QUOTE(Katon @ 28.10.2006 12:20)
Ad 1) Nic nie ujmując perkusiście, który faktycznie jest świetny (czy najlepszy? wg. mnie nie sięga do pięt perkusiście The Von Bondies, żeby już nie pisać o Powellu i nie dawać asumptu do mówienia, że jakby The Libertines zrobili kupę to bym ją jadł =P) i gitarzyście, którego styl gry i brzmienie mi nie odpowiada, ale faktycznie jest bardzo dobry warsztatowo, to jednak przy rodzaju muzyki jaki gra Bloc Party kluczowa okazauje się melodia wokalu. Albo jest czad, albo jest 'bit', albo jest melodia - a najlepiej wszystko razem. U Bloc Party prawie zawsze nie ma czadu, często nie ma 'bitu' i niestety tam takoż brakuje dobrej melodii. Oczywiście zdarza im się mieć wszystko. Wtedy mamy 'Bankiet' i zasłużonego hita. Tak czy inaczej Okereke nudzi. Barwą głosu i sposobem prowadzenia linii wokalnych. Odwracając tezę jaką mi przypisałeś, sądze, że bez niego mogliby pisać lepsze piosenki.
Ad 2) Myślę, że raczej ich - nie wezmę ich na support i będą płakać, no chyba, że nagrają wreszcie naprawdę świetną płytę =P
Ad 3) A niekoniecznie. Tzn. akurat w ich przypadku pewna szczerość może im zrobić dobrze. Nie ma w tych gościach rock'n'rolla za grosz. Może dobrze jeśli skończą udawanie i pójdą za głosem swoich elektronicznych serc =) Obawiam się jednakże, że to będzie raczej ukłon dla tej rozmytej i nurzającej się w pogłosach, a nie dla tej ostrej, naprawdę tanecznej, trochę brudnej i dzikiej.
w tym momencie pokazujesz jak slabo znasz silent alarm, jezeli w ogole znasz..
nie ma czadu? polowa tej plyty to jeden wielki czad idac od poczatku: like eating glass, helicopter, druga czesc positive tension, banquet, pozniej she's hearing voices, price of gas.. mam dalej wymieniac?
chcesz melodii? blue light, so here we are..
to za dobra plyta zeby takie argumenty podwazyly jej wielkosc
odnosnie drugiego moge napisac tylko jedno: przeraza mnie Twoja megalomania...
nagraj ta plyte w koncu.. swiat czeka! =)
ad3) nie ma rock'n'rolla za grosz? oni cos udaja? no w tym momencie nie poznaje Cie..
nie pisz juz lepiej nic o Bloc Party bo zaczynam sie bac jakie jeszcze herezje mozesz popelnic..
nie moge sie doczekac az sie zobaczymy bo na forum nie uda mi sie Ciebie przekonac co innego na zywo =)