja?
PrZeMeK Z.
Dobra, wybaczcie. Kiepski dzień mam.
owczarnia
Teraz Przemek zamyka oczy, bo są nowe zdjęcia promujące finał czwartej serii, oficjalne jak najbardziej, ale jak znam życie to oczywiście spojler dementi.gif. A więc Przemuś, Ty sobie idź teraz herbatkę zrób tongue.gif:

1
2
3.

Obśliniłam ekran wub.gif.

em
o jaa, Sarah Jane?! Mickey! Jackie! tęskniłam za nimi cheess.gif
dobrze, że ostatni odcinek będzie już po sesji, to go MOŻE normalnie obejrzę wreszcie.
PrZeMeK Z.
AAA!

Brak mi słów. Po prostu brak mi słów. Jak zobaczyłem to "Bad Wolf"...
Wizja świata bez Doktora jest przerażająca.

A za tydzień Torchwood w akcji!
em
widziałam Midnight
majstersztyk. geniusz. acting pobiło WSZYSTKO, co do tej pory było w tym serialu. przez cały czas miałam wrażenie, jedną myśl w głowie - Boże, jaki to byłby świetny spektakl. kompozycja akcji, budowa dialogu, wszystko zgodnie ze wszystkimi poetykami cheess.gif jedność czasu, miejsca, akcji. brilliant. just brilliant.
PrZeMeK Z.
Zgadzam się w zupełności. "Midnight" był wspaniały.
A jak pomyślę, że niektórzy narzekają, że to był nudny odcinek... blink.gif
em
i fucking love this series
i fucking love it

oczywiscie nie dotrzymalam, zeby nie obejrzec pierwszej czesci finalu
i fucking love it.
owczarnia
BAD. FUCKING. WOLF.
PrZeMeK Z.
Ladies, why all those nasty words?

Ciężko się zastanawiam, jak zamierzają w kolejnym odcinku zmieścić w napisach początkowych "David Tennant, Catherine Tate, Freema Agyeman, Billie Piper and John Barrowman" cheess.gif Że już o pozostałej Torchwoodowej dwójce nie wspomnę.
owczarnia
Przysięgam, jak zobaczyłam w tym odcinku na początku "and Billie Piper"... Niby wiedziałam, że będzie, ale jednak... kurde smile.gif.
em
taak! ja też cheess.gif
ale Gwen i Ianto to jednak lol imho. a jak ktoś nie oglądał torchwood, a ma zamiar, to będzie zaspoilerowany, ojej c(:

powiem wam, że od rana, jak to obejrzałam, mam takiego banana na twarzy, że nic, normalnie NIC nie jest w stanie mi tego nastroju odebrać cheess.gif
PrZeMeK Z.
Mnie tam aż tak powrót Rose nie ruszył. Może dlatego, że w sumie to nie była niespodzianka i że nie spotkała się z Doktorem smile.gif Ale oczywiście miło było ją zobaczyć.

W sumie się teraz cieszę, że obejrzałem pierwszy sezon Torchwood (choć średnio mi się podobał). Znam już trochę postacie i będzie mnie obchodził ich los. Szkoda tylko, że skoro już kogoś w Torchwoodzie musieli zabić, to że nie wybrali Ianto. Nudny trochę jest.
Owca, czy ty oglądałaś Torchwood?

I w ogólę to Sarah Jane Smith ktoś ogląda?
em
no niee, wątek ianto/jack jest nie do wycięcia przecież ;) ianto/jack/gwen to szalona fantazja daviesa, nierozerwalna, hihi.
PrZeMeK Z.
Nooo, z tym trudno się nie zgodzić cheess.gif
Właściwie to nabrałem chęci na obejrzenie drugiego sezonu (i ewentualnych kolejnych) Torchwood, ale chyba oglądanie drugiego sezonu nie ma sensu po tym, jak sobie poczytałem streszczenia odcinków na Wikipedii :]
em
no wiesz? warto dla niektórych tekstów ianto o ile dobrze pamiętam, jak cierpisz na nadmiar czasu i miejsca na dysku :P i z ogólnego pędu do wiedzy, oczywiście.
hazel
Wasza wina, wasza wina...

Wciągnęłam się, no. Chwilowo jestem pod koniec pierwszego sezonu dopiero, ale już widzę, że im dalej tym lepiej.
em
*pjona*
oł je, coś się ruszy w temacie, nie tylko nasza trójka w kółko cheess.gif matoos zaraz skończy oglądać, teraz jeszcze hazel - spread the Doctor love działa cheess.gif
owczarnia
Doktor jest jak narkotyk, co nie wub.gif?

Dobra, nie musicie mi dziękować cheess.gif.
hazel
W związku z ciężkim atakiem grypy żołądkowej i zwolnieniem lekarskim, jestem już na 2x10.

Chyba się zakochałam wub.gif
PrZeMeK Z.
To zupełnie naturalna reakcja.
Swoją drogą masz zabójcze tempo smile.gif

Pamiętaj tylko, że pomiędzy sezonami są zawsze odcinki świąteczne ("Christmas Invasion" w przypadku przerwy między sezonami pierwszym i drugim) oraz zwykle specjalne miniodcinki "Children In Need" (tutaj odpowiednio "2005 Children In Need Special").

Strasznie się cieszę, że się wciągnęłaś, Hazel smile.gif
em
lol, jeszcze bedzie z nami final 4 przezywac za dwa tygodnie cheess.gif
hazel
Specjalne odcinki oglądam oczywiście, tak btw, to "Christmas Invasion" jest jak na razie moim ulubionym odcinkiem smile.gif

Chwilowo mam 3 sezony na dysku, ale mam w planach zacząć ściągać 4ty też, więc nie wykluczone, ze w 2 tygodnie skończę oglądać. Macie może jakiegoś sprawdzonego torrenta do 4go sezonu, znaczy do tej części, która już jest? Czy raczej mam ściągać po odcinku?
em
jeszcze do calosci nie ma, osobiscie polecam release MM (mad marthy). link do calosci pojawi sie razem z upem ostatniego odcinka finalu, jak zwykle :)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.