Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Pszczola
Jak dla mnie bomba! No, może Kristin Scott Thomas jakoś mi do Narcyzy średnio pasuje, ale trudno.

Sheen naprawdę wygląda jak Blair. Kiedy czytalam VI część to Blair mi przed oczami stanął, nie jakiś tam pierwszy lepszy mężczyzna pod krawatem. ;) Cóz, Blair został premierem w 1997 roku, więc tym z książki powinien być John Major, ale ja nigdy nie brałam sobie do serca daty 1992 jako tej wyznaczającej czas w HP.

Jeżeli to co mówią o ostatnim filmie, że reżyser skupia się tam na polityce Ministerstwa i ministrze jako takim, wycinanie Scrimgeoura z następnego filmu, może być błędem. Zresztą nie wiemy jaką rolę odegra nowy minister w VII części (chyba że scenarzyści jakimś cudem wyciągnęli informację od Rowling). Szkoda by było wycinać z VI te sceny, w których Harry jeszcze raz przeciwstawia się głupocie urzędników (ach! uwielbiam tę rozmowę Harry-Rufus w Boże Narodzenie).
owczarnia
A jednak to Naomi Watts będzie Narcyzą smile.gif. Co więcej, do obsady dołączy także młodszy z braci Fiennes oraz Stuart Townsend! Więcej (łącznie z fotkami aktorów) tu.
anagda
Hm... No Naomi, to oczywiste, a kogo według Was zagrają ci dwaj aktorzy?

Ja Josepha bym widziała, jako młodego Riddla (jakieś retrospekcje jak na przykład przychodził do Hogwartu prosić o posade...?)

A Stuart Townsend pasowałby mi na mugolskiego ministra...
owczarnia
QUOTE(anagda @ 25.07.2007 00:30)
Hm... No Naomi, to oczywiste
*

No ja nie wiem czy takie oczywiste tongue.gif.
QUOTE(anagda @ 15.07.2007 13:46)
W postać matki Draco Malfoy`a - Narcyzy miałaby się wcielić Kristin Scott Thomas, znana głównie z roli w filmie "Cztery wesela i pogrzeb".
*

anagda
Moja droga, przecież wiadomo że to niepotwierdzone informacje były. Więc daruj sobie złośliwość. Tak się składa że wszystko co dotyczy filmu najpierw jest w formie plotek, które się niekiedy okazują prawdziwe, niekiedy nie. Zwłaszcza, że wyraźnie zaznaczone "spekulacje"... dry.gif

owczarnia
Jeeezu, co dzisiaj wszystkich pogryzło, no? Nikt już się na żartach nie zna cry.gif.
Pszczola
QUOTE(owczarnia @ 25.07.2007 00:00)
A jednak to Naomi Watts będzie Narcyzą :). Co więcej, do obsady dołączy także młodszy z braci Fiennes oraz Stuart Townsend! Więcej (łącznie z fotkami aktorów) tu.
*

O_o Jakim cudem dopiero teraz przeczytałąm tę informację. Wiadomo kogo zagrają? BTW, nie wiedziałam, że Fiennes i Fiennes są braćmi.
Wiem, że krew krwią i na niezmutowaną wersję Riddle'a nadawałby się bardziej nasz zakochany Shakespeare, ale przystojnieszy jest Stuart Townsend. A Riddle był przystojny, oj był.

Ale żaden nie nadaje się na Riddle'a lat 16.
Amellive
Naomi Watts pasuje idealnie! Ale szkoda, że zmienią młodego Riddle'a... Tamten z KT był wg mnie świetny. A Fiennes i Townsend wyglądają ok,
QUOTE(Pszczola @ 01.08.2007 00:41)
Ale żaden nie nadaje się na Riddle'a lat 16.

No właśnie.
Zobaczymy jak te wszystkie role będą obsadzone smile.gif Wiadomo, że na raie żadnego info nie można traktować jako pewnik. Za wcześnie smile.gif
Katon
Ale kogo miałby grać ten młody Fiennes? Macie jakieś pomysły? Bo ja nie.
PrZeMeK Z.
Voldemorta, który przychodzi prosić Dumbledore'a o pracę. Młodszego.
Kto będzie bardziej podobny do Fiennesowego Voldemorta niż młodszy Fiennes?
Katon
Ma ręce i nogi co piszesz. W sumie jedna scena, ale ważna. A młody Fiennes ma ten typ twarzy, która dobrze podda się specyficznej 'wyniszczającej' charakteryzacji. Mam tylko nadzieję, że nie potną i nie zgwałcą myśloodsiewnianych wątków...
Pszczola
Tamten z KT był wg mnie świetny.

O nie! Zero talentu aktorskiego, do tego będzie łysiał za parę lat. Wrzeszczał jak potłuczony, nic z voldemortowatego spokoju w nim nie było. Dobrze, że go wymieniają.
PrZeMeK Z.
Tego co gra Sylara w "Herosach" dać! smile.gif

Obawiam się, że ze scen myśloodsiewnianych wytną spotkanie w sierocińcu. I zapewne okroją niemiłosiernie Gauntów. W ogóle ciężko będzie ten film zrobić, bo najważniejszy w sumie wątek to retrospekcja, a widzowie nie lubią śledzić bardzo uważnie retrospekcji. Poprzednie filmy przyzwyczaiły ich do podążania za Potterem i ciężko będzie ich zainteresować przeszłością Voldemorta.
Miętówka
QUOTE(Pszczola @ 02.08.2007 18:39)
Tamten z KT był wg mnie świetny.

O nie! Zero talentu aktorskiego, do tego będzie łysiał za parę lat. Wrzeszczał jak potłuczony, nic z voldemortowatego spokoju w nim nie było. Dobrze, że go wymieniają.
*

Skąd masz info o tym, że będzie łysiał? Ale mi mi też nie pasował na Voldemorta. Ręce mu się trzęsą jak głos podnosi. Wiem, bo mam na cedeku II.
Pszczola
Widać, że będzie łysiał (jestem na to szczególnie wyczulona). Już w filmie miał nienaturalnie wysoko zarysowaną linię włosów, a z tyłu widać, że nałożyli mu tonę pianki, żeby miał puszystą fryzurę.

A poza tym miał żółte zęby.
owczarnia
My o tym panu mówimy?... Pogięło Was?
Skaterin
nie powiesz chyba, ze ten pan jest w idealnym wieku do odegrania MŁODEGO Riddle'a?
franki
Zastanawia mnie jedna rzecz - jeżeli obsadzi się tych aktorów w przypuszczanych rolach - jaki będą mieli wpływ na fandom. Bądź co bądź - wszystkie fangirls identyfikują swoje ukochane postacie (Snape, obaj Malfoy'owie) nie z bohaterami z książki, ale właśnie z aktorami.
Nie będę zgadywał jaki wpływ (jeżeli wogóle) będą mieli młodszy Fiennes oraz Townsend. Bardziej interesuje mnie Naomi Watts. Sądzę że po premierze sażóstego filmu bedziemy mogli zaobserwować wzrost liczby fików z Narcyzą w roli głównej (oczywiście mówię o fandomie angielskim). W tym będzie więcej fików z parą Harry/Narcyza oraz oczywiście będzie cała masa smut'u.
Tutaj oraz tutaj można znaleźć zdjęcia panny Watts, które mogą potwierdzić moje przypuszczenia.
anagda
A ty franki znowu z tymi fangirls.
Ja lubię Rickmana. I Snape`a również. Ale jego to lubiłam zanim pojawiła się ekranizacja pierwszego tomu. I przynajmniej w przypadku Rickmana, to on ma chyba większość raczej starszych fanek, które zwróciły uwagę na Snape`a jeszcze przed wizją reżysera.
owczarnia
QUOTE(Skaterin @ 05.08.2007 04:16)
nie powiesz chyba, ze ten pan jest w idealnym wieku do odegrania MŁODEGO Riddle'a?
*

Riddle'a subiekta u Borgina i Burkesa? Riddle'a ściemniającego właścicielkę kielicha Helgi Hufflepuff? Oooo, bardzo dobrze jestem sobie w stanie wyobrazić. Tak dobrze, że może lepiej przestanę, bo jeszcze się skuszę na te Wasze ciasteczka cheess.gif...
Ponury
Juz sie nie moge doczekac tego filmu ^^. Fajnie, że David Yates pozostaje na miejscu rezysera kolejnego HP. Steven Kloves powrócił jako autor scenariusza ale pan Idziak zrezygnował ;=;. IMDB podaje, że autorem zdjęć w Księciu Półkrwi będzie Bruno Delbonnel - francuz, autor zdjęć np "Amelli" - który byl 2 razy nominowany do oscara a Nicholas Hooper po raz kolejny skomponuje muzykę.

Quidditch w filmie będzie na 99%! Rupert (czyli Ron) powiedział, że nie może się doczekać latania na miotle więc chyba Quidditch pozostanie. Gdyby go wycieli to by musieli dośc sporo zmienić (wkońcu Harry po meczu całuje się z Ginny). Chyba, że zrobią tak, że tylko bedzie mała wzmianka o tym, że Harry został kapitanem drużyny i tylko będzie o ostatnim meczu na którym nie było Harrego bo był u Snape'a na szlabanie. 6 część jest troche krótsza od 4 części więc moze ten Quidditch się pojawi...

Naomi Watts idealnie pasuje jak Narcyza. Wyobrażacie się Helene Bonham-Carter, Naomi Watts i Alana Rickmana w jednej scenie (mam tutaj na myśli nawiedzenie Snape'a przez Cyzie i Belle) ?

Rosmerta tez pewnie powróci. Wkońcu to ona podaje naszyjnik Kate Bell i zatruła miód dla Dumbeldora(była pod działaniem zaklęcia Imperius).

Pogrzeb Aragoga też pewnie będzie. Jak wytna tą scene to niby jak Harry dostanie wspomnienie Slughorna?

Jestem też ciekaw jaka kategorie wiekową dostanie ten film... Malfoy cały we krwi i te Inferiusy, które wyłaniają się z jeziora w jaskini (gdy czytałem ten fragment to przed oczyma miałem scene z Ziemii Zywych Trupów, gdy te wyłaniały się z rzeki by dostac się z miasta. Kto ogladał ten wie o czym mówie).

troche sie rozpisałem xD

pozdrawiam
Ginnusia
Nie spodziewałabym się cudów po kategorii wiekowej - od dwóch filmów mamy trupy i sporo przemocy, a film nadal dubbingują. <wzdycha>
A czy będzie quiditch, Rosmerta i Aragog - trudno spekulować, w końcu dotychczas dość ostro ciachano wszystko, co zbędne i często nawet szwów po tym ciachaniu nie było widać.
Skaterin
QUOTE(owczarnia @ 05.08.2007 16:24)
QUOTE(Skaterin @ 05.08.2007 04:16)
*

Riddle'a subiekta u Borgina i Burkesa? Riddle'a ściemniającego właścicielkę kielicha Helgi Hufflepuff? Oooo, bardzo dobrze jestem sobie w stanie wyobrazić. Tak dobrze, że może lepiej przestanę, bo jeszcze się skuszę na te Wasze ciasteczka cheess.gif...
*

kuś się, kuś. Ciasteczka pyyyszne... tongue.gif
Mnie ten pan jakos tak niespecjalnie pasuje...
Pszczola
IMDB podaje, że autorem zdjęć w Księciu Półkrwi będzie Bruno Delbonnel - francuz, autor zdjęć np "Amelli"

Ojej. Jakkolwiek "Amelię" lubiłam, dopóki nie miałam filmu po dziurki w nosie, tak zdjęcia średnio mi się podobały. Te zbliżenia, głupie maniery. Ale "Amelia" i HP mają tak różne wymagania, tak innymi zasadami się rządzą... Błagam, niech mi nie zepsują przyjemności. Nic mnie bardziej nie denerwuje podczas filmu jak zepsute zdjęcia i kiepski montaż.

Edit: A propos "Amelii" - właśnie leci na TVP1.
Ponury
kurna nie ogladałem Amelii bo se zobaczyłem Twistera na DVD ;=;. Zwiastun se zobacze xD

pogrzeb Aragoga musi być! No bo jak go wytną z scenariusza to niby jak Slughorn sie zjawi u Hagrida ? O.o. Przeciesz Harry nie może wejśc do chatki Hagrida i zastanie tam pijanego Slughorna! xD

Jęczącą Marte napewno wytna... Harry wejdzie do łązienki i zastanie tam Malfoy'a gadającego do siebie xD

BTW wie ktos czy wybrano już dziewczyne do roli Lavender Brown?

pozdrawiam ^^
Pszczola
O ile się nie mylę rola Lavender należy do tej samej dziewczyny od pierwszej części. Tylko my jej nie zauważyliśmy.

Spokojnie mogą wyciąć Aragoga. Hagrid ma wiele interesujących Slughorna rzeczy. Wiecie ile taki model Aragoga i obróbka komputerowa kosztują? Chociaż chciałabym, żeby się jeszcze pojawił.

A właśnie, nie wiadomo kto ma Slughorna zagrać?

Najbardziej martwię się o Gambona i jego wykreowanego Dumbledore'a. Będzie go dużo. A aktor wcale mi się w tej roli nie podoba. Zastanawiam się, czy przeczytał książki. Większość dorosłych aktorów przyznaje, że albo nie zna serii, albo czytali tylko tomy/fragmenty, gdzie sami występują.

No i Snape... MUSI się pojawiać w tym filmie nawet częściej niż w książce. Tyle rzeczy o proroctwie zignorowano... Trzeba będzie wymyśleć kilka nowych scen.
Boję się trochę o scenariusz. Filmy 1-3 Kloves (bo o ile się nie mylę, on był za scenariusz odpowiedzialny) udało mu się przyzwoicie streścić, szczególnie udał mu się film trzeci, ale czwórka miała tragiczne skróty w fabule!
PrZeMeK Z.
Jęczącą Marte napewno wytna... Harry wejdzie do łązienki i zastanie tam Malfoy'a gadającego do siebie xD

BTW wie ktos czy wybrano już dziewczyne do roli Lavender Brown?

Martę i jej więź z Malfoyem w ogóle wytną. A na Lavender robią dopiero casting.

Spokojnie mogą wyciąć Aragoga. Hagrid ma wiele interesujących Slughorna rzeczy. Wiecie ile taki model Aragoga i obróbka komputerowa kosztują? Chociaż chciałabym, żeby się jeszcze pojawił.

A właśnie, nie wiadomo kto ma Slughorna zagrać?

Na razie prawie nic nie wiadomo. A kosztami to oni się raczej mało przejmują.
em
o ile dobrze kojarzę, było coś z całowaniem się Ruperta Grinta z kandydatkami do roli Lavender... więc wcale niekoniecznie będzie to ta sama dziewczynka, co na początku wink2.gif
Hermiona1900
Ciekawe też, jak często będą pokazywali całującego się Rona z Levander biggrin.gif bo w książce troche tego było. I jak pokażą uczte u Shlugorna...
Co do Aragoga i jego pogrzebu - rzeczywiście to trochę kosztowac będzie, a oni zaoszczędzą i Shlugorn upije sie bez powodu biggrin.gif
Zeti
Mam nadzieje, że Aragog będzie. W dwójce był? Nie widziałem całego filmu. Ze względu na gorączkę wyszedłem w połowie z kina.
owczarnia
Rany boskie... I chcesz mi powiedzieć, że od tamtego czasu nie widziałeś Komnaty ani razu o_O?

Toż to nawet w telewizji leciało! Publicznej.
PrZeMeK Z.
Nie ma się co dziwić, KT to jeden ze słabszych filmów, zwłaszcza z dubbingiem smile.gif
Zeti
Widziałem tylko połowę. I dalej nie. Kamienia widziałem tylko urywki. W całości widziałem natomiast Więźnia, i Czarę. Jakos nie miałem czasu, by ponownie wybrać się do kina
A TVNu nie mam.

Co do słabości dwójki. Taka sobie. Dotąd absolutnym mistrzostwem wydaje mi sie Więzień Azkabanu.
owczarnia
No ale mimo wszystko?

KT jest najniżej na mojej liście, ale widziałam go chyba ze trzy razy, kupiłam go sobie nawet na dvd, żeby mieć pełną kolekcję. Za grosze, używanego, na allegro, ale jednak wink2.gif.

Osobiście bym obejrzała na Twoim miejscu, w końcu warto wiedzieć jak to wypadło (tak myślę). A wypożyczenie płyty chyba nie zrujnuje niczyjej kieszeni.

Btw, mam wrażenie że był nie tylko na TVN (i nie mam tu na myśli HBO ani Canal+, raczej zwykłą swojską Jedynkę), ale się nie upieram.
Zeti
Mam nadzieję, że uda mi się obejrzeć.
Jednak nadal nie wiem, czy Aragog był w KT?
PrZeMeK Z.
Był.
owczarnia
Był to jest mało powiedziane cheess.gif.
Pszczola
Wcale nie był straszny. Ani jego pajęcze dzieci. Chociaż Ford Anglia śliczny.

Niestety ja na DVD wydałam wszystkie pieniądze i jeszcze trochę! Z filmami I i II i przez to Harrym Potterem jako takim, zapoznałam się za pomocą HBO, a potem już poszło z górki.

U mnie wygląda to tak: WA pierwsze miejsce na równi z ZF, chociaż nie wiem, czy WA nie jest równiejszy ;) Potem KF i na koniec KT z CO. Ale CO chyba na szarym dnie.

Edit: Właśnie zobaczyłam moją idealną Tonks na VH1 - Martika z 1988 w teledysku "Toy Soldiers".
owczarnia
Ech, Toy Soldiers to były czasy... W ósmej klasie wtedy byłam, albo w pierwszej liceum. Co za szał! A Martika rzeczywiście fajna, chociaż Natalia Tena naparwdę nie była zła.

Ranking filmów mam wypisz wymaluj jak Pszczoła, z naciskiem na "równiejszy" przy WA smile.gif.
PrZeMeK Z.
Ja też, tylko nie umiem sklasyfikować CO. Sceny fajne, ale film słaby.
Pszczola
Weźmy np. ostatnią część X-menów. Też ma fajne sceny, a całość - potworek. Albo film jest słaby, albo nie.

Owczarnio, w sprawie potterowych flmów mówimy jednym głosem ;)
Katon
Ja tu się wyłamuję. Ale akurat szóstka mi się marzy ani nie w stylu piątki, ani czwórki, ani trójki. Mocno 'czuję klimat' tego jak ten film powinien wyglądać i jakie powinien mieć tempo. No ale nadzieja matką głupich.
Pszczola
Jakby ktoś chciał obejrzeć dubbingowaną, przerywaną 20-minutowymi reklamami wersję "Kamienia Filozoficznego", TVN o 20:15 będzie ją wyświetlał jutro. Opisy filmu w w "Gazecie Telewizyjnej" mnie dobiły.
Ponury
Gdyby wycieli scene z Aragogem to by Slughorna mogliby upić na tej imprezie xD i Harry zdobyłby wtedy te wspomnienie.

pszczola: mogłabyś pokazać treść tego opisu? xD
anagda
QUOTE(Pszczola @ 14.08.2007 13:52)
Jakby ktoś chciał obejrzeć dubbingowaną, przerywaną 20-minutowymi reklamami wersję "Kamienia Filozoficznego", TVN o 20:15 będzie ją wyświetlał jutro. Opisy filmu w w "Gazecie Telewizyjnej" mnie dobiły.
*

Heh... Też widziałam zajawkę dziś w czasie Monka. A obejrzałabym se chyba raz jeszcze kamień. Ale chyba już wole płytke wrzucić do kompa, niz byc raczona reklamami proszków do prania co dziesięc minut...
Pszczola
Pierwsza część opowieści o młym czarodzieju przeniesiona na ekran we współpracy z autorką książki, Jane K. Rowling. Osierocony Harry (Daniel Radcliffe) w swoje jedenaste urodziny dowiaduje się, że odziedziczył po rodzicach magiczne zdolności. Wkrótce otrzymuje zaproszenie do Hogwartu - elitarnej szkoły magii.

Jak ktoś nie czytał książki autorstwa pani "Jane", opis jest całkiem przyzwoity. Ale ja je czytałam.

A dwie strony później:

Adaptacja pierwszej części powieściowego cyklu J.K.Rowling: dziesięciolatek rozpoczyna naukę w szkole magii Hogwart. Niezwykle staranna ekranizacja wytyczająca kierunek rozwoju kina dla dzieci i młodzieży na najbliższe lata, będąca jednak zagrożeniem dla czytelniczego sukcesu powieści.

Nie ma to ja jedność myśli ;). A zdanie o zagrożeniu dla książek nie zmieniło się od trzech lat, kiedy pierwszy raz KT była wyświetlana na HBO.
Ginnusia
Chociaż mam wersję dvd, nie mogłam się oprzeć i obejrzałam KF, uśmiechając się szeroko. smile.gif Jak to miło patrzeć, jakie dzieci z nich były. I jak to dziwnie oglądać, wiedząc, jak to się skończy...
anagda
Też obejrzałam tongue.gif
Nie całe co prawda, ale zawsze coś tongue.gif
I dochodzę do wniosku, że jednak mimo wszystko, pierwsza i druga część są fajne. Pomijając sztuczną grę tria i potworniasty dubbing (no, ale to akurat nie wina Anglików), dochodzę do wniosku, że chyba najbardziej oddawały magię książki ze wszystkich dotychczasowych.
Aylet
właśnie. też mi się tak wydaje, za każdym razem jak ogladam kamień lub komnatę przeżwam to tak, jakbym oglądała pierwszy raz. albo jak słyszę tą muzykę w filmie. ciarki przechodza. *czyżbym już była chora?* x)
horror_kitty
To były czasy... KF na pirackiej plytce od kolegi kolegi. Nie przeszkadzało mi nawet,ze mniej wiecej 10 minut filmu bylo wyciete:D A jak juz dostalam dwupak KF I KT to byla euforia:D Nie bylo dnia bez Harry'ego:D
A wracajac do oceny dwoch pierwszych czesci to ogladajac je przez pryzmat trzech po nich nastepujacych,pozostawiaja chyba wiele do zyczenia... Tak szczerze to filmy zaczely podobac mi sie dopiero od WA,moze przez zmiane scenerii moze przez mroczniejszy klimat,ach ta scena ataku dementorow;>
Co do szóstki to czekam na sceny z myslodsiewni Dumbledora ;>
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.