owczarnia
14.03.2008 20:50
Zanim Demek znajdzie tamten stary temat (i tak w ogóle, to gdzie on się podział, co?)...
Ja po prostu MUSZĘ. Później się połączy.
Rose: "Missed you" - The Doctor: "Missed you to".Kwiecień. Kurde, niech JUŻ BĘDZIE KWIECIEŃ!!!
PrZeMeK Z.
15.03.2008 15:21
Ej no, musisz dawać spojlery?

Ostrzegaj chociaż.
owczarnia
15.03.2008 16:04
Ej no, jakie spojlery?
Mnie chodziło o fotki, plus jak wczoraj tam byłam, to bez przesady, aż takich spojlerów znów nie było. Może dzisiaj coś dołożyli.
Ale przecież i tak dałam pod linkiem, nie

? Nie bezpośrednio.
PrZeMeK Z.
15.03.2008 16:39
Chodzi mi o sam fakt. Myślałem, że to jakieś fan video, a tu raport z planu. A ja naprawdę nie chcę wiedzieć
owczarnia
15.03.2008 16:51
Okej, sorka. NIE CZYTAJ w takim razie

. Ja też ograniczyłam się do zerknięcia na zdjęcia

.
mamo, byłam tak blisko przeczytania spoilerów, że aż się spociłam
ale! całe szczęście tylko fotki zobaczyłam :>
to kiedy ta premiera?
owczarnia
15.03.2008 19:10
W kwietniu.
to juz niedługo

akurat jak się torchwood skończy, nie?
dobrze, dobrze. trzeba się jakoś od staropolskiej oderwać
owczarnia
23.03.2008 01:53
Trailer. Całkiem oficjalny.
5 kwietnia.
PrZeMeK Z.
29.03.2008 19:56
No i to dopiero jest pozytywna wiadomość!
Przez chwilę się łudziłem, że BBC Prime to to samo co BBC One

Bo to pierwsze mam.
nowy trailer
http://www.bbc.co.uk/doctorwho/już niedługo, niedługo :>
eta: w ogóle, teraz to już pewne pewne pewne!
Series Four premiere details confirmed.
We're delighted to officially announce that Series Four of Doctor Who will commence with Partners In Crime at 6.20pm on Saturday 05 April 2008, BBC One.
Tell all your friends, cancel any prior engagements and settle down for what promises to be the most spectacular series of Doctor Who yet!
As always, Doctor Who Confidential will be going behind-the-scenes with the cast and crew, starting at 7.10pm on BBC Three.
Partners In Crime will be repeated on Sunday 06 April at 8pm on BBC Three. Doctor Who Confidential follows at 8.45pm.
As always, we'll be supporting the show with extensive online coverage, both in the run up to and immediately after each episode.
Avadakedaver
29.03.2008 22:20
dobra. ja mam pytanie. nie wiem o co chodzi w tym serialu, ale lubię go oglądać jak już leci, i w ogóle i w ogóle. ostatnio widziałem odcinek, w którym doktor rozstał się z tą blondi bo ją prawie wessało w taką dziurę paskudną w którą byli wsysani żelazni kosmici , ale jej ojciec sie teleportował, złapał ją i sie odteleportował do innego świata, gdzie już czekała jej matka. pare miesiecy później spotkał się hologram doktora z blondi na plaży i psikus, bo są w dwóch różnych światach i nie mogą się zejść i podróżować razem znowu, a doktor żeby z nią porozmawiać wypalał energię jednej z gwiazd, powiedzieli sobie "żegnaj kocham cie" i koniec.
i ja sie pytam co z tym motywem dalej sie stało.
ostatni odcinek drugiej serii widziales, doomsday, koniec ery Rose

no i poki co niewiele sie stalo, bo Rose jest uwieziona w tej rownoleglej rzeczywistosci, a Doktor podrozuje po 'naszej' z Marthą Jones, nową towarzyszką, wspominając Rose od czasu do czasu, nie mogąc o niej zapomnieć i takie tam.
w największym skrócie.
PrZeMeK Z.
30.03.2008 10:06
No jeszcze jakby Avada się wciągnął w Doktora, to już byłoby super

Puściłem mojej siostrze zwiastun czwartego sezonu, choć wcześniej się przed tym wzbraniałem, bo mówiłem, że sporo zdradza, że na końcu jest duży spojler dotyczący kogoś, kto wraca... Ale zatrzymałem zwiastun, kiedy tylko na ekranie ukazała się twarz Marty i teraz Ada jest przekonana, że miałem na myśli Martę. Ale się zdziwi
owczarnia
30.03.2008 11:27
Ten nowy zwiastun - petarda.
Przemek, ależ Ty masz nerwy ze stali

. Ja bym nie wytrzymała i wypaplałabym się na stówę. Btw, kawał czasu jeszcze będziesz musiał milczeć, bo Rose ponoć dopiero na ostatnie trzy odcinki wraca...
ja się mojej siostry spytałam, czy chce wiedzieć. jej spoilery niestraszne (aż tak)
chociaż pottera przemilczałam do samego końca, ani słówkiem jej nie zdradziłam, co się będzie działo

.
PrZeMeK Z.
30.03.2008 14:03
Owco - e tam, po prostu absolutnie nie trawię spojlerów. Dla mnie fabuła jest wszystkim. No i myślę, że Adzie spodoba się tak miła niespodzianka

Em - ja swojej siostrze też Pottera przemilczałem (tyle, że później sam go jej czytałem w oryginale, tłumacząc na bieżąco).
Avadakedaver
30.03.2008 17:20
nie wiem czy się wkręcę, ale doktora kocham miłością platoniczną od kiedy go ujrzałem po raz pierwszy i usłyszałem jego monolog o różnościach ras kosmitów. Na pewno lepszy jest tennant od tego drugiego, ktory gral w filmie hooligans.
a to idzie normalnie sciągać, jak Losta? są źródła, napisy i w ogóle?
yhm. zupełnie normalnie, chociaż wątpię, czy ma aż tylu seedów co lost.
PrZeMeK Z.
07.04.2008 14:13
Wiem, że to wstrętne z mojej strony się chwalić, ale muszę to gdzieś napisać.
Już obejrzałem!
SUPER HIPER MEGA SPOJLERY Z ODCINKA!
Rose! Rose! Rose! Rose! Rose!
*mdleje*
Autentycznie stanęły mi łzy w oczach.
Donna będzie fascynującą towarzyszką Doktora, widać to już teraz. Sam odcinek naprawdę ciekawy i zabawny, z licznymi nawiązaniami do poprzednich sezonów. Szkoda tylko, że bez napisów części wypowiedzi nie zrozumiałem.
owczarnia
07.04.2008 14:21
JUŻ obejrzałeś

?
Ja widziałam w sobotę w nocy mój drogi

. Zajefajny odcinek, fakt

.
Też się prawie popłakałam, ale tak autentycznie to dopiero na końcu, kiedy dziadek Donny zobaczył TARDISa. No i scena na migi - mistrzostwo świata
.
PrZeMeK Z.
07.04.2008 14:39
Zgadzam się całkowicie

W sobotę... Phi! W sobotę to ja byłem u Katona :]
W ogóle następnym razem masz być, Owca. Musieliśmy z Em sami śpiewać "I can't decide", no.
ej no wlasnie. Przemon, ale pomysl, jakby mnie nie bylo, to bys musial sam spiewac

obiecuje, teraz bede jezdzic na wszystkie zloty, jakie beda w mojej mocy :*
i chcialam powiedziec, ze wlasnie skonczyl mi sie sciagac. oczywiscie finalu torchwood tez jeszcze nie widzialam. niech mnie ktos przytuli
PrZeMeK Z.
11.04.2008 16:05
*tuli Em rozglądając się czujnie, czy nikt nie patrzy*
ha!
widziałam, widziałam!
Missed you, Doctor.
uwierzcie lub nie, ale zapomniałam, że nowy odcinek jest dzisiaj
czy ktoś może mi mniej więcej powiedzieć o czym jest ten serial:)?
owczarnia
12.04.2008 21:23
A to ja się mało po forum natrąbiłam? O,
tu na przykład. No i zawsze jest
Wikipedia 
. Nawet
po polsku...
kurde estiej gupek po co on kasowal tamten temat
"Doctor Who" to najstarszy serial science-fiction emitowany w latach 1963-89, obecnie BBC nadaje wznowienie (nie remake!) serii (obecnie czwarty sezon), od 2005 roku począwszy. Głównym bohaterem jest tytułowy Doctor - przedstawiciel rasy Władców Czasu z planety Gallifrey, podróżujący przez galaktyki w swoim TARDIS (Time And Relative Dimension(s) In Space) i przeżywający różne przygody, zwykle w towarzystwie swoich companions

Przygody oczywiście związane z konfrontacją z przedstawicielami innych planet.
Cechą szczególną Doctora, która pozwoliła na tak długie utrzymywanie na antenie serialu z leading character jest jego zdolność regenracji. Kiedy zbliża się jego godzina, Doctor zamiast umrzeć... regeneruje się

. W ten sposób obecnie możemy oglądać jego Dziesiąte wcielenie.
Serial wybija się wśród konkurencji nie tylko powalającą tradycją w brytyjskiej TV, ale przede wszystkim fantastycznym scenariuszem i stojącą na niesamowicie wysokim poziomie grą aktorską. David Tennant (znany skądinąd z Czary Ognia), Billie Piper, znakomity Christopher Ecclestone (Dziewiąty Doctor), Catherine Tate etc...
ja wsiąknęłam po szóstym odcinku pierwszego sezonu.

no tak, a ja sie naprodukowalam.
PrZeMeK Z.
13.04.2008 11:17
Wspaniały odcinek. Naprawdę wspaniały.
Czyżby przewijające się już po raz drugi określenie "The Shadow Proclamation" miało być głównym wątkiem tego sezonu?
"She is coming back"... Hell yeah!
Żałuję trochę, że nie nawiązano głębiej do analogii między zniszczeniem Pompei a zniszczeniem Gallifrey - za które, jak domniemuję, również odpowiedzialny był Doktor.
dzięki za info, od jutra zabieram się za oglądanie. i tu kolejne pytanie czy mam szukać serii klasycznej, żeby wiedzieć co i jak bo inaczej nie będę wiedział 'o so chodzi', czy też można sobie darować i zacząć od roku 2005?
owczarnia
13.04.2008 14:13
Starych serii po pierwsze nie znajdziesz (a na pewno nie w komplecie), a po drugie nie są konieczne do połapania się. Ogólne info najzupełniej wystarczy. A w razie czego bez problemu znajdziesz wszelkie szczegóły choćby na Wikipedii właśnie

.
a znalazłem

a pytam, bo to niezwykle spasiony torrent o magicznym rozmiarze 200gb (sic!) i mam dylemat czy w ogóle zaczynać. w każdym razie dzięki wszystkim za wyczerpujące info, wrażeniami podzielę się w swoim czasie, ole!
owczarnia
13.04.2008 14:21
I chciałam jeszcze dodać, że wczorajszy odcinek był ZAJEBISTY.
Kunia, ale się zryczałam. I jeszcze się musiałam kryć, bo mąż siedział obok przy swoim lapku, a tu ja buczę w słuchawkach na uszach

. Czysta abstrakcja (pun not intended)

.
Edit: co, WSZYSTKIE znalazłeś?! To pisz do BBC, ozłocą Cię, bo nawet oni nie mają całości

. Ośmiu doktorów, ponad 730 odcinków, dwa pełnometrażowe filmy?... Od 1963 roku?... To byłby cud, gdyby wszystko się dało odnaleźć

.
Przemek, to nie do końca tak z tą odpowiedzialnością. W tamtym przypadku on po prostu nie mógł nic zrobić. Tak ja to przynajmniej rozumiem.
ja oglądałam tylko pierwszy pierwszy odcinek na stronie bbc, z ciekawości

resztę infomacji, zarys, mam z wikipedii, ale jak mówiła owca, bez tego też daje radę.
idę obiad zrobić i siadam do Pompei
PrZeMeK Z.
13.04.2008 16:07
Owca - możliwe, ale tu właśnie sprawa jest niejasna.
Jeśli to nie on spowodował spłonięcie wszystkich statków Daleków i Panów Czasu z Gallifrey włącznie, to jak przetrwał? Mistrz ukrył się jako człowiek na końcu wszechświata i tylko dlatego przetrwał, zaś jego TARDISa ani widu, ani słychu. Jak więc przeżył Doktor i jego TARDIS?
Niby można uznać, że jego przeżycie to taka licencja artystyczna - musiał przeżyć, bo bez niego nie byłoby serialu. Ale kto wie?
A propos, ściągnąłem sobie ten film z Doktorem z 1996 roku. Obejrzałem wczoraj do połowy - trochę śmiesznie zrobiony, ale ogląda się nieźle. Muszę go dokończyć i podzielę się wrażeniami
"she's coming back"... hm. czyżby Rani? bo jeśli chodzi o Rose, to ja ją widzę jako villain w finale albo coś. inaczej to zalatuje kiczem.
bardzo podoba mi się interakcja między Donną i Doktorem. "No, no, no, we're not married, we're SO not married" 
ja sobie te stare odcinki i film z 96 zostawiam na 2009, kiedy nie bedzie nowego sezonu
owczarnia
13.04.2008 21:38
She is
returning. To po pierwsze

.
Oczywiście, że chodzi o Rose! A o kogo innego? I jaki villain, co Ty gadasz, idź wypluj to słowo! Mnie tam to bardziej widzi się na jakiś związek z Bad Wolfem.
mmkay, mmkay.
no ale jak ją pokazali już w pierwszym odcinku i to w takiej formie, to ja się spodziewam jakiegoś większego story arca za tym - villain byłoby najbardziej spectacular, a taki ma być ten sezon, no. więc sobie fantazjuję
owczarnia
13.04.2008 21:47
Nope. Angst. Angst rulez

.
PrZeMeK Z.
13.04.2008 21:53
Cieszę się, że nie zrobili z tego wielkiego sekretu, tylko tak od razu na początku walnęli obuchem między oczy. Inaczej mogłoby wyjść śmiesznie, jak z powrotem Michaela w Zagubionych, czego spodziewali się WSZYSCY, a z czego zrobiono tajemnicę.
Też uwielbiam stosunki Doktor - Donna. "I bloody love you!"

Edit: Nie oglądajcie tego filmu z 1996 roku. Jedna wielka porażka. Idiotyczny scenariusz, słaba gra aktorska, niezliczone absurdy... Pod koniec finałowej akcji, gdy powinienem drżeć z napięcia, pękałem ze śmiechu.
Szkoda. Początek zapowiadał całkiem niezły film.
that was bloody brilliant!
srsly, zaczynam powoli myśleć, że Donna jest moją ulubioną companion, tak jak się spodziewałam.
your song will end soon, Doctor... i Doomsday ZNOWU. I Martha w trailerze
PrZeMeK Z.
20.04.2008 10:48
Ej, ja nie oglądam trailerów :]
Ale okeiii, i tak przecież o tym wiedziałem.
Cudowny odcinek. Miałem łzy w oczach. Przecież to było jak obóz koncentracyjny. No i typowo ludzkie rozwiązanie problemu - zagazować albo zastrzelić
"Your song must end soon"... Zabrzmiało niepokojąco.
Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale już drugi raz pojawił się wątek "upamiętnienia" Doktora i Donny. Najpierw rzymska płaskorzeźba, teraz to...
Aha - co powiecie o wzmiance o znikających pszczołach? W zwiastunie sezonu 4 była jakaś gigantyczna pszczoła.
oj no, trailer jest zaraz po odcinku przecież. nie przesadzasz troszkę? :P.
ja zauważyłam, ja! to upamiętnianie. to może mieć coś wspólnego ze story arkiem sezonu, ale ja się wolę za dużo nie próbować domyślać, za dużo spoilerów rzuciło mi się w oczy na outpostgallifrey :/.
czy ja już wspominałam, że kocham sposób, w jaki cały sezon przygotowuje nas do finału? :>
PrZeMeK Z.
20.04.2008 11:16
Nie wydaje mi się, żebym przesadzał. Po prostu... po co miałbym wiedzieć, o czym jest kolejny odcinek? Nie ciekawi mnie to. Za tydzień i tak się dowiem.
W ogóle strasznie nie lubię tego całego marketingu. Wiem, że to konieczne, ale nie lubię go. Te wszystkie zwiastuny, bajery na oficjalnej stronie, promocyjne zdjęcia ze sztucznie upozowanymi postaciami... Dla mnie mogłyby w ogóle nie istnieć, i tak bym oglądał. A jeśli mnie coś nie ciekawi, to żadna reklama mnie nie zmusi do obejrzenia. Tak miałem z Prison Breakiem na przykład.
Tak samo nie cierpiałem wszystkich tych gadżetów z HP: figurek, klocków Lego, nalepkach itp. Brr.
Też to uwielbiam, Em :]
owczarnia
22.04.2008 08:25
PrZeMeK Z.
22.04.2008 15:23
Dzięki, Owczarnio
owczarnia
26.04.2008 13:06
Myślałam, że już nic mi się aż tak nie spodoba, jak 'Doctor Who', ale muszę powiedzieć, że 'Ashes to Ashes' jednak wymiata. Im więcej czasu mija od obejrzenia pierwszej serii tego sequela Marsowego, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to jest zajebisty show. Nie wiem czy lepszy czy Mars, czy nie, ciężko mi ocenić. Ale na pewno nie gorszy. Fandabydozy, Bollinger Knickers.

zauważyłam po iconach. mi na pewno daje o wiele więcej radości niż mars, chociaż simmowe 'I want to go home'... ech. no i czołówka w marsie była lepsiejsza.
nosz kurczę. przeleci mi ten sezon doktora przez palce prawie, toz to dzisiaj juz 5 odcinek! a potem taaaka posucha
owczarnia
26.04.2008 15:15
Sama jesteś piąty odcinek. Od razu widać, że nie matematykę studiujesz

... Czwarty odcinek dzisiaj jest, czwarty, słoneczko. A już ja najlepiej wiem, bo właśnie skończyłam tłumaczenie swojej połówki napisów do zeszłotygodniowego,
trzeciego odcinka

.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę