Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Porady Babci Jadzi
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
matoos
Jak masz firefoksa to Narzędzia->Opcje->Zaawansowane->Ogólne->Użyj płynnego przewijania.
Lilith
nie dziala
to lata cos takiego, jak sie nagra telewizor na video a potem odtwarza, tylko u mnie wystepuje to zjawisko podczas przewijania, a jak wlaczam płynne to leci płynnie ale tez mi lata ten pasek... pomozcie, bo oszaleje!
moze to kwestia jest monitora? czy nie? ja nic nie wiem...
em
czy to kwestia monitora możesz chyba łatwo sprawdzić próbując zmienić przeglądarkę
Lilith
no, na explorerze tez mi tak lata
ktos ma pomysl, co z tym fantem zrobic?
em
no ja bym sprawdziła sterownik karty graficznej, znaczy ściągnęła najnowszy, tak jak owca sugerowała
Ludwisarz
E, piekne.
A moze byc tak odswiezanie zmienic?

Nie pamietam gdzie to bylo, cos a la Panel Sterowania - Ekran - Zaawansowane
I tam sie odswiezaniem i hercami pobawic. No. Jak nie pomozesz to lubu-dubu na pole monitor.
em
Tymek, chodzi ci o to?
CODE
Aby zmniejszyć przyspieszanie sprzętowe:

1. Otwórz okno Właściwości: Ekran w Panelu sterowania.
2. Kliknij kartę Ustawienia, kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Rozwiązywanie problemów.
3. Przeciągnij suwak Przyspieszanie sprzętowe w lewo.
4. Kliknij przycisk OK, a następnie ponownie kliknij przycisk OK.
5. Jeśli pojawi się odpowiedni monit, ponownie uruchom komputer.

oprócz tego pomoc Windy proponuje nowe sterowniki do karty graficznej, sprawdzenie, czy karta jest w ogóle obsługiwana przez windows i kilka innych drobnych rzeczy, moze tam Ewa szukaj?
Ludwisarz
A dajciez Wy wszyscy swiety spokoj z tymi sterownikami.
Toc poprzednim razem tez miala od nowosci normalne sterowniki i bylo ok.

i jakie do diaska przyspieszanie sprzetu 0_o ... to takie cos jest?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Odświeżanie

Nie mam windowsa po reka, ale... panel - ekran - wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane.. cos takiego. i w jednej z zakladek jest czestotliwosc odswiezania.
nie wiem czy w viscie tez jest ;d
em
okej, okej. tylko skorzystałam z "rozwiązywania problemów", no. sam windows każe sterowniki sprawdzać tongue.gif. ja tez mam zwykle sterowniki te same, co od nowosci po reinstalce, a kurde ile juz razy musialam nowe sciagac, bo po formacie cos jednak nie dzialalo, to nie zlicze.

odświeżanie jest tu:
panel sterowania - ekran; zakladka ustawienia - zaawansowane - monitor.
Lilith
ja tam nic nie moge zmieniac, bo mam monitor domyślny.
próbuję sciagnac ze strony : http://pl.lgservice.com ale tam się coś dziwnego otwiera i nie mogę....
edit: sterowniki w sensie
Lilith
czy fakt, że mam w panelu sterowania monitor domyślny i nie mogę zmienić właściwości może być spowodowany tym, że zainstalowałam xp mx ?
GrimmY
wątpię.
miałem identyczny problem (zarówno na laptopie jak i na stacji w domu); zabawa z odświeżaniem ekranu nie dawała żadnych rezultatów, problem rozwiązany po instalacji sterowników karty graficznej (nie reinstallu tych, które miałem dołączone tylko nowszych z ęternetu).
Eva
Znacie jakies cwiczenia na miesnie brzucha, po ktorych nie bedzie mnie tak okrutnie bolal kregoslup? Nie moge za bardzo robic brzuszkow, bo mi sie nie dogaduja z Scheuermannem.
hazel
Cholera, coś mi się spieprzyło z kartą sieciową i teraz mi wyświatla dwa połączenia sieciowe dla jednej karty (te same ustawienia, różnią się nazwą. Jedno nazywa się tak, jak powinno a drugie "sieć niezidentyfikowana). Oczywiście powoduje to konflikt i nie mogę się połączyć z internetem. Próbowałam wyłączyć połączenie, ale prowadzi to po prostu do wyłączenia karty sieciowej. Ma ktoś jakiś pomysł?

Oczywiście wszystkie te numery mają miejsca pod vistą.
Child
QUOTE(Eva @ 28.05.2008 19:21)
Znacie jakies cwiczenia na miesnie brzucha, po ktorych nie bedzie mnie tak okrutnie bolal kregoslup? Nie moge za bardzo robic brzuszkow, bo mi sie nie dogaduja z Scheuermannem.
*

http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.htm

acz wiekszosc z tego ma konflikty sprzetowe z Twoim Niemcem.

uwentualnie z pozycji na baczność ćwiczący poprzez skłon i ugięcie nóg w stawach kolanowych przechodzi do podporu leżąc przodem, następnie szybko podnosi się do pozycji na baczność.

Do visty nie podchodzę. Zainstaluje to to, dopiero jak nie bedzie innej mozliwosci. XP SP2 ftg [gaming ;p]
Lilith
taniec brzucha ;]
Child
poka poka ;}
em
taniec brzucha

idziemy w przyszlym roku zamiast wuefu :>
Eva
Nie moge sie schylas, dzwigac, wyginac.. :c Niemiec moj swinia straszna, a brzuch niedlugo bedzie jak u wieloryba.
hazel
Do visty nie podchodzę. Zainstaluje to to, dopiero jak nie bedzie innej mozliwosci. XP SP2 ftg [gaming ;p]
Ja też się jakoś specjalnie nie rwałam, ale ciężko teraz dostać notebooka z XPkiem. Od początku miałam w planach wysłanie badziewia na zielone pastwiska, nawet zakupiłam (o ironio) oryginalną Vistę Bussiness, celem Downgrade'u na XPka (kosztują tyle samo) i posiadania legalnego systemu, ale jakoś mi tak nigdy nie po drodze. Chociaż jak się tak zastanowić, to jedyną sprawą przemawiającą na korzyść Visty, to to, że "ma ten ładny zegarek z boku" biggrin.gif

(Poza tym mój laptop nie nadaje się do gier i tak. Nowe mają za duże wymagania a stare nie są kompatybilne z Vistą smile.gif )
Lilith
ja powroce jeszcze do tematu mojego monitora, otoz sciagnelam sterowniki do karty graficznej, ale nie chca sie instalowac, bo brak jakiegos pliku, lub jest uszkodzony... probowalam z roznych stron i to samo. moze jednak to ta wersja xp jest jakas nie tego? dostalam od kolegi, ktory wczesniej tam powywalał jego zdaniem niepotrzebne rzeczy...
Child
a service packa 2 ma? /prawy na moj komputer -> wlasciwosci/
Lilith
ma.
a kurde, np jak klikam na przycisk rozwiązywanie problemów to sie nic nie wyświetla, żadne okienko, nic.
hazel
"Rozwiązywanie problemów" w żadnym Windowsie z założenia nie rozwiązuje żadnych problemów, więc nie masz się czym martwić.

A przed instalacją nowego sterownika odinstalowałaś stary?
owczarnia
Sprawdzone rozwiązanie mojego męża: przeinstaluj całość w cholerę jeszcze raz. Zazwyczaj pomaga.
Miranda
eva - stepper, bieganie pomaga. nozyce. hula hop.
no i blonnik lykac.
hmm albo ten, takie motylki z kabelkami z tv shopu? (nie zeby cos, ale mozna taki shit za 5 zl na allegro kupic XD)
Eva
A to w ogole dziala? xDDDD
Child
Thou shall see
Eva
A Ty cicho siedz spaslaku czarodziej.gif
Miranda
ej wlasnie podobno dziala. znaczy ja nie probowalam, ale kolezanka pokazuje plaski brzuch, a byla taka jakby miala stale wzdecie roku i twierdzi, ze to po takim bzdecie z tv shop XD nie wiem

ja jak chcialam zrzucac to stepper i nozyczki i blonnik i sto litrow wody dziennie.
Ludwisarz
CWICZENIA AEROBOWE + DIETA.

Potem lub w trakcie magiczna aerobiczna 6 wedera, tylko dlugo, a nie tydzien i juz sie wiecej nie chce. Albo jeden z ABSow.

Tak. Pierdoly, ktore powtarzaja 30 razy dziennie w TV sa wazne. Min. 2 litry wody, lekkie posilki, 5 posilkow, regularnie, na siedzaca, przezuwac wolno pokarm, nie jesc po 18, nie jesc slodyczy, mozna activie sobie dorzucic zeby kupka dobra szla. Ale najlepiej jest oczywiscie cwiczyc, bo bez cwiczen srednie sa wyniki, a jak juz sie cwiczy wiecej, to mozna ew. jakiegos fat burnera lykac, jesli ktos nie ma wstretu przed odzywkami.
Ale cwiczyc nie silke czy hantelki tylko AEROBOWO, ew. obiegówke na siłce.

Mistrz teorii siłowni i teorio-praktyki odchudzania,
Tymex
Neonai
aerobiczna 6 weidera to raczej nie na niemca Ewuni;p
Ludwisarz
No nie, zdecydowanie nie.

Ale Ewuniu, lekarze, fizjoterapeuci i rehabilitanci sa wlasnie od tego zeby Ci pomoc. Jak bedziesz chciala to moge Ci fajne senatorium zalatwic tongue.gif
owczarnia
Sranie w banie. Ja nie ćwiczyłam i schudłam jak złoto bez żadnych zwisów ani efektu jo-jo. Sześć lat minęło więc chyba potwierdzone.

A. I nie piłam wody. Ani kropli, bo nie znoszę. Cola light ino.
GrimmY
QUOTE(TimmY @ 30.05.2008 19:16)
CWICZENIA AEROBOWE + DIETA.

Potem lub w trakcie magiczna aerobiczna 6 wedera, tylko dlugo, a nie tydzien i juz sie wiecej nie chce. Albo jeden z ABSow.

Tak. Pierdoly, ktore powtarzaja 30 razy dziennie w TV sa wazne. Min. 2 litry wody, lekkie posilki, 5 posilkow, regularnie, na siedzaca, przezuwac wolno pokarm, nie jesc po 18, nie jesc slodyczy, mozna activie sobie dorzucic zeby kupka dobra szla. Ale najlepiej jest oczywiscie cwiczyc, bo bez cwiczen srednie sa wyniki, a jak juz sie cwiczy wiecej, to mozna ew. jakiegos fat burnera lykac, jesli ktos nie ma wstretu przed odzywkami.
Ale cwiczyc nie silke czy hantelki tylko AEROBOWO, ew. obiegówke na siłce.

Mistrz teorii siłowni i teorio-praktyki odchudzania,
Tymex
*

właśnie zjadłem bardzo dobrą i bardzo dużą pizzę z wielką ilością sosu majenozowojakiegośtam, polecam!
em
ja wczoraj też zjadłam, była mrrrau!
Miranda
znaczy tymon, wiesz, to wszystko ladnie brzmi :F bez urazy, ale biore cie w tej dziedzinie jednak za teoretyka :F
Ludwisarz
Nie widzialas mnie bez odziezy totez nie mozesz miec racji tongue.gif

Lilith
pics! czarodziej.gif
Zwodnik
Timmy dobrze gada smile.gif

Owczarnio, to nie jest...khem...sranie w banię, tylko jedna, najprostsza droga. Bo najprostsze, co da się powiedzieć o gubieniu czegokolwiek to ujemny bilans kaloryczny. Po ludzku - na dłuższą metę spalać więcej niż pochłaniać. A jak, to już do wyboru do koloru. Można wtryniać za trzech, ale do tego wyciskać z siebie siódme poty, można nie ćwiczyć nic, ale ścinać z diety a można (i najzdrowiej jest) połączyć obie metody. Sprawdzone doświadczalnie przez piszącego te słowa smile.gif Więc nie czepiajcie się chłopaka tylko zastosujcie do wskazówek smile.gif Tyle, że zamiast archaicznych aerobów polecam np HIIT - Czyli zmienna intensywność, zamiast biegać godzinę po parku biegami kilka minut lekko, potem 10 sek sprintu, 30 sekund wolniej, znowu sprint, znowu zwalniamy i powtarzamy taki cykl kilka razy, w zależności od możliwości. To zdecydowanie najlepszy fat burner jaki znam, wliczając kilka pigułkowatych.
GrimmY
prośba o poradę. chcę sobie sprawić jakiś tiszert niecodzienny, czytaj z własnym nadrukiem. czy ktoś może mnie mniej więcej poinstruować/polecić jakieś sklepy (ęternetowe naturalnie), wytłumaczyć co to jest flock albo sitodruk, i co się bardziej opłaca (tyle wiem, że to techniki w ktorych można nadruki robić:P) itd?
Zanthia
Ok, czy ktoś ma pomysł jak usunąć napisy [ w sensie podziałkę, producenta ] ze SZKŁA LABORATYJNEGO [ takie białe, nie robione w głąb ] ? _^_________"

Zanthia
flock to taki miły wypukły welurowy napis, nie wiem jak się go robi ;p
sitodruk polega generalnie na zrobieniu szablonu z dziurkami przez które wpuszcza się farbą, w przypadku koszulek akrylową, wiec relatywnie rozciągliwą.

ze stron znam w sumie tylko http://www.spreadshirt.net/pl/PL/Stworz-ko...oszulkomat--59/, ale drooogo.
nie lepiej z grafika iść do jakiegoś punktu mającego w ofercie "zdjęcia na różnych powierzchniach" ? Chyba ze chodzi tylko o sam napis...
hazel
Przepraszam, czy ktoś ma pojęcie, czemu preinstalowana 60dniowa wersja Office'a nie chce przyjąć kodu aktywacyjnego tej wersji: http://wlodipol.pl/?p=produkty&akcja=show_...&id=2122&kat=23 (legalnej)? Nie chcę odinstalowywać i instalować z powrotem, bo mam wszystko fajnie poustawiane, skustomizowane paski narzędzi i takie tam...

edit: shit, shit, shit. Już wiem, to są po prostu różne pakiety. Jeśli nie chcę żegnać się z Outlookiem v2007 (a nie chcę) to muszę przygotować się na zakup pełnej komercyjnej wersji. 450zł. Chwilowo szukam jakiegoś dobrego torrenta.
matoos
Oj proszę cię, Outlook? Really? Ja gdybym nie musiał go używać w pracy to nawet bym na niego nie splunął... Dziękuję za program do poczty który zajmuje mi połowę pamięci...

A office pewnie masz wersję Home i dlatego nie chce ci się zainstalować na demo innej wersji. Musisz odinstalować demo całkowicie i potem zainstalować pełną wersję w płytki.

Jako zastępstwo outlooka polecam Thunderbird 3 beta i Sunbird ewentualnie google jeśli używasz kalendarzy. Google nawet ci smsa wyśle z przypomnieniem jak go tak ustawisz.
hazel
Używałam już wszystkich wymienionych, plus Eudory, Bata, IncrediMaila (spyware udające klienta poczty), i zawsze wracałam do Outlooka, bo jest po prostu wygodny. I wcale nie żre aż tyle pamięci, jak się go dobrze ustawi.

poza tym to jedyny program, którego umiem ustawić tak, żeby obsługiwał moją posraną skrzynkę biurową.
em
klienci poczty, phi, po co to komu.
owczarnia
Thunderbird. Tylko. Uwielbiam i sobie bez niego życia już nie wyobrażam wub.gif.
PrZeMeK Z.
Zadziwiacie mnie. Ja sobie po prostu wchodzę na pocztę przez stronę internetową i patrzę: o, są maile. Czy to znaczy, że korzystam z jakiegoś klienta poczty i o tym nie wiem?
MisieK
a tak byś miał maile na bieżąco odebrane:p
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.