Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Porady Babci Jadzi
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
matoos
QUOTE(Lilith @ 22.06.2008 22:34)
mozilla nie otwiera mi stron szyfrowanych typu pekao24, co mam zrobic/wylaczac/wlaczyc?
*

U mnie działa tongue.gif

Może mają niepodpisany certyfikat na szyfrowanej stronie? Wtedy firefox wyświetla komunikat z ostrzeżeniem, trza stronkę dodać do listy zaufanych.
Child
umysly scisniete, przybywajcie!

jak ustalic granice calkowania w tak niewinnym zadaniu:

oblicz pole plata powierzchniowego wycietego z powierzchni z=(x^2)/2 przez plaszczyzny x-2y=0, 2x-y=0, x=2sqrt2

o rysunek nawet nie prosze, bo 15 minut siedzialem nad tym, a i tak mam tylko domysly jak to wyglada ;p
Miranda
czy to normalne, ze laptop sam mi sie wlaczyl? byl wylaczony, nie hibernowany, klapke mial niezamknieta i o 8 rano obudzilo mnie znajome brzeczenie wlaczanego komputera. jak otworzylam oczy widzialam juz swoj pulpit :F
em
telepatia!
Ludwisarz
IMHO to sprawka nikogo innego jak...

user posted image
Neonai
kasia, mi tez sie sam wyłączał. okazało sie ze bateria padła i teraz działa tylko na zasilaniu zewnętrznym, a do tego jeszcze kabelek jest z tyłu nadszarpnięty i czasem mi nie łączy..
Miranda
kasiula, ale on sie wlaczyl sam a nie wylaczyl tongue.gif
Neonai
aha. to sorry za moja nieuwage. w takim razie no explanation :F
Lilith
to duchy, to duchy, to duchy łakomczuchy!
Atina
Jakieś ćwicznia fajne na rozciąganie dla średnio-zaawansowanych może ktoś zna?
Odkąd nie mam czasu na basen zesztywniałam na dobre sad.gif
Lilith
spontan!
ja robie zwyczajowe dotykanie palcami ziemi, glowa do kolan na stojaco i na siedzaco, kocie grzbiety (dotykanie stopami glowy), japonski uklon, swieca, nogi za glowe, mostek, siad płotkarski, przysiady z jedna noga na wysokim krzesle, badz drabince od lozka itd szpagat za chwile zrobie, łiiii biggrin.gif
Atina
Chyba klasyki rzeczywiście będą najlepsze smile.gif
Teraz czas na tę trudniejszą część... mobilizację :/

ból nie tylko metaforyczny sobie zafunduję : P
PrZeMeK Z.
Pomocy.
Polećcie jakiś dobry, darmowy program do wypalania płyt CD/DVD. Co jakiś ściągam, to się wiesza.
hazel
Ashampoo Burning Studio., darmowy, po 10 dniach trzeba zarejestrować się przez podanie maila.
PrZeMeK Z.
Właśnie w tym już wykorzystałem cały darmowy okres. Coś innego mi potrzebne.
Miranda
nero jakis? ja nie wiem, nie znam sie, mam na sluzbowym kompie zainstalowane nero burning rom i dziala fajnie.
Eva
Nie zebym Cie naklaniala do przestepstwa ale sciagaj i crackuj meeen.
hazel
Roxio?
Nie lubię tego, ale jest za darmo. Nero Lite rozdają gratis z nagrywarkami.
matoos
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 24.06.2008 20:50)
Pomocy.
Polećcie jakiś dobry, darmowy program do wypalania płyt CD/DVD. Co jakiś ściągam, to się wiesza.
*

CDBurnerXP. Wypala wszystko jak chcesz, gdzie chcesz, kiedy chcesz i jest dodatkowo mały i freewarowy.

Jedyny problem to że się dość długo odpala, bo sprawdza płytę jakoś dziwnie. Wygląda jakby się zwiesił ale zaczekaj chwlkę a ruszy wink2.gif

Edit: zapomniałem o linku.
Eva
Hihihi ciesze sie jak glupek - od ostatniego razu jak sie wazylam schudlam ponad 4 kilo cheess.gif (czyli tak na prawde sesjo i stresie may God bless you xP)
Eva
Pisze w imieniu Childa:
20:28:15 Mrocz
popytaj w moim imieniu na macicznym, dlaczemu opera chodzi jakby nie mogla i nie chciala, a firefox owszem daje rade, ale juz wyslanie czegokolwiek [na forum, rapida etc] spod niego juz go przerasta?
GrimmY
Twoj dostaffca internetowy ma okres, wyczysc cache przeglądarki, idź na piwo ;>
Child
Pomogło. Grimmy ftw \o/
Myśka
rozpaczliwie szukam "Nagiego lunchu" Burroughsa i wyglada na to, ze polskiego tlumaczenia w ksiegarniach nie dostane, allegro tez jakies puste. ktokolwiek ma pomysl jak dostac ksiazke, ktora jest nieosiagalna? albo sprzeda jesli posiada? ;p
Miranda
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=391831757
tu jest niby, ale moze sie nie znam.
Myśka
goddamn, nie mam pojecia jak do tego doszlo, w kazdym razie nozki caluje, cat.
DZIEKUJE!
Ludwisarz
A ja ogladalem film Naked Lunch, wgniatajacy.
Ciekawe czy ksiazka tez!
Myśka
rzekomo o zgrozo bardziej obrzydliwa
Eva
Potrzebuje jakiegos torrenta/pliku emule/pdf/whatever ksiazki Yoshida Style Ball Jointed Doll Making Guide albo jakiegokolwiek tutorialu w tym stylu. Halp!
Child
Jointed doll? Bierzesz lalkę, dajesz sie jej spalic. Chociaz zazwyczaj nic sie nie dzieje - ot siedzi, smieje sie, dyskutuje.
Eva
Straszliwie jestes helpful! czarodziej.gif
GrimmY
gad demyt.
siedzę od początku lipca na upc (2mbit). niech ktoś mi podrzuci jakieś pomysły a propos tego dlaczego torrenty działają mi przeokrutnie wolno, strzelam, że to wina routera tudzież jego konfiguracji or samting... cholera sam nie wiem, nie mam czasu przysiąść i zrobić to samemu więc kieruję się z pomocą do was (matoos?tongue.gif). dla świętego spokoju dodam, że forwarding portów mam zrobiony, korzystam z dobrych trackerów (torrentleech), zapory, tamy i inne antywirusy również nie ingerują. halp!
matoos
QUOTE(GrimmY @ 09.07.2008 02:27)
dla świętego spokoju dodam, że forwarding portów mam zrobiony, korzystam z dobrych trackerów (torrentleech), zapory, tamy i inne antywirusy również nie ingerują. halp!
*

No to jak masz to wszystko zrobione to pozostaje tylko jedno wytłumaczenie - UPC zmniejsza pasmo jak wykrywa transport torrentów. Poszukaj w internecie czy ludzie z internetem u tego samego dostawcy nie mają takich samych problemów. W USA już jakiś czas temu się okazało że niektórzy ISP jak widzą torrenty to automatycznie zmniejszają ci pasmo, może i na nas przyszła pora. Jak używasz klienta który obsługuje szyfrowanie to polecam włączyć, to może pomóc.

Ja tam swoje torrenty już ściągam po szyfrowanym od dwóch lat już ponad tongue.gif
MisieK
u mnie w chacie sebek zasysa jak głupi z torrentów i nic mu nie blokują ;p UPC rzecz jasna.
Child
jak to dobrze, ze nie mieszkacie w DS2 xD
MisieK
czy ty też zabrałeś swój komputer na PG pewnego pięknego dnia?XD
matoos
Spróbuj zmienić klienta, może coś się gryzie z czymś. Ciężko określić zasadniczo w przypadku P2P akurat - za dużo zmiennych.
GrimmY
merdre.
przeleciałem chyba wszystkie windowsowe klienty torrentowe, bawiłem się w szyfrowanie połączeń i nadal kupa.
asz fak. zapomniałem dodać, że siedzę na viście byznes 64bitowej.
Eva
No to juz Ci tylko Bog pomoze. ^_^
Avadakedaver
no. a dementorek ma sporo roboty, wiec wiesz.
matoos
Też siedzę na viście 64 tyle że ultimate i nigdy nie sprawiało mi to najmniejszych problemów ani z torrentami ani z czymkolwiek. Za to moje 4GB ramu są w pełni wykorzystane.

PWNED!

A tak serio, to sorry Grim, ale nic wiecej mi do glowy nie przychodzi... EMule? Pod warunkiem że to jeszcze istnieje.

A i spróbuj też może ściągać torrenty z isohunta, one zazwyczaj mają dht odpalone, to może lepiej będzie, ale wątpię szczerze mówiąc tongue.gif
kan
halo
podobno mam cos takiego jak chip z instalatorem visty na moim lapcoku. ktos wie jak to sie uruchamia?
matoos
Przy starcie komputera zobacz czy nie masz czegoś takiego jak boot to utility albo boot to recovery.
kan
przy starcie to mi sie tylko pokazuje nazwa firmy i zaraz laduje sie windows. szukalam w biosie w zakladce boot settings ale tam nic takiego nie ma.
matoos
No to w biosie sobie wyłącz logo firmy i ustaw na normalne ładowanie, powinna gdzieś być taka opcja, quick boot czy coś to wyłącz to tongue.gif Na początku zawsze jest lista klawiszy które możesz wybrać i tam powinna być opcja ładowania z chipa.
GrimmY
matoos - emule wciąż działa i mało tego ma się ponoć całkiem dobrze, ale jak tego nie używałem to nadal nie używam wink2.gif nieoczekiwanie mój problem torrentowy dzisiaj się ulotnił, ściągam przez cały dzień z prędkością około 200 kilo (ten sam torrent, ten sam tracker itd.). weird, ale znając niezawodność praw murphy'ego zaraz po tym jak skończę pisać tego posta wszystko wróci 'do normy'.
bawiłeś się może w p2m? warte toto zachodu?
matoos
Osobiście się P2M nie bawiłem ale wygląda to podobnie do grup binarnych, więc podobno działać dobrze. Grupy binarne działają jak złoto ale trza mieć do tego wykupione konto na serwerze...

Wiesz jeśli znajdujesz to czego potrzebujesz na P2M to ściągaj, po http zawsze idzie pełną rurą więc nie powinno być problemów.
kObra.
Pomocy.
Zna się ktoś na Windows Movie Maker - wskakwiać mi na PW!
Kłikliy!
Avadakedaver
ja.
hazel
Dostałam pensję wreszcie i mam plan kupić sobie iPhone'a. niech mi ktoś powie, gdzie najbardziej opłaca się kupować - poprosić kogoś, kto siedzi za granicą, kupić w sklepie, na allegro?
Warunki:
1. Muszę mieć fakturę.
2. Telefon musi być nowy.
3. Cena powinna być poniżej 1800 zł.
Jeszcze mi się takiej oferty znaleźć nie udało. Jak jest tani, to nie można faktury, jak można fakturę, to telefon używany, jak jest nowy i z fakturą, to kosztuje 2,5k.

edit: nieaktualne, kupiłam na allegro za 1k nówkę (mam nadzieję) ze stanów.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.