Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Muzyka
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Child
-_-" no bez jaj
vold
Zajebiście, najlepiej wyprodukowany pop-rap-rock w historii w Polsce jako support. Bardzo dobrze się dzieje.
Katon
Żałosne. Rozważałem pójście, ale teraz mam dupie. Jeśli tak to grunge jest kompletnie dead. Wielki Pearl Jam grzecznie zabiera to gówno jako saport na trasie po Azji Zachodniej dlaczego niby? Bo Rick Rubin, wytwórnia kazała, etc.? I Pearl Jam słynny z niezależności obsesyjnej po prostu mówi ok? A może jednak PJ lubią LP. Może już całkiem się odkleili? Vedder nie tak dawno śpiewał ze Strokesami i chyba generalnie wie czego teraz słuchają młodzi-rockowi... Śmieszne.
vold
A ja jadę chyba [i uprzedzam stwierdzenia buce, nie jade na Linkin Park wink2.gif].
Za bardzo ideologicznie do tego podchodzisz Katon. Jadę z ojcem chyba, oboje mamy w dupie kto będzie na supporcie, bo na niego nie jedziemy.

Rysiek_Kowal
To ciekawe co powiecie na to, ze Linkin Park wcale nie jest supportem tylko rownolegla gwiazda...
Child
To powiem[y], że Pearl Jam i tak zmiecie Linkin Park ze sceny. A jak ich wokalista bedzie sie tak dusil jak na koncertówce to tylko najbardziej zatwardziali twardoglowi fani LP beda uwazali, ze ich ulubiency wypadli lepiej od PJ wink2.gif
Rysiek_Kowal
A czy Ty masz juz swoj bilet na RHCP?
Eva
omg idzie szize zalapac
Neonai
ej co ty chcesz, ta piosenka jest świetna =D
Eva
nie neguje xD po prostu dziwny nastroj wkreca :P
vold
Racja, wkręca bardzo dziwny nastrój, ale ja się tam zakochałem od pierwszego usłyszenia [chociaż całej płyty nie sprawdziłem].
Neonai
ja przesluchalam. ogolnie taka srenia. lubię z niej trzy kawałki : "Let's call it off", "Chills", i właśnie ten co wyżej.
Ahmed
Peter, Bjorn & John. Mnie płytka urzekła, większość kawałków bardzo dobra. Owszem, kilka zapychaczy znajdziemy, ale te utwory, co Najka wymieniła, to naprawdę warto przesłuchać. Young Folks jest niesamowicie wkręcające przez ten motyw z gwizdaniem i niewątpliwym atutem jest też gościnny wokal Victorii Bergsman. Natychmiast uległem urokowi tej piosenki, zostałem zahipnotyzowany. Kolejne ciekawe oblicze indie popu. Sugeruję zapoznanie się z całym "Writer's Block". Warto.
GrimmY
decaptacon
co sądzicie o tym kawałku? uważam, że w swej nieskomplikowaności i tym wokalem, który kojarzy mi się z siedzeniem na wc i śpiewaniem czegoś o fajnej kupie wypada to wszystko kapitalnie (sorry, ze tylko 128kbit, ale nie chce mi się wrzucać porządniejszej jakości).
Potti
"Writer's Block" przyjemne po prostu, ale "Young Folks" jak raz mi wpadło, to nie było długo ratunku.

coprawda niektórzy już dawno tą płytę przesłuchali, ale tu chyba o niej nikt nie pisał- LCD Sondsystem znów świetne na "Sound Of Silver", która oficjalnie wyjdzie w marcu. próbka:

Sound Of Silver
Ahmed
coprawda niektórzy już dawno tą płytę przesłuchali, ale tu chyba o niej nikt nie pisał- LCD Sondsystem znów świetne na "Sound Of Silver", która oficjalnie wyjdzie w marcu.

Owszem, niektórzy słuchali. Przyznaję, że jest całkiem niezła, ale to dopiero pierwsze wrażenie. Dobry singiel promujacy "North American Scum". Jednak z podobnych klimatów zdecydowanie preferuję !!! i ich "Myth Takes".

edit: omg, sorry Ahmed. napisałam w Twoim poście zamiast w swoim i musiałam edytować. szkoda, że nie jestem blondynką.
Lilith
Dead Disco - Automatic
I like them, total Emo ;]

a od rana mam zajafkę na takie oto:
http://www.youtube.com/watch?v=ZFvCaKpKcsM
http://youtube.com/watch?v=141ww8dsvbA&mode=related&search=
aaa, byc na takim koncercie, to by było coś!
Potti
QUOTE(Ahmed @ 15.02.2007 13:49)
Owszem, niektórzy słuchali. Przyznaję, że jest całkiem niezła, ale to dopiero pierwsze wrażenie. Dobry singiel promujacy "North American Scum". Jednak z podobnych klimatów zdecydowanie preferuję !!! i ich "Myth Takes".

ja odwrotnie- lubię "Myth Takes", ale wolę "Sound Of Silver". dużo muzycznych skojarzeń z nią mam, czasem to źle, ale w tym przypadku przeciwnie =)
Eva
Hehe, patrzcie co fajnego znalazlam. Oczywiscie fajnego dla fanow star trek: tos i nin xD
...
Ludwisarz
Do wszystkich NIEWINNYCH:

Jesli jeszcze nie wiecie, to utwór Muchy - Kołobrzeg-Świnoujście jest o Niewinnych Czarodziejach.

Pozdrawiam Dorotę Kaczm*rek.
Neonai
nie mam tej piosenki! masz-wyslij.
Rysiek_Kowal
Proszę bardzo:
Kołobrzeg - Świnoujście :]

Przy okazji 3 nowe tracki do ściągnięcia.
Ludwisarz
http://download.yousendit.com/E9B84EA00EA2F0CB

Focus - Hocus Pocus.
Tak się kiedyś grało rocka.
BlackOmen
Jedyny naprawdę fajny kawałek focusa, od kumpla dostałem jakoś koło września rozwaliło mnie najbardziej w drugiej i pół minucie =]
Child
Therion. Mhm. Pff.
Katon
Szydzisz z Theriona czy z recenzenta =)?
Child
z gej metalu.

swoja droga: recenzent calkiem niezle sie w nim [gm] orientuje - rzucil Manowarem w tekscie wink2.gif

Dlaczego wtorek?
Katon
On tam recenzuje metal właśnie, więc pewnie siłą rzeczy wie co we wsi piszczy =P

Nie wiem dlaczego wtorek, ale za dopłatą 120 złotych tam nie przyjadę. Organizatorzy muszą mi zapłacić minimum 300.
Lilith
Oł, Karol!... uwielbiam go ;]

zwróćcie uwagę, że wszystkie laski mielą gume biggrin.gif
Ahmed
!!!Nowy album The White Stripes!!!
An article in Mojo Magazine indicates that Jack and Meg's 6th studio album will be called "Icky Thump". Here is an excerpt from the magazine:

"The album will be called Icky Thump, a title drawn from a Lancastrian colloquialism beloved of White's Mancunian wife Karen Elson ("I changed it to "Icky" because that's how it sounds when I say it, and I love the weird imagery it suggests," he explains). White describes the album as "really heavy. There's a couple of one-take numbers in there, people who love our first album will dig those songs. But there's also some of the most complicated stuff we've ever done. Of course, complicated for the White Stripes means three instruments playing at once."

The article goes on to state a couple of song titles, "Turning Into You" and "Icky Thump" - which would be their 1st ever title track.

czarodziej.gif
MisieK
Nareszcie! biggrin.gif
Katon
Kill Your Pride

Stagnacji już nie ma, Cocotampons także, no ale się dzieje. Z nową sekcją (ha, dobrą, aż dziś, że chcą z nami grać) mamy jeszcze nie nazwany zespół. To nagrane na setkę stare dobre KYP. Daję bardziej, żeby pokazać, że żyjemy. Wokal za cicho i źle i wogóle no czysto robocze jest to nagranie, dla nas do pracy, ale wrzucam, żebyście usłyszeli z jakim dobrym gramy pałkerem no i że żyjemy.

Pierwszy nowy numer już gotowy, w poniedziałem nagramy to wrzucę.
MisieK
jezu katon, skąd wytrzasnąłeś tego pałkarza? zajebisty jest!
Katon
Ha. Z B-side'a. Basiste zresztą też. Warto chodzić do dobrych knajp. Już mamy tam pierwszy koncert załatwiony =)
MisieK
Basista też niezly, ale ten perkusista to rzeźnik biggrin.gif
Child
a moglbys to wrzucic gdziekolwiek byle nie na rapidszera?
Potti
za pierwszym razem jak chciałam ściągnąć, pomyliłam 0 z O.

ale mam, przyznaję rację co do perkusisty i czekam na więcej.
Neonai
QUOTE(Child @ 03.03.2007 22:52)
a moglbys to wrzucic gdziekolwiek byle nie na rapidszera?
*

http://s005.wyslijto.pl/?file_id=76407862936874279458 hir ju ar

sęx ju ;d
MisieK
gdzie moim linkiem szapanisz XD
Katon
Na forum Porcysu, opatrzona pełnymi nienawiści komentarzami (ej, ja sobie cenię Porcys, ale rodzi strasznych frustratów, na forum ichniejszym lepiej nie chwalić niczego poza Modest Mouse, bo zostanie się zmieszanym z błotem - nie wiem skąd im się to bierze) pojawiła się plotka, że supportem RHCP mają być Kings Of Leon. No gdyby to była prawda, to rewelacyjnie by było!
Potti
no coś Ty, Avril Lavigne też tam lubią wink2.gif

a tak serio, faktycznie strasznie są irytujący, ale ich temat z kawałami wymiata.
vold
Eeeej, każde forum rodzi strasznych frustratów wink2.gif
Child
Glowy nie urywa ta sekcja. Po zachwytach nad perkusista sie napalilem na Careya czy innego Portnoya w polskim wydaniu [;
Potti
Jarvis is my God!
Katon
Ty Child to zawsze jakimiś wieśniackimi mrocznymi wirtuozami rzucisz za wzrór =P No ale wiadomo, że to nie jest jakiś Bady Ricz, ale rzecz w tym, że można z nim nagrywać bez wstydu i wogóle no jest fachowy dość.
Child
tam zaraz wymiatywacze =P Portnoy mial 21 lat kiedy nagrywal pierwsza plyte z DT. Znaczy sie szczyl byl (;
Lilith&Katon
Tak btw, w kategorii najbardziej obleśna okładka płytowa ever pierwszy DT bije wszystkie satany. Ta pacha miażdży =D
Child
o kurfa - spojrzalem i umarlem XD
MisieK
Gdzieśtam znalazlem. kilka sekund nowych pasków :]

AAAA! Nadchodzę! The Weirdness wlasnie mi się zasysa. Tararara ;D
the weirdness
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.