Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
owczarnia
Magiczne Dowcipy Weasleyów
Trzy Miotły
aGuTeK
Podoba mi się układ sklepu bliźniaków biggrin.gif i oni sami jak wystrojeni tongue.gif ludzie sukcesu,biznesu i wogóle smile.gif
olesia
Niezbyt optymistyczne wieści
http://www.filmweb.pl/%22Ksi%C4%85%C5%BC%C...1,News,id=48587

chociaż sądząc po trailerze, nie powinna im wyjść z tego taka bajeczka dry.gif
LilienSnape
dosc przerazajace.
no przeraza mnie to ze moga to spieprzyc.
moglby byc taki swietny film.
no ale jesli sceny grozy i przemocy beda lagodne to nie moze z tego wyjsc nic dobrego.
bo nie wyobrazam sobie przedstawienia nastroju panujacego w jaskini w sposob lagodny.
owczarnia
"Scary images, some violence, language and mild sensuality". Tyle od MPAA. Reszta się okaże w kinie, ale ja tam sobie wielkich nadziei już od dawna nie robię.
owczarnia
Trailer nowy. Ne śmiać się, bo to z Japonii.
Katon
Hakasza Hiruhiru jakariha norahama Voldemort!
kObra.
Nawet mi też dżapanis nie przeszkadzał. Chyba najlepszy.
harolcia
Daje radę ^^

Kurcze, zawsze mnie rozwala scena:
- She is interested in you, because she thinks you are the chosen one.
- But I am the chosen one.
(czy jakoś tak, dałam na biało, na wszelki wypadek....)
LilienSnape
trailer dobryyyy. ale ten japonski odrzuca. strasznie.
Mroczny Wiatr
Jak natraficie na wersję angielską a nie japońską to zapodajcie linka pls.
owczarnia
No na pewno będzie z czasem, tak myślę. Ta jest z japońskiej telewizji i japońskiego programu o filmie, więc cheess.gif.
aGuTeK

Kaskader ranny na planie nowego "Harry'ego Pottera"
(huffingtonpost.com, Alka/29 stycznia 2009 11:20)

Kaskader, który pełni rolę dublera Daniela Racliffe'a w filmie "Harry Potter i Książę Półkrwi", został poważnie ranny w eksplozji na planie.

25-letni kaskader wykonywał numer w powietrzu, kiedy uderzył o ziemię w wyniku nieudanej eksplozji. Dziennik "Daily Mirror" podaje, że mężczyzna był przytomny po wypadku, ale istnieje obawa, że może być sparaliżowany, gdyż nie miał czucia od pasa w dół.

Na plan w Leavesden Studios wezwano karetkę. Kaskadera zabrano do szpitala Watford General Hospital.

Miętówka
No to ładnie.
aGuTeK
Mam pytanie,bo mi chyba coś umknęło. Wycięli Gaunt'ów?
owczarnia
Umknęło Ci. Wycięli, niestety.
aGuTeK
Bez sensu. Ten film powinien być oparty na tych wspomnieniach. One są chyba najważniejsze. Ehh
LilienSnape
mi tez to umknelo.
i nie wierze .
przesadzili juz.
czy oni nie czytali DH i nie wiedza ze te wspomnienia maja znaczacy wplyw ? no ejj.
no chybaze nas podpuszaczaja. pf.
Ledina
No i wydaje mi się że kolejny film zwalą, nie wiem jak wam ale Zakon wcale mi się nie podobał największe fragmenty akcji zostały w nim pominięte.
Kit_fan
Pojawiły się trzy nowe plakaty, przedstawiające Harrego i Dumbledore`a:
1
2
3
owczarnia
Pierwszy - super. Aż się wczułam.
Aylet
nareszcie trailer w normalnym języku xD
czy gościu który gra slughorna to ten sam co był właścicielem moulin rouge? bo coś mi tak świta.
owczarnia
Zgadza się, ten sam.
Aylet
A no. Teraz jak na niego patrzę to mi jeszcze bardziej pasuje do tej roli xD
olesia
Oficjalny długi sneek peak

http://snitchseeker.com/harry-potter-news/...-preview-62482/

Sporo nowych scen.
silver doe
Hmm.. coby tyle nie narzekać - myślę, że brak znaczących wątków (głównie wspomnień Voldmorta) zrekompensują takie smaczki jak 'these girls are gonna kill me' czy 'excuse me I have to go vomit' , i jestem bardzo ciekawa wplecenia humoru w fabułę. Rupert jest naprawdę świetny w swojej roli. Jedna scena mi zgrzyta, mianowicie pocałunek Harrego z Ginny (z przecieków wynika, że podobno odbywa się w Pokoju Życzeń, kiedy Harry chce ukryć swój podręcznik do Eliksirów), obawiam się że zobaczymy powtórkę z CO - mało w nim naturalności.

Na tę chwilę, jak dla mnie, film jest mocny w obrazie. Podobnie jak końcówka ZF (scena w Ministerstwie) - sposób w jaki pokazali "opętanie" Harrego i jego starcie wewnętrzne. Gra na emocjach i chyba o to chodzi.

Jest taka migawka, kiedy Harry biegnie przez pole (i chyba las?), zaraz płonąca Nora, śmierciożercy - wiem, że tę scenę dodali tylko na potrzeby filmu ale i tak mam przed oczami Bitwę o Hogwart w IŚ. A przy 'fight back you coward' niepowiem - taki mały dreszczyk.
aGuTeK
Wiecie co? Podoba mi się aktor,który ma zagrać Regulusa Blacka.

Tom Moorcroft

Wg. mnie będzie pasował smile.gif
aGuTeK
QUOTE(aGuTeK @ 01.03.2009 16:03)
Wiecie co? Podoba mi się aktor,który ma zagrać Regulusa Blacka.

Tom Moorcroft

Wg. mnie będzie pasował smile.gif
*

a tak wogóle to co w KP robi Regulus? ;O
asiatal
może pokażą, jak zabiera horkruksa.
aGuTeK
A to nie powinno być w IŚ? ;>
LilienSnape
no niebadżo.
ne przypominam sobie zeby w IŚ bylo wspomnienie z tym związane.
Miętówka
W "Opowieści Stworka" (czy jakoś tak) Stworek wspomina wyprawę do jaskini.
aGuTeK
Przecież w IŚ jest DOKŁADNIE opisane podmienienie horkruksów.
owczarnia
Całkiem nowy trailer.
Sayuri3
Trailer jak zwykle niesamowity...
aGuTeK
Fani Harry'ego Pottera ocenili próbny pokaz filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi"

Fani Harry'ego Pottera grożą buntem po tajnych, próbnych pokazach "Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi". Szósta odsłona przygód młodego czarodzieja to według nich porażka. Na dodatek do bólu ckliwa.

Zakończenie jest inne niż w książce, zniknęło też kilku istotnych i kluczowych dla historii bohaterów - to i parę innych rzeczy rozzłościło fanów, którzy i tak są zniecierpliwieni, że premierę filmu przełożono z grudnia 2008 na lato 2009 roku.
Zajrzyj pod "więcej"!

Jeden z miłośników Hogwartu, który uczestniczył w sekretnym pokazie w Chicago, złościł się: "Film zdominowały romanse - Rona z Lavender Brown, Ginny z Deanem Thomasem, Hermiona zakochana w Ronie, Ron zauroczony po zażyciu trucizny Romildą Vane i w końcu Harry i Ginny".

Zgodnie z doniesieniami, Yates zdecydował się wyrzucić sporą część "wspomnień" profesora Dumbledore'a, które potem pomogły Harry'emu w walce z jego zaciekłym wrogiem - Voldemortem. Ograniczył je tylko do dwóch. Jednak dla fanów najbardziej rozczarowujące jest zakończenie, w którym jedna z najważniejszych dla cyklu postaci spotyka się ze swoim przeznaczeniem.

"To tylko częściowy przedsmak tego, co mogło być największą niespodzianką całego filmowego cyklu" - powiedział jeden z fanów.

Teraz okaże się, czy producenci, w odpowiedzi na głosy niezadowolonych fanów, zdecydują się na zmiany w gotowym już filmie. Premiera przewidziana jest na połowę lipca.

ewuuu
w sumie to mogliśmy się tego spodziewać.
Luna <33
Nie rozumiem.
Po co chcą to wszystko zmieniać?
aGuTeK
...bo im nie wyszło.
Luna <33
Nie wyszło, ale w jakim sensie?
Chodzi o całokształt czy tylko o niektóre wątki?
LilienSnape
god damn it.

wydaje mi sie, ze w poscie aGutka jest wyjasnione w jakim sensie im nie wyszlo.
czytamy ze zrozumieniem.
Luna <33
Jakby nie patrząc to właśnie do tego próbuję nawiązać.

Zresztą bez tego całego przekładania premiery na lipiec nie byłoby hałasu.
no ale..
silver doe
Nowy zwiastun Księcia Półkrwi

Nowy zwiastun Księcia Półkrwi został wyświetlony dziś (31.03.2009) na ShoWest, corocznym przeglądzie nowych filmów w Las Vegas, które wejdą do kin w przyszłym roku. Chociaż większość sekwencji pokazano w poprzednich trailerach, były również nowe sceny:

Dumbledore wypowiada kwestię, która zdecydowanie nie jest częścią książki: - „Voldemort wybrał Draco Malfoya do swojej misji.” Pamiętamy, że w książce Harry poświęca mnóstwo czasu na przyłapaniu Draco, przekonany że ten coś knuje, podczas gdy każdy uważa, że Harry wciąż zarzuca Draco coś czego on nie robi. Ale jeśli Dumbledore mówi otwarcie, że Malfoy pracuje dla Voldemorta tym razem, to może całkiem zmienić kierunek historii.

W książce nie wiemy na pewno, czy Malfoy pracuje dla Voldemorta, aż do chwili gdy ukazuje się na wierzy zamku, by zabić Dumbledora. Film wydaje się skupiać dużo więcej na Molfoyu, bazując na ujęciach Draco w zwiastunie, więc oglądanie go może być bardzo interesujące, wiedząc, że jest złym facetem.

W końcu, nowy zwiastun zawierał sporo przelotnych rzeczy, które znamy z książki, ale i tak robi zdumiewające wrażenie na ekranie – Inferi wypełzający z jeziora by zaatakować Harrego (wyglądają bardziej jak Gollum), Harry krzyczący „Walcz tchórzu!” do Snape uciekającego z zamku, oraz pomniejsze rzeczy jak Katie zaatakowana przez przeklęty naszyjnik czy magiczna szafa Malfoya, która pozwala Śmierciożercom dostać się do zamku na końcu historii.

Obecnie dociekamy czy nowy zwiastun zostanie wypuszczony dla szerszej publiczności przez Warner Bros, więc oczekujcie dalszych informacji.

Źródło: snitchseeker

HBP FINAL INTERNATIONAL TRAILER 16.04.2009 LINK
aGuTeK
http://film.onet.pl/zwiastuny/11045,4884005,267,filmy.html

zwiastun. po polsku
olesia
Najnowszy spot:

http://www.youtube.com/watch?v=xBklbAhp0VE

aGuTeK
http://www.filmweb.pl/f142402/Harry+Potter...wi,2009/plakaty

Trochę starych i trochę nowych plakatów.
Aylet
Fajne. Bardzo klimatyczne jak dla mnie. Malfoy nawet dobrze wyszedł >D
Miętówka
QUOTE(aGuTeK @ 30.04.2009 14:44)

To jest ładne.

QUOTE(olesia @ 09.05.2009 20:03)

A to nie.

Ej, czy mi się wydaje, czy Emma ma jakoś... więcej włosów na głowie niż w ZF?
silver doe
Najświeższy spot Księcia Półkrwi (18-05-2009) Harry Potter and the Half Blood Prince TV Spot 3

Kolejne nowości:

Tutaj Half-Blood Prince behind-the-scenes featurette, gdzie możemy zobaczyć:

• Dumbledore'a i Harry'ego na Wierzy Astronomicznej,
  • Dumbledore'a przemawiającego w Wielkiej Sali,
  • Harry'ego i Dumbledore'a opuszczających Ministerstwo (flashback z Zakonu Feniksa),
  • Slughorna przekształcającego się z fotela w siebie,
  • Harry'ego, Rona i Hermionę na dziedzińcu
  • oraz krótkie wypowiedzi aktorów (behind the scenes)

Tu Klip z Ronem laugh.gif oraz 4 nowe filmiki TU
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.