owczarnia
08.02.2008 12:02
To dubler może być.
W sieci pojawiły się plotki na temat nowych postaci, które mają się pojawić w Księciu Półkrwi. Według doniesień odbył się juz nawet casting i wybrano dwie aktorki, które miałyby sie wcielić w rolę Flory i Hestii Carrows - są nimi Amber i Ruby Evans, znane z filmu Sings of Life. Co więcej, mówi się również, że w tym tygodniu odbędzie sie dyskusja na temat dalszych scen z KP m.in tej ze scenę z Wieży Astronomicznej (kiedy to Draco usiłował zabić Dumbledore'a), a także przymiarki strojów i charakteryzacji dla Heleny Bonham-Carter (Bella) i Toma Feltona(Draco). Widziano również jak do katedry w Goucester wnoszono kule, które prawdopodobnie są przeznaczone do filmowania jednej ze scen z udziałem Ruperta,Dana oraz Meggie Smith, a związanej poniekąd z eliksirami. Więcej informacji znajdziecie tutaj. Przypominamy, że są to plotki dlatego też należy do nich podejść z ostrożnością. Czekamy na oficjalne oświadczenie WB.
źródło:Auror.pl za SnitchSeeker.com za TheSnitch.co.uk
Jaka Flora i Hestia? O_o
widać że jakieś głupie ploty. z poważaniem Kaczka.
PrZeMeK Z.
09.02.2008 19:48
Czemu niby? Może po prostu postanowili zastąpić męskich śmierciożerców na wieży żeńskimi śmierciożercami?
ale to głupie. po co mieli by to zamieniac skoro w książce jest podane inaczej?
PrZeMeK Z.
09.02.2008 19:58
Może chcą mieć na wieży same kobiety, żeby słabość Dracona stała się jeszcze wyraźniejsza? Wyobraź to sobie: grupka kobiet (te dwie Carrow, Narcyza, Bellatriks) krzyczące: "Zabij go!", a pośrodku roztrzęsiony, blady Malfoy, który tego nie potrafi.
Czy byłby to pierwszy raz, gdy zmieniają to, co było w książce?
no, szczerze mówiąc, nie.
Ginnusia
09.02.2008 22:18
Przemek, fajna wizja.

Ale stada fanek Malfoya poszłyby się pochlastać po seansie...
PrZeMeK Z.
10.02.2008 12:06
Ekhm... Powiedzmy, że wszystkim by to wyszło na zdrowie :]
Nie no, ale mogłyby przejrzeć na oczy. Jest różnica między byciem fanką Feltona a fanką Malfoya, a one tego nie dostrzegają.
Hermiona1900
10.02.2008 17:01
Jest różnica między byciem fanką Feltona a fanką Malfoya, a one tego nie dostrzegają.
Oj, nie mogę się zgodzić - większość rozróżnia Malfoya od Feltona. Ja na przykład bardzo lubię Toma, ale nie przepadam za Malfoyem. Fakt, jest pewna grupka, w której różnica między bohaterem HP a aktorem się zaciera, ale nie sądzę, by było to aż tak dużo osób...
QUOTE(Hermiona1900 @ 10.02.2008 18:01)
Jest różnica między byciem fanką Feltona a fanką Malfoya, a one tego nie dostrzegają.
Oj, nie mogę się zgodzić - większość rozróżnia Malfoya od Feltona. Ja na przykład bardzo lubię Toma, ale nie przepadam za Malfoyem. Fakt, jest pewna grupka, w której różnica między bohaterem HP a aktorem się zaciera, ale nie sądzę, by było to aż tak dużo osób...
Dokładnie. Ja też Feltona lubię, ale Malfoy raczej do moich ulubionych postaci nie należy.
Podobnie rozróżniam Snape`a od Rickmana, ale w tym przypadku akurat lubię ich obu.
owczarnia
12.02.2008 04:46
Flegmy nie będzie 
. Clemence Poesy, czyli Fleur Delacuor nie została przewidziana w szóstym filmie.
Szkoda

.
Trochę dziwne posunięcie. Chyba, że filmowcy mają zamiar wywalić cały motyw Billa i Fleur także z siódemki.
W gruncie rzeczy dla całej fabuły to zbyt dużej wagi nie ma. Więc mogą pogryzienie Billa i potem cały motyw ich ślubu wyrzucić.
harolcia
12.02.2008 18:16
Łeee, szkoda, bo akurat w 6 bardzo podobał mi się scena gdy Fleur opatrywała Billa, no i jej tekst, że jej urody starczy za ich dwoje

Ale rozumiem też, że cięcia być muszą..
Taa ciekawe,co jeszcze wytną.
Kolejni aktorzy w HP6
Amycus Carrow, którego postać kojarzycie zapewne z dwóch ostatnich części Harry'ego Pottera, ma już swojego odtwórcę w ekranizacjach książek Rowling. Jak donosi The Sntich, w postać śmierciożercy wcieli się znany aktor Ralph Ineson, którego z pewnością kojarzycie z jego licznych ról w reklamach, filmach oraz programach telewizyjnych. Ineson znany jest również z bardzo charakterytycznego akcentu z Yorkshire. By się o tym przekonać wystarczy kliknąć tutaj, lub pod ten link. Zdjęcie aktora z planu filmu Biuro obejrzeć zaś możecie łapiąc świstoklika, natomiast filmografię Ralpha znajdziecie tutaj. Niestety, nie wiemy jeszcze, kto wcieli się w rolę jego siostry, Alecty Carrow.
Dave Legeno, jeden z najstraszniejszych bokserów MMA zagra Fenrira Greback'a w Księciu Półkrwi.
Pan Legeno urodził się w 1963 roku, i ma 45 lat. Dave jest zapaśnikiem, tak zwanym 'pięściarzem klatki' - dyscypliny sportowej, w której zawodnicy toczą pojedynki przy dużych zakresach technik. Prócz tego Legeno jest oczywiście aktorem - wcielał się w często w mroczne, czarne charaktery. Ma na swoim koncie m.i.n role w Elizabeth - Złoty Wiek czy Alex Rider: Misja Stormbreaker.
Filmografię Dave'a Legeno znajdziecie tutaj. W sieci dostępny jest również wywiad z aktorem z Chatshow Network, przeprowadzony dwa lata temu. Legano opowiada w nim o ryzykownych pracach i szalonych decyzjach które podejmował, i które kształtowały jego życie, również aktorstwo - klik.
Twórcy szóstej części HP uważają, iż aktor znakomicie sprawi się w roli wilkołaka.
Trzymamy za to kciuki, bo na pewno odegranie tak charakterystycznej postaci nie jest łatwe
źródło: Hogsmeade.pl za thesnitch.co.uk
Ale sądząc po zdjęciach, wiele mu do charakteryzacji nie trzeba. (;
To dobrze:) Ale i tak ciekawa jestem czy im wyjdzie taki jak go sobie wyobrażam
TAK wygląda nasz przyszły wilkołak. (:
Chudzinką to on nie jest. (;
Każdy przed jakąś tam charakteryzacją nie zawsze wygląda na danego bohatera.
Może jak go pobrudzą, przedłużą włosy i nałożą kłaków na ciało, to nie będzie tak źle.
Mnie się podoba. (:
Miętówka
19.02.2008 16:21
Jak kto lubi. Ważne, żeby dobrze grał i tyle.
I żeby był choć trochę podobny do wilkołaka
Absolution
19.02.2008 18:39
Łooo niezłe muły jak na wilkołaka.
Pewnie fajny będzie z niego towar xD
Dziki i umięśniony.
Edit:
niestety nie mogę nic pozytywnego napisać o jego twarzy xD
Ginnusia
23.02.2008 11:53
Coś ciekawego.
David Barron - producent "Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi" - ogłosił, że w szóstej części tej hitowej serii znajdzie się scena, której nie było w książce! Dokładniejsze informacje sprzedał australijskiej gazecie "Herald Sun".
David Barron wyznał:
Cały zamysł powstał, dzięki Rowling, która w każdej książce wrzucała jakieś fragmenty z zewnętrznego świata. Były momenty, kiedy mogliśmy śledzić, jak na niektóre zdarzenia w świecie magicznym reagują zwykli ludzie. Dla nich były to tylko zwykłe katastrofy, a nie działania Voldemorta. We wszystkich książkach jest mnóstwo takich momentów, ale wcześniej nie dało się ich umieścić w filmie. Teraz nadrabiamy. W połowie filmu będzie dodatkowa scena, w której pokażemy, że świat (nie tylko ten magiczny) nie jest już bezpiecznym miejscem. Wydaje mi się, że ten fragment spodoba się wszystkim. Jest całkiem efektowny.
Tak więc po raz pierwszy nie będziemy śledzić, które z książkowych scen zostały pominięte w filmie, a będziemy czekać z niecierpliwością na tę jedną dodaną scenę. Na razie jednak musimy poczekać jeszcze trochę na premierę, bo "Harry Potter i Książę Półkrwi" pojawi się w kinach dopiero pod koniec listopada tego roku.
PrZeMeK Z.
23.02.2008 12:18
O, to bardzo ciekawe. Mam nadzieję, że ta scena będzie dość długa i naprawdę fajnie zrealizowana.
harolcia
23.02.2008 18:08
Super, ciekawe co to będzie...
Może jakiś wypadek, trzęsienie ziemi czy coś - pewnie z udziałem smierciożerców.
Bardziej intryguje mnie to, ze wsadzą to w środku a nie na początku filmu
Pszczola
23.02.2008 18:48
A teraz przypominamy sobie, jakie kataklizmy miały miejsce w 1997 roku.
Sensacja roku: Lady D. zginęła z rąk Śmierciożerców!
Miętówka
23.02.2008 18:52
Ciekawy pomysł.
Do posta niżej: Wiem, tylko poprostu ciekawy pomysł.
Pszczola
23.02.2008 18:57
... To był żart.
Ale serio. Coś takiego w życiu by nie przeszło. Łatwiej podpasować pod fabułę zbiorową tragedię, niż śmierć jednej osoby. Wybuchłby skandal.
Ginnusia
23.02.2008 19:08
Ja myślę, że nie zaryzykują pokazania jakiejś prawdziwej tragedii z 1997 roku (wtedy też byla powódź tysiącelecia w Polsce, tak BTW). Nie wypłaciliby się potem z odszkodowań za straty moralne do końca życia.
Ale ciekawa jestem, co pokażą i jak.
A ja myślę, że taka "scena" ograniczy się do dwóch minut filmu na zasadzie "sąsiedzi zobaczyli w telewizji"...
Pszczola
23.02.2008 19:20
Właśnie, taką ładną powódź mieliśmy. Ale Odra nie Tamiza.
Najlepiej by było pokazać jakiś kataklizm. Niby ludzie giną, ale nikt procesu nie wytoczy.
W 1997 było całkowite zaćmienie słońca w GB. Ale cóż, Voldemort raczej nie mógłby nabrać naukowców. Ale zaćmienie może był ładnym tłem dla jakiejś sceny.
...tylko mnie się zawsze wydawało, że to zaćmienie było w 1999. Wikipedia kłamie. O.
Typy z Wikipedii . Do wyboru, do koloru.
PrZeMeK Z.
24.02.2008 01:00
Skoro wycinają (a zapewne wycinają) cały rozdział "Ten inny minister", w środek filmu wstawią zapewne coś w rodzaju tego zawalonego mostu czy rzekomego huraganu. Jeśli będzie to pokazane w postaci zdjęć z "Proroka" (jak Azkaban w ZF), będzie fajnie. Ale marzy mi się jakaś scenka z mugolskiej telewizji - typowa relacja z katastrofy (karambol na drodze?), z ujęciami z helikoptera i przelatującymi u dołu ekranu newsami. Tyle tylko, że nie pamiętam żadnego momentu w HP, gdzie taką scenę możnaby wstawić. Czyli pewnie "Prorok".
Pszczola
24.02.2008 01:54
Wycinają minstra? A to inna sprawa. Stawiam na most w takim razie.
"Prorok" jest oblatany. Och, też mi się marzy mugolskie sprawozdanie.
QUOTE(Pszczola @ 24.02.2008 02:54)
Wycinają minstra? A to inna sprawa. Stawiam na most w takim razie.
"Prorok" jest oblatany. Och, też mi się marzy mugolskie sprawozdanie.
to może żongler?

ps. Pszczola, twój avatarek kojarzy mi się strasznie z ikarem
Pszczola
24.02.2008 15:15
Z tym od Dedala? XP
Niee noo... "Żongler" jeszcze gorszy! Coś się wydarzy pewnie w czasie Bożego Narodzenia. Harry był co prawda w "The Burrow", ale przynajmniej jakiś kontakt ze światem zewnętrznym tam jest. W każdym razie może być (nie wiem, może jakiś wypad do pobliskiego miasteczka?). Ale to musi być od mugoli. Po co by pisali, że chcą pokazać, jak ludzie orientują się, że coś się święci, skoro ci ludzie byliby czarodziejami?
Cóż, może jeszcze być jakaś akcja z Dementorami. Jak atakują niewinne osoby.
Człowiek znowu zaczyna teoretyzować, kiedy zabraknie mu materiału książkowego. Ech.
QUOTE(Pszczola @ 24.02.2008 16:15)
Nie, z tym od magicznego

Niee noo... "Żongler" jeszcze gorszy! Coś się wydarzy pewnie w czasie Bożego Narodzenia. Harry był co prawda w "The Burrow", ale przynajmniej jakiś kontakt ze światem zewnętrznym tam jest. W każdym razie może być (nie wiem, może jakiś wypad do pobliskiego miasteczka?). Ale to musi być od mugoli. Po co by pisali, że chcą pokazać, jak ludzie orientują się, że coś się święci, skoro ci ludzie byliby czarodziejami?
Cóż, może jeszcze być jakaś akcja z Dementorami. Jak atakują niewinne osoby.
My tu gadu gadu o plotkach, a się okaże że może i coś takiego zrobią, ale potem wytną i ewentualnie na DVD w wyciętych scenach dadzą...
Pszczola
25.02.2008 20:27
Cóż, kupi się DVD! I tak się kupi. Mam co prawda dwa filmy Pottera w plecy, ale już niebawem nadrobię zaległości *_*. Ale nie, tak się chwalą, że dodadzą tę scenę. Będzie w kinie.
Aż chcę Ikara na żywca zobaczyć XP. Chyba że to o charakterze było.
Brr...koniec offtopa!
QUOTE(Pszczola @ 25.02.2008 21:27)
Cóż, kupi się DVD! I tak się kupi. Mam co prawda dwa filmy Pottera w plecy, ale już niebawem nadrobię zaległości *_*. Ale nie, tak się chwalą, że dodadzą tę scenę. Będzie w kinie.
Itam.... Chwalą.... Robią smaku jak ze zwiastunem ZF a potem dupa wychodzi...
Aż chcę Ikara na żywca zobaczyć XP. Chyba że to o charakterze było.
Brr...koniec offtopa!
Jakoś za często ostatnio nie wpada...
Pszczola
25.02.2008 22:28
ZF był świetny *_* A OST-u bez przerwy słucham (chociaż teraz zrobiłam przerwę na Bollywood). Cieszę się, że ta sama ekipia robi HBP.
Raczej zwiastun CO był świetny, a film pupny. Ale są gusta i guściki. I tak III rządzi.
A mi się podobał i ZF i CO i WA

najmniej chyba KT.
Ginnusia
04.03.2008 15:28
Do śmiechu:
Zdjęcia do filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi" zostały przerwane z powodu dwóch mężczyzn, którzy wtargnęli nago na plan zdjęciowy.
Aktorzy, czyli m.in. Daniel Radcliffe i Helena Bonham Carter, musieli wrócić do swoich przyczep czekając, aż ochroniarze przegonią golasów z terenu zajmowanego przez ekipę filmową w hrabstwie Surrey. Wkrótce potem nieskromni biegacze powrócili i ukryli się w pobliskich trawach wydając głośne okrzyki naśladujące odgłosy małp.
Porządek na planie filmu udało się przywrócić dopiero, kiedy obaj panowie zostali zatrzymani i wywiezieni poza teren zdjęć.
Avadakedaver
04.03.2008 16:42
LMAO.
poproszę link do źródła.
Ginnusia
04.03.2008 17:30
owczarnia
04.03.2008 20:07
No, Avada, co to jest LMAO?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę