BlackOmen
10.09.2008 22:32
Przypadki chodzą po ludziach
aż się boję, acz ściągnę.
Słyszałam dziś w Saturnie....nie dziękuję.
BTW Saturna. Stoję sobie i słucham Elliota Smitha, zagłuszam Metallice właśnie, a obok na plazmie Feel w Jaka To Melodia. W sensie nie, że melodia i zgadują, tylko Feel gra koncert. W Jaka To Melodia...żenada.
mirror:
http://rapidshare.com/files/143920991/Meta...etic._2008_.rargdyby w poprzednim linku cos nawaliło. mi się ściągnął i rozpakował bez problemu, kumpel narzekał, że miał problemy z jednym plikiem
Po pierwszym odsłuchu [nieco zagłuszają mi go panowie tynkarze ;c]: nie ma co się bać. Brzmi jak Metallica przełomu 80/90
EJ
nowy Mr White (Everlast) po prostu pozamiatał. Sądzę że Katonowi by się spodobał, dużo jego ciągot do country wychodzi (cover Jonnyego Casha, NAWET NIE TAK MOCNO SPROFANOWANY), troche rapuje, gra najprostsze chyba akordy na gitarze, ale wszystko brzmi swietnie, w koncu to Everlast.
nie zebym sie czepial, ale mi sie odpala pusta strona ;p
to ci co hwdp rozpropagowali? coz... jak sie tak wygląda, nagrywa totalny kał, to chociaż twardkim trzeba byc i kurwą rzucić, zeby na dzielni od konfidentow* i ciot nie wyzywali
* z miesiac temu widzialem takiego jednego kozaka w koszulce smierc konfidentom. jak sie tak napatrzylem, to <duzo brzydkich wyrazow, insnynuacji na temat jego matki, pochodzenia i stanu umyslowego>
Avadakedaver
06.10.2008 22:03
oficjalnie stwierdzam, że Maria Peszek ma najpiękniejszy i najseksowniejszy z polskich głosów.
toż to nie awaria tylko fatal error. Sorry ale 'Poliż mnie, I’m polish albo jeśli wolisz, możesz mnie posolić', niczym a Out of Tune, słychać szkołę Kupichy. Dodać nudność i samą Peszkową. Nuda, syf, kiła, mogiła, ja nie dotyrwałem z wkurwienia do końca. No definicja chujozy w muzyce.
Ludwisarz
07.10.2008 15:11
QUOTE(Avadakedaver @ 06.10.2008 22:03)
oficjalnie stwierdzam, że Maria Peszek ma najpiękniejszy i najseksowniejszy z polskich głosów.
a i tak gowniane plyty robi.
Avadakedaver
07.10.2008 16:46
ej no, mi też ten rodzaj muzy nie odpowiada, ale akurat czasem jak błysnęła tekstem to normalnie w szoku byłem.
QUOTE(Avadakedaver @ 06.10.2008 21:03)
pierwsza płyta jakoś jeszcze była w miarę, druga maria awaria jest taka nijaka.
Czternasta
07.10.2008 18:37
QUOTE(Child @ 07.10.2008 16:17)
QUOTE(Avadakedaver @ 06.10.2008 22:03)
a i tak gowniane plyty robi.
gówniane nie gówniane - złoto osiągnęła w tydzień, moim zdaniem płyta jest świetna, a Bezwstydnik rewelacyjny
Feel i Doda tez mają złoto...
Czternasta
08.10.2008 07:41
Tak, wiem, w ogóle w Polsce o złoto nie jest jakoś specjalnie trudno, niemniej jednak niezależnie czy Peszkową lubisz, czy nie, to musisz przyznać, że nie jest to muzyka dla mas, jak Feel, dlatego jest jej o wiele trudniej to złoto zdobyć, nie jest komercyjna, nie ma jej w radiu, w reklamie banku, albo lodów.
