Zajebiście, najlepiej wyprodukowany pop-rap-rock w historii w Polsce jako support. Bardzo dobrze się dzieje.
Żałosne. Rozważałem pójście, ale teraz mam dupie. Jeśli tak to grunge jest kompletnie dead. Wielki Pearl Jam grzecznie zabiera to gówno jako saport na trasie po Azji Zachodniej dlaczego niby? Bo Rick Rubin, wytwórnia kazała, etc.? I Pearl Jam słynny z niezależności obsesyjnej po prostu mówi ok? A może jednak PJ lubią LP. Może już całkiem się odkleili? Vedder nie tak dawno śpiewał ze Strokesami i chyba generalnie wie czego teraz słuchają młodzi-rockowi... Śmieszne.
A ja jadę chyba [i uprzedzam stwierdzenia buce, nie jade na Linkin Park

].
Za bardzo ideologicznie do tego podchodzisz Katon. Jadę z ojcem chyba, oboje mamy w dupie kto będzie na supporcie, bo na niego nie jedziemy.
Rysiek_Kowal
11.02.2007 19:12
To ciekawe co powiecie na to, ze Linkin Park wcale nie jest supportem tylko rownolegla gwiazda...
To powiem[y], że Pearl Jam i tak zmiecie Linkin Park ze sceny. A jak ich wokalista bedzie sie tak dusil jak na koncertówce to tylko najbardziej zatwardziali twardoglowi fani LP beda uwazali, ze ich ulubiency wypadli lepiej od PJ
Rysiek_Kowal
12.02.2007 12:57
A czy Ty masz juz swoj bilet na RHCP?
ej co ty chcesz, ta piosenka jest świetna =D
nie neguje xD po prostu dziwny nastroj wkreca :P
Racja, wkręca bardzo dziwny nastrój, ale ja się tam zakochałem od pierwszego usłyszenia [chociaż całej płyty nie sprawdziłem].
ja przesluchalam. ogolnie taka srenia. lubię z niej trzy kawałki : "Let's call it off", "Chills", i właśnie ten co wyżej.
Peter, Bjorn & John. Mnie płytka urzekła, większość kawałków bardzo dobra. Owszem, kilka zapychaczy znajdziemy, ale te utwory, co Najka wymieniła, to naprawdę warto przesłuchać. Young Folks jest niesamowicie wkręcające przez ten motyw z gwizdaniem i niewątpliwym atutem jest też gościnny wokal Victorii Bergsman. Natychmiast uległem urokowi tej piosenki, zostałem zahipnotyzowany. Kolejne ciekawe oblicze indie popu. Sugeruję zapoznanie się z całym "Writer's Block". Warto.
decaptaconco sądzicie o tym kawałku? uważam, że w swej nieskomplikowaności i tym wokalem, który kojarzy mi się z siedzeniem na wc i śpiewaniem czegoś o fajnej kupie wypada to wszystko kapitalnie (sorry, ze tylko 128kbit, ale nie chce mi się wrzucać porządniejszej jakości).
"Writer's Block" przyjemne po prostu, ale "Young Folks" jak raz mi wpadło, to nie było długo ratunku.
coprawda niektórzy już dawno tą płytę przesłuchali, ale tu chyba o niej nikt nie pisał- LCD Sondsystem znów świetne na "Sound Of Silver", która oficjalnie wyjdzie w marcu. próbka:
Sound Of Silver
coprawda niektórzy już dawno tą płytę przesłuchali, ale tu chyba o niej nikt nie pisał- LCD Sondsystem znów świetne na "Sound Of Silver", która oficjalnie wyjdzie w marcu.
Owszem, niektórzy słuchali. Przyznaję, że jest całkiem niezła, ale to dopiero pierwsze wrażenie. Dobry singiel promujacy "North American Scum". Jednak z podobnych klimatów zdecydowanie preferuję !!! i ich "Myth Takes".
edit: omg, sorry Ahmed. napisałam w Twoim poście zamiast w swoim i musiałam edytować. szkoda, że nie jestem blondynką.
QUOTE(Ahmed @ 15.02.2007 13:49)
Owszem, niektórzy słuchali. Przyznaję, że jest całkiem niezła, ale to dopiero pierwsze wrażenie. Dobry singiel promujacy "North American Scum". Jednