A i ja nie wiedziałem kto to jest Romana, trza będzie trochę pościągać losowych starszych odcinków doktora

I nadal mam na dysku nieobejrzane Doctor Who and the Curse of Fatal Death, trza będzie to kiedyś przejrzeć

.
. //Matoos
 //Matoos

?
? Nie zapominajmy o Sally Sparrow!
 Nie zapominajmy o Sally Sparrow! . Poza tym mówiła też coś o "you never know", czyż nie?
. Poza tym mówiła też coś o "you never know", czyż nie? ?
? .
. .
.

?
? ?
? . Owszem, było mi przykro, było mi jej żal, ale cóż. Towarzyszka jak każda inna. No, może jeszcze tylko do Jacka mam naprawdę spory sentyment. Reszta w zasadzie może robić co chce. Tak z punktu widzenia uczuciowego. Bo z rozsądkowego, to Donna była absolutnie najlepszą towarzyszką, bez dwóch zdań. Ale czy serce kieruje się rozsądkiem
. Owszem, było mi przykro, było mi jej żal, ale cóż. Towarzyszka jak każda inna. No, może jeszcze tylko do Jacka mam naprawdę spory sentyment. Reszta w zasadzie może robić co chce. Tak z punktu widzenia uczuciowego. Bo z rozsądkowego, to Donna była absolutnie najlepszą towarzyszką, bez dwóch zdań. Ale czy serce kieruje się rozsądkiem  ?
? . Można mieć nadzieję
. Można mieć nadzieję  .
.
  .
. .
.

?
? . Owszem, było mi przykro, było mi jej żal, ale cóż. Towarzyszka jak każda inna. No, może jeszcze tylko do Jacka mam naprawdę spory sentyment. Reszta w zasadzie może robić co chce. Tak z punktu widzenia uczuciowego. Bo z rozsądkowego, to Donna była absolutnie najlepszą towarzyszką, bez dwóch zdań. Ale czy serce kieruje się rozsądkiem
. Owszem, było mi przykro, było mi jej żal, ale cóż. Towarzyszka jak każda inna. No, może jeszcze tylko do Jacka mam naprawdę spory sentyment. Reszta w zasadzie może robić co chce. Tak z punktu widzenia uczuciowego. Bo z rozsądkowego, to Donna była absolutnie najlepszą towarzyszką, bez dwóch zdań. Ale czy serce kieruje się rozsądkiem  ?
? Rose to dla mnie tylko Rose, nie tęskniłem, nie szalałem. I dlatego trochę mi szkoda, że po fantastycznym zakończeniu "Doomsday" zakończono wątek Rose nieco na siłę szczęśliwie. I w nieco naciągany sposób.
 Rose to dla mnie tylko Rose, nie tęskniłem, nie szalałem. I dlatego trochę mi szkoda, że po fantastycznym zakończeniu "Doomsday" zakończono wątek Rose nieco na siłę szczęśliwie. I w nieco naciągany sposób. Rose to dla mnie tylko Rose, nie tęskniłem, nie szalałem. I dlatego trochę mi szkoda, że po fantastycznym zakończeniu "Doomsday" zakończono wątek Rose nieco na siłę szczęśliwie. I w nieco naciągany sposób.
 Rose to dla mnie tylko Rose, nie tęskniłem, nie szalałem. I dlatego trochę mi szkoda, że po fantastycznym zakończeniu "Doomsday" zakończono wątek Rose nieco na siłę szczęśliwie. I w nieco naciągany sposób. . Tak więc nie ma w BBC jakiegoś ciśnienia na zmiany, a już z całą pewnością nikt nie planował odejścia Billie (podobnie zresztą jak wcześniej Christophera Ecclestona). I tu jest pies pogrzebany. Bo gdyby to akcja poprowadziła tę postać w takim kierunku, gdyby tak zamyślili sobie twórcy - ok. A tak wiele osób - w tym ja - wciąż ma niedosyt, poczucie że historia Rose zakończyła się zbyt wcześnie
. Tak więc nie ma w BBC jakiegoś ciśnienia na zmiany, a już z całą pewnością nikt nie planował odejścia Billie (podobnie zresztą jak wcześniej Christophera Ecclestona). I tu jest pies pogrzebany. Bo gdyby to akcja poprowadziła tę postać w takim kierunku, gdyby tak zamyślili sobie twórcy - ok. A tak wiele osób - w tym ja - wciąż ma niedosyt, poczucie że historia Rose zakończyła się zbyt wcześnie  .
.
  Nie wiedziałem. Czyli historia Rose zakończyła się tylko dlatego, że Billie chciała odejść?
 Nie wiedziałem. Czyli historia Rose zakończyła się tylko dlatego, że Billie chciała odejść? . Wystarczy popatrzeć na ilość wspólnych zdjęć, które zrobiono Billie i Tennantowi (z żadną aktorką z planu, nawet z tymi, z którymi się spotykał, nie miał tylu fotek ustrzelonych przez paparazzi; swego czasu Ten-inch - jak nazywała pieszczotliwie Tennanta Billie - i panna Piper byli po prostu nierozłączni), żeby stwierdzić, że chyba nie do końca takie głupie to jest, co mówię
. Wystarczy popatrzeć na ilość wspólnych zdjęć, które zrobiono Billie i Tennantowi (z żadną aktorką z planu, nawet z tymi, z którymi się spotykał, nie miał tylu fotek ustrzelonych przez paparazzi; swego czasu Ten-inch - jak nazywała pieszczotliwie Tennanta Billie - i panna Piper byli po prostu nierozłączni), żeby stwierdzić, że chyba nie do końca takie głupie to jest, co mówię  . Do tego ewidentnie przez drugą serię Billie bardzo cierpiała - znów zaczęła wpadać w anoreksję, pojawiły się u niej początki depresji. Z mężem pozostała w przyjaźni. I mnie to wygląda na to, że postanowiła uniknąć skandalu, stwierdziła że nie będzie budować swojego szczęścia kosztem przykrości męża - i odpuściła sobie Doctora Who razem z Davidem. Ale kosztowało ją to wszystko do kupy dość sporo, i to akurat jest fakt, bo wspomina o tym w książce (o depresji i ogólnie kiepskim samopoczuciu, jak również o nawrocie anoreksji). Pasowałoby to również to przyjacielskiego rozstania z mężem, który potrafił docenić takie zachowanie. Tak se to wymyśliłam
. Do tego ewidentnie przez drugą serię Billie bardzo cierpiała - znów zaczęła wpadać w anoreksję, pojawiły się u niej początki depresji. Z mężem pozostała w przyjaźni. I mnie to wygląda na to, że postanowiła uniknąć skandalu, stwierdziła że nie będzie budować swojego szczęścia kosztem przykrości męża - i odpuściła sobie Doctora Who razem z Davidem. Ale kosztowało ją to wszystko do kupy dość sporo, i to akurat jest fakt, bo wspomina o tym w książce (o depresji i ogólnie kiepskim samopoczuciu, jak również o nawrocie anoreksji). Pasowałoby to również to przyjacielskiego rozstania z mężem, który potrafił docenić takie zachowanie. Tak se to wymyśliłam  .
.  . Jakoś dziwnym trafem państwo zawodowi aktorzy grający wszak tylko całujących się nie usłyszeli okrzyku "cięcie!"
. Jakoś dziwnym trafem państwo zawodowi aktorzy grający wszak tylko całujących się nie usłyszeli okrzyku "cięcie!"  . Wręcz przeciwnie, dopiero wtedy naprawdę zacieśnili uścisk
. Wręcz przeciwnie, dopiero wtedy naprawdę zacieśnili uścisk  ... Mam nadzieję, że obecny mąż Billie (z którym notabene spodziewa się dziecka) nie będzie nazbyt zazdrosny o starą miłość
... Mam nadzieję, że obecny mąż Billie (z którym notabene spodziewa się dziecka) nie będzie nazbyt zazdrosny o starą miłość  .
. ?
? ?
?

.
.

. No, chyba że mają zamiar kręcić jeszcze dalsze dalsze?
. No, chyba że mają zamiar kręcić jeszcze dalsze dalsze?

. Już pierwsza część niezbyt wiele wspólnego miała z książką (poza imieniem i profesją głównej bohaterki), druga pewno podryfuje jeszcze dalej, ale co w trzeciej mają zamiar przedstawić, to już doprawdy zagadka...
. Już pierwsza część niezbyt wiele wspólnego miała z książką (poza imieniem i profesją głównej bohaterki), druga pewno podryfuje jeszcze dalej, ale co w trzeciej mają zamiar przedstawić, to już doprawdy zagadka...
 .
.

zresztą, po okładce prędzej spodziewałabym się, że Belle de Jour to tytuł, nie pseudo autorki
 zresztą, po okładce prędzej spodziewałabym się, że Belle de Jour to tytuł, nie pseudo autorki 

. I przeczytałam, obie części. Świetnie napisana książka, serial co prawda oddaje klimat, ale treść pozmieniali dokumentnie. Poza kilkoma jedynie punktami wspólnymi, w zasadzie.
. I przeczytałam, obie części. Świetnie napisana książka, serial co prawda oddaje klimat, ale treść pozmieniali dokumentnie. Poza kilkoma jedynie punktami wspólnymi, w zasadzie.
  . Co do torrentów to teoretycznie szybsze źródła są, ale z jakością różnie. Jeśli zaś ciągniesz od Mad Marthy, to leci piorunem.
. Co do torrentów to teoretycznie szybsze źródła są, ale z jakością różnie. Jeśli zaś ciągniesz od Mad Marthy, to leci piorunem.
  .
. . Jakby co, wal do mnie na priv. Because albowiem ponieważ polskie napisy są dostępne (póki co) jedynie na Napisach24, a to jest serwis "z polecenia". Ewentualnie możesz popróbować tutaj, ale nie wiem czy mają komplet.
. Jakby co, wal do mnie na priv. Because albowiem ponieważ polskie napisy są dostępne (póki co) jedynie na Napisach24, a to jest serwis "z polecenia". Ewentualnie możesz popróbować tutaj, ale nie wiem czy mają komplet.

). Wywiady z nim to nieustające pasmo orgazmów
). Wywiady z nim to nieustające pasmo orgazmów  .
.
  Moi WhoGuru
 Moi WhoGuru