Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
owczarnia
Wybrali już Lavender Brown. Póki co, wiadomo że ma na imię Jessie, i że jest "naprawdę fajna i zabawna".

Źródło.
owczarnia
Dobra, możecie padać mi do nóg. Absolutnie świeżynka, jeszcze ciepłe - sneak peek, czyli zapuszczamy żurawia do szóstki smile.gif. Kostium do quidditcha, sierociniec - i kilka migawek. Znajdziecie to w dodatkach na płycie DVD z Feniksem, właśnie wyszła w UK - więc i najbardziej pożądany gadżet trafił do sieci wink2.gif. Z Jutuba już WB usunęło, ale od czego ma się przyjaciół cheess.gif? Enjoy!
anagda
DZięki Ci wielkie Owczarnio smile.gif
PrZeMeK Z.
To samo na YouTube

Stroje średnio mi się podobają, ale to taki detal, że nie ma się co rozwodzić. Hełmowi stanowcze NIE!
Wątpię, by dużo quidditcha zmieściło się w filmie. Pewnie głównie treningi, żeby pokazywać Ginny.
Sierociniec - no, czyli jedna scena potwierdzona cheess.gif Zawsze mam wrażenie, że oni za bardzo się skupiają na niepotrzebnych szczegółach. Sierociniec występuje w jednej scenie, a oni rozprawiają o wysokich wiktoriańskich sufitach, bramie jak z Olivera Twista itp. Fajnie, że dbają o detale, ale bez przesady.
Niemniej dobrze, że sierociniec jest. Ciekaw jestem, ile z retrospekcji pozostanie. Zapewne obie u Gauntów, na pewno sierociniec, na pewno wizyta u Dumbledore'a (wynajęli młodego Fiennesa). Co wyleci?

Dumbledore wygląda bez czapki jak Gandalf :]
I od czterech lat ma tę samą szatę.

Edit: od 00.05 do 00.07 - garaż Weasleyów i Harry z Hermioną? Rozmowa o przepowiedni? O Ginny?
00:13 - zielona dłoń Dumbledore'a. Czyli spaloną dłoń zrobią komputerowo.
01.56 - Pokój Życzeń
Uwielbiam to domyślanie się ze skrawków zdjęć biggrin.gif

Harry z książką - książką Księcia?
Zdjęcia

Aha, zapomnielibyśmy o najważniejszym! WŁOSY HARRY'EGO!
Tym razem wyglądają normalnie - ot, standard. Jak pojawią się pierwsze zdjęcia promocyjne lepszej jakości, przyjrzymy się dokładniej.
anagda
1) możliwe że księcia wink2.gif
2) uchwyciliście moment z jaskinią? czy mi sie tylko wydawało?
Ginnusia
Tak, było widać przez moment takiego osłabionego Dumbla przy jaskini.
Jak dla mnie wątek qudditchowy może być ograniczony do pocałunk H/G wink2.gif
kObra.
Dlaczego? Wydaje mi się że na pewno pokażą starania Rona, aby dostać się do drużyny i może trochę meczu.
Dobrze by było, gdyby nawiązano do "Weasley naszym królem jest".
Ginnusia
A to nie było w piątym tomie?
Poza tym mam alergię na qudditcha. Nawet z udziałem Rona. wink2.gif
kObra.
Aaa...Może. Nie pamiętam. ;]
Mione
No i wreszcie wybrali Lavender. Dziewczyna nazywa się Jessie Cave, ma dwadzieścia lat i jakieś aktorskie doświadczenia, więc nie jest amatorką. Poza tym jest bardzo ładna i moim zdaniem świetnie pasuje do roli.

http://www.the-leaky-cauldron.org
owczarnia
Rzeczywiście bardzo ładna. No, to Emmę pewnie szlag trafi cheess.gif.

Zwłaszcza na tym zdjęciu wygląda normalnie jak Lavender, żywcem z książki wyjęta jak dla mnie:

user posted image
kObra.
Bardzo ładna i apetyczna. cheess.gif
Rupert nie ma się co bać, że mu jakąś raszplę podsuną. ;]
Ginnusia
Rupert chyba sam ją chyba wybierał wink2.gif (patrz: początek tematu).
Ale faktycznie - idealna Lavender.
PrZeMeK Z.
Potwierdzono już, że castingi do ról w VI filmie zostały zakończone. Potwierdzono też część nazwisk. Większość z nich to aktorzy ze starej ekipy:

Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange)
David Bradley (Argus Filch)
Robbie Coltrane(Hagrid)
Warwick Davis (Professor Flitwick)
Tom Felton (Draco Malfoy)
Michael Gambon (Professor Dumbledore)
Alan Rickman (Professor Snape)
Maggie Smith (Professor McGonagall)
Natalia Tena (Tonks)
Julie Walters (Molly Weasley)
David Thewlis (Remus Lupin)
Evanna Lynch (Luna Lovegood)
Matthew Lewis (Neville Longbottom)
Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Jest też jednak kilka nowych nazwisk:

Hero Fiennes Tiffin (age 9 and nephew of actor Ralph Fiennes) will play the 11-year-old Tom Riddle. An actor named Frank Dillane, who is 16 years old, is said to be cast in the part of a teenage Voldemort.
Helen McCrory (Narcissa Malfoy)
Jessie Cave (Lavender Brown)
Jim Broadbent (Horace Slughorn)

Cóż można rzec. Jest Lavender, jest Voldemort jedenasto- i szesnastoletni, a więc zostaje i wątek Lav-Lav, i wspomnienia o Voldemorcie z sierocińca oraz zabójstwa Riddle'ów. Dobrze wiedzieć.
No i chyba Spinner's End zostaje, skoro jest Narcyza. Ale to niepewne.
olesia

Siostrzeniec Ralpha Fiennesa zagra młodego Voldemorta
(Wenn, Daga/19 listopada 2007 06:53)
Siostrzeniec Ralpha Fiennesa wcieli się w postać młodego Lorda Voldemorta w nowym filmie "Harry Potter i Książę Półkrwi".

9-letni Hero Fiennes Tiffin dołączy do Daniela Radcliffe’a, Emmy Watson i Ruperta Grinta, aby zagrać postać 11-letniego Voldemorta, który wiele lat później staje się największym wrogiem Harry’ego.

Decyzja producentów o obsadzeniu młodego Fiennesa z pewnością zmartwi tysiące chłopców, którzy ubiegali się o tę rolę – podobnie, jak rzesze nastoletnich dziewcząt, które bezskutecznie starały się o rolę Lavender Brown przyznaną ostatecznie 20-letniej aktorce Jessie Cave.

"Harry Potter i Książę Półkrwi" powinien trafić do kin w listopadzie 

źródło: onet.pl

A czytałaś posta wyżej?
Przemek
owczarnia
Podobno (z naciskiem na podobno) w szóstce ma zagrać córka Madonny (TLC).
Claudia_Black
Zagrać sobie może. Ja osobiście ją widzę w roli drzewa.. A tak na serio, to kogo niby miałaby grać?
owczarnia
Tego nie wie nikt.
anagda
QUOTE(Claudia_Black @ 22.11.2007 00:21)
Zagrać sobie może. Ja osobiście ją widzę w roli drzewa.. A tak na serio, to kogo niby miałaby grać?
*

Jak to kogo? Przecież to oczywiste! Nie pamiętasz tej czwartej dziewczyny, w trzecim rzędzie, po lewej stronie, od tamtego chłopaka w brązowych włosach, który machał tej dziewczynce która siedziała dwa rzędy i cztery miejsca za tym chłopcem co podawał Harry`emu ketchup?!

To właśnie będzie rola córeczki Madonny.
harolcia
QUOTE(anagda @ 22.11.2007 14:52)

Jak to kogo? Przecież to oczywiste! Nie pamiętasz tej czwartej dziewczyny, w trzecim rzędzie, po lewej stronie, od tamtego chłopaka w brązowych włosach, który machał tej dziewczynce która siedziała dwa rzędy i cztery miejsca za tym chłopcem co podawał Harry`emu ketchup?!

*

A ja myślałam, że to ten obok niej. Chyba znowu przeoczyłam jakiś ważny szczegół w książce dry.gif
Claudia_Black
Hehe.. Musiałam przeoczyć ten fragment smile.gif biggrin.gif
Miętówka
Wszystko poza ketchupem się zgadza laugh.gif
kObra.
Pewnie Madonna (chciała) zapłacić kupę kasy, po to żeby jej córeczka mogła zagrać epizod i potem mówić: "Moja Lourdes grała w Harry'm Potterze!"
Pszczola
Oj, dawno mnie tu nie było. A tu co widzę? Lavender! Ja też tak ją sobie wyobrażałam. Atrakcyjna, ale nie piękna. Dobrze jej z oczu patrzy.
Emma i tak ładniejsza.

Mamy zdjęcia małego Fiennesa? Musi być do wujka podobny (mam nadzieje, że nie do jego zvoldemorciałej wersji), skoro go wybrali. A jednak wszystko zostaje w rodzinie. Przez jakiś czas chodziły słuchy, że Józio od zakochanych dramaturgów będzie grał Voldemorta przed przemianą. Czyli co? Rezygnują ze scen z dorosłego życia Riddle'a i jego pierwszych kroków jako Lord Voldemort?

.... ło mamusiu! Tym razem dobili mnie z fryzurą Daniela. Co mu od garnka włosy obcinali? _^_
Miętówka
co was wszystkich tak dobija w tej fryzurze?
Ginnusia
Mnie nie dobija, ma lepiej niż w piątce włosy obcięte.
Pszczola
Poczekajcie, aż lepiej ten garnek na głowie będzie widać. Mam nadzieję, że to tylko złudzenie optyczne. Nie ufam potterowym (sic!) fryzjerom.
olesia
znalazlam akie zdjecie Jessie
user posted image
owczarnia
Nie trzeba szukać, od samego początku można obejrzeć całkiem sporo jej zdjęć tutaj.
Ginnusia
Czyli jednak się obędzie bez córki Madonny:) Dementi
PrZeMeK Z.
http://nl.youtube.com/watch?v=hLKbadsOmjo

Kolejne behind the scenes i kolejne potwierdzone sceny!

UWAGA, SPOJLER FILMOWY!
Mamy Malfoya rzucającego Petrificus Totalus na Harry'ego w pociągu, mamy rozmowę o horkruksach, mamy informację o tym, że Ginny chodzi z Deanem Thomasem, mamy jakąś scenkę Harry - Ginny w Norze, wizytę u Slughorna... Sporo tego :]
PrZeMeK Z.
Nikt się nie jara, że pierwsze oficjalne zdjęcie mamy?

Marauders' Map is back!

Zdjęcie

A włosy Harry'ego są normalne.
Aylet
Szybko się to zdjęcie pojawiło. na pierwsze zdjęcie z HPOoP trzeba było czekać dłuzej.
anagda
QUOTE(Aylet @ 18.12.2007 14:30)
Szybko się to zdjęcie pojawiło. na pierwsze zdjęcie z HPOoP trzeba było czekać dłuzej.
*

Czy ja wiem. Też pierwsze się dość wcześnie pojawiały. Potem zastój i znowu jedno czy dwa. A potem to już cała lawina smile.gif
Hermiona1900
O, rzeczywiście, Harry włosy na tym zdjęciu ma w porządku jakimś...wydaje mi sie, że o niebo lepiej, niż w Zakonie Feniksa...
kObra.
Najlepiej ze wszystkich części.
Porażka była w CO.
Aylet
nie! W co było pięknie wub.gif
Miętówka
Tak... Włosy Dana były jedną z niewielu (wg mnie, bo moja przyjaciółka twerdzi inaczej) dobrze zrobionych rzeczy w ekranizacji CO.
owczarnia
No chyba sobie ze mnie żartujecie. Ten czajnik, który on miał na głowie w CO był dobrze zrobiony o_O?

Ale nic to. Nowych aktorów wybrali:

Cormac McLaggen (Freddie Stroma)
user posted image

Blaise Zabini (Louis Cordice)
user posted image

Katie Bell (Georgina Leonidas)
user posted image

Leanne (Isabella Laughland)
user posted image

I przypuszczalnie (cztery wyżej są pewne, ten nie, w sensie że nie wiadomo czy to on zagra) Morfin Gaunt (Jón Páll Eyjólfsson)
user posted image
Aylet
Ten ostatni pasuje idealnie. Cormac trochę za przystojny. xD
Absolution
słyszałam, że ponoć wątku z Gaunt'ami miało nie być...
owczarnia
Gauntami. A gdzie słyszałaś?
anagda
QUOTE(owczarnia @ 21.12.2007 15:52)
Gauntami. A gdzie słyszałaś?
*

A tutaj chociażby.
owczarnia
Hm. A w którym miejscu konkretnie?
Absolution
ja widziałam tutaj o ' Kto się nie pojawi ? '
owczarnia
Hmmm. Wszystkie źródła podają jako informatora "The Snitch", a ja mam do nich raczej średnie zaufanie... Zwłaszcza, że to się opiera póki co z tego co widzę na "jedna pani drugiej pani", więc pewności nie ma. Próbowałam coś znaleźć na TLC, ale przez tą ich przebudowę oszaleć można, nic nie działa, a przede wszystkim wyszukiwanie.

No nic. Pażywiom, uwidim. Dziwne by to chyba było trochę o tyle, że bez Gauntów i Hepzibah Smith raczej drobny problem by mieli z horkruksami później, nie? Że już nie wspomnę o takim drobiazgu jak fakt, że Merope była matką Voldemorta, a szósty tom to przecież głównie podróż przez wspomnienia o nim *wzrusza ramionami*.
Absolution
Zgadzam się, ja również nie wyobrażam sobie pominięcia Gauntów i Hepzibah Smith... i mam nadzieję, że to tylko plotka.
Madame Lestrange
Moim zdaniem Gaunci są bardzo ważni w tej książce i nie powinni ich pomijać :| Natomiast niezmiernie ucieszył mnie fakt, że jednak moja najlepsza aktorka zagra w KP a mianowicie Helena Bonham Carter. smile.gif To znaczy, że będzie ta początkowa scena z Narcyzą. Ahh coś czuje, że będzie to moja najlepsza scena. Aktorka która będzie grała Narcyze nawet ładnie wygląda smile.gif No i mam nadzieje, że pokaża jak Harry rzuca Secstusempre na Malfoya. Sadzę, ze 6 część i 7 będą najlepszymi filmami całej serii HP. Zostało nam tylko wyczekiwać.
Ginnusia
Nakręcono już scenę pocałunku Rona i Lavender z zazdrosną Hermioną (czyli pewnie tą z kanarkami), co bardzo mnie cieszy. biggrin.gif
Stąd
aGuTeK
Jejku już nie mogę się doczekać tego filmu biggrin.gif Ciekawa jestem czy będzie lepszy od ZF...podejrzewam,że tak ale nigdy nic nie wiadomo tongue.gif czarodziej.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.