Rysiek_Kowal
28.07.2008 23:01
[a to 3G?]
Pomocy! Podobno są dwie wersje piosenki z gumisiów. Różnią się tekstami i jedną wykonuje Zaucha, a drugą Wodecki. Potrzebuje weryfikacji (najlepiej) muzycznej, że to prawda. Wikipedia mówi, że rzeczywiście są dwie wersje, ale obie wykonuje Zaucha. Słyszał coś ktoś o Wodeckim i Gumisiach?
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 28.07.2008 23:01)
nie. Chciałam 3G, ale przeczytałam, żę nie da się z niego zdjąć simlocka software'owo, tylko trzeba jakiś trubo-simy czy inne uje-muje pakować. I że owszem, zaraz ktoś to rozkmini napewno, ale ja mam pieniądze teraz i za miesiąc już na pewno mieć nie będę.
Po wpisaniu w google "gumisie wodecki" znalazło to:
http://majka14.wrzuta.pl/audio/ueUuobHEFj/...decki_-_gumisie
Rysiek_Kowal
28.07.2008 23:41
Heh, wszystkie gugle już sprawdziłem chyba

to na bank Zaucha. Katon ekspercie potwierdź :>
nie jestem Katonem, ale mogę potwierdzić. wystarczy włączyć sobie "Pszczółkę Maję" Wodeckiego żeby porównać
owczarnia
29.07.2008 01:16
QUOTE(hazel @ 28.07.2008 23:31)
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 28.07.2008 23:01)
nie. Chciałam 3G, ale przeczytałam, żę nie da się z niego zdjąć simlocka software'owo, tylko trzeba jakiś trubo-simy czy inne uje-muje pakować. I że owszem, zaraz ktoś to rozkmini napewno, ale ja mam pieniądze teraz i za miesiąc już na pewno mieć nie będę.
Można, bez problemu.
Tu szczegółowy tutorial dla najnowszej wersji softu. A
tu dużo odpowiedzi na dręczące pytania

.
hem, hem...
Cytat ze strony, którą podałaś:
Aktualizacja!
Od teraz poniższa paczka powinna być również kompatybilna z nowym iPhonem 3G. Oczywiście dokonuje ona tylko jailbreak'u, zdjąć simlocka nie potrafi na obecną chwilę żaden program.
(...)
Ostatnio edytowane przez M4v3R : 27-07-2008 o 17:37
owczarnia
29.07.2008 05:23
Hem, hem, ale tam niżej jest "aktualizacja: program powinien działać już na iPhone'a 3G". Czy coś w tym stylu

.
Toż właśnie to zacytowałam. Program działa, dokonuje jailbreaka, czyli odblokowania możliwości instalowania "obcych" aplikacji, ale nie zdejmuje simlocka, a mi telefon z simlockiem na jakąś angielską/amerykańską/whatever sieć nie potrzebny.
owczarnia
29.07.2008 06:55
QUOTE(hazel @ 29.07.2008 06:52)
Toż właśnie to zacytowałam. Program działa, dokonuje jailbreaka, czyli odblokowania możliwości instalowania "obcych" aplikacji, ale nie zdejmuje simlocka, a mi telefon z simlockiem na jakąś angielską/amerykańską/whatever sieć nie potrzebny.
No chyba jednak zdejmuje, poczytaj dokladnie

. Mi na ten przyklad zdjal.
Mówimy o 3G cały czas, myślałam, że Ty masz wersję "classic", czy jak to tam nazwać
owczarnia
29.07.2008 15:26
Tak jest, ja mam wersję "classic", ale zupgradeowałam ją sobie do nowego softu wypuszczonego przez Apple i "odnowił" się simlock, zmuszona więc byłam albo zapłacić 100 zł kolesiowi, który się tym zajmuje, albo sama go sobie zdjąć, wybrałam to drugie rozwiązanie. No i znalazłszy już stosowne programiki oraz instrukcje, czytając co i jak, dotarłam do informacji, że już i z 3G to działa. Po czym niżej w komentarzach koleś potwierdził, przeprowadził test na swoim 3G i simlock zlazł. Nie wiem, może to pic na wodę, mnie również poszło jak po maśle, więc wpadłam w euforię, ale skoro piszą... Tak czy inaczej, nawet jeśli nie to, to za chwilunię będzie. Nie pamiętam, kiedy wszedł soft 2.0, ale nie dalej niż parę dni temu, to pewne, i zobacz - już złamany.
Wszystko już w IPhonie 2.0 jest złamane i zunlockowane. Program się nazywa Pwnage, Pwnphone czy coś takiego. Pisali o tym w piątek na arstechnica, nie mam czasu teraz szukać.
owczarnia
29.07.2008 16:31
No toż mówię przecież. AutoPWN się nazywa (pod Windowsa).
Ludwisarz
05.08.2008 15:30
Potrzebuje ten plik:
http://rapidshare.com/files/123513441/NOD32_3.0.667.0_pl.rarna jakims serwerze. Najlepiej ftp, ale moze byc jakies wyslijto czy inne cos. Nic rapidowego. Bo mnie blokuje, bo mam Ip chyba takie jak cala anglia czy cos. Please?
Daj mi 10 minut i będziesz miał na filedropperze. To też blokują?
Ludwisarz
05.08.2008 16:12
Zrobione, dzieki Matoos!
PrZeMeK Z.
11.08.2008 13:04
Przydałby mi się ktoś ze znajomością rosyjskiego do przetłumaczenia kilkunastu, góra kilkudziesięciu linijek dialogu (z polskiego). Nic pilnego, więc nie ma pośpiechu.
potrzebuję jakiegoś howto czy innych basics do lotus notes po polsku dla mamy. anyone?
/inaczej jestem uziemiona przy tłumaczeniu 234 stronicowego step by step, który ona znalazła

/
okej. siostra postanowiła kupić sobie słownik polsko-angielski i angielsko-polski. co jest dobre? PWN?
bo ja nie wiem zupełnie, korzystam tylko z tego ang-ang, co mi kiedyś owczarnia poleciła i internetowych :/.
Z własnego doświadczenia mogę z czystym sumieniem polecić dwutomowy Collinsa, dobry jest też Oxford. Teraz na szybko googlując znalazłem wynalazek PWN-Oxford, ale w łapkach nie miałem.
BlackOmen
25.08.2008 22:04
ja mam Collinsa ale teraz i tak już korzystam tylko z
darmowego i świetnego ang-ang
owczarnia
26.08.2008 12:22
Skoro jednak polecacie internetowe...
Ling.pl Ale zawsze w razie wątpliwości do weryfikacji gdziekolwiek ang-ang, np. na
Encarcie.
Rysiek_Kowal
26.08.2008 17:05
Jakiś skuteczny program do usuwania spyware'u?
stary, dobry format.
znaczy ad-aware
hm, dzięki za tamte słowniki, ale ja szukałam papierowego. ksiązki, znaczy, czegoś, co się stawia na półce i kartkuje, jak chce się znaleźć jakieś słówko i jego polski odpowiednik... :F
ęformatycy, karta graficzna do 350zł. kompa sobie składam w końcu. Płyta Asus P5W64 WS PRO, procek Intel Core Duo 2.53, a jaka karta do tego?;p wentylatorek?
ja bym dorzucil pare zeta i capnoł 8800 GT (ale w okolicach 350 tez mozna dorwac na allegro nowke), jak nei chcesz dorzucac/kampic na allegro, to bierz 9600GT (8800 jest wydajniejsza, ale nie sa to jakies kolosalne roznice)
WAZNE: nie pomyl sie i nie wez czasami GS zamiast GT, GSy są sporo gorsze

ew. moze jakis radeon ale na radkach sie nie znam, geforce to geforce imo
podrzucę dwa gotowce:
to - czyli o składaniu zestawu ogółem z podanymi (orientacyjnymi) cenami
oraz ten artykuł o kupnie kart graficznych.
polecam zarówno jedno i drugie, jako że wątki są aktualizowane co pewien czas.
Avadakedaver
13.09.2008 22:48
owszem, to znowu ja.
kumpel poszukuje laptopa do 2 700 na którym ruszy Call of Duty 4 przez sieć.
Czy jest w ogóle coś takiego?
Benq joybook r55eg z nieoficialnymi sterami od grafiki. Cod4 chodzil w 640x480 bez detali ~20 fps
chyba, ze nagle pojawialo sie duzo dymu/ognia/efektow pogodowych ;p
ja bym uderzał w coś pod konfigurację
tego compala, na allegro można posempić trochę (i wyszukać wersji z np. nieco większym dyskiem niż 160gb czy 3gb ram-u), mój kuzyn kupił takiegoż za ~2800pln.
Pytanie - jak sie Horacy zapatrywal na temat 'art and genius', pewnie gdzies to w Ars Poetica jest ale na prawde nie mam czasu teraz przez to sie przegryzac zeby rozjasnic sobie jedno zagadnienie. Halp?
Wlasciwie to Katon, licze na Ciebie :p
Ludwisarz
21.09.2008 16:56
Linksys WRT54GC w obcym mieszkaniu ma poblokowane chyba WSZYSTKIE porty oprocz www. Z racji tego uTorrent chodzi jak krew z nosa. Nie mam hasla do routera, nie chcialbym rowniez tegoz resetowac, ale kurcze uzywany bedzie ten net przez rok. Jak forwardowac porty w takim wypadku?
Sorry, Eva. Nie mam zielone pojęcia.
(słyszycie ten huk upadającego mitu?)
Ludwisarz
21.09.2008 17:12
Ja slysze loskot upadającego z wysokości spiżu.
QUOTE(TimmY @ 21.09.2008 15:56)
Linksys WRT54GC w obcym mieszkaniu ma poblokowane chyba WSZYSTKIE porty oprocz www. Z racji tego uTorrent chodzi jak krew z nosa. Nie mam hasla do routera, nie chcialbym rowniez tegoz resetowac, ale kurcze uzywany bedzie ten net przez rok. Jak forwardowac porty w takim wypadku?
matoos pewnie powie coś więcej, ale proponuję ładnie poprosić o hasło do routera.
owczarnia
21.09.2008 21:17
Spodziewam się, że te porty to nie bez powodu są poblokowane... Może być problem z uzyskaniem hasła.
QUOTE(TimmY @ 21.09.2008 17:56)
Ustaw uTorrenta żeby używał do połączenia portu 80 - pójdzie wszystko po http. Ale Timmy, wiesz że to nieładnie korzystać z obcego routera, wykrycie tego jest dla umiejętnego człowieka dość proste i można za to dostać w ryj? Tak tylko mówię, w kwestii ostrzeżenia

Options->preferences->connection->port used for incoming connections.
Ostrzegam że to MOŻE pomóc ale nie musi, bo niekoniecznie ruter musi kierować akurat do ciebie, ale szansa taka jest, zależy jaki ma firmware.
Ludwisarz
22.09.2008 09:05
Dziekuje za Wasza troske i juz spiesze z tlumaczeniem.
Dziewcze moje zamieszkalo na rok w mieszkaniu dziewczyny, ktora na rok wyjechala na wymiane zagraniczna i udostepnia swoje mieszkanie. Z racji tego, ze to jej miejsce - wszystkie ksiazki, meble itd zostaly, w tym router. Pomijam, ze klucz do sieci to jakies idjfsfhsjhf3225qjh32o1ho23532m3r321 - niestety router ma z pierwszych 50 tysiecy portow otwarte jakies... 12? I to tylko wedlug portscannera, bo jak chce taki otwarty port ustawic w uTorrencie - mowi, ze zablokowany.
Teoretycznie moznaby do wlascicielki zadzwonic, ale kurcze jesli to haslo to jej glowne haslo na maile? Ona nigdy nie potrzebowala portow, bo stac ja na zakup oryginalu :)
Matoos - sprobuje zaraz.
kochani moi
potrzebuję noclegu w warszawie 24/25/26 października dla mnie i może dla mojej współlokatorki
ktoś użyczy kawałka podłogi/poleci tani akademik/hostel/inny pomysł?
QUOTE(Avadakedaver @ 13.09.2008 23:48)
owszem, to znowu ja.
kumpel poszukuje laptopa do 2 700 na którym ruszy Call of Duty 4 przez sieć.
Czy jest w ogóle coś takiego?
nie wiem czy jeszcze aktualne ale grimmy dobrze mowi
ja za swojego fl90 w konfiguracji 4gb ram/8600gt/dualcore 2,2ghz dalem jakos kolo 2500 zl. (z pół roku temu jakos) cod4 chodzi jak masełko, nawet w crysisa da sie grac
Avadakedaver
10.10.2008 23:10
dzieki panowie
Ludwisarz
11.10.2008 13:49
Sluchajcie.
Potrzebuje na home basic viste znalezc jakiegos rodzaju virtual PC, zebym mogl zainstalowac na nim XP i w tymze XP pewien program. Virtual PC od Windowsa niestety na home basic nie dziala (sic!) wiec potrzebuje cos innego. COs sprawdzonego itd. Matoos, ty pewnie szczegolnie wiesz. DZIEKI!
a ja mam inny problem. otóż od jakiegoś czasu boli mnie nadgarstek, ni cholery nie wiem czemu. nie miałam żadnej kontuzji. kiedyś w miejscu, w którym boli miałam jakby guz pod skórą, nie wiem co to było, ale wtedy też bolało. po pewnym czasie samo się wciągnęło i jest gładko, ale boli. jakieś doraźne środki? opaski? pomocy, bo to dosyć silny ból :c
edit: najbardziej boli przy naciskaniu i zginaniu.
A nie naciagnelas sobie tego ostatnio, nie nadwyrezylas? Bo ostatnio cala noc myslalam ze sie porycze z bolu, tez wlasnie nadgarstka, prawdopodobnie po calodziennym skrecaniu ikeowskich mebli

Ale jesli nie ma zadnego urazu to nie wiem, idz do rodzinnego, moze cos poradzi.
QUOTE(TimmY @ 11.10.2008 14:49)
Sluchajcie.
Potrzebuje na home basic viste znalezc jakiegos rodzaju virtual PC, zebym mogl zainstalowac na nim XP i w tymze XP pewien program. Virtual PC od Windowsa niestety na home basic nie dziala (sic!) wiec potrzebuje cos innego. COs sprawdzonego itd. Matoos, ty pewnie szczegolnie wiesz. DZIEKI!
Man, Windows Virtual PC tylko ci mówi że system nie jest obsługiwany, ale normalnie działa, miałem to samo u znajomej na kompie ale zainstaliłem i xpek normalnie chodzi. Przeklikaj tylko wiadomości i powinien normalnie się zainstalić i działać.
Jak mimo to nie, to spróbuj VMWare oni zdaje się mają darmową wersję na użytek domowy. Linka ci nie podam, bo siedzę na ograniczonym łączu i nie chcę za bardzo grzebać
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę