Ludwisarz
04.12.2007 01:52
QUOTE(Golden Phoenix @ 03.12.2007 21:11)
Od razu mówię, że pewnie są prostsze metody tylko ja ich nie znam

Ja to robię bardzo prymitywną metodą, że będziecie się śmiali, ale działa

Używam programu cool edit pro. Wszystkie programy wydające dźwięki wyłączone. Windowsowe ustawienia nagrywania na mix stereo (chyba dobrze pamiętam, a jak nie, to po kolei próbować wszystkie inne

). Włączam filmik i stopuję. Przechodzę do Cool Edita i włączam nagrywanie, po czym puszczam film audio. Gdy się skończy, stopuję w Cool Edit i zapisuje jako mp3. Potem jeśli chcesz ładnie otagować, to klikasz plik prawym przyciskiem myszy i we właściwościach wszystko sobie pięknie wklepujesz. Gotowe!
Uwaga:to wszystko może nie działać na części kart dźwiękowych, zwłaszcza starszych.
Ze wszystkich naprawde profesjonalnych uzyc Cool Edit Pro nigdy bym nie pomyslal, ze moze sluzyc ku temu

Eva, akurat Virtual Dub jest banalny.
Nie jak sie nie ma na glowie cause paragraph o 'masakrze w Nangar Khel' i tone vocabulary do wkucia na jutro xP
Skoro już jesteśmy przy winampach, dźwiękach i tego typu atrakcjach, to powiedzcie mi czy da się zrobić tak, żeby suwak głośności winampa nie wpływał na głośność całego systemu ? Bo ślepota postępuje i nic pachnącego tym tematem w jego opcjach nie znalazłem...
miałem kiedyś podobny problem, nie używam już winampa od dłuższego czasu, ale o ile dobrze pamiętam to przy instalacji odznaczyłem 'winamp agent' i było wsio w porządku.
tak na marginesie polecam foobar'a, bo chociaż nie taki cukierkowy (chociaż da się go takim uczynić, lecz trochę roboty przy tym jest) to jest imho lepszym odtwarzaczem plików muzycznych;}
Ludwisarz
04.12.2007 03:46
iTunes Panowie i Panie.
Ludwisarz
04.12.2007 11:03
iTakmnieniestac
iSamwidzisz
QUOTE(Eva @ 04.12.2007 03:55)

potrafi być nawet bardzo :0
QUOTE(TimmY)
iTunes Panowie i Panie.
no w ostateczności może być ;)
ITunes bym nie używał nawet jakby mi za to płacili. Lubię sam organizować swoją muzykę i nie lubię metatagów.
QUOTE(GrimmY @ 04.12.2007 01:53)
miałem kiedyś podobny problem, nie używam już winampa od dłuższego czasu, ale o ile dobrze pamiętam to przy instalacji odznaczyłem 'winamp agent' i było wsio w porządku.
tak na marginesie polecam foobar'a, bo chociaż nie taki cukierkowy (chociaż da się go takim uczynić, lecz trochę roboty przy tym jest) to jest imho lepszym odtwarzaczem plików muzycznych;}
No niestety to raczej nie to - agenta wyłączam przy instalacji za każdym razem, bo nie lubię, jak mi 100 zbędnych śmieci działa w tle zżerając zasoby. A co do odtwarzacza...hm..może kieydś wypróbuję, ale cholernie nie lubię zmieniać przyzwyczajeń - a do winampa jestem przyzwyczajony od lat.
Ludwisarz
05.12.2007 01:34
QUOTE(matoos @ 04.12.2007 22:21)
ITunes bym nie używał nawet jakby mi za to płacili. Lubię sam organizować swoją muzykę i nie lubię metatagów.
Chetnie zarobilbym na uzywaniu iTunes. Lubie oszczedzac czas i gdy program robi bardzo duzo rzeczy za mnie, w tym organizuje wszystkie piosenki w katalogi wykonawcow, potem podkatalogi albumow.
Lubie tez to, ze bez problemow moge tworzyc playliste lub po prostu wpisac 3 pierwsze literki tego co chce sam posluchac.
BTW: Ale zabawnie wyglada Windows XP na MacBooku

Wlasnie z niego pisze.
Wlasnie. Ktora wersja Gadu-Gadu jest najmniej kwasna, a jednoczesnie bezpieczna? 6.1.158 moze byc?
Może ktoś polecić jakieś nieoficjalne drivery do Radeona 9600? Słyszałem coś o Omegach, ale ponoć nowe wersje lubią pokaszanić to i owo
A mi potrzeba jakiejs dobrej lustrzanki analogowej, byle cena byla sensowna. Tzn. na studencka kieszen.
czytać:
http://foto.recenzja.pl/jaka_lustrzanka_an...czatek_-t-5929/ [link kapke wiekowy, ale to tylko na plus - ceny pewnie jeszcze bardziej spadly xD]
oglądać:
http://www.kupujemy.pl/nikonf55.html
Pewne okoliczności natury zmuszają mnie do wymiany karty graficznej. Znów. Moj brat sfajczył swoją w kompie - nie wiem dokładnie jak to zrobił, ale teraz jedzie na tej zintegrowanej na płycie, a jak już mam inwestować, to dam mu swoją, a sobie kupię nową, bo taką dobrą siostrą ta ja nie jestem. No więc tak: w tym momencie mam
taką kartę. Tak sobie trochę popatrzyłam i w oczy rzuciło mi się
coś takiego. Z porównania parametrów moim niewprawnym okiem wynika, że kilka parametrów ma lepszych a cena mieści się w granicach moich możliwości finansowych. Tylko prawda jest taka, że ja się w sumie nie znam i tu powstaje moje pytanie: czy nie będzie tak, że zamienię siekierkę na kijek? Bo ceną się te karty w sumie nie różnią za bardzo, a jak swoją starą kartę kupowałam, to mi w sklepie powiedzieli, że Nvidia to jeden z najlepszych producentów kart, nie wiem ile w tym prawdy.
Ewentualnie proszę o polecenie czegoś fajnego w porównywalnej cenie (do 350zł).
Jednym z prezentów gwiazdkowych, jest mp4, ale jest mi w sumie niepotrzebna do słuchania muzyki, jako że mam super full wypas mp3, więc chcę używać owej mp4 do oglądania filmów. Czy wie może ktoś jak skonwertować pliki filmowe, żeby mogły być odtwarzane? Ale tak łopatologicznie proszę.
Moja mp4 obsługuje akurat pliki avi, ale jest
coś takiego, czym mozna przekonwertować praktycznie każdy z najpopularniejszych formatów filmów do mp4. Ja osobiście używałam programiku do konwersji w drugą stronę i radzi sobie z tym całkiem nieźle.
A jak to się robi? ;P Tzn. krok po kroku? <tak wiem, tępa jestem> ;P
Moja mp4 też obsługuje filmiki, tylko nie avi, tylko jakieś tam inne.
Banalnie:
1. Instalujesz
2. Otwierasz program
3. Kilkasz na ikonie "convert" na pasku zadań
4. Otwiera się okno - wybór pliku. Wybierasz to, co chcesz przekonwertować, klikasz "otwórz".
5.Wyskakuje Ci kolejne okno - tutaj możesz wybrać format do jakiego chcesz przekonwertować, jakość finalną, fps i takie tam. Po wybraniu klikasz ok i voila.
No nie wiem. Tak sobie poczytałam wypowiedzi w temacie i w sumie o każdej z kart nad jakimi się zastanawiałam poleciały zarówno pozytywy jak i opinie negatywne, a nie jestem w stanie tego jakoś przefiltrować.
Ja to bym wolała, żeby mi ktoś powiedział: kup XYZ, bo w tym przedziale cenowym to najlepszy wybór. Anyone?
w sumie to też będę musiał się powoli zastanawiać nad nową kartą... ale ja jestem bardziej za radeonami, które mniej kosztują a mają lepszą wydajność (niestety tylko niektóre modele)
nie ma grafiki ponad gf 8800 gtx/s
QUOTE(hazel @ 25.12.2007 14:16)
Pewne okoliczności natury zmuszają mnie do wymiany karty graficznej. Znów. Moj brat sfajczył swoją w kompie - nie wiem dokładnie jak to zrobił, ale teraz jedzie na tej zintegrowanej na płycie, a jak już mam inwestować, to dam mu swoją, a sobie kupię nową, bo taką dobrą siostrą ta ja nie jestem. No więc tak: w tym momencie mam
taką kartę. Tak sobie trochę popatrzyłam i w oczy rzuciło mi się
coś takiego. Z porównania parametrów moim niewprawnym okiem wynika, że kilka parametrów ma lepszych a cena mieści się w granicach moich możliwości finansowych. Tylko prawda jest taka, że ja się w sumie nie znam i tu powstaje moje pytanie: czy nie będzie tak, że zamienię siekierkę na kijek? Bo ceną się te karty w sumie nie różnią za bardzo, a jak swoją starą kartę kupowałam, to mi w sklepie powiedzieli, że Nvidia to jeden z najlepszych producentów kart, nie wiem ile w tym prawdy.
Ewentualnie proszę o polecenie czegoś fajnego w porównywalnej cenie (do 350zł).
w sklepie mają Ci powiedzieć tak, żebyś kupiła, a niekoniecznie żeby to to się miało dobrze w Twoim komputerze;) zakładam, że cena jaka widnieje przy drugiej karcie (269zl) może się odchylić o paredziesiąt złotych.
proszę -
clicklink jest hm lepszą wersją postu Childa (niech żyje lurk moar), który był trochę wyżej, ale tu zdecydowanie bardziej przejrzysto przedstawiony.
polecam lekturę i czekam na ewentualne pytania.
Avadakedaver
26.12.2007 01:54
czy to że mam kartę graficzną z takimi płytami i pudełkiem ale wygląda inaczej oznacza, że mój informatyk mnie wyjebał?
w sumie w kompie mi wyświetla poprawnie...
http://www.allegro.pl/item287845604_geforc...00gt.html#photoi w ogóle, jak kupowałem latem czy coś koło lata, może wcześniej, za 350 oznacza, że przepłaciłem?
Ja za 7600GS płaciłam gdzieś w październiku 230zł, ale mam "kartę stałego klienta" we Włodipolu (opłaca się być wysyłanym po firmowe zakupy komputerowe

). No i jeśli masz kartę tej samej firmy to generalnie powinna tak samo wyglądać...
PrZeMeK Z.
27.12.2007 15:14
Używam AllPlayera do oglądania filmów i napisy wyświetlają mi się podwójnie: raz u dołu obrazu i raz na czarnym pasku pod obrazem. Jak można to zmienić, bo zaczyna mnie wkurzać?
Tylko bez porad "zmień program na XXX"
1. wyłącz wyświetlanie napisów w allplayerze.
2. kliknij prawym na zieloną strzałkę w prawym dolnym rogu ekranu i daj "hide subtitles".
:)
PrZeMeK Z.
27.12.2007 15:41
1. Nie umiem

2. Nie ma u mnie takiej strzałki.
aż normalnie zainstalowałam tego allplayera, żeby obadać te napisy.
tam obok ikonki folderu (otwórz plik) jest ikonka txt (otwórz napisy), a koło niej jest taki przezroczysty kwadracik, jak się na niego najedzie, to wyświetla się napis "Włącz/Wyłącz napisy". to wyłącz.
jak to nie podziała to weź odtwórz czymś innym, no nawet windows media playerem.
PrZeMeK Z.
27.12.2007 15:53
O, już działa, dzięki. Myślałem, że ten kwadracik to część ikonki "otwórz napisy". Wybaczcie
owczarnia
28.12.2007 18:23
Co zrobić z torrentem, który się ściągnął jako coś
takiego? Pierwszy raz w życiu takie coś widzę.
rozpakuj pierwszy rar o koncówce .r0
automatycznie rozpakuje całą resztę zakładam.
owczarnia
28.12.2007 19:11
Hm. Nie posiadam takiego... Wszystkie rary mają nazwę "ballet.shoes.2007.ws.pdtv.xvid-remax", tylko te pliczki na dole nie rozpoznane mają końcówki numeryczne, ale zaczynają się od 30 ("ballet.shoes.2007.ws.pdtv.xvid-remax.r30"). I ja w ogóle nie wiem jak to ugryźć

.
A, i jeden jest bez numerka, ma tylko takie dziwne rozszerzenie "sfv".
Edit: zaraz, zaraz... Kazałam mu pokazać rozszerzenia znanych typów plików i pojawił się ten r.00. Ale nie chce się wypakować, pokazuje że brak plików do wypakowania

.
Total commander dobrze sobie radzi z rozpakowywniem takich plików. Po prostu otwierasz plik z rozszerzeniem .00 i wypakowujesz zawartość (nie przez kliknięcie PPM i "wypakuj do...", bo tak nie da rady), powinna się rozpakować całość. Poza tym po kliknięciu na ten sfv powinno wyskoczyć okienko sprawdzające poprawność pozostałych plików.
Rary, o których pisał Misiek, to rary samorozpakowujące się z kolei - po kliknięciu na plik .r0 rozpakować się powinno automatycznie.
Istnieje oczywiście szansa, żeś fejka ściągneła i się rozpakować nie da.
owczarnia
28.12.2007 20:15
Chiba jo. Bo Top Gear (z Tennantem, Em! musisz zobaczyć) właśnie się skończyło i też tak wyglądało, i się rozpakowało. A tam pokazywało, że brak plików. Btw, nic z tego nie rozumiem. Rozpakowałam w tym Top Gear pierwszego rara (tego 00) i w środku był cały filmik. Obejrzałam, wszystko gra. To po kij ta reszta (48!)?...
A wcale że nie, bo pierwszy rar zawierał tylko kawałek pliku z odnośnikami do innych rarów. Zresztą to widac po wielkości pliku - pewnie mają koło 100MB, prawda?
owczarnia
28.12.2007 21:04
No nie. W środku pierwszego rara był cały program. 701 mega. Jak bum cyk cyk, obejrzałam go. A pozostałych rarów nawet nie tknęłam.
hmm, no bo jak się pierwszego rara rozpakuje, to on sobie te kawałki plików automatycznie z następnych r01, r02... dołącza i nawet nie musisz ich otwierać. to działa jak kostki domina.
owczarnia
28.12.2007 21:56
Aaaaaaaa

.
Ja mało kumata jednak jestem

.
Znów ja.
Komp mojej siostry przestał działać. Wczoraj jeszcze działał normalnie a dziś się nie włącza (o jaa!!!!!!jeden1). Startuje, dochodzi do ekranu gdzie sprawdza pamięć i staje. Znaczy nic się nie dzieje, nie można wejść do biosa, nie można pominąć sprawdzania pamięci. A po sprawdzeniu ekran gaśnie i można jedynie zresetować kompa.
Pytanie brzmi - co się mogło zepsuć i co mogę zrobić, żeby spróbować dojść przyczyny (komp po rozkręceniu nie wykazuje żadnych widocznych uszkodzeń, znaczy nic nie jest sfajczone, wypadnięte ani ułamane).
ja polecam serwis na moim osiedlu
tzn tym osobom, które wyglądaja tak głupio i bezradnie jak ja, kiedy komputer sie zepsuje ;]
naprawili mi go ostatnio za kompletne free, chyba tylko z litości ;]
Hazel, skoro się blokuje na sprawdzaniu pamięci to podejrzewam że przyczyną jest pamięć...
Albo płyta główna.
Jeśli masz dwie kostki ramu - spróbuj wyjąc jedną z nich i potem ew. zamienić na drugą. Jeśli masz tylko jedną, i nie masz w domu żadnej innej przydałby się kolega który ją przetestuje u siebie i/lub ew. pożyczy swoją kość. IMHO najszybsza metoda na diagnozę.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę