Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Muzyka
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
MisieK
ja obstawiam doly parton czy coś XD
Katon
Doly Parton jest fajna =D
Lilith
dżordż majkel to byłaby katastrofa...
też bym sie nie śmiała ;]
hmmm Kelly Familly biggrin.gif
Katon
Nie rozumiem, czemu akurat Dżordż jest symbolem czegoś absolutnie złego. Kicz, fakt. Ale licząc ze wszystkimi wzlotami i upadkami to jest ważna postać w historii popu. Wcale nie tego najgorszego. Całkiem niezłego, między Bogiem a prawdą =>
Child
Ja tam stawiam na Killerpilze :}
Katon
Uuu, to byłby hardkor. Ale dobrze wiesz, Child, że jest taki zespół, który wszyscy znamy. I to byłby jeszcze większy hardkor =D
Child
Uh-la-la-la. Phenianska Noclegownia?
Katon
Mhm. Sajgon Motel.
Child
musze sie z pewna trojca kiedys na wodke umowic. maja za soba doswiadczenie w coverowaniu ich troje i backstreet boys. a teraz w czworke zmierzymy sie z tymi gigantami. napijemy sie, pomyslimy, scoverujemy. premiera w nieokreslonej przyszlosci na youtube :}
Child
http://www.youtube.com/watch?v=1vTBBH6McK8 - odrzut z sesji do Californiacation. Hmm... odrzut?!
GrimmY
dla odprężenia
MisieK
bueheheheh mnie rozjebal komentarz pod tym filmikiem:
Basista grał kiedyś w Napalm Death, a nuta rodem z Grind Core, coś pomiędzy Six Feet Under i Carcass. Podobno ten "band" ma grać w przyszłym roku po Slayerze, który ma rozgrzać publiczność w Spodku wink2.gif

i jeszcze te kocie ruchy XD
Rysiek_Kowal
ależ mnie ta trąbka w tym Beirucie rozkłada!

http://www.beirutband.com/mp3/Beruit_Postc...rom%20Italy.mp3
Potti
The Prayer like it wink2.gif
Child
Pearl Jam[?] i Moonspell w Polsce :D
Rysiek_Kowal
Editors. Akustycznie. Baaaardzo przyzwoite.
Blood
All Sparks
Potti
QUOTE(Potti @ 12.12.2006 19:51)
*

może trochę zaspałam, ale za to nie mogę się opędzić od niej teraz =))

Rysiek_Kowal
QUOTE(Potti @ 14.12.2006 19:06)
QUOTE(Potti @ 12.12.2006 19:51)
*

może trochę zaspałam, ale za to nie mogę się opędzić od niej teraz =))
*

a zauwazylas ze tam w tle jest gosc w czerwonej koszulce z orzelkiem i napisem Polska? :]
Neonai
This video has been removed at the request of copyright owner RIAA because its content was used without permission
Rysiek_Kowal
http://youtube.com/watch?v=ZoSDDyjxCZo
Ahmed
P.S. Jeszcze słów kilka od Pani Producent. 5 stycznia zapowiada się wyjątkowa audycja. Na żywo, ale w studiu - im. Agnieszki Osieckiej. Zagrają The Car Is On Fire - będą pełnić honory głównej atrakcji wieczoru. W roli nadziei i - miejmy nadzieje - spełniającej się przepowiedni na rok 2007 - Muchy, tym razem zdecydowanie nie akustycznie. Jako gość uświetniający galę wystąpi Artur Rojek z niespodziankami tak niezwykłymi, że aż nie wypada o nich opowiadać.

Jeśli inaugurować rok Offowy to tylko w wielkim stylu. A my 5. stycznia oficjalnie zaczynamy przygotowania do drugiej edycji Off Festiwalu. TAKIM początkiem chcemy wszystkim zaostrzyć apetyt na więcej...

A, i jeszcze w ramach rzeczy niezwykłych. Postaramy się pozamiatać, z pomocą artystów... Samo się wyjaśni...

5. stycznia, godzina 22.00. Offensywa, wydanie de luxe. Zapraszamy do słuchania, zapraszamy w gości. Szczegóły wkrótce. (ag)

No to zapowiada się piękna koncertowa inauguracja roku 2007. Muszę tam być!
Child
A kto odpowie, jaką niezbyt wesołą rocznicę dzisiaj mamy, ma u mnie połówkę.

Kolejną dorzucam za wskazanie drugiej, mającej miejsce tydzień temu.
em
rocznica śmierci Ol' Dirty Bastarda, a do tego rocznica nadania pierwszego odcinka "Matysiaków". I rocznica powstania PZPR. A 15 grudnia 1939 roku miała miejsce premiera Przeminęło z wiatrem.

8 grudnia - urodziny mojej mamy, rocznica śmierci Johna Lennona i Tadeusza Kantora, i rocznica wydania Mein Kampf przez Hitlera.

trafiłam? ;p.
Ahmed
8 grudnia - Dimebag Darrell (Pantera)

na bank połówkę upolowałem ;P
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 15.12.2006 20:05)
P.S. Jeszcze słów kilka od Pani Producent. 5 stycznia zapowiada się wyjątkowa audycja. Na żywo, ale w studiu - im. Agnieszki Osieckiej. Zagrają The Car Is On Fire - będą pełnić honory głównej atrakcji wieczoru. W roli nadziei i - miejmy nadzieje - spełniającej się przepowiedni na rok 2007 - Muchy, tym razem zdecydowanie nie akustycznie. Jako gość uświetniający galę wystąpi Artur Rojek z niespodziankami tak niezwykłymi, że aż nie wypada o nich opowiadać.

Jeśli inaugurować rok Offowy to tylko w wielkim stylu. A my 5. stycznia oficjalnie zaczynamy przygotowania do drugiej edycji Off Festiwalu. TAKIM początkiem chcemy wszystkim zaostrzyć apetyt na więcej...

A, i jeszcze w ramach rzeczy niezwykłych. Postaramy się pozamiatać, z pomocą artystów... Samo się wyjaśni...

5. stycznia, godzina 22.00. Offensywa, wydanie de luxe. Zapraszamy do słuchania, zapraszamy w gości. Szczegóły wkrótce. (ag)

No to zapowiada się piękna koncertowa inauguracja roku 2007. Muszę tam być!
*

nooo! idziemy! chyba musze odgrzac moje zazyle kontakty ze Stelmim, bo jakos wejsciowki trza bedzie zdobyc ;]

Nowa piosenka Loco Motive Sun - Dzień człowieka leniwego
Baardzo dobra. Swietny balet, genialna produkcja jak na demo - czyli wszystko po staremu :]

Child
1:0 dla Ahmeda. A w sumie 0.5 : 0 ;)
I biję się w pierś. Bo pytanie powinno dotyczyc 13.12. Tylko głupia interia mnie zmyliła =P

Trzynasty grudnia - Chuck Schuldiner. Że niby kto? Ojciec chrzestny death metalu.
Ahmed
Pitchfork: The Top 100 tracks of 2006
Warto zajrzeć, bo Pitchfork to jedna z najlepszych stron o tematyce muzycznej. Oceny są miarodajne, poparte solidnym komentarzem. Gratka dla melomanów sprawnie posługujących się angielszczyzną.

4. TV On the Radio - Wolf Like Me
5. Peter, Bjorn & John - Young Folks
7. Hot Chip - Boy From School

Większości wykonawców z pierwszej '20' nie znam ;p
vold
Dużo tu rapu, te wszystkie Clipse'y i TI'e. Hm, Wolf like me wkrecajace, musze jeszcze sprawdzic kilka razy.
Katon
Ale mam satysfakcje. Jarałem się tą piosenką, a wszyscy znajomi mówili, że gówno, takie jak wszystko, a ja że w życiu, że jest bit, że jest pomysł, genialny wokal i wogóle. A wszyscy olali. A tu Porcys się jarał równolegle ze mną, ha!

Recenzja.

I kawałek.
vold
Wszyscy się tym jarali, głupolu wink2.gif
Katon
Może u was. Moi rasiści wszyscy dookoła uznali, że singiel jak singiel i niunia jak niunia.
Potti
z pierwszych 10, z których słyszałam 7, jednak chyba naprawdę najbardziej, może oprócz Young Folks, rusza mnie My Love =))

ale to jest śmieszne, jak czytam te wszystkie wojny o Timberlake'a, niektórzy są tacy fajni, ambitni i w ogóle, że mogą tylko powiedzieć ''o boże, jak można tego słuchać'', choć właściwie nie słyszeli =D no, ale Myszka Mickey i Britney będą się za nim do końca chyba ciągnąć, trudno.
Child
W dupach i gustach muzycznych sie poprzewracało. Annihilator supportem dla Trivium ;/

Ale dla samego sup-u bum poszedł. Bo Kanadyjczycy na żywo są chirurgicznie precyzyjni, kopią po tyłku i powodują opad szczęki ;p
Rysiek_Kowal
Genialny grajek :]
Ahmed
Z serii "Ahmedino poleca". Dzisiaj klassikery.
1. Afghan Whigs. Trzon zespołu stanowił multiinstrumentalista Greg Dulli (obecnie Twilight Singers). Brudne brzmienie, fala energii. Polecam. Sam znam tylko jeden album + kilka kawałków z innych płyt.
Debonair
Gentlemen
2. Yo La Tengo. Amerykański indie underground z 20letnią tradycją. Mnóstwo eksperymentowania, ale przede wszystkim mocne, gitarowe łojenie, którego nie powstydziliby się weterani NYC scene - Sonic Youth. Tegoroczny album "I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass" samą swoją nazwą zachęca słuchaczy do przekonania się czy ta groźba zostanie zrealizowana. Posłuchajcie, przekonajcie się sami, mnie do dziś tyłek boli dementi.gif
Sugarcube - utwór rocznik '97, warto obejrzeć, porządnie się uśmiałem.
Katon
Wrzuć płytkę, Ahmed. Strasznie jestem ich ciekaw. Znam tylko pojedyncze utwory i podoba mi się cholernie.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 28.12.2006 13:00)
Z serii "Ahmedino poleca". Dzisiaj klassikery.
1. Afghan Whigs. Trzon zespołu stanowił multiinstrumentalista Greg Dulli (obecnie Twilight Singers). Brudne brzmienie, fala energii. Polecam. Sam znam tylko jeden album + kilka kawałków z innych płyt.
Debonair
Gentlemen

to to chyba powinno byc z cyklu "Wojtuś poleca" :]
Child
Z serii - zagadka osiemnastolatka XD

Dzisiaj słuchając eremefki [a co! XD] trafiłem na absolutny klassiker gitarowego grania. Doprawiony wiejskim basem rodem z malucha zaparkowanego pod gminną dyskoteką w remizie.

I teraz pytanie: coż to był za utwór?

Hint pierwszy i jedyny: utwór w trzech częściach. a i tak wszyscy najlepiej kojarzą drugą.

Pytanie drugie: jaka miernota odpowiada za to? i gdzie można wysyłać listy z życzeniami jak najszybszego i najbolesniejszego zgonu? ;)
Ahmed
ad 1. Another Brick In The Wall part II
ad 2. znam jedynie cover Acid Drinkers
MisieK
PF - Another Brick In The Wall XD to bylo jak to dr Łasic mówi trywialne XD
a to co slyszales to jakiś DJ Rad albo costam francuskiego co to kiedys przerobilo na techniawke. feee XD
Child
Acidów nie podejrzewałbym ani o takie wsiuńskie basy, ani o obecność na eremef ;p

remixes - when you're out of idea, ruin someones else [;
Ahmed
QUOTE(Katon @ 28.12.2006 14:28)
Wrzuć płytkę, Ahmed. Strasznie jestem ich ciekaw. Znam tylko pojedyncze utwory i podoba mi się cholernie.
*

Nie boję się Ciebie i zrobię Ci z dupy jesień średniowiecza - czyli Yo La Tengo w polskim wydaniu
Rysiek_Kowal
ja ja ja wiem co to:
Another Brick In The Wall Part2 Eric Prydz Remix!

blink.gif
http://muzyka.onet.pl/10174,1456785,newsy.html
Child
jak nie gołymi dupami, to rżnąc z innych. można i tak.
Neonai
A te staruchy mogłyby pójść z duchem czasu i
nagrać jakiś cover Erick'a Prydz'a np. "Call Me" i teledysk zrobić! Waters w roli prowadzącego ćwiczenia na przykład

~Church of Pink Floyd, 01.01.2007 08:54

moj ulubiony komentarz pod newsem.
Child
cieńki bolo. najlepsze komentarze na muzyce walą tomeque i [kiedyś] dimmu [;
Child
Oddam w dobre ręce: Lynyrd Skynyrd - Gold (Remastered)
hasło: www.dlnova.com

i mała rozpiska:

01. (00:04:45) Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
02. (00:03:54) Lynyrd Skynyrd - I Aint The One
03. (00:05:25) Lynyrd Skynyrd - Was I Right Or Wrong
04. (00:04:32) Lynyrd Skynyrd - Gimme Three Steps
05. (00:04:49) Lynyrd Skynyrd - Workin For Mca
06. (00:05:58) Lynyrd Skynyrd - Simple Man
07. (00:03:32) Lynyrd Skynyrd - Swamp Music
08. (00:04:53) Lynyrd Skynyrd - The Ballad Of Curtis Loew
09. (00:05:12) Lynyrd Skynyrd - Saturday Night Special
10. (00:05:22) Lynyrd Skynyrd - Mr. Banker
11. (00:05:30) Lynyrd Skynyrd - Comin Home (Original Version)
12. (00:05:09) Lynyrd Skynyrd - Call Me The Breeze
13. (00:09:10) Lynyrd Skynyrd - Free Bird
14. (00:03:33) Lynyrd Skynyrd - Whats Your Name
15. (00:04:17) Lynyrd Skynyrd - Whiskey Rock A Roller (Live)
16. (00:07:34) Lynyrd Skynyrd - Tuesdays Gone
17. (00:02:51) Lynyrd Skynyrd - Double Trouble
18. (00:03:29) Lynyrd Skynyrd - I Know A Little
19. (00:04:14) Lynyrd Skynyrd - Four Walls Of Raiford
20. (00:05:22) Lynyrd Skynyrd - I Never Dreamed
21. (00:03:43) Lynyrd Skynyrd - Gimme Back My Bullets (Live)
22. (00:03:48) Lynyrd Skynyrd - You Got That Right
23. (00:04:24) Lynyrd Skynyrd - All I Can Do Is Write About It (Acoustic Version)
24. (00:05:51) Lynyrd Skynyrd - That Smell
25. (00:13:41) Lynyrd Skynyrd - Free Bird (Live)
em
Katon, widzieliście? klik

OFF się powoli zaczyna szykować, yayaya :>
Vlary
Jeżeli ktoś lubi romantyczne i smętne, ale ambitne kawałki ze świetnymi wstawkami muzycznymi i zajebistym wokalem, to polecam Sia - Breathe me.

Jeśli ktoś chce spróbować, to polecam wejść TUTAJ. Wyczaiłem piosenkę w niemieckim You can dance i w linku jest taniec wraz z podkładem do tej piosenki. Warto obejrzeć również sam taniec. U nas jeszcze króluje salsa, a w Niemczech masowo rozprzestrzenia się właśnie contemporary w style tego w linku powyżej.

I jeszcze tekst:

Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there's no-one else to blame

Ouch, I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere to be found,
Yeah I think that I might break
I've lost myself again and I feel unsafe

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me

Może nie wszystkich mógłby zastanawiać, ale jak dla mnie idealny i melancholijny klimat, żeby uronić kilka łez przy świecach dla lepszego samopoczucia, czy po powrocie z dalekiem podróży, tęskniąc za znajomymi. Gorąco polecam chociaż spróbować...
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.