Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Porady Babci Jadzi
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
MisieK
hem. przypomnę że gdańszczan jest więcej.
morze, kluby studenckie, poletko pod stadion na euro i wogole xD

'idę po herbate' - powiedziałem
'znaczy co, żołądkową dziś?' - odrzekł współlokator.
Potti
sorry, że przerywam, ALE RATUNKU!
większość mojej muzyki jest sobie na dysku, który stoi obok komputera. tzn. była. bo nagle włączam go sobie dzisiaj i nic. przeglądam zawartość, a tam niewiele ponad 600 mb. tyle, że jak ogólnie patrzę na dysk to zajęte jest nadal 65 gb. tylko co się z tym stało?
Eva
Pewnie juz to robilas, ale probowalas szukac ich przez 'szukaj pliku'? Tak dla pewnosci czy fizycznie istnieja :p A tak to za cholere nie wiem co sie moglo stac, ale mamy tu innych specjalistow xP
Potti
si. teraz szuka błędów, ale jak na razie nic się nie znalazło.
Ludwisarz
owczarnia:

albo magiczny mytyng albo opener.
Ale mytyng lezy w gestii trojmieszczan.
Eva
Ja w sumie moglabym jakos w styczniu przyjechac - przerwa miedzysemestralna :d
PrZeMeK Z.
A może Mazewo? Świeże powietrze, kontakt z naturą, dużo przestrzeni, brak narzekających na hałas sąsiadów... :]
Wszystkim po drodze! czarodziej.gif
Eva
Musze zaguglowac i sprawdzic gdzie to jest xD
MisieK
hm... ja bym przemyślał to trojmiasto. coprawda mieszkam strasznie zadupiaszczej dzielni gdanska, ale są weekendy kiedy z 31 ekipy pomieszkującej na Zawodziu zostają 2-3 osoby wiec z kimaniem byłby nikły problem jakbym dobrze zagadał z mieszkancami ;]
Eva
Ja bym spala u owcy z Praliną!

A tak btw bylam ostatnio na wystawie kotow i widzialam takiego kotka jak Pralina wiec potwierdzam - MA SLICZNE FUTERKO!
Child
@Eva:

primo - Na znieczulenie przed dziarą - kielon. Duzo kielonów. Niekoniecznie z Owcą, ale koniecznie kilka.

hm... ja bym przemyślał to trojmiasto. coprawda mieszkam strasznie zadupiaszczej dzielni gdanska, ale są weekendy kiedy z 31 ekipy pomieszkującej na Zawodziu zostają 2-3 osoby wiec z kimaniem byłby nikły problem jakbym dobrze zagadał z mieszkancami ;]
z wyznań Miśka [jakoś koncowka pazdziernika]: w tym miesiacu tylko raz trzezwy bylem xD
owczarnia
QUOTE(Child @ 26.11.2007 22:11)
@Eva:

primo - Na znieczulenie przed dziarą - kielon. Duzo kielonów. Niekoniecznie z Owcą, ale koniecznie kilka.

Koniecznie. Wtedy będzie miała sprawę z głowy, bo w ogóle jej nie wydziarają cheess.gif.

Nie wolno głąbie kapuściany się tatuować po alkoholu!

QUOTE(Eva @ 26.11.2007 22:04)
Ja bym spala u owcy z Praliną!

A tak btw bylam ostatnio na wystawie kotow i widzialam takiego kotka jak Pralina wiec potwierdzam - MA SLICZNE FUTERKO!
*

Pralina mówi że chętnie by podzielił z Tobą swój koszyk wub.gif.

A tak w ogóle, to w styczniu powinniśmy mieć nową kanapę! Ha, i jak to będą ferie, to i Młodego pokój wolny Xd.

Aha, i jeszcze mi się przypomniało w temacie dziar, że było nie było moja Dagmara miszczynią Polski jest. A studio ma w Gdańsku dementi.gif.
Child
z racji, ze czytaja to dzieci, post zostal edytowany

nie robcie tego po pijaku. i tego sie trzymamy xD
Eva
Tyle ze chyba ferie mamy jakos inaczej ;> Myslalam o naszym poznanskim Art Line, wyglada calkiem ladnie i schludnie ale mozesz ocenic swoim okiem profesjonalisty ;p
owczarnia
Rany, ale zbajerowana strona. Dagmary jest skromniejsza, ale jak chcesz, to zerknij.

Ciężko tak ocenić, bo prawdę mówiąc mało tam co u nich widać w tym Art Line... No na oko wygląda super.
hazel
kto mi powie, jak sie moge zarejestrować na napisy24.pl, bo potrzebuję napisy do filmu, a napisy.info nie działają :/
Eva
Polecam sciagniecie programu Napiprojekt. Mistrzostwo swiata :p
hazel
Mam, ale napiprojekt wyrzuca komunikat: "serwer offline, prosze spróbować za kilka minut"

Mi w sumie napisy niepotrzebne, ale chciałam z siostrą film oglądnąć.
owczarnia
Jakie chcesz te napisy?
GrimmY
QUOTE(hazel @ 28.11.2007 20:06)
kto mi powie, jak sie moge zarejestrować na napisy24.pl, bo potrzebuję napisy do filmu, a napisy.info nie działają :/
*

założyć konto sobie trzeba o ile pamiętam.
a tak dla nie interesujących się napisami jakoś bardziej to dzisiaj zamknięto napisy.info o których wspomniała hazel. :/
hazel
QUOTE(owczarnia @ 28.11.2007 19:57)
Jakie chcesz te napisy?
*

Do Kingdom of Heaven, wersja director's cut, dwupłytowa, albo jakakolwiej, już sobie dopasuję.

QUOTE(GrimmY @ 29.11.2007 01:14)
QUOTE(hazel @ 28.11.2007 20:06)
*

założyć konto sobie trzeba o ile pamiętam.
*

Nie ma tam czegoś takiego jak rejestracja, chyba trzeba kogoś, kto najpierw jakieś zaproszenie wyśle, czy cuś...
owczarnia
QUOTE(hazel @ 29.11.2007 10:40)
QUOTE(owczarnia @ 28.11.2007 19:57)
Jakie chcesz te napisy?
*

Do Kingdom of Heaven, wersja director's cut, dwupłytowa, albo jakakolwiej, już sobie dopasuję.
*

Łap.

Albo jeszcze takie (na wszelki wypadek).
hazel
Dziękuję wub.gif
owczarnia
Ur welcome cheess.gif.
asiatal
też mam napiprojekta, polecam
Madziuś
Skąd można ściągnąć LOST? Szukałam w google, ale nie znalazłam nic co mogłabym ściągnąć. Po Polski albo z napisami.
Eva
:D
Madziuś
To nie jest śmieszne. biggrin.gif biggrin.gif Wiem, jestem kompletnie niezaradna w takich sprawach.
kObra.
Najlepiej ze stron o LOST. ;]
hazel
Albo z empiku, już wszystkie trzy sezony na dvd wyszły.

albo z torrenta, emula, dc...
kObra.
Ano.
Dużoooo dodatków! xD
GrimmY
QUOTE(Madziuś @ 29.11.2007 21:19)
Skąd można ściągnąć LOST? Szukałam w google, ale nie znalazłam nic co mogłabym ściągnąć. Po Polski albo z napisami.
*

mininova.org + utorrent.com
w razie potrzeby intstrukcji krok po kroku odsyła do google.
QUOTE(hazel @ 29.11.2007 12:40)
Nie ma tam czegoś takiego jak rejestracja, chyba trzeba kogoś, kto najpierw jakieś zaproszenie wyśle, czy cuś...
*

mi się udało, po kliknięciu na 'zaloguj się stworzyć sobie konto' ;p
w razie lenia podaję log/pass. gr1muald/bigos
PrZeMeK Z.
Ej no.

Madziuś - ściągnij sobie program BitComet i zainstaluj. Potem wchodzisz na jakąś dobrą stronę z torrentami (np. Torrentspy czy Mininova, poszukaj w Google). Tam w wyszukiwarkę wpisujesz numer odcinka. Na przykład s02e14 - sezon 2, odcinek 14. Nie gwarantuję, że będą wszystkie odcinki.
Po odnalezieniu odcinka klikasz na niego i patrzysz na to, ile dany plik ma seedów. Na Torrenspy masz coś takiego:
user posted image
Czerwona strzałka wskazuje na liczbę seedów - im więcej, tym lepiej. Zielona pokazuje "zdrowie" pliku - jeśli jest tam w okolicach 100%, można ściągać swobodnie. Jeśli dużo mniej - lepiej nie, może być uszkodzony.
Na Mininovie masz taki widok:
user posted image
Czerwona strzałka pokazuje ilość seedów. Zasada ta sama, co wcześniej.

W nazwie pliku jest czasem podany w kwadratowych nawiasach źródło pliku. W przypadku Losta polecam te z EZTV albo Caph.

Po wybraniu pliku klikasz na niego, a potem w wieeelki napis "Download torrent" albo podobnie. Plik powinien sam zacząć się ściągać w BitComecie. Zostawiasz włączonego kompa na noc, po ściągnięciu pliku wyłączasz BitCometa i oglądasz!

Polskich wersji raczej nie znajdziesz. Napisy na Hatak.pl
GrimmY
i nie polecam bitcometa o ile nie masz więcej ramu pod pachą.
hazel
Piraci! Piraci!

mi się udało, po kliknięciu na 'zaloguj się stworzyć sobie konto' ;p
w razie lenia podaję log/pass. gr1muald/bigos
Widzisz, a mi się nie udało. Może mają jaką blokadę na IP albo coś a ja mam IP wspólne z połową osiedla... W każdym razie dzięki, może się przydać biggrin.gif

Wersje z polskim lektorem da się napaść na emulu. Ewentualnie własnie gdzieś na jakichś forach, ludzie wrzucają linki do odcinków na rapidshare, wtedy trza wszystkie części ściągnąć i rozpakować winrarem. Przy ściąganiu z forów polecam wersje rmbv, są o połowę mniejsze a róznicy w jakości nie ma prawie wcale (przynajmniej ja nie zauważam). Żeby odtworzyć wersję rmbv trzeba mieć takie cuś, co się nazywa real player (płatny i do dupy) albo real alternative (darmowy, działa jako nakładka na media playera i subedita - może na inne też, ale nie sprawdzałam).
asiatal
ja mam BitLorda też na torrenty i pasi. A czemu nie chcesz z napisami? Łatwiej dorwać
Eva
uTorrent
hazel
Azureus. W porównaniu z innymi klientami torrenta żre bardzo mało ramu - mi maksymalnie koło 15-20MB, kiedy utorrent żarł nawet koło 50.
Eva
Matko, nie zartuj. Ja sie przerzucilam z azureusa na utorrenta wlasnie ze wzgledu na ram bo żaba żarła jak durna! I teraz o niebo lepiej :P
hazel
Hehe, a u mnie własnie odwrotnie. Ale ja mam jakiś popiepszony system i wszystko działa odwrotnie niż powinno.

edit:
o, proszę bardzo:
user posted image
Eva
user posted image
hazel
no to mówię, mi utorrent żarł koło 50MB.
matoos
Pewnie miałaś jakąś wersję beta, utorrent jest z tego co wiem najmniejszym klientem z ładnym interfejsem jakiego można dostać. Na windzie przynajmniej.
Eva
Powiedzcie mi moje skarbenki, jak wyciachac audio z formatu avi i otrzymac format mp3? (juz nawet nie bede marudzic zeby bylo ladnie obtagowane i scrobblowane przez last.fm xD)
Ludwisarz
Obtagowac mozesz w Winampie.

Google nie boli: http://www.google.com/search?client=opera&...=utf-8&oe=utf-8
Rysiek_Kowal
przydatna wskazówka:
zawsze jak chce przerobić jakiś plik na inny format googluje (dla tego przykładu) co następuje:

"avi to mp3"
plus ewentualnie dopisuje converter
i zazwyczaj pierwszy wynik jest dobry wink2.gif

a co do tagowania to po prosu otwierasz w winampie plik, klikasz prawym, wybierasz file info i mozna edytowac co sie podoba.

edit:
dokladnie Tymon!
Golden Phoenix
Od razu mówię, że pewnie są prostsze metody tylko ja ich nie znam wink2.gif
Ja to robię bardzo prymitywną metodą, że będziecie się śmiali, ale działa biggrin.gif Używam programu cool edit pro. Wszystkie programy wydające dźwięki wyłączone. Windowsowe ustawienia nagrywania na mix stereo (chyba dobrze pamiętam, a jak nie, to po kolei próbować wszystkie inne biggrin.gif). Włączam filmik i stopuję. Przechodzę do Cool Edita i włączam nagrywanie, po czym puszczam film audio. Gdy się skończy, stopuję w Cool Edit i zapisuje jako mp3. Potem jeśli chcesz ładnie otagować, to klikasz plik prawym przyciskiem myszy i we właściwościach wszystko sobie pięknie wklepujesz. Gotowe!
Uwaga:to wszystko może nie działać na części kart dźwiękowych, zwłaszcza starszych.
matoos
Virtual dub, zaznacz początek, zaznacz koniec, ustaw encoding, save as wav, profit.
Eva
Ten Virtual dub wydaje mi sie calkiem logicznym rozwiazaniem ;>

Edit: Hmm. Otworzylam tego Virtual Duba. Patrze patrze. I tak sobie mysle.. jak bym tak to wrzucila na rapida to bys mi to zrobil? :P
Child
dobrze? xD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.