To nie do końca tak. Na nową płytę Peszek jest w tym momencie NIEWIARYGODNY hype. Nie twierdzę, że to źle z definicji i ideały sierpnia zostały zdradzone (tym bardziej, że nigdy nie były reprezentowane w tym przypadku) tylko stwierdzam fakt. Z każdego zakamarka wyziera do nas ta kobieta ze swoimi przemyśleniami już od jakichś dwóch tygodni. Niestety dla mnie i ludzi o podobnej muzycznej wrażliwości to jest właśnie w Polsce muzyka alternatywna jaka przechodzi do mainstreamu. Żeby polskie wrażliwe studentki i polscy inteligentni studenci kupili coś jako ważne, ciekawe i alternatywne muszą dostać dziwadło. Dość pretensjonalne niestety. Koncerty TCIOF zieją pustkami, Peszek zdobywa złoto. Dlaczego? Dlatego, że śpiewa o cipce i bawi się w gry słów, które ja osobiście (nie chcę tu nikogo dezawuować jeśli to lubi) uważam za totalne przedszkole. O muzyce samej nie mam nic do powiedzenia, nie wiem co mógłbym napisać. Bezpretensjonalność niestety nie jest w Polsce w cenie. Nie wystarczy grać fajnych, inteligentnych piosenek. Tzn. ludzie oczywiście chcą bezpretensjonalności, ale uważają, że daje im ją Feel i zwyczajność Kupichy. Że niby taki normalny gość, zero pozy, a taki wieeeelki Feel. Btw nie twierdzę, że on taki nie jest, pewnie miły gość. Ale na scenie jego bezpretensjonalność nie istnieje, jest horror, wiadomo. No a ci, którzy są w kontrze, pogardzają, szydzą i nie mają nic wspólnego wybierają Marie Awarie. Niech mnie ktoś obudzi.
Czternasta
08.10.2008 15:36
Rozumiem, co chcesz powiedzieć, ale z mojej strony to nie funkcjonuje na zasadzie "jestem w opozycji względem Dody i Feela, więc wybieram Awarię" najnormalniej na świecie ta płyta mi się podoba. A co do śpiewania i cipce i innych występujących na płycie hmm...no powiedzmy wulgaryzmach, to uważam, że wykonaniu Peszkowej to taka gra uczuciowo - słowna, a nie chęć epatowania swoją bezpośredniością i zdobywanie w ten sposób rozgłosu. W ogóle mówisz, że ostatnio wszędzie jej pełno, ale zauważ, że pojawia się w Wysokich Obcasach, czy Przekroju, a nie Vivie i Gali, czym w moich oczach zyskała.
owczarnia
08.10.2008 16:06
W sumie mogłabym się podpisać pod każdym słowem postu Katona

.
no bo on jak zwykle trafia w sedno.
jak zwykle zamienilbym na zazwyczaj. no offence ;p
No problem =)
Nie no, co do Przekroju czy Wysokich Obcasów to po prostu taki target. Kobiety, które uwielbiają podkreślać swoją niezależną i pozbawioną tabu kobiecą kobiecość, a jednak przecież nie matkość polskość, tylko kobiecość nowocześnie-wyzwoloną, która przy słowie wagina bynajmniej się nie rumieni i jest gotowa przeżywać swój własny orgazm świadomie, bo samorealizacja i świadomy wybór to podstawa, podkreślana subtelnie przez instalacje w galeriach sztuki współczesnej, najlepiej z jakąś formą Matki Boskiej zanurzonej, przybitej, potarganej lub z domalowanym wąsem, ale to wszystko z dystanse, symbolicznie i w wplątane w inteligentną grę słów w rodzaju 'cipanowie na budowie'.
Nie twierdzę, że każda czytelniczka wysokich obcasów taka jest (moja nie jest) ani, że każda słuchaczka Peszek to owoc tego hypu. Staram się tylko wyjaśnić zjawisko i robię to chyba nieźle, hyhy.
Posłuchajcie sobie lepiej jak ten numer wymiata zamiast Peszek słuchać. - wow, kosmos, słucham 10 raz pod rząd chyba!!! basik, głos, melodia, do tego taka słowiańska nuta, że przeminęło, było, nie wróci, matko, zaraz się poryczę! mega numer, 9.4, a nie jakieś cipki pipki polish mnie w kroku zboku.
Czternasta
08.10.2008 23:19
Ja rozumiem, o czym mówisz podobnie jak Twoje upodobanie do popadania w skrajności; tłumaczysz i jesteś miły dla niedouczonych mas:
QUOTE(Katon @ 08.10.2008 22:01)
Nie twierdzę, że każda czytelniczka wysokich obcasów taka jest (moja nie jest) ani, że każda słuchaczka Peszek to owoc tego hypu. Staram się tylko wyjaśnić zjawisko i robię to chyba nieźle, hyhy.
po czym walisz taki tekst:
QUOTE(Katon @ 08.10.2008 22:01)
a nie jakieś cipki pipki polish mnie w kroku zboku.
który po części jest żartem, po części lekceważącym zbyciem wspomnianych wcześniej niedouczonych mas, ale zdążyłam już zauważyć, że to domena piekielnie inteligentnych i błyskotliwych ludzi, takie patrzenie z góry, w sensie pozytywnym oczywiście, no bo ktoś, cholera, musi odbiegać od (niskich) standardów i windować poziom, tak sobie myślę
Awaria i Bezwstydnik póki co nadal na tapecie.
Jezu. Widze, ze o moim polish-mas-kulturowym zacofaniu swiadczyc teraz bedzie glownie fakt, ze nigdy jeszcze nie slyszalam zadnej piosnki rzeczonej Marii. Zaraz sobie, w tej desperacji, zjutubuje chyba.
Nie no, to naprawdę był żart, w dodatku dość trafny. Kiedy robimy z kolegami przy wódce: podaj mi tą flaszkehiehieejejejhyjeee... (wiecie jak kończy wersy Hetfield, nie?) to wcale nie śmiejemy się z fanów Metallici.
No dobra. Troszkę. Ale mało.
Czternasta
08.10.2008 23:34
Taaa...prawie wcale
Ja tam sie otwarcie chichram z lejdipankowego 'zawsze tam gdzie tyyyyyjeeee!' ale ze sluchaczy sie nie smieje, bo moja mama za mlodu sie w to grono wliczala. Wiec nie wolno.
Zawsze wszyscy się skupią na prowokacjach zamiast ładnej piosenki posłuchać i docenić. O.
basik naprawdę kozackość.
a ja się nie mogę oderwać od
http://www.youtube.com/watch?v=5tVJvDNgAaY dla odmiany. pieprzony absolut jakiś.
QUOTE(Katon @ 08.10.2008 23:28)
Nie no, to naprawdę był żart, w dodatku dość trafny. Kiedy robimy z kolegami przy wódce: podaj mi tą flaszkehiehieejejejhyjeee... (wiecie jak kończy wersy Hetfield, nie?)
Dobrejeejeeeyehee ;d
Grimmualdo, dziel sie wrazeniami z VNV, now, nawr, wran!
QUOTE(Eva @ 12.10.2008 12:56)
Grimmualdo, dziel sie wrazeniami z VNV, now, nawr, wran!
będą wrażenia, pozwolę sobie z uczelni/pracy wrócić pierwiej :P
no, nie wiedziałam, że miały swój zespół
Avadakedaver
17.10.2008 00:10
a jak sie nazywa taka w miare nowa piosenka metallici, ktora ma teledysk z żołnierzami w iraku, czy tam innym iranie?
managarm
20.10.2008 17:39
Trzeba bedzie sie zapoznac z tworczością Mari'ana Peszek bo chodza plotki ze bedzie dopelniala lineup na CP xD
A ja tak sobie słucham nowej płyty Anny Marii Jopek i z podziwu nie mogę wyjść. Cuudo!
QUOTE(vold @ 20.10.2008 20:04)
sounds homo

Że tak brzydko się wyrażę, ssij
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę