Ludwisarz
09.03.2007 16:31
UWAGA UWAGA
DZIŚ NA TVP KULTURA o 19:05 jest koncert FRANZ FERDINAND z Hurricane 2005. Chyba warto obejrzec, nie? Wspomniec Openera
Dzięki za info, szkoda, że nie mam telewizora. Czasami przydałby się jednak.
czekała, czekałam, aż zasnęłam i obudziłam się na sam koniec.
Open'erowy dużo lepszy. Widać, że nabrali przez rok szlifu koncertowego. W Gdyni śpiewali. Na Hurikejnie głównie pokrzykiwali. No i za bardzo przyspieszali w niektórych piosenkach.
Mój empetrzak umie nagrywać. Robi to słabo i tylko 1:54, ale w ramach ciekawości posłuchajcie w złej jakości, jak w minutę pięćdziesiątcztery porywam się na świętość =)
Hehe. (mi winamp nie chce tego odtwarzać; tylko media player - nie wiem czemu, ale zwykle mało wiem w dziedzinie formatów, plików i ten)
I kolejna 1:54 (w wyjątkowo fatalnym miejscu się urywa) domowej profanacji =D
oj katon katon... jakość słaba to i ocenić się nie da.
Kontynuując wątek słabej jakości. Trzy robocze nagrania z próby White Rabbit Trip. Jakość nagrania średnia, dyspozycja i jakość wokalu fatalna, ale co mi tam.
White Rabbit Trip - Who's Drivin'White Rabbit Trip - Until I Know What Is WrongWhite Rabbit Trip - This City Needs A SupermanMój głos może się nie podobać, ale takich fałszy jak tu odchodzą zwykle nie robię =D
winRARa nie masz? jedno ściągam a na nastepne pół dnia czekać każą

Who's Drivin' fajny motyw na gitarce. no i ten perkusista nadal miazge robi ;]
Rysiek_Kowal
23.03.2007 11:59
Kurde też nie moge tego sciagnac..
a swoja droga jak jestesmy przy amatorskich zespolach, fajny motywach na gitarce i miazgach na perkusji to poznajcie zespol moich kumpli:
ATAKNAPRAWDE - Orbitpowinno Ci sie Misiek spodobać.
Niezła jakość nawet. I słychać, że umiejętność gry na instrumentach zupełnie dobra. No co do samej muzyki, no to niebałdzo. Głównemu riffowi wiele brakuje. I wokal niezły technicznie, ale lekką wioskę robi.
Btw niech idą ostro do przodu, w Polsce jest gigantyczny zbyt na taką muzykę, a oni ją grają na poziomie wystarczająco dobrym, żeby nie mieć żadnych kompleksów.
Avadakedaver
24.03.2007 08:44
'kill your priCe' bardziej mi się podobało.
Haha, miałem zwrócić uwagę że 'rabbit's' ale widze ze juz zwrocona uwaga.
Hehe. Bez tego s lepiej się wymawia, no ale trudno =P
A oto coś z zupełnie innej beczki...
Rysiek_Kowal
27.03.2007 00:02
Katon to sugestia Miśka o winrara miała raczej przynieść inne skutki
Jestem jełopem plikowym. Prosta piłka. Ściąga się czy nie =D?
bylo tak: spedzam sobie czas przed telewizorem (achoch), pykcyk, zmieniam kanaly i zatrzymuje sie na vh1 z nadzieja na cos dobrego. no i patrze i slucham i nadziwic sie nie moge, jaki
genialny kawalek wlasnie leci!
teraz to moja wielka milosc. magia! magiaa
@katon
nie sciaga sie ;<
Rysiek_Kowal
27.03.2007 00:33
ja pobralem ale jeszcze nie przesluchalem. wszystko w porzadku bylo.
katon plikowy jełopie. dodajesz wszystkie pliki do jednego archiwum w winrarze, pakujesz i dopiero zamieszczasz gdzieś. w razie potrzebnej encyklopedii obrazkowej udzielę pomocy XD
Avadakedaver
27.03.2007 21:14
katonie, w tym pierwszym za cicho wokal zdecydowanie, ale postęp jest.
jakbyś miał dostęp do mikrofonu, takiego normalnego, moglibyście nagrywać po jednym instrumencie, npo. w takim garażu i potem ponakładać na siebie, chociażby w e-jay'u. mój kuzyn tak robi i efekty są wrecz rewelacyjne.
Mateusz. Mam. Prośbe.
zostaw w cholere ten rapidshare! uzywaj innego serwera albo naucz się pakować XD
KYP mi sie podoba bardzo=D no a na sciągnięcie drugiego musze poczekac=p
Rysiek_Kowal
27.03.2007 22:56
fajny mesydż dostałem na lastefemie:
Cześćwkozuch,
ludwisarz z Last.fm chce polecić Ci:
White Rabbit's Trip – Kill Your Pride
http://www.lastfm.pl/music/White+Rabbit%27...Kill+Your+PrideZałączył(a) także wiadomość:
Hej. Myślę, że możesz polubić White Rabbit's Trip – Kill Your Pride.
Posłuchaj! Mimo, iż nazwa zespołu jest kompletnie idiotyczna, to ów genialny
utwór po raz 50 nagrany brzmi coraz coraz lepiej. Brawo!

:]
Chyba ze wszystkim się zgodzę. Z idiotyczną nazwą i z tym, że brzmi coraz lepiej. Kto wam to wyprodukował?
Avada, ranyyyyy
oni tego nie nagrywali w garażu ;]
normalny mikrofon był obecny, jak to ładnie ująłeś ;]
no, a mnie sie bardziej podoba Until I Know
Produkcja gościa z kanciapy Jarka, jego kolegi Liama z Irlandii i naszego bębniarza =)
Avadakedaver
27.03.2007 23:23
no to czemu do k. nędzy (spodobał mi się skrót "k." xP ) wokal jest tak cicho?!
Rysiek_Kowal
27.03.2007 23:26
bo moze nie sciagnales nowych wersji?
Właśnie. Jeśli na nich wg. Ciebie jest za cicho, no to się po prostu nie zgadzamy, bo nie jestem entuzjastą produkcji 'wokal pół kilometra przed kapelą'. A jeżeli masz te stare, grane 'na setkę', no to faktycznie jest cicho.
Avadakedaver
28.03.2007 12:02
QUOTE(Katon @ 26.03.2007 22:28)
No. Wreszcie dwa nasze kawałki za których jakość nagrania nie muszę się wstydzić.
White Rabbit's Trip - Kill Your Pridemam TO. i musze się cholernie skupić, żeby zrozumieć co tam śpiewasz.
ale może po prostu jestem trochę inny : P
prosze niech ktoś wrzuci to na jakis normalny serwer (a nie rapidshit). Timi polecil, bucem bede jak nie przeslucham
QUOTE(Avadakedaver @ 28.03.2007 12:02)
mam TO. i musze się cholernie skupić, żeby zrozumieć co tam śpiewasz.
ale może po prostu jestem trochę inny : P
Ale po co rozumieć? To piosenka rockowa. W dodatku tekst do Kiljorprajda to de facto bełkot. Weźże piosenki słuchaj.
Dzięki Ewa.
Avadakedaver
28.03.2007 15:56
mimo wszystko wolałbym trochę głośniejszy wokal
Ludwisarz
28.03.2007 16:10
A i sie opowiem za tym, zeby z decybelek glosniej bylo. Bo jednak lubie Katona jak ryczy.
A tekst nie jest glupi wcale! Nie jest bełkotem! Ja go znam od zeszłego Openera jak mi go smsem napisalem i znam na pamiec i wogole elo.
I macie jednego antyfana, wroga, przeciwnika. Moj Kuzyn z 1 gimnazjum. Po Openerze pojechalem do Swinoujscia, ona tam byl, i podczas przechadzek nadmorskich cały czas mu śpiewałem Kill Your Pride takie, jakie zapamietalem z 1 wersji sprzed openerowej i na zywo od Katona.
Katon. Doloz tam organy Hammonda, trabke, skrzypce, 4 perkusje i mozecie smialo wygrywac na listach z tym numerem. on ma sile.
Rysiek_Kowal
28.03.2007 17:13
i jeszcze takie elektroniczne fićiu-fićiu w kilku momentach.
oni juz rzygają kiljorprajdem, wiec nie wiadomo jak to bedzie ;]
No ja bym tam jeszcze klaphendy i jakies chorki wrzucil, bylby hicior, haha.
Rysiek_Kowal
28.03.2007 23:25
podsumowując wszystkie uwagi:
słabo zaaranżowane, nudne =-> do dupy
Katon skończ kariere
taki zespol jednego 'kiljorprajda' :p
Tak. Właśnie rozwiązałem zespół. Skoro wam sie nie podoba, to nie ma sensu dalej tego ciągnąć.
Ludwisarz
29.03.2007 16:07
Trzeźwo myślący w końcu jakiś.
Szkoda, że Nasz rząd nie ma takiego nastawienia do narodu.
WildThing
29.03.2007 16:32
Bry, ja się wtrące. Do zabawy ze ścieżkami bardzo dobry jest program Cool Edit Pro 2.0 Polecam, dobry i prosty w obsłudze.
Ludwisarz
29.03.2007 17:19
Bry, wiemy.
A najlepsze sa ProTools ;)
WildThing
30.03.2007 18:54
Hehe, KAton śpiewa jak R. Gawliński.
Od początku mi się tak trochę wydawało to podobne do Gawlińskiego.
Na sprawdzenie puściłem kawałek znajomej mówiąc, że to taka kapela z warszawyi takie tam, i że gościnnie śpiewa Gawliński, a ona na to: "Brzmi lepiej niż z Wilkami"
Nie wiem, czy to komplement
nie wiem, czy sie ucieszy... ;]
WildThing
30.03.2007 19:08
(ja bym się nie ucieszył) ale w sumie powiedziała, że lepiej...
Biuro prasowe Lilith i jej osobisty prawnik pragną nadmienić, że nie ma ona nic wspólnego
z tym.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę