Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
owczarnia
Nowe zdjątko:

user posted image

i ciekawostka - fałszywy plakat:

user posted image.
Aylet
to, że fałszywy to widać od razu.
owczarnia
A po czym? Zdjęcie kiepskiej jakości bo powiększane z małego, i tyle.
Aylet
po tym że jest bez klimatu *_* no i też sąziłam właśnie po kiepskiej jakości ^-^
owczarnia
Na jakość nie patrz, Mugglenet powiększył fotkę z rozmiarów znaczka pocztowego, to i tak wygląda, a klimat... Czy ja wiem?... Mnie się wydaje nie taki zły. Zaczynam być szczerze zaciekawiona, jak też będzie ten oryginalny wyglądał wink2.gif...
kObra.
A mnie się podoba. Prostota, ale oddaje tak naprawdę głowny wątek filmu.
Tzn. dla tych co czytali książkę, chociaż, dla tych co nie czytali, to może być ciekawa zagadka dlaczego akurat jezioro, etc. Bez zbędnego wrzucania 200 postaci na plakat, etc.
Mnie się podoba. O. Mógłby taki zostać.

cheess.gif

Wiem, że brzydkie słówko było z gwiazdkami, ale i tak można ładniej.
Przemek
Aylet
przemek - strażnik teksasu.

Forum ma regulamin, a regulaminu przestrzegamy. Pozwolę sobie zacytować:

3. Nie używamy wyrazów wulgarnych i obraźliwych - nawet gdyby to miał być cytat z wypowiedzi innego autora! Prosimy o wykazanie minimum pomysłowości w razie konieczności ich użycia!

Przemek
kObra.
Eh... Nie chce mi się pisać tego, że wulgaryzmy są na forum i nikt z tym nic nie rob. cheess.gif
Ale nie będę robiła OF, więc dziękuję Ci Przemysławie za poprawkę.

Pokaż, gdzie.
I nie ma za co.
Przemek

Jak sobie poszukasz, to znajdziesz. cheess.gif
aGuTeK
Podobno wycięli scenę pogrzebu Dumbledore'a mad.gif
PrZeMeK Z.
The Leaky Cauldron i Mugglenet nic o tym nie mówią, a więc to nieprawda.
Skąd ta plotka?
aGuTeK
Natalia Tena, która wciela się w filmach o młodym czarodzieju w postać Tonks, prawdopodobnie przez przypadek, wyjawiła w jednym z wywiadów pewną tajemnicę związaną z filmem "Harry Potter i Książę Półkrwi". Aktorka powiedziała, że scena z pogrzebem Albusa Dumbledore'a została wycięta. Jednak może się pojawić w kolejnej części. Na razie informacje nie zostały potwierdzone przez wytwórnię Warner Bros.
Źródło: Potterish.com

Katon
Jakby wskoczyła do podwójnej siódemki robiąc w szóstce miejsce na inne sprawy to w sumie bym się jakoś specjalnie nie pogniewał.
PrZeMeK Z.
A ja się mimo wszystko gniewam. Tym bardziej, że jestem niemal pewny, że w siódemce pogrzebu nie będzie. Mam takie przeczucie.
aGuTeK
Może zrobią coś na zasadzie jakiegoś wspomnienia...nie wiem. Tak czy siak wolałabym,żeby było w szóstce tak jak należy.
owczarnia
Nie ma co się denerwować zawczasu. Wszystko się okaże za parę miesięcy.
PrZeMeK Z.
Nie no, wiadomo, ale mimo wszystko sam pomysł wydaje się przykry.
aGuTeK
I dziwny mad.gif
owczarnia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 30.05.2008 00:04)
Nie no, wiadomo, ale mimo wszystko sam pomysł wydaje się przykry.
*

No ale w ten sposób to nic tylko siąść i płakać nad tym, co jeszcze ewentualnie scenarzysta mógł spieprzyć, a jest tego sporo. Póki co, mamy niepotwierdzoną plotkę. A to - jak dla mnie - trochę za mało, żeby drzeć szaty...

A poza tym, my tu gadu gadu, a tu w sieci się pojawiło nowe zdjęcie smile.gif:

user posted image.
dragon99919
Z tego co wiem, to jeszcze trzeba będzie czekać na 6 część filmu, jednak co się stanie dalej??? FAni zarządają realizacji 7 części, a aktorzy będą dorośli.. Co wtedy? Co prawda lubie filmy o HP, ale jednak robiły się coraz dłuższe i jakby 6 częśćdopracowałi ze wszystkimi szczegółami to było by to jak nic z 6 godzin filmu... Ja słyszałem, że mają film podzielić na 2 filmy (w częściach) bo:

po pierwsze - więcej kasy z blitetów na dwóch filmach, niź na jednym...

po drugie - film byłby za długi i każdy usnąlby w kinie...
kObra.
Hm, jaki moment w książce ma odzwierciedlać to zdjęcie?
aGuTeK
chyba przyjęcie...
kObra.
To na nim był Malfoy?
Z tego co kojarzę, to do Klubu Ślimaka Malfoy nie należał... Albo coś mi się pochrzaniło.
aGuTeK
był chwile na tym przyjęciu. chyba go Filch przyprowadził czy coś. Nie pamiętam.
kObra.
Aha.
Hm, a on coś zrobił?
aGuTeK
Łaził po zamku chyba sam...nie pamiętam tak dokładnie...
owczarnia
QUOTE(dragon99919 @ 31.05.2008 12:34)
Z tego co wiem, to jeszcze trzeba będzie czekać na  6 część filmu, jednak co się stanie dalej??? FAni zarządają realizacji 7 części, a aktorzy będą dorośli.. Co wtedy? Co prawda lubie filmy o HP, ale jednak robiły się coraz dłuższe i jakby 6 częśćdopracowałi ze wszystkimi szczegółami to było by to jak nic z 6 godzin filmu... Ja słyszałem, że mają film podzielić na 2 filmy (w częściach) bo:

po pierwsze - więcej kasy z blitetów na dwóch filmach, niź na jednym...

po drugie - film byłby za długi i każdy usnąlby w kinie...
*

Po pierwsze, to jest temat o szóstym filmie. Po drugie, fani niczego nie muszą żądać, wiadomo już od bardzo dawna, że siódmy film powstanie, z tymi samymi aktorami. Po trzecie zaś, pewne jest - również już od dość dawna - że nakręcony zostanie w dwóch częściach. Czytanie naprawdę nie boli. Następny taki post wyląduje na śmietniku.
olesia
Kolejne zdjecia:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Aylet
mogą być, ale zdjęcia to zdjęcia i nie zadużo się na nich dzieje x)
aGuTeK
Nie mogę się doczekać tego filmuu sad.gif biggrin.gif
owczarnia
Większa wersja zdjęcia sprzed dwóch stron (to chyba eliksiry w tym kufrze, znaczy się Snape?... albo myśli do myślodsiewni...)

user posted image
anagda
Trudno nie umieścić takiej informacji:
Jakiś czas temu odbyła się konferencja fanów fantastyki Supercon na Florydzie. Pojawiły sie na niej gwiazdy z potterowskich filmów, takie jak: Natalia Tena (Tonks), Hugh Mitchell (Colin Creevey), Devon Murray (Seamus Finnigan) oraz Danielle Tabor (Angelina Johnson). Podczas udzielenia licznych wywiadów, zdradzili oni dość sporo szczegółów związanych z filmem "Harry Potter i Książę Półkrwi". Jak zdradza odtwórczyni roli Tonks: "Scenariusz filmu bardzo różni się od tego co czytaliśmy w książce. Myślę że wiele fanów Harry'ego Pottera może być niezadowolonych z tego faktu. Film bardzo różni się od książki, to moja osobista opinia. Myślę, że książka jest o tym jak dwa światy (Mugoli i Czarodziejów) są narażone na oddziaływanie sił ciemności. Tak jak na początku powieści, odczucia i zachowanie premiera są pewną prognozą tego. W filmie tego nie zobaczymy, to wstyd."
Natomiast Devon Murray zdradził, że w szóstym filmie będziemy świadkami mnóstwa pocałunków (choć sam bezpośrednio w żadnym nie uczestniczył). Jak dotąd miał okazję zobaczyć ich kilka. Jak zapowiedział są naprawdę dobre. Finałową scenę śmierci w filmie określił jako "naprawdę bardzo dobrą w której na twarzach mnóstwa ludzi pojawią się łzy".

SnitchSeeker
DepTajem

Po dowiedzeniu sie, że "Księcia Półkrwi" wyreżyseruje ten sam co zrobił piątkę, od początku spodziewałam się katastrofy. I dotychczasowe informacje to potwierdzają...
owczarnia
to wstyd

Nie wstyd, tylko szkoda. "It's a shame" tłumaczy się w takim wypadku jako "straszna szkoda". Pomijając już wszystko inne, wyobrażacie sobie, żeby aktorka promująca film mówiła "to wstyd" na temat tego, czego w nim zabrakło?...

No i ja bym tu w histerię nie wpadała. Szósty tom owszem, w tle nakreślał to oddziaływanie "sił ciemności", ale żeby powiedzieć, że był głównie o tym, to już gruba przesada.

Ponadto po raz n-ty powtarzam: reżyser nie ma NIC do tego, co zostanie z filmu wycięte w zestawieniu z książką. Scenariusz pisze całkiem kto inny, i o scenariuszu tu zresztą mowa. Od pierwszej części - z jedynym wyjątkiem "Zakonu Feniksa" - robi to Steven Kloves. I zrobi także przy siódemce. Tak więc do niego pretensje o to czego nie ma.

A że Yates i mnie nie leży, to już inna historia.
kObra.
Ale najważniejszego nie wyrzucili - pocałunków! cheess.gif
anagda
QUOTE(owczarnia @ 05.06.2008 02:40)
Nie wstyd, tylko szkoda. "It's a shame" tłumaczy się w takim wypadku jako "straszna szkoda". Pomijając już wszystko inne, wyobrażacie sobie, żeby aktorka promująca film mówiła "to wstyd" na temat tego, czego w nim zabrakło?...

Nie ja tłumaczyłam, to proszę się mnie nie czepiać wink2.gif

Ponadto po raz n-ty powtarzam: reżyser nie ma NIC do tego, co zostanie z filmu wycięte w zestawieniu z książką. Scenariusz pisze całkiem kto inny, i o scenariuszu tu zresztą mowa. Od pierwszej części - z jedynym wyjątkiem "Zakonu Feniksa" - robi to Steven Kloves. I zrobi także przy siódemce. Tak więc do niego pretensje o to czego nie ma.

No o liczę na to, że jak Kloves robi VI a nie robił zakonu to moze cos z tego wyjdzie. A jak wyjdzie klapa jak z piątką, to wybacz owczarnio, ale będzie to znaczyło, że reżyser ma sporo do powiedzenia.

owczarnia
QUOTE(anagda @ 05.06.2008 15:27)
Nie ja tłumaczyłam, to proszę się mnie nie czepiać wink2.gif

Wiem, że nie Ty i dlatego się Ciebie nie czepiam. Zauważ, że cytat był nie z Ciebie, tylko anonimowy. Nie bez powodu smile.gif.

QUOTE(anagda @ 05.06.2008 15:27)

No o liczę na to, że jak Kloves robi VI a nie robił zakonu to moze cos z tego wyjdzie. A jak wyjdzie klapa jak z piątką, to wybacz owczarnio, ale będzie to znaczyło, że reżyser ma sporo do powiedzenia.
*

Klapa może wyjść niezależnie od scenariusza. Reżyser ma mnóstwo do powiedzenia, oczywiście, i nikt przy zdrowych zmysłach temu nie zaprzeczy, tyle że nie w kwestii tego, co z książki znajdzie się w filmie. Najlepszym przykładem może być WA, które wcale książce super wierne nie było, ale za to miało klimat. I ten klimat to już zasługa Cuarona w stu procentach.
anagda
Dokładnie.
A "Zakon" według mnie owego "klimatu" nie miał. Można to przypisać jak to powiedziałaś zmianie scenarzysty. Wówczas Książę moż okazać się całkiem niezły. Jednak jeśli też będzie przeciętny, to jednak przychylę się do zdania, że scenariusz nie miał nic do tego, a winę ponosi reżyser.

Bo film nigdy nie będzie super-wierny z książką, Ale ważne by wlaśnie miał ten "klimat" (jaki miała w mojej opinii czara. sporo wycięte, fakt. ale klimat świetny).
owczarnia
Heh, właśnie miałam napisać, że co z tego, przy "Czarze" scenarzysta był ten sam co przy wcześniejszych trzech, a film kompletnie do dupy cheess.gif.
anagda
QUOTE(owczarnia @ 05.06.2008 20:17)
Heh, właśnie miałam napisać, że co z tego, przy "Czarze" scenarzysta był  ten sam co przy wcześniejszych trzech, a film kompletnie do dupy cheess.gif.
*

Twoją opinię na temat "czary" znam cheess.gif

Dla mnie z kolei wiezien tez za bardzo "klimatu" nie miał biggrin.gif

Ale zaraz nam się to w dyskusję o ulubionej części przekształci, to powiem, że dwie pierwsze części chyba miały najbardziej "magiczny" klimat.
owczarnia
Co racja to racja. Mnie osobiście najbardziej chyba dobija coraz mniej Potterowo wyglądający Radcliffe, ale to już całkiem innym temat wink2.gif.
Katon
Ej no właśnie, niech oni go jakoś chociaż fryzem charakteryzują. Ja wiem, że jest znany, bogaty i gra nago w teatrze, ale tylko dzięki temu, że gra Harry'ego Pottera, więc niech łaskawie raczy wyglądać jak on.
Miętówka
Katonie, twoje wypowiedzi mnie uszczęśliwiają laugh.gif.
aGuTeK
Jak dla mnie w KP może być. Gorzej wyglądał w CO.
Miętówka
W CO jest piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najbrzydszy jest (moim zdaniem) w ZF.
PrZeMeK Z.
Mnie się wcale w CO nie podobał. WA to ostatni film, w którym Potter wyglądał jak Potter.

A tak w ogóle to temat włosów Radcliffe'a nieustannie powraca przy każdym kolejnym filmie. To jest straszne smile.gif
aGuTeK
kontrowersyjny bardzo temat, nie ma co xD
olesia
Kolejna fotka, tym razem profesor Slughorn;

user posted image

co ty masz z tym wrzucaniem fotek z imageshacka? trzeba kopiowac adres bez tego /1.1.3costam na poczatku smile.gif
kObra.
Zupełnie go sobie inaczej wyobrażałam. O_o
harolcia
ja też... wygląda jakoś tak przyjaźnie, dziadkowato blink.gif ... zobaczymy, jak będzie grał
owczarnia
No a jak miał wyglądać?... No właśnie przyjaźnie i dziadkowato! Pełna jowialność.
Aylet
mi tam odpowiada/ tylko dziką min zrobił na tuym zdjeciu x)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.