a ja wolę black eyed peas
szczegolnie fergie - she's fergielicous B)
Mi to wchodzi. Z lekkim poczuciem niesmaku, że wchodzi, ale wchodzi. Tylko nie mogę ich widzieć.
Ja mam tak samo. Nie powiem, że jakieś cudo, ale posłuchać można.
przeklimatyczny, hipnotyzujacy kawalek na wieczor, lecz w dzien brzmi rownie swietnie. obowiazkowo przesluchac:
windsor for the derby - a spring like sixtya na deser new kookie tracks ;)
when she was minealways where i needpowyzsze dwa polecam sluchac w takiej kolejnosci
this situationask me - pierwszy pedalsko brzmiacy song the kooks :)
O, jak będę w domu to se ściagne. Wydali by szybko płytę, a najlepiej dobrą płytę to by może na Open'erze mieli szanse być. A nie kupony odcinać wydawaniem unpluggedów. Fajnych, nie powiem. Nawet bardzo. Ale trzeba mieć tupet, żeby po debiucie wydawać koncertową wersje debiutu. Ciekawe czy to tupet ich, czy panów z wytwórni =)
mi tylko nie podobaja sie historie opowiadane w tych piosenkach, ktore zalaczylam [przynajmniej tych dwoch pierwszych]. luke zaczyna nawet wyraznie wymawiac slowa [!], ale ciagle spiewa o tym samym i nawet nie probuje ujmowac swoich mysli na rozne sposoby. a jak probuje to mu nie wychodzi. nie lubie kiedy spiewa o tym, jak bardzo mu brakuje katie melui. niech spada ;P
sweet jane/beast of burden - to sie katonowi chyba spodoba. kooks w wydaniu rokenrolowym :}
Fajnie! Ale i tak najabardziej lubię Kooksów w wariańcie kantryfolk =D
Jest typ poetów jednofunkcjonalnych. Może ewentualnie pisać jak bardzo brakuje mu Alici Keys, ale zawsze będzie to robił w sumie tak samo. Alexem Turnerem to on nie jest i nie będzie.
moja miłość do tej kapeli rośnie z dnia na dzień. psze państwa, Enter Shikari.
OK, time for plan BSorry, you're not a winner - dawałam link do klipu w "Teledyskach"
The Frozen LandscapeReturn To EnergiserMothership
trochę klasyki:
clickclick 2
QUOTE(Neonai @ 10.11.2006 00:05)
moja miłość do tej kapeli rośnie z dnia na dzień. psze państwa, Enter Shikari.
OK, time for plan BSorry, you're not a winner - dawałam link do klipu w "Teledyskach"
The Frozen LandscapeReturn To EnergiserMothershipWidziałem ich dzisiaj na mtv2 - tam się na pewno wyróżniali, wsrod tych wszystkich kukso-arktyczno-strolksowo-libertinsowo podobnych wytworow. Mocni, powiedzialbym nawet [moze i troche bluznierczo] ze nu-metalowo, ale fajnie. No i jest tez u nich elektronika chyba.
Ja tam gotyckich klimatów nieznoszę organicznie. Ani nawet okołogotyckich. Ani nawet gotyzujących.
jakie nu-metalowo, voldi, toz to metalcore i troche techniawki

ja sie do naiki przylaczam i sie tez w nich zakoch..e ;]
Ludwisarz
11.11.2006 23:21
Czy ktoś dysponuje nastepujacymi plytami:
Leszek Możdżer - Piano
Kaczmarek - Finding Neverland OST
Ale nie Doroty tylko jakiegos tam Jana.
Pozatym strasznie mi sie spodobala piosenka z reklamu banku Millenium.
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=78792163548318421006The Veils - The Leavers Dance
Nie wiem czemu mi sie podoba. Jakos tak mi serce rosnie.
Tak samo jak przy Andreas Johnson - Glorious /nutella/
Ludwisarz
13.11.2006 21:31
Możdżer. Piano. Chce. Prosze?
Ludwisarz
15.11.2006 18:00
Macie różne dojścia do muzyki. Torrentownie, eMule, DC++, cokolwiek.
Moglibyście sprawdzić czy gdziekolwiek byłby dostępny album
Time & Space - A Tribute to Yasunori Mitsuda
wytwórnia - OneUp Studios
Proszę?
Pobieram, ale seedów nie ma, więc nie wiem jak to będzie.
Aha, wyszła nowa płyta Jay'a-Z i jest mistrzowski kawałek z Chrisem Martinem [które swoją drogą nie znoszę]. Jak ktos chce, potem moge wrzucic.
Rysiek_Kowal
16.11.2006 01:17
QUOTE(vold @ 15.11.2006 23:31)
Pobieram, ale seedów nie ma, więc nie wiem jak to będzie.
ten sam problem.. tosmy sie spotkali na torrencie pewnie :]
QUOTE(vold @ 15.11.2006 23:31)
Aha, wyszła nowa płyta Jay'a-Z i jest mistrzowski kawałek z Chrisem Martinem [które swoją drogą nie znoszę]. Jak ktos chce, potem moge wrzucic.
jak dobry to czemu nie
I tak nikt tego nie sprawdzi [jak 90% moich linków, bo TO PEWNIE ACH HIP HOP!], ale daję.
Dining Rooms - You [Quantic Soul Orchestra] .
Jazz taki, w jakiejstam odmianie.
Rysiek_Kowal
21.11.2006 11:29
.....................
QUOTE(vold @ 19.11.2006 02:18)
I tak nikt tego nie sprawdzi [jak 90% moich linków, bo TO PEWNIE ACH HIP HOP!], ale daję.
zayebisty kawałek, domagam się więcej.
przy okazji - znasz płyte, składankę właściwie, pt. 'ninja tune - trip hop & jazz tribute' (czy jakos tak)?
odkryłam Mystery Jets
aaaa
ale to jest fajne, no
polecam ich myspace'a:
http://www.myspace.com/mysteryjets zwłaszcza kawałek 'Scarecrows in the R...'
Rysiek_Kowal
22.11.2006 16:07
to sie obejrzalas w pore

i tak ich najlepsza piosenka jest ich cover 'Pioneers' Bloc Party

a co do Bloc Party to juz mozna oficjalnie posluchac nowego singla na
majspejsie
You can't fool me Dennis!
Jejku, dawno ich nie słuchałem. Złapałem znowu zajawkę na Mystery Jets.
Lilith, co to za kawałek "Scarecrows...." ? Tego nie ma na ich albumie "Making Dens".
QUOTE(GrimmY @ 21.11.2006 21:42)
przy okazji - znasz płyte, składankę właściwie, pt. 'ninja tune - trip hop & jazz tribute' (czy jakos tak)?
Nie znam, ale chętnie bym poznał.
A powrzucam więcej poznie, powrzucam.
postaram się wrzucić do poniedziałku.
click - der klassiker
QUOTE(GrimmY @ 24.11.2006 10:57)
postaram się wrzucić do poniedziałku.
click - der klassiker
Piękny ten kawałek. Kazik sfrustrowany, hehe
O, ale wspomnienia odżyły =)
kurde
sciagnełam se motyw przewodni z ostatniego mohikanina
rycze od poczatku do konca
film jest boski
muzyka ach
Kto ja napisal? Nigdy nie pamietam...
Enya ;]
edit: łaaaał, jestem prefektem
Co to się porobiło... Wcześniej byłaś Ścigającym, ale nie skomentowałaś tego faktu, bo jako ignorantka zapewne nie wiedziałaś kto zacz => No a Prefekt brzmi bojowo nawet dla takiej Mugolki jak Ty, hihi.
Przecież Morricone skomponował mistrzowski soundtrack do Ostatniego Mohikanina. Gdzie tam jest Enya?
chyba, że nie rozumiem gry słów Ennio ~ Enya ;]
Ja tam wolę do 'Misji'. Te indiańskie chóry mnie wzruszają strasznie.
gdzież tam Morricone
Trevor Jones i Randy Edelman
Enya ma jeden z utworów w soundtracku
QUOTE(vold @ 22.11.2006 18:28)
QUOTE(GrimmY @ 21.11.2006 21:42)
Nie znam, ale chętnie bym poznał.
A powrzucam więcej poznie, powrzucam.
poznawaj więc :
http://rapidshare.com/files/5239158/Ninja_Tune.rar.htmldaj znać jeśli rapidshit ci wybitnie nie na rękę.
listę skarg i zażaleń oficjalnie otwieram i zaczynam. miejsca 16, 71, 72, 80 i 95 - paszli won. Belladonna, Ribeiro, Akerfeldt, Lemmy, Justin Sullivan, Patton zamiast nich. Maynard zdecydowanie za nisko
QUOTE(Child @ 02.12.2006 18:35)
Maynard zdecydowanie za nisko
no kurna raczej =/
Justin Timberlake dobrze sie zapowiadal juz za czasow 'cry me a river', wtedy juz bylo slychac ze jego kooperacja z Timbalandem jest bardzo gorąca [mimo 'tematyki' utworu]. No i nagrali płytę, która już zyskała dla mnie status 'klasycznej'.
A singiel z T.I.'em - My Love jest chyba najlepszym singlem tego roku [dobra, drugi najlepszy będzie 'Promiscuous Girl' też na beacie Timbalanda albo 'Why You Wanna' T.I.'a, no w ostatecznosci 'Hustlin' Rick'a Ross'a - mowie oczywiscie o muzyce w kategorii r'n'b/hip hop/pop].
kupiłam siostrze na mikołaja płyte Boney M
nie zczaiła dowcipu kurde
liczyła na Hammonda Jr i świeczki jej w oczach stanęły jak zobaczyła wieśniacką okładke
(nic to, ja se lubie czasem zasunąć wieśniackimi przebojami typu Daddy Cool, Rvers of Babylon, czy Rasputin

)
ależ ze mnie potwór
QUOTE(Lilith @ 06.12.2006 01:14)
kupiłam siostrze na mikołaja płyte Boney M
nie zczaiła dowcipu kurde
liczyła na Hammonda Jr i świeczki jej w oczach stanęły jak zobaczyła wieśniacką okładke
(nic to, ja se lubie czasem zasunąć wieśniackimi przebojami typu Daddy Cool, Rvers of Babylon, czy Rasputin

)
ależ ze mnie potwór
żaden potwór! przecież nie ma nic lepszego niż dżamprezowy bauns-bauns w rytm tych przebojów. no nie da się nie uśmiechnąć jak to leci w głośnikach!
hehe, no jasne! dzieki za wsparcie ;]
ciekawe jaką zemste szykuje mi siostra w odwecie...
Rysiek_Kowal
06.12.2006 16:09
jakis dżordż majkel jak mysle
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę