Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
kObra.
A ja go sobie wyobrażałam bardziej obleśnie, bez wąsów i o wiele grubszego.
aGuTeK
Nie pasuje mi. Wogóle :/
owczarnia
Co do wąsów, nie będę się spierać, bo po prostu już nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że coś w książkach było o tym, jakoby je miał.
Miętówka
Było, było. Nie podam teraz cytatu, ale było na 100%.
Mi tam pasuje. Jak będzie dobrze grał, to już wogóle.
olesia
Zdjęcia profesora Slughorna - falsyfikat

http://bloghogwarts.com/2008/06/08/primera...o-del-principe/
owczarnia
No proszę, a na TLC faktycznie nic o tym nie było, jakoś nie skojarzyłam... Czyli problem z głowy. Plus też zaćmienie, w końcu widziałam zdjęcia aktora, co prawda niby charakteryzacja zmienia, ale chyba jednak nie tyle. O, proszę:

user posted image

user posted image
olesia
Harry i Ginny blush.gif

user posted image
owczarnia
Aww wub.gif.
PrZeMeK Z.
Niewiele oczywiście można powiedzieć po jednym zdjęciu, ale chyba to jest właśnie ten moment, kiedy nieszczęśliwy wybór aktorki do roli Ginny zaczyna boleć.
kubik
No coz kto mogl przewidziec TAKI "rozwoj" fabuly wink wink
Katon
Ech, to będzie zgroza.

Slughorn fajny. Tzn. inaczej sobie go wyobrażałem, to fakt. Ale fajny.
Aylet
ja nie lubię giny więc chyba będę zasłaniać oczy na tych momentach filmu xD
cześć kubik 8D
Katon
Ja bardzo lubię Ginny, ale niekoniecznie jej odtwórczynię.
owczarnia
Przesadzacie, kochani, i to grubo. Dziewczyna nie jest może typem modelki, ale nie jest brzydka. Dajcie jej spokój mad.gif.
Katon
Ale to jakby nie o to. Nie ma być niebrzydka tylko kurde taka, że połowa (jaka tam połowa!) męskiej populacji będzie się zachwycać na zasadzie...

=P
Aylet
jak na razie to z filmu zachwycam się tylko luną =3
owczarnia
A nieprawda, w książce nic takiego nie było, że ona jest jakaś super piękna. Ma mieć coś w sobie, a to niekoniecznie oznacza Miss Świata. Miałam taką koleżankę w podstawówce, pół szkoły się w niej kochało, a była gruba i miała krzywe nogi. Nikt nie wiedział dla czego, znaczy się żadna z dziewczyn wink2.gif.
dragon99919
LOL... Co prawda Ginny nie jest za piękna ale racja to przecież nie miss świata... Jednak ja lubię aktorkę grającą ją, z resztą kto by mógł w filmie tak znakomicie zastąpić... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
PrZeMeK Z.
QUOTE(owczarnia @ 12.06.2008 15:09)
A nieprawda, w książce nic takiego nie było, że ona jest jakaś super piękna. Ma mieć coś w sobie, a to niekoniecznie oznacza Miss Świata. Miałam taką koleżankę w podstawówce, pół szkoły się w niej kochało, a była gruba i miała krzywe nogi. Nikt nie wiedział dla czego, znaczy się żadna z dziewczyn wink2.gif.
*

Nie musi być super piękna, ale piękna by być mogła. Albo choć bardzo ładna. Ten romans musi wyglądać przekonująco na ekranie, a scen Harry-Ginny będzie tam pewnie jak na lekarstwo. Dobrze by więc było, gdyby chociaż wizualnie dało się jakoś usprawiedliwić fascynację Harry'ego.

Bonnie jest po prostu przeciętna, no. Z wyglądu kojarzy mi się nieodmiennie z nieśmiałą młodszą siostrą Rona, którą dotąd głównie grała. Ciężko się będzie przestawić.
owczarnia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 12.06.2008 15:41)
Nie musi być super piękna, ale piękna by być mogła. Albo choć bardzo ładna. Ten romans musi wyglądać przekonująco na ekranie, a scen Harry-Ginny będzie tam pewnie jak na lekarstwo. Dobrze by więc było, gdyby chociaż wizualnie dało się jakoś usprawiedliwić fascynację Harry'ego.

Bonnie jest po prostu przeciętna, no. Z wyglądu kojarzy mi się nieodmiennie z nieśmiałą młodszą siostrą Rona, którą dotąd głównie grała. Ciężko się będzie przestawić.
*

Uprzejmnie przypomnę, że Harry zafascynował się Ginny nie tylko, a już na pewno NIE przede wszystkim ze względu na urodę. Była lojalna, odważna, uzdolniona magicznie, świetnie grała w quidditcha. Imponowała mu. Ładną lalę to on już miał, widział czym to pachnie. Nie, żebym dyskryminowała Cho, ale wyraźnie widać było, że nie sięgała Ginny do pięt. Ponadto sam Harry również Bradem Pittem nie był, że przypomnę.

Ech... faceci.
PrZeMeK Z.
Nie faceci, tylko film. Mówimy o filmie. W książce widzimy, że jest odważna, lojalna itp., ale w filmie musieliby nam to wszystko pokazać (a jak zwykle będzie tego za mało). Gdyby Bonnie (oprócz dobrej gry aktorskiej) była naprawdę ładna, łatwiej byłoby uwierzyć w ten filmowy romans.
Tym bardziej, że Harry, owszem, Bradem Pittem nie jest, ale już Radcliffe ponoć uchodzi za obiekt westchnień.
Zwróć uwagę, że widzowie nieznający książki odruchowo do tej pory łączyli Harry'ego z Hermioną. Oboje na ekranie są ładni, mają dużo wspólnych scen, ciągle ich razem widzimy - widz dość automatycznie odczytuje te elementy jako budowanie romansu. Boję się, żeby po wyjściu z kina widz mimo wszystko nie stwierdził "Harry nie pasuje do tej małej rudej, lepiej by było mu z Hermioną".
owczarnia
Hihihi, nie tylko widzowie. Nie pamiętasz wojny H/G shippers kontra H/H shippers? Toż niektórzy do dziś się nie pogodzili z tym, co Rowling napisała... No cóż, według mnie Bonnie wcale nie jest brzydka.
PrZeMeK Z.
Pamiętam, pamiętam wink2.gif

Bonnie nie jest brzydka, oczywiście że nie. Tylko odrobinkę zbyt przeciętna.
owczarnia
Jak to było? "Nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba" smile.gif.
PrZeMeK Z.
I tym optymistycznym akcentem zakończmy dywagacje o urodzie Bonnie smile.gif
Ramzes
Ja jednak wtrącę swoje przysłowiowe trzy grosze. Bonnie ma za mało wyrazistą twarz, zbyt "przeciętną", jak to określił Przemek. Wiem, dotychczas niewiele jej było, ale wygląda jak nieśmiała dziewczynka, która się zgubiła w supermarkecie. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. A w książce, nikt chyba nie ma wątpliwości, została pokazana jako nieprzeciętnie charyzmatyczna dziewczyna, która potrafi postawić na swoim. Po prostu dotychczasowa ekspresja aktorki nie współgra z charakterem stworzonym przez Rowling.
kubik
Po prostu dotychczasowa ekspresja aktorki nie współgra z charakterem stworzonym przez Rowling.

Bo dotychczasowa Ginny nie pasuje do Ginny którą Jo stworzyła na potrzeby HBP. Trzeba by było nową aktorkę o bardziej agresywnym wyglądzie dac.
Katon
Właśnie, to w charyzmie tkwi problem. Do tego Ginny niemal zawsze była charyzmatyczna, tylko w towarzystwie Harry'ego głupiała. W filmie 'zgłupienie' i przerażanie jest immanentną cechą kreacji Boonie, chociaż już w ZF nastąpiły pewne zmiany, muszę przyznać.
owczarnia
No to teraz sobie pogadajmy o Hermionie, która w filmie jest - od czwórki, żeby nie było że jestem ślepa i wredna, wcześniej było ok - wymachującą brwiami, pewną siebie laską, która wszystko mówi na jednym wydechu i z tą samą, denerwującą manierą. A miała być lekko zakompleksiona kujonka z szopą na głowie i nosem wiecznie w książkach, pyskata tylko przy Ronie. I co? I nic, jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Harry to już w ogóle powoli poza okularami z Harry'ego nie ma w sobie nic kompletnie. Aż nawet się gadać nie chce.

Tak naprawdę Ronowy jest tylko Ron. Grint rewelacyjnie (a już na pewno na tle) wpisał się w rolę, i bardzo ładnie z nią dojrzewa. Reszta jest milczeniem. O Syriuszu i Lupinie nawet nie będę zaczynać, bo mnie zczyści. Kocham Thewlisa i był świetny w tej roli, kocham Oldmana i też był bardzo dobry, pokochałam ich obu i pogodziłam się z charakteryzacją. No ale nie czarujmy się, ze swoimi książkowymi pierwowzorami to oni nie mieli wiele wspólnego... Cuaronowi jestem to w stanie wybaczyć, bo jego adaptacja była genialna. Ale fakt pozostaje faktem.

Mam mówić dalej, czy się odczepicie od Bonnie cheess.gif?
PrZeMeK Z.
Ależ ja się zgadzam z Twoimi uwagami! Na Hermionę utyskiwałem nie raz i nie dwa, bo nie dość, że nie wygląda jak Hermiona, to jeszcze gra kogoś do Hermiony niepodobnego. Harry jest taki sobie. Ron... trochę zbyt komediowo go przedstawiono, ale aktor jest faktycznie świetnie dobrany. I ucharakteryzowany.
Na Bonnie narzekamy, bo Trio opatrzyło się już na tyle, że mało się na nie zwraca uwagę. A Bonnie do tej pory była gdzieś w tle i nagle ma wyjść niemal na pierwszy plan.
Zresztą. Jeśli się okaże, że zagra fenomenalnie, z największą przyjemnością odszczekam wszystko, co o niej powiedziałem smile.gif
Katon
Właśnie Harry, Ron I Hermiona już tak 'weszli w krew' w tych rolach jakby. No ale macie racje. Wszyscy są za starzy, jeśli chodzi o pokolenia rodziców Harry'ego i to nieco razi. Snape w chwili śmierci nie miał 40tu lat chyba. No a Rickman (choć go uwielbiam ) jaki jest każdy widzi.
owczarnia
Tak, to też jest mankament. I cholernie mi tego brakuje, jak bardzo bym Rickmana nie ubóstwiała. Pomijając już fakt, że Snape był młodszy, to podobno był silnie chudy... Rowling pomyślała i o mamach, żeby miały coś dla siebie wink2.gif, a w filmach niestety raczej z tym krucho sad.gif. Co z tego, że Oldman i Thewlis to sam seks skondensowany, kiedy obaj byli ucharakteryzowani tak, że zawartość seksu w seksie spadła do zera. Pomijając już fakt, że Oldman to też wiekowo już jak i Rickman... Ech.
Laraa
Jak dla mnie to ten film powinien być tak dobry jak (tak uważam) będzie 7 część Pottera, dlatego że to jest przed ostatni film i jest w nim na prawdę wiele ważnych i ciekawych momentów i nie chciałabym żeby zostały tak tragicznie ominięte lub wycięte jak w Zakonie Feniksa. Najbardziej pragnę zobaczyć:
- te scney miłosne, pocałunki, i te fanki Harrego z Romildą Vance na czele tongue.gif
- płaczącego Draco i ogólnie takiego załamanego, już nie tryskającego optymizmem
- Harry jako mistrz eliksirów wink2.gif
- quidditch - na prawdę bardzo mi brakowało tego w piątej i czwartej części a w poprzednich też było kiepściutko z tym dlatego mam nadzieję ze teraz pokażą wszystkie mecze
- wreszcie trochę dłuższy pobyt Harrego w Norze
- sklep bliźniaków na Pokątnej
- ta obsesja Harrego na punkcie Malfoy'a
- oczywiście pogrzeb Dumbledore'a i zabicie przez Snape'a oraz ta walka w Hogwarcie
- prywatne lekcje u Dumbledore'a i te wspomnienia

I z tych ważniejszych to chyba to bym chciała zobaczyć. wink2.gif
Miętówka
Będzie 8 filmów HP (7 część będzie podzielona na dwie)
dragon99919
Co prawda jestem nie na czasie, troszkę sie pogubiłem, ale z ostatniego postu wynika, że będzie 8 części... Aktorzy nie będą za starzy na kolejne filmy??? huh.gif
PrZeMeK Z.
Nie, w końcu dwudziestokilkulatek aż tak się od siedemnastolatka wyglądem nie różni.
owczarnia
Przemek, please don't feed the troll. I beg you cry.gif.
dragon99919
Dzięki... Od dzisiaj mam pseudo trool... Tak? dry.gif
owczarnia
Rod Hunt otrzymał właśnie rolę Rowle'a, śmierciożercy.
owczarnia
Ha czarodziej.gif! Są nowe fotki smile.gif.

Najpierw małe (ta pierwsza jest po prostu bezcenna cheess.gif)...

user posted image
Ron w stroju do quidditcha cheess.gif.

user posted image
Malfoy.

user posted image
Harry na okładce. Wygląda bossssko, czyż nie dementi.gif?

user posted image
Harry smutny sad.gif. To już chyba było, ale zdaje się mniejsze.

user posted image
Profesor Slughorn i Harry

user posted image
Drużyna Gryfonów przy stole. Chyba przed meczem.

owczarnia
A teraz duże (klik klik):

user posted image
Jeszcze raz to samo co u góry, tylko w kawałkach i klikalne. Znaczy się większe się otworzy smile.gif.

user posted image
Patrz wyżej...

user posted image
Luna cheess.gif cheess.gif

user posted image
Zajęcia ze Slughornem

user posted image
Harry i profesor McGonagall.

user posted image
David Yates, Daniel Radcliffe, Bonnie Wright

user posted image
Malfoy again

user posted image
Chyba najładniejsze zdjęcie Hermiony, jakie się dotychczas ukazało. W ogóle. Harry tak sobie.

user posted image
Aww smile.gif...

user posted image
sad.gif sad.gif sad.gif
harolcia
To pierwsze zdjęcie Rona jest powalające. Wygląda jakby go za karę na jakąś bitwę wysłali,a zbroja za mała była laugh.gif . Ostatnie, to z sercem, Owca opisała idealnie. Po prostu: "Awww"

No i Luna wygląda cudownie,tylko nie mogę sobie skojarzyć, po co jej były te okulary? huh.gif
aGuTeK
Haha te okulary dobre xD a może to na jakiś mecz czy coś?;>
owczarnia
A one nie były jako dodatek do Żonglera przypadkiem smile.gif?
Miętówka
Były smile.gif smile.gif.
Zdjęcia są świetne. Może Yates aż tak tego nie schrzani. Chociaż zostaje jeszcze fabuła. Która to fabuła jest ogołacana ze wszystkich pobocznych wątków od 3 filmu.
avalanche
chciałam tylko nadmienić, że Felton/Malfoy na drugim zdjęciu wyszedł całkiem znośnie biggrin.gif
Aylet
Malfoy ma dziwną acz nawet ładną gębę na tym zdjęciu xD
olesia
Tych chyba nie było:

user posted image

user posted image
aGuTeK
Ej wiecie co? Nie podobają mi się włosy Radcliffe'a w tym filmie blink.gif
kObra.
Malfoy, Malfoy, Malfoy. Cóż oni Ci chłopcze zrobili z tymi włosami? cry.gif
Hermiona - ślicznie. Mam nadzieję, że cały czas we filmie tak będzie wyglądać.
Ron- bezbłędny. Robi się z niego taki... Mężczyzna. cheess.gif
Harry - no, jak to Harry.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.