managarm
12.04.2008 02:09
ja mam faze milosci do Lucas'a Lanthier'a
http://youtube.com/watch?v=3bOsbkIvgqQ
Wyglada jak kogucik. I takoż sie produkuje. Nie wiedzialam ze tacy mezczyzni rozbudzaja w Tobie emocje tego typu ;p
managarm
12.04.2008 09:00
stary film, teraz juz zainwestowal w normalnego fryzjera :P
Kwiczy i sie miota. Nawet z porządną fryzurą by mnie nie przekonał, przynajmniej na żywo

Podrzuć mi jakieś mp3 w dobrej jakosci.
managarm
12.04.2008 18:30
Przywioze Ci.
QUOTE(vold @ 11.04.2008 14:26)
ja się nie znam, ale dobrze mówią.
Przesłuchałem raz całą płytę, jest naprawdę smaczna. Estelle troche rapuje, troche śpiewa, dobrze uzupełniają ją goście (West, Cee-Lo, Will.i.am, John Legend). No i dobry dobór beatów, nawet Swizz Beatz wysmażył coś znośnego, nie w tym swoim nachalnym stylu, bez syren itd.
Polceam
TFU, POLECAM TU
QUOTE(vold @ 13.04.2008 11:40)
Przesłuchałem raz całą płytę, jest naprawdę smaczna. Estelle troche rapuje, troche śpiewa, dobrze uzupełniają ją goście (West, Cee-Lo, Will.i.am, John Legend). No i dobry dobór beatów, nawet Swizz Beatz wysmażył coś znośnego, nie w tym swoim nachalnym stylu, bez syren itd.
Polceam
TFU, POLECAM TUpoproszę voldzie o inny serwer, albowiem mój dostaffca internetu ostatnimi czasy nie trawi serwerów rapidshare, z góry dzięki, a i przyznam, że kawałek zapodany wcześniej przedni.
QUOTE(GrimmY @ 13.04.2008 14:06)
QUOTE(vold @ 13.04.2008 11:40)
Polceam
TFU, POLECAM TUpoproszę voldzie o inny serwer, albowiem mój dostaffca internetu ostatnimi czasy nie trawi serwerów rapidshare, z góry dzięki, a i przyznam, że kawałek zapodany wcześniej przedni.
Proszę Cię bardzo, zajebisty i szybki serwer - mizo.
Hm.U2 to ja średnio lubię, a już szczególnie te nowe wydawnictwa, ale chyba się kopsnę.
managarm
14.04.2008 10:05
np: Portishead - "Third"
najgorsze jest to ze nawet daje rade;]
najgorsze w tym roku jest to ze wlasnie 3 nie daje rady.
Brudasy nie gęsi, tez swoje laski w lateksie mają ;d/i fajnie grają - Motorheadem zalatuje, wiec trzeba bedzie sie za plyta rozejrzec/
one night in sopotczyli jak sie bawi pomorze
managarm
20.04.2008 16:47
QUOTE(MisieK @ 15.04.2008 22:28)
najgorsze w tym roku jest to ze wlasnie 3 nie daje rady.
nie znam sie.. ale skoro tak mowisz to wierze.. w sumie 2,5 kawalka mi wpadlo w ucho i tyle ;)
btw: jesli to jest zle, to polec cos dobrego w tym gatunku, chetnie sie podszkole ;]
Jeśli o trip hop chodzi, to moim zdaniem najlepsze albumy to: 'Dummy' i s/t Portisheada, 'Maxinquaye' Tricky'ego, s/t Lamb, 'You All Look the Same to Me' Archive, 'Splinter' Sneaker Pimps i jeszcze 'Mezzanine' i może 'Blue Lines' Massive Attack
btw: jesli to jest zle, to polec cos dobrego w tym gatunku, chetnie sie podszkole ;]
nie mow tego przy tych ludziach! za gora rok zapomnisz, czego sluchales w momencie pisania tych slow, a Twoim priorytetem bedzie sprawdzanie nowych wpisow na porcysie! ;o
/tak, przesadzam
Sniker Pimpzy gdzies leza na dysku ale z Cornerowskich tworow to ja jednak jestem dzieckiem IAMX xP
QUOTE(Child @ 20.04.2008 20:29)
nie mow tego przy tych ludziach! za gora rok zapomnisz, czego sluchales w momencie pisania tych slow, a Twoim priorytetem bedzie sprawdzanie nowych wpisow na porcysie! ;o
/tak, przesadzam

mocno się trzymamy!
Ja tam nie sprawdzam porcysa, ale mi podesłał Ahmed link do artu o polskim podziemiu, z ciekawości muszę przeczytać
No ale Misiek ładny trip-hop wymienił generalnie, chociaż ja to już nie wiem co się zalicza do trip-hopu a co nie, zbyt szerokie pojęcie chyba.
zgodzę się, bo już nie wiem czy triphopem można nazwać produkcje shadow'a, stare utwory kosheen (nie totocoś co ostatnio się stało), air i od ciula innych zespołów, a jak się zastanowię to wszystko do worka z elektryką bym wrzucił.
tak czy owak, alkapone dolczewita z innej beczki polecę nową erykę (erykah'ę?

) badu, przyjemna płyta, inna od poprzednich, co akurat zaliczam na plus.
Ludwisarz
21.04.2008 15:47
Mialem do GB do pracy jechac.. Ale nie pojade
Miałem na Offa jechać, ale jebać. Sigury to Sigury!
QUOTE(MisieK @ 20.04.2008 19:29)
Jeśli o trip hop chodzi, to moim zdaniem najlepsze albumy to: 'Dummy' i s/t Portisheada, 'Maxinquaye' Tricky'ego, s/t Lamb, 'You All Look the Same to Me' Archive, 'Splinter' Sneaker Pimps i jeszcze 'Mezzanine' i może 'Blue Lines' Massive Attack

Jakby ktoś był wyjątkowo zainteresowany, to
tutaj znajdzie linki do większości wyżej wymienionych albumów (zwłaszcza wielką trójcę: Portishead, Massive Attack i Tricky'ego).
dostałam od koleżanki trzy płyty dzisiaj. na razie słucham pierwszej, ale nazwy i opisy przytoczę, jakby ktoś miał ochotę na doznanie prawdziwego INDIE.
1. Marcin Czachowski - Indialucia
"To jest fuzja klasycznej muzyki indyjskiej i flamenco. Autorem projektu jest Czachowski (facet mieszka w Tychach). Na płycie występują różni zaprzyjaźnieni artyści, m.in. słynny mistrz ghatamu (taki dzbaniec) - Giridhar Udupa oraz muzycy z Indii i Hiszpanii."
2. Chants of India
"To są tradycyjne mantry indyjskie, śpiewane w sanskrycie. Na pewno zrozumiesz pierwszą sylabę większości z nich."
3. U. Sriniyas & U. Rajesh - Mandolin Duet
" To jest klasyczna muzyka południa Indii (w Indiach są dwie wielkie tradycje - północna i południowa). W tej tradycji często wykorzystuje się europejskie instrumenty, ale gra się na nich zupełnie inaczej, np. poziomo. W tym wypadku mamy oryginalne wykorzystanie mandoliny."
jakby było zainteresowanie, wrzucę na 4shared.
managarm
21.04.2008 22:14
QUOTE(Ahmed @ 21.04.2008 21:11)
Jakby ktoś był wyjątkowo zainteresowany, to
tutaj znajdzie linki do większości wyżej wymienionych albumów (zwłaszcza wielką trójcę: Portishead, Massive Attack i Tricky'ego).
thx, zaczynam sciaganie
Stagnacja - doznawajcie 
i ten młody jeszcze głos wokalisty... łezka w oku ;]
Ludwisarz
28.04.2008 23:59
W końcu!
W końcu!
Ale zle potagowane, polskich liter nie wyświetla
Ludwisarz
29.04.2008 00:05
Wino rzeczywiscie moznaby komus sprzedac
Ej bez kitu. Gdyby odsączyć z najbardziej czerswych patentów to niezłe najntis indie miejscami. Hehe. Tylko moje rrrr a raczej jego brak jest nie do zniesienia.
P.S. Solówka w 'Stagnacji' - ułożyłem ją całkiem sam. Do dziś uważam, że daje radę. I ten lo-fi sound. U je.
P.S.S. Że niby w którym miejscu przypominaliśmy Muchy? W odważnym i nasączonym abstrakcyjnym liryzmem poruszaniu spraw młodych ludzi, czy co?
moja mama wbiegła do pokoju na dźwięki wina i zaczęła śpiewać
Ludwisarz
29.04.2008 00:18
Katon-moralizator tudzież "Sluchajcie śmiertelni - pamiętajcie o śmierci"
Ej, przestań. Najlepsze jest to, że w sumie dalej to robię i tylko trochę inaczej. Temat śmierci jest dla mnie kurde naturalny. Nie napinam się na to, ale zawsze muszę o tym coś napisać jednak. Ale Audite na tyle mnie żenuje z tym łacińskim refrenem, że nie jestem w stanie przesłuchać. Natomiast "Zaufaja" życzyłbym większości polskich kapel juwenaliowych. W sensie, że takiego przemyślanego i pokomplikowanego numeru to ze świecą szukać u jakichś tam tuzów polskiego załoganctwa. Czuję nieco dumy. Nawet to brzmienie jest dziś dla mnie atutem. Tradycyjnie tylko to jak to śpiewam jest z dupy, no ale miałem 17 lat, helou?
Hehe Katon. Czerpales wtedy z Happysad czy Farben Lehre? xD
Wtedy nikt tego gówna u nas nie słuchał. Jeśli już to czerpałem ze źródeł z których oni czerpali + kilku takich, które nie przyszły im do głowy, bo wtedy byliśmy też zafascynowani RHCP i to raczej z okresu Uplift Mofo czy Mother's Milk. Prawdę mówiąc uważam, że Stagnacja > Farben Lehre i wcale nie dlatego, że w niej grałem.
No i kreatywność Tomka na bębnach naprawdę dalej robi na mnie wrażenie. No nierówno miejscami oczywiście, ale co tam.
Audite to jedno z moich ulubionych mimo tych patetycznych łacinizmów <?> Ale ejdnak wszystko bije Rewolucja. Rany pamiętam, jak chodziłam na wasze koncerty...w sensie zdążyłam chyba na jeden...? Za młoda byłam, mama mi nie pozwalała xD Ej wiosna przyszła, chodźmy na patelnię albo pod most z Lapinem!
mi sie chyba najbardziej wyspiański podoba. cały czas w głowie nucę to "histoooria kołem sie toooczy".
Ło! Patriotyczno-podniosły punkrock nie zginął w narodzie, mimo, że lider Stagnacji sprzedał się Anglikom i Amerykanom! Oto przed wami zespół kumpla kumpli -
Moralna Lewatywa!!! Niby, że sobie kpię, ale kurde "Niedorozwój skrzydeł" ma w sobie jakąś nieodpartą przebojowość. Słucham drugi raz, niby się śmieję, ale nawet ten częstochowski tekst coś w sobie ma. Pierwsza, bardziej podniosła piosenka raczej mi nie wchodzi, ale generalnie no wolę słuchać tego niż Happysad.
Rysiek_Kowal
16.05.2008 13:54
Grabaż śpiewający szanty do najgorszego basu w historii RHCP .
PrZeMeK Z.
18.05.2008 23:08
A ja chciałem powiedzieć, że - zasięgnąwszy rady Potti - posłuchałem sobie "Something Else by The Kinks" i podoba mi się. Momentami nawet bardzo.
Polećcie coś Sonic Youth w klimacie tego kawałka z Juno ("Superstar") :]
z sonic youth to chyba na magic music katon polecał
PrZeMeK Z.
19.05.2008 10:37
Faktycznie, dzięki
Ale no na Daydream Nation to głównie rządzi raczej mroczniejsze oblicze SY. Jakkolwiek genialne. Ostrzegałem =)
hermionak
19.05.2008 12:28

ja kocham sexyback i blind guardiana awy co lubicie słuchać
Rysiek_Kowal
19.05.2008 12:33
ja nie lubie słuchać Awy.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę