Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Salamandra
Ja biedna, odcięta od cywilizacji na 2 tygodnie i całkiem nieświadoma ukazania się trailera! Ach, och!

Nareszcie biggrin.gif (Hura, hura!)

No cóż... Robi wrażenie. I jest całkiem obiecujący. Szczególnie ta rozmowa z młodym Tomem (genialny głos). W kinie może być całkiem przyjemnie wink2.gif

Dumbledore faktycznie zamienia się w Gandalfa.

Świetne, świetne, świetne, świetne! Co prawda mógłby być trochę dłuższy.. (najlepiej taki dwugodzinny cheess.gif) Idę się dalej ekscytować zwiastunem.
BonnieLiu
Po obejrzeniu traileru stwierdzam, że film zapowiada się całkiem, całkiem. Tylko ten Slughorn ze zdjęć jakoś nie pasuje mi do postaci książkowego profesora eliksirów. Co wy o nim myślicie? Trochę za wysoki i za "chudy". Wyobrażałam go sobie jako niskiego, przysadzistego mężczyznę z siwym wąsem i łysiną, a tu najwyraźniej Warner Bros zniwezył moje pragnienie dry.gif . Ale Tom jak najbardziej przypomina Toma i zgodzę się z poprzednikami, że Dumbledore ze wspomnienia jest wprost idealny ;]]
smagliczka
Co do Slughorna - na tej ostatniej fotce (bodajże ostatniej), gdzie daje Harry'emu flakonik - Felixa jak sądzę smile.gif - wygląda całkiem całkiem.
Może być, choć przuyznaję, ze wyobrażałam go sobie niższego i bardziej... ociężałego. Z sarmackim wąsem i łysym kolanem cheess.gif

Cóż, nie ukrywam, że kiedy czytałam książkę, to Krzysztof Kowalewski stawał mi przed oczami tongue.gif (oczywiście odpowiednio ucharakteryzowany).
Gwidon
No to se jeszcze poczekamy...

Warner Bros ogłasza, że premiera HPiKP zostanie przesunięta na lipiec 2009 roku. Tłumaczą się, "że lato to lepsza pora na familijne wypady do kina, oraz że wynikły opóźnienia w związku ze strajkiem scenarzystów"

Jak na mój gust, to kolejna - po podzieleniu Deathly Hallows na dwie części - próba zrobienia jeszcze większej kasy na Harrym Potterze. Okres wakacyjny to rzecz jasna więcej widzów w kinach, a zatem większy zarobek... Jest to wyjątkowe wyrachowanie, bo podejrzewam, że film jest już niemal całkowicie ukończony..

Tutaj: oficjalne oświadczenie WB

A tu: potwierdzenie daty 17.07.2009 na oficjalnej stronie filmu
Katon
Ależ ta wiadomość ssie. A właśnie dziś rano po raz pierwszy od jakiegoś dłuższego czasu myślałem sobie jak to fajnie, że film już względnie niedługo. Noż mać.

Po obejrzeniu trailera moje hm... niezadowolenie wzrosło, bo jest niesamowicie dobry. Twórcy filmu zdają się rozumieć o czym jest szósta część i ten fakt czynią osią promocji. Punkt dla nich. Minus pincet punktów za przeniesienie premiery.
aGuTeK
Nie no poprostu załamka! Tak sie kurcze cieszyłam na ten film,że już w tym roku za pare miesięcy będzie a tu guzik! mad.gif z-a-ł-a-m-k-a! blink.gif
PrZeMeK Z.
Ech, pozostaje mi tylko się z Wami zgodzić. Wiadomość jest ze wszech miar dobijająca.
harolcia
Trudno się mówi, żyje się dalej. Ale... Mogliby takich świństw nie robić, to nie wypada :S
owczarnia
A ja aż do tej pory myślałam, że to jakiś żart. I chyba nadal mam taką nadzieję.

ETA: no dobra, to nie żart. Już sobie doczytałam, Batman odniósł taki sukces że postanowili zadbać o przyszłoroczny budżet, jako że w tym roku już im kasa niepotrzebna. No i pewno nie chcą premiery tak blisko 'Twilight', czemu w sumie trudno się dziwić. Btw, 'Twilight' już wskoczyło na miejsce Harry'ego... Przesunęli premierę z 12 grudnia na 21 listopada. Świnie.

Ale na pocieszenie mam parę zdjęć. Niektóre małe, niektóre duże, te duże zmniejszyłam, ale dadzą się kliknąć.

młody Tom po raz kolejny
user posted image

Unbreakable Vow
user posted image

Bellatrix
user posted image

Harry i Dumbledore
user posted image

Won Won i Lav Lav
user posted image

Harry i Ginny
user posted image

Harry
user posted image

Malfoy
user posted image
aGuTeK
Fajnie,że zrobili tą przysięge Snape'a smile.gif
smagliczka
Mnie ta wiadomosć jakoś specjanie nie załamała.
CO niby mam zrobić? Powiesić się?
(zresztą, ja naprawdę lubię czekać... a jeśli film mają schrzanić - odpukać! - to chyba wolę jeszcze trochę pożyć złudzeniami tongue.gif)

Tego chyba nie było. Nie wiem.

Uroczy naszyjnik cheess.gif
(nie znalazłam większego, niestety)

user posted image
aGuTeK
No tylko mi się wydaje,że film jest już prawie skończony. Nie przekładają premiery ze względu na to,że nie dokończyli jeszcze filmu,czy coś takiego.
PrZeMeK Z.
Ej, po tych zdjęciach ten film wygląda najlepiej ze wszystkich dotychczasowych. Świetnie przemodelowane Unbrekeable Vow (stoją zamiast klęczeć), fajna Bellatriks, fajny Tom, naprawdę dobrze wyglądająca Ginny (i do tego jest tego samego wzrostu co Harry!)...
aGuTeK
Tylko Malfoy tragedia tongue.gif
Salamandra
Kolejny tydzień mnie nie było, kolejna wiadomość... LIPIEC? mad.gif

Przecież.. przecież.. tak nie wolno! Jak mogą tak przekładać?! Ja rozumiem o miesiąc, ale to przecież praktycznie rok! Buuu..

No dobra, te zdjęcia są fajne. Chociaż Cyzię sobie ciut inaczej wyobrażałam, ale nie jest źle. Bella cudna. I, jak Przemek zauważył, Ginny wzrostu Harry'ego smile.gif

I przysięga jest! Hura! (szata Severka zalatuje granatem - chyba nie wyprał jej w perwolu black magic). I fota z naszyjnikiem też ładna.

No ale... Jak tu się cieszyć z ładnie zapowiadającego się filmu, skoro trzeba na niego czekać jeszcze tyle czasu? sad.gif
aGuTeK
Nadal się zastanawiam,po co im Cho w tym filmie...
smagliczka
Cho w filmie?
A ma być? (nie wiedziałam). Hmm... może to ona dotknie naszyjnika.
aGuTeK
Wątpię. Katie Bell też zrobili w filmie. Więc raczej ona dotknie. Tak jak było w książce.
Salamandra
A skąd informacja, że Cho zagra? (może tak po prostu ją dali, w piątej części tyle o niej było, a teraz nagle miałaby zniknąć?)
owczarnia
Nowe zdjątko.

smagliczka
Ha! Dumbel w swej wypłowiałej sz(m)acte wink2.gif
Mnie się Gambon bardzo podoba w roli Albusa, więc złego słowa nie powiem. O.

Ale tak mi teraz przyszło do głowy, że to musi być strasznie... głupie takie granie w filmie. Stoisz wystrojony jak kretyn, z długą brodą, poważną miną, przed jakimś kretyńskim ozdobnym świecznikiem, i musisz odegrać tę swoją scenkę... a tu cała ekipa zza kamery się na ciebie gapi. I gwarantuję, że wielu z nich myśli sobie: ależ on idiotycznie wygląda! cheess.gif
owczarnia
Heh, chyba jednak znacznie gorsze jest oganianie się z przerażoną miną przed nieistniejącymi potworami, które zostaną komputerowo dograne dopiero na etapie montażu biggrin.gif. Albo walka na różdżki z wykropkowanym Fiennesem...
smagliczka
Och, tak. Myślę, że przywołanie przerażenia na twarzy, kiedy stoi się oko w oko z wykropkowanym Fiennesem, wymaga nie lada umiejętności biggrin.gif (większej niż oganianie się przed niewidzialnymi stworami).
Ciekawe, ile robili prób, żeby aktorzy grający z 'Voldemortem' nie parskali śmiechem, tylko faktycznie wyglądali na przestraszonych.
aGuTeK
na film.web jest nowa fota z KP. Chyba przyjęcie.
kObra.
Young Waldemar wygląda jak Damian z "Omena".
Wyraz twarzy i wzrok... Tylko brak wiszącej niani.

user posted image

I chyba widzę Zabiniego. ;d
smagliczka
QUOTE(kObra. @ 27.08.2008 20:32)
Young Waldemar wygląda jak Damian z "Omena".
Wyraz twarzy i wzrok... Tylko brak wiszącej niani.

Może zrobią scenę z domu dziecka z powieszonym na krowi królikiem cheess.gif
(pewnie jej nie będzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by sobie wyobrazić; królik to nie niania, co prawda, ale z braku laku... ;P)
kObra.
Lepszy rydz, niż nic. cheess.gif
mroffka
Tych chyba nie było. Nie jestem pewna smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
kObra.
Hermiona ma dziwną minę i pozę na tym zdjęciu tria z różdżkami. cheess.gif
Salamandra
A na tym pierwszym Harry wyszedł jak przygłup. Malfoy w jakiś garniturku, Hermiona z tą swoją pozą cheess.gif

Za to ostatnie mi się podoba. Ciekawe w co się tak wpatrują.
harolcia
Co Wy chcecie od zdjęcia Hermiony z różdżką? Jest po prostu bardzo... skupiona ? cheess.gif
Za to Ron ma przekomiczną fryzurkę XD
mroffka
No Harolcia dobrze mówi . smile.gif
Jeszcze dodam ,że tą ręką wymierza sobie cel cheess.gif .

owczarnia
Miałam pozmniejszać, powrzucać na swerwer i dać gotowe do oglądania, ale mi się nie chce cheess.gif. Tu se możecie zobaczyć, całkiem sporo tego jest. Głównie z kalendarza, zdaje się.
olesia
Nowe zdjęcie, atak na Norę

user posted image
uayo
ohmy.gif O ile sobie dobrze przypominam w 6 nie było ataku na Norę ohmy.gif
Katon
Też żem się zdziwił.
PrZeMeK Z.
Tłumaczenie filmowców było, o ile dobrze pamiętam, mniej więcej takie: "Chcieliśmy podkreślić w ten sposób poczucie zagrożenia, fakt, iż nikt nie jest bezpieczny".
Dziwne, że z tych samych względów nie postanowili w tym filmie zabić Lupina albo wysadzić w powietrze Privet Drive.
Katon
Debilne. Tzn. można było dodać taki epizod poprzez napad na kogoś innego, ale na Norę? Idiotyczne.
owczarnia
No ja też tak się właśnie zastanawiałam, o co chodzi z tą Norą, jak zobaczyłam foty. Nawet doszłam do wniosku, że może jednak się starzeję szybciej niż myślałam, i już mnie Alzheimer dopadł, prawie poleciałam do książki. A tu proszę, jednak nie jest ze mną tak źle. To ich kompletnie posrało, przepraszam za wyrażenie. Punkt dla Przemka za wizję wysadzania Privet Drive, tak przy okazji cheess.gif.
anagda
Z FilmWebu:

Gdy kilka tygodni temu Warner Bros ogłosił, iż przesuwa premierę filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi" aż o osiem miesięcy, większość naszych Użytkowników była wzburzona. Wszystko wskazuje na to, że wytwórnia próbuje opóźnić kinowy start kompletnie nieudanego filmu.

W sobotę w Chicago odbył się pierwszy testowy pokaz nowego obrazu o przygodach nastoletniego czarodzieja. Opinie, które pojawiły się w internecie po seansie, były bardzo krytyczne.

Widzowie uważają, że film jest pozbawiony napięcia, a twórcy za dużo uwagi poświęcają wątkom romansowym. Zabrakło wielkiej bitwy między pozytywnymi bohaterami a Śmierciożercami. W dodatku śmierć Dumbledore'a nie wzruszyła nikogo na sali.

Pozytywne recenzje zbiera za to Jim Broadbent w roli profesora Horacego Slughorna, uczącego w Hogwarcie eliksirów. To ponoć najlepsza kreacja w całym filmie.

Należy mieć tylko nadzieję, że do lipca 2009 twórcom uda się przerobić "Księcia Półkrwi" na tyle, by nadawał się do oglądania.

PrZeMeK Z.
Hm. Pracownik Mugglenetu, który również film widział, pisze tak:

Important things of note are that the movie was amazing, and that the purpose of the test screenings is for the filmmakers to gain feedback in time to possibly make some changes to the film based on an audience's concerns. In other words, the film is in great hands and the finished product will be even better.
olesia
Nowe zdjęcie Harry'ego, z kalendarza

user posted image

miniaturka
mroffka
No bardzo fajnie smile.gif .Tylko czego taka mina ?
olesia
Nowe zdjęcie, tym razem Neville

user posted image
Katon
Niezły masakrator.
PrZeMeK Z.
Tak jeszcze w temacie przesunięcia premiery:

user posted image
olesia
Nowe zdjęcie:

user posted image

miniaturka wink2.gif
smagliczka
Zaraz!
Halo! Czy po drugiej stronie bramy stoi... Filch?
No nie. Nie. Nie. Nie.

Jeśli wywalili z tej sceny Snape'a, to się bardzo nieładnie zdenerwuję :/
harolcia
Hmm... trudno powiedzieć, bo trochę kiepska jakość tego zdjęcia...
owczarnia
Filch i Draco. Jak dla mnie.

No i Filch, naprawdę...

Thanks to Alejandro from Bloghogwarts who let us know that he has obtained several new photos from the upcoming Harry Potter and the Half-Blood Prince. Found in a new official 2009 HBP desk agenda, you can see a new photo of Luna Lovegood and Harry Potter standing outside the gates of Hogwarts, with Filch and Draco standing on the other side.

A tu jeszcze trochę fotek.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.