Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Porady Babci Jadzi
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
em
kolczyki w wardze są nie halo.
Lilith
nie rób tego
niczego na twarzy, jak rany, odwidzi Ci się i blizna zostanie.
walnij se dziare ;]
PrZeMeK Z.
Nie psuj się, Ewa. Śliczna jesteś, no.
Tatuażyk mały lepiej.
Neonai
QUOTE(Eva @ 18.01.2008 19:45)
Plebiscyt.

Kolczyk w wardze:
a) po srodku
b) po lewej
*

przestan, to potem wygląda jak czarny pryszcz
Lilith
i będziesz sikać z wargi płynami
Ludwisarz
Nie rob, please.
Lilith
nie-rób-nie-rób-nie-rób!!!
;]
Eva
Kolko, gongi, kolko, a nie czarny pryszcz xP

Dziara swoja droga. Soon. Ale teraz kolczyk. Kwestia tylko gdzie ;>
Madziuś
Jeśli już to na środku, ale ja odradzam. Nie lepiej sobie zrobić drugi kolczyk w uchu albo tatuaż?
Eva
drugi kolczyk w uchu

Raczej piąty. No i owszem, zrobie tez, trzeba sie dobrac do chrzastki. I jak mowilam, tatuaz tez owszem - soon.

Ale kolczyk w wardze zawsze mi sie podobal i wczoraj stwierdzilam ze co mi tam, zrobie. No ale teraz czytam o cofaniu sie dziasel w ciagu 6 misiecy od przebicia i zaczynam miec second thoughts xD

A tatuazyk poleci jakos po sesji, na prawym nadgarstku, juz wybrany.
Madziuś
QUOTE(Eva @ 18.01.2008 19:45)
Raczej piąty.

Też mam w jednym uchu pięć biggrin.gif
W drugim tylko jeden.
Zeti
O jej, po co, na co kolczyk w wardze?
Może lepiej szósty w uchu?
I tatuażyk?
Lilith
kobieto, niczego se na twarzy nie przekłuwaj
bedzie Cie chcial tylko element spod znaku metala, czy innego punka
wink2.gif
matoos
Sama jesteś element. Sorki Katon wink2.gif

Eva, pomimo że niezgadzam się że punki i metale to element, to naprawdę wrażliwi młodzi ludzie, to i tak uważam że nie ma sensu robić sobie kolczyków na twarzy.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby kobieta nawet uszy miała nieprzekłute, choć rozumiem, że wasza płeć ma jakąś potrzebę upiększania się przed sobą tongue.gif
MisieK
ja ci tak eva dosadnie powiem: jebnij ty sie w ten głupi łeb.
PrZeMeK Z.
Ha, oto i antyczny dylemat dla Evy - zrobić kolczyk czy narazić się na towarzyski ostracyzm :]
Eva
No coz. Musialabym sie najpierw zaczac tym przejmowac ;>

A Misiek nie przeginaj, bo jak cos czasem pierdalniesz to witki opadaja.
MisieK
no ja wiem wiem. sorry.
no i nie zmienia to faktu ze głupi pomysł strasznie XD
Neonai
nie rób kolczyka cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Eva
Przemysle to :*

Ale takie teksty to sobie wypraszam. Bo gdybys stal obok to bys dostal w tego swojego misiowego ryja :P
Neonai
wlasnie ! misiek, co ty sobie myslisz wogole no! jeszcze w ewuni urodziny! no! bo w paszczę :c
Eva
Policzek. Albo obydwa. I bede je sobie spinac lancuszkiem.
PrZeMeK Z.
QUOTE(jestie @ 20.01.2008 11:25)
ja się tak zapytam - którą wargę, górną czy dolną?
*

Tak mi się skojarzyło:
- Tato, pomóż mi rozwiązać krzyżówkę! Szpara u kobiety na cztery litery?
- Poziomo czy pionowo?
- Poziomo
- To w takim razie "usta".
owczarnia
QUOTE(Eva @ 18.01.2008 17:45)
Plebiscyt.

Kolczyk w wardze:
a) po srodku
b) po lewej
*

Tough choice. Podobają mi się oba, chyba z delikatnym akcentem na ten środkowy. Ale oba miejsca wyglądają ślicznie, zwłaszcza kółeczka smile.gif.

Btw, nie słuchaj tych bredni o bliznach, bo to bzdura. Jeśli zrobisz w salonie, u dobrego piercera, nie ma prawa zostać żaden ślad po kolczyku jeśli kiedyś zdecydujesz się go wyjąć.

Chrząstki też są cool, ale cholernie długo się goją, warga zdecydowanie krócej. Mój tragus ma już blisko trzy miesiące, chucham na niego i dmucham, a mimo to całkowicie wygojony jeszcze nie jest. Jeśli ktoś jest ciekawy, jak wygląda i z czym się je tragus, to pragnę donieść, że może go sobie w naturze obejrzeć u Scarlett Johansson, niedawno przyuważyłam że ma, nawet chyba w tym samym uchu.
Eva
To ja prosze o zdjecie rzeczoneg tragusa na cioci Owcy. Ale jesli dobrze kojarze to jest ta chrzasteczka nie na platku tylko.. hmmm.. anatomii mi brakuje ;p

A co do chrzastki to wiem, mialam juz kiedys tam kolczyk i moze by i sie zagoil ale moja dyrektorka zdecydowanie nie mogla przezyc, ze w ogole istnieje. Tym razem mam zamiar sobie zaladowac bioplast, mam jeszcze po ostatnim przebiciu masc z antybiotykiem i spiryta salicylowego, moze pojdzie lepiej niz ostatnim razem. Tym razem nie bede musiala go ciagle wyjmowac :p No ale ja o moich problemach z gojeniem juz wspominalam - jeden kolczyk juz mi sie zagoil, ale 2gi, robiony latem, jeszcze nie jest to konca wygojony.

Warge nadal rozwazam. Znajomy twierdzi ze przy kolku z boku, a nie labrecie z przodu nie powinno byc problemow z dziaslami, ale na wszelki wypadek wole zrobic jeszcze jakis porzadny research zanim sie zdecyduje. Najpierw zalatwimy tatuazyk, warga.. sie zobaczy ;)
PrZeMeK Z.
Co Ty chcesz z siebie zrobić, dziewczyno. Jakąś o przeciętnej urodzie bym zrozumiał, ale Ciebie?
asiatal
mój głos to pewnie się nie liczy, ale popieram Przemka
Eva
Kusi mnie, zeby napisac, ze w takim razie powinienes mnie rozumiec. Ale zaraz w leb czyms dostane i po co mi to.. ;)
owczarnia
QUOTE(Eva @ 20.01.2008 18:47)
To ja prosze o zdjecie rzeczoneg tragusa na cioci Owcy. Ale jesli dobrze kojarze to jest ta chrzasteczka nie na platku tylko.. hmmm.. anatomii mi brakuje ;p

A co do chrzastki to wiem, mialam juz kiedys tam kolczyk i moze by i sie zagoil ale moja dyrektorka zdecydowanie nie mogla przezyc, ze w ogole istnieje. Tym razem mam zamiar sobie zaladowac bioplast, mam jeszcze po ostatnim przebiciu masc z antybiotykiem i spiryta salicylowego, moze pojdzie lepiej niz ostatnim razem. Tym razem nie bede musiala go ciagle wyjmowac tongue.gif No ale ja o moich problemach z gojeniem juz wspominalam - jeden kolczyk juz mi sie zagoil, ale 2gi, robiony latem, jeszcze nie jest to konca wygojony.

Warge nadal rozwazam. Znajomy twierdzi ze przy kolku z boku, a nie labrecie z przodu nie powinno byc problemow z dziaslami, ale na wszelki wypadek wole zrobic jeszcze jakis porzadny research zanim sie zdecyduje. Najpierw zalatwimy tatuazyk, warga.. sie zobaczy wink2.gif
*

Zjarałam sobie kabelek, fotek więc na razie nie będzie sad.gif.

Ale mogę dać krótki kursik anatomiczno-piercingowy wink2.gif:

user posted image

1 - Helix
2 - Industrial
3 - Rook
4 - Daith
5 - Tragus
6 - Snug
7 - Conch
8 - Anti-Tragus
9 - Lobe

Zasada numer 1: chrząstki goją się długo, wolno, i często z przygodami. Jedynym znanym mi wyjątkiem jest nos, ale to pewnie dlatego, że na nosie się nie śpi wink2.gif. Zasada numer 2: tytan. Nie bioplast. Nie do chrząstek, nie do warg, nie do języka. Po wygojeniu, to i owszem, ale goi się najlepiej na tytanie. Zasada numer trzy: NIE WYCIĄGAĆ. Nie grzebać, nie dłubać, nie haczyć, nie obcierać. Przemywać delikatnie, octeniseptem albo solą fizjologiczną (albo morską), najpierw trzy razy dziennie, potem dwa. Mieć w pogotowiu tribiotic, do kupienia w aptece za 1 zł saszetka bodajże, zresztą szanujący się piercer wręcza takie utensylia po przekłuciu. Po miesiącu można przemywać dwa razy dziennie, po dwóch raz. To zasadniczo, oprócz tego wiadomo, że przy każdym dotknięciu przypadkowym łapą czy czymkolwiek również trzeba przemyć. Stąd octenisept dobry, bo w psikancie i nie trzeba miąchać kolczykiem dodatkowo bez potrzeby. Dwa razy dziennie delikatnie przesunąć przy przemywaniu i starczy, więcej nie dotykać. Zasada numer 4: słuchać rad piercera. Zasadniczo przekłuwane rzeczy puchną, jedne więcej, inne mniej. Język, warga - puchną strasznie. Stąd, nawet jeżeli kolczyk proponowany przez piercera wydaje się nam za długi, bezwzględnie należy go założyć i ZOSTAWIĆ DO WYGOJENIA. To znaczy minimum trzy miesiące. Później można zmienić na taki, jak się podoba. I nie słuchać głupków, co chcą wymieniać po dwóch tygodniach.

Przez dwa tygodnie minimum zero basenów, solarium, siłowni. Przy tatuażu dłużej.

Edit: Scarlett. Mój wygląda identycznie, też kółeczko (fachowo: captive bead ring) i rzeczywiście nawet w tym samym uchu mamy. Hyhy.

Edit2: Matko boska!!! Teraz dopiero doczytałam, spirytus salicylowy to zło wcielone, wysusza, podrażnia, zaognia! Wywal go natychmiast! Ponadto, jest labret i jest lip ring.
PrZeMeK Z.
Wniosek pierwszy: to w tyle miejsc w uchu da się wbić kolczyk? blink.gif
Wniosek drugi: tyle zachodu, by mieć coś, co prymitywne ludy praktykowały od stuleci bez zaawansowanej techniki, tytanu itepe.
Wniosek trzeci: nie wiesz, co mówisz, Ewo.
matoos
Wiecie jakie teraz silne elektomagnesy są montowane w miejscach powszechnego użytku? Ucho można stracić na lotnisku na ten przykład wink2.gif
em
owca, aż mnie całe ucho rozbolało, jak zobaczyłam ten obrazek. brr.
owczarnia
Oj tam. Nikt Wam się przecież nie każe kłuć, zresztą to i tak nie są wszystkie możliwe kolczyki na uchu, raczej te podstawowe tongue.gif.

Surface, to jest dopiero jazda.
Eva
Jej, Ciocia, co ja bym bez Ciebie zrobila :d

Jesli chodzi o labret to planowalam zalozenie go do czasu wygojenia, a potem przerzucenie sie na koleczko. Przy malej kolce labret mniej widac = mniej paniki i poplochu w kregach rodzinnych :p (oczywiscie jesli sie zdecyduje wiec reszta ludu - bez paniki xP) Spirytus leci przez okno. Albo w gardlo xD

Sztanga mnie kiedys kusila ale w sumie teraz sie powaznie zastanawiam nad tym tragusem. Kolko wyglada przebosko :>

Poza tym ej. Przemek. Podwaze Twoja teorie. Ciocia Owca sliczne dziewcze, a i tatuaze ma i kolczyki. Ha!
Lilith
ale nie na twarzy
........................................prawda?
owczarnia
Ale tylko dlatego, że kiedy byłam w wieku Evy, o profesjonalnych salonach piercingu można było co jedynie sobie pomarzyć. A teraz jestem stare babsko i matka dziecku, więc gdzie ja bym mogła z lip ringiem popinkalać? Zresztą, wcale nie wykluczam że kiedyś ssanie weźmie górę nad zdrowym rozsądkiem i sobie tego lip ringa zrobię, bo podoba mi się ogromnie. Myślcie sobie co chcecie, dla mnie to seks skondensowany jest, a już zwłaszcza u kobiety z tak pięknymi ustami, jak Evci smile.gif.
PrZeMeK Z.
Ale ja nie wysuwam żadnej teorii, że jak nieładna, to chce kolczyki. Raczej teorię, że ślicznej kobiecie (vide Ty czy Owca) kolczyki w niestandardowych miejscach są naprawdę niepotrzebne :]

Owco - dla mnie całkiem odwrotnie, odstraszają mnie takie kolczyki.
Nie żeby to miało jakieś znaczenie.
owczarnia
Jak to mówią: jeden woli córkę, drugi teściową wink2.gif. Rzecz gustu Przemuś, rzecz gustu.
Lilith
co kto lubi
moja kuzynka też sobie zrobiła takiego stożka pod wargą i przez całą Wigilię musiałam się w niego wgapiać, a wyglądał mi na pryszcza no i nic na to nie poradzę.
owczarnia
Fuj, stożek nie. Kuleczka albo kółko, stożki to i mnie się nie podobają.

Btw, pamięta ktoś może takie video Killer / Papa Was a Rollin' Stone by George Michael? Scena, w której para całuje się bawiąc się swoimi lip ringami do dziś uchodzi dla mnie za jedną z najbardziej erotycznych na świecie wink2.gif.
Eva
Stozka bym sobie nigdy w zyciu nie zrobila :p Brr! Ale ja w ogole strasznie lubie kolczyki i gdyby nie to, ze nie lubie mojego brzucha, to pympek bym sobie pewnie tez przeklula ;) Chociaz jak gnieznienski piercer-tatuazysta to uslyszal to sie zasmial i stwierdzil, ze kiedys klul dziewczyne, którą trzeba bylo polozyc zeby znalesc pepek ;p
Child
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 19.01.2008 11:57)
Ha, oto i antyczny dylemat dla Evy - zrobić kolczyk czy narazić się na towarzyski ostracyzm :]
*

wy sie tam ostracyzujcie ile chcecie xD Ewa przynajmniej nie chce sobie strzelic takiego jak Tybek, wiec ma moje blogoslawienstwo [nie czytac tego jak 'jest w stanie blogoslawionym xD']
Eva
A propos Tybka ;>

A Child szpanuje, bo moich znajomych poznal ;p
owczarnia
Aww, tongue web smile.gif. Wygląda odważnie, ale ani nie boli przy kłuciu podobno, ani nie ma problemów z gojeniem. A gadżet na pewno jeszcze wciąż oryginalny wink2.gif.
Lilith
QUOTE(Eva @ 21.01.2008 03:29)

to ja juz wole takie, przynajmniej nie wygląda jak syf ;]
Child
bo wcale nie wyglada ;p
em
ej wspollokatorka sie mnie pyta, co jej sie z kompem dzieje.
w miejsce "wylacz" ma napisane "wylacz komputer w kuchni albo komputer marzeny" czy cos w ten desen. o co cho? bo ja zguplam blink.gif
Ludwisarz
To sa domyslne nazwy dla komputera, ktore gdzies tam nadajesz w Panelu Sterowania (sorry, brak Winzgrozy pod reka)..

Jest takie okienko gdzie pisze "Nazwa Komputera: (np. komputer w kuchni albo komputer Marzeny)". Jesli mnie oczywiscie pamiec nie myli.

Ale napewno komputer w kuchni byl w takim miejscu.
em
no to to ja tez kojarze. tylko caly myk polega na tym, ze te nazwy ni z gruchy, ni z pietruchy pojawily sie u niej jako opcje zamykania systemu.
restart nie pomaga, a komp ma nadana inna nazwe.
Miranda
co się kupuje mężczyznom na walentynki? :F
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.