Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Muzyka
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Ahmed
Pięknie. Pierwsze marzenie muzyczne na rok 2007 spełniło się.
Fart, że ostatni egzamin mam 22ego właśnie. Yupi!
Katon
Pffff.... Koncerty 22go czerwca są zueee. A już najbardziej zajebiste koncerty. 5% szans, że dam radę. K mać.
Potti
przyślemy helikopter =P
(cieszę się, że moje bezstresowe życie jeszcze trwa, bo jakbym miała przegapić Junior Boysów w Polsce i to za 35 zł...)
vold
Boże, na tle reszty kawałków z tej płyty, to ten nowy singiel Linkin Park nie jest taki zły. Tragiczna jest ta płyta, dałem radę chyba 3 kawałki w całości przesłuchać. Bleed It Out - rapowe, w miarę ; Given Up - takie se, ale można posłuchać. Reszta to dnoooo.

/edit: Teraz sprawdzam płytę FallOutBoy'i z 2003, jaram się. Chciałbym też sprawdzić nowe [nie wierzę, że to piszę] Good Charlotte. Dwa całkiem fajne single, które były robione z pomysłem. Byleby się na tym nie skończyło.
vold
Mimo emo'wości i infantylności tych tekstów, to Good Charlotte fajnie gra momentami. Płytę póki co zgarnia 'The River', ten drugi singiel.

A te skurczybyki z FOB mieli głowy przy wymyślaniu tytułów na 'From Under The Cork Tree', które też sobie sprawdziłem.
Child
Napszykłat. Kapela z Poznania bodaj. Co grają i czy fajne to to? [zapytuje bo o 21 graja koncert a nie wiem czy oplaca sie wydawac na wejsciowke ;p]
MisieK
gdzieś słyszałem. mają dwóch wokalistów. jeden - trzy akordy darcie mordy, drugi - hapfyfyfy ksz ksz ją ją ziom.
Child
jak drą mordę to ide xD
Child
nie darli mordy. słowo-klucz: straszny kał
MisieK
to chyba zostalem wprowadzony w błąd XD
Neonai
jestem przekonana że jeśli nie wszyscy, to większość zna ten utwór. Uwielbiam, ciągle do niego wracam.
vold
Mam dwie miazgi:

Amy Winehouse - Rehab

i

Groove Armada - Get Down

Uaaa, dobre.

Child
QUOTE(Neonai @ 20.05.2007 12:19)
nawet ja to znam, wiec odsetek w populacji forum nie bedzie taki maly ;p
Potti
do tej pory zdarzają mi się dni/ noce, kiedy wydaje mi się, że nic prócz OK Computer mogłoby nie zostać nagrane. swoją drogą, ciekawe jak tam nowa płyta się spisze.
Lilith&Katon
Mhm. Mam podobnie. Ale o dziwo umiem wybrać ulubioną piosenkę z tej płyty. Jest o ulamek milimetra przed innymi. I jest nią jednak "Paranoid Android". A najbardziej chce mi się ryczeć nie przy Karmie czy Exit Music( (jakkolwiek też oczywiście), lecz przy "Subterranean Homesick Alien". Ta piosenka dotyka kosmosu.
Pawelord2
juwenalia 2007 sie skonczyly ;[

ale koncert (coma + Kult) da best ;] szczególnie część druga, na pierwszej piłem piwo.
Długaśny i wyczerpujący koncert a przy tym wypaśny i całkiem za free nie licząc 2,50 na wodę w piwem;)
no i sztuczne ognie na koniec ;] ja chce jeszcze raz... coz, za rok. Sesja time
"...P..."
Lilith&Katon
Politechnika. Zgadliśmy?

owszem juwenalia to święto politechniki, ale pawelord studiuje na Akademii Medycznej ;-)
Pawelord2
co racja to racja, ale zaliczyłem też Kozienalia (Dżem, Ira) i Medykalia (koncertów brak, organizatorzy sie nie popisali ale i tak było sympatycznie a na dodatek 10 metrów od akademików)
ktoś jeszcze balował w tych okolicach? ;] w sumie nawet nie wiem kto tu z Lublina (okolic) jest ;]
"...P..."
Lilith
Bjork na żywo.
rewelacja
Katon
Jak zawsze. Ziółkowski ma ode mnie po mordzie za to, że się nakłada z BB. Chyba, że nas wybierze w konkursie, bo jest członkiem komisji. Wtedy mu wybaczam.
Ahmed
Skoro jesteśmy przy temacie BB, to chciałem tylko napisać, że ten show w namiocie będzie zajebisty. Ich nowy instrumentalny album "The Mix Up" już mnie nakręcił. Kosmos. Dobrze, że nie mam takich dylematów jak wy. Już wiem, że moje miejsce jest w namiocie. Beastie Boys In da Haus! Bez żadnych skrupułów poświęcę występ Bjork.
Neonai
ja tez nie mam dylematów, moje miejsce jest przy Bjork:P
Ludwisarz
A ja mam cholerny dylemat.
Bo BB nowe jest bardzo ciekawe, ale nie wiem czy moja 'sigurowa' dusza nie popchnie mnie z cala stanowczoscia na duza scene do Pani Bjork.
Katon
A moje skomlącego na trawie w torsjach gdzieś pomiędzy.
Neonai
idź na pół tego i pół tego, zawsze lepsze niż jedno ominąć w całości.
Child
http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=372686 xDDD
Katon
Jakoś mnie to nie smuci. Poczytuję sobie czasem "Meg Sin" i inne blackowo-deathowe fanziny. I albo to są psychopaci, których trzeba trzymać w szpiatalch, albo cynicy, co jest ohydne, bo propagują czyste zło. A ktoś się na to nabiera i w to wierzy.

Nie no, oczywiście nie jestem zwolennikiem zakazywania koncertów, ani żadnych prewencyjnych sankcji. Szczególnie, że w rękach kogoś niezorientowanego a nadgorliwego rozszerzająca interpretacja będzie postępować w stopniu absurdalnym. Ale oczywiście w tytule artykułu jest nadużycie sugerujące jakąś chęć walki z rockiem. A tu nie chodzi o rock, tylko bandę psycholi. Uważam też, że warto się baczniej przyglądać co ci pojebańcy głoszą. Bo to często spójna i potworna ideologia. A kult siły, przemocy i pogardy dla 'słabych' jest z gruntu nazistowski. I wyrażany otwarcie.
Child
Jezeli Moonspell jest nazistowski, to ja chce miec w dowodzie pochodzenie aryjskie [;

Kat [z Romkiem na wokalu] i Behemoth - zarzucalbym im wiekszy lub mniejszy 'ateizm' [cokolwiek pod tym sie kryje, wylaczajac palenie krzyzy, sodome i gomore i reszte atrakcji], ale nie satanizm czy Samael wie co jeszcze.
Z resztą wystarczy dojsc do kilku wywiadów z Adasiem Nergalskim i wyjdzie jak byk, ze facet napisalby jakikolwiek tekst ktory moznaby podciagnac pod nazistowski [hre hre - moze spartanski? to w koncu oni slabe dzieci karali smiercia. kilkadziesiat wiekow przed tym, jak panstwo Hitler zdecydowali sie na syna] na naprawde wielkim kacu. A i tak potem rzucilby to w cholere, bo uznalby to za scierwo.

Dimmu Borgir jest smieszny w tym swoim 'szatanizmie'. Dark Funeral jest smieszny po calosci, a Burzum nie istnieje. A nawet kiedy dzialalo - niezbyt chetnie gralo koncerty [co dowodzi ignorancji tworcow tej listy]

Najmniej istotna w ich koncertach jest sama muzyka. Chodzi o stworzenie atmosfery sprzyjającej krzewieniu kultu szatana
Nergal to pieprzony perfekcjonista. Nie pusci zadnej krzywej nuty na plyte. Wiec niech facet nie chrzani i zajmie sie paleniem marzanny. Bo wiedzm nie znajdzie.
Eva
Mozna by bylo poprowadzic dyspute o spaczonym pojeciu na 'satanizm' sam w sobie. Trzeba jasno powiedziec, ze CZYSTO TEORETYCZNIE satanista nie biega z siekiera za ksiedzem, nie dewastuje obiektow kultu religijnego, nie sklada ofiar z kotow ani nie ma dlugich, tlustych, czarnych wlosow. Na jego szyi nie dynda pentagram, na jego koszulce nie widnieje pentagram, na jego spodniach nie ma pentagramu, na plecaku pentagramu mu babcia nie wyszyla. Satanista, nie kinderszatan, sie od tego odcina. Satanizm bardziej idzie w strone filozofii zyciowej, chociaz nie do konca. Oscyluje ona wokol szatana jako symbolu ogolnie pojetej wolnosci, seksualnego wyzwolenia, otwartego umyslu (choc to moze troche dziwic) - czysto ateistyczny punkt widzenia. Filozofia zycia tu i teraz, korzystania z niego z calych sil, bo satanizm tego typu nie zaklada zycia po smierci. Jest oczywiscie nie pozbawiona wad i zagrozen wynikajacych z blednej interpretacji, ale kurde, to nie jest bzykanie kozla i malowanie wlasna krwia. To nie jest ten smieszny Dimu Borgierek, zaden neonaziszatanskład. tongue.gif Ja nie wiem po co im do tej hedonistycznej filozofii potrzebny jest szatan, ale ok - chca, niech maja. Nie moj biznes xP

A, i zeby bylo jasne - nie jestem satanista xP
MisieK
DŻIZAZk....JAPIERDOLĘ #_#
Lilith
pfffffff
Neonai
O___O tak skrzywdzić...
Child
Mógłby ktoś wesprzeć linkiem? Posłuchałbym :}
MisieK
Podobno działa.
Child
Dzieki ^^

Ale żeby 48 minut czekac? xD
Child
Pieprzyć konwenanse, 'kultowosc' oryginału i płakania konserwatystów - to jest fajne :D
Child
Wokalistka roku xDDD Buahahahahahahaha
nutrias
Polska.
Pawelord2
ano polska wink2.gif pseudogwiazdki.
Ciekawe czy na liście znajdzie sie Bad Religion ;] moze nie satanizm ale przecież w miejsca wiadomo o co chodzi ;p to już wtedy bede sobie mogl czekać na ichni koncert.

a jak już linkujemy do GW to to polecam
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,4222446.html
"...P..."
nutrias
Bad Religion - beeee....nienawidze ;p

przepadnij zła maro xD
Neonai
Johnny^^
Lilith&Katon
Nowa Nosowska jest rewelacyjna. Polecamy bardzo.
MisieK
Bo mi ostatnio dzięki kumplowi faza wróciła. Takich dwóch jak tych trzech to nie ma ani jednego wink2.gif
nutrias
plytka Malenczuka z Waglewskim sie mocno poleca
MisieK
Dzień później !!! to chyba dobra okazja zeby nadrobić alkoholowe zaległości. Tylko k.... czemu mnie wtedy w Polsce może nie być ==' Coz, pojade sobie najwyzej na Modest Mouse do Amsterdamu tongue.gif
nutrias
nie znam tego zespolu. mam nadzieje, ze to nie jakis gzrech smile.gif
MisieK
grzech, grzech, i to ciężki.
nie znasz Source Tags & Codes - co ty k.... wiesz o muzyce ;P
nutrias
mnie cos na muzyke elektroniczna bierze i takie rozne klimaty ;p polecicie cos?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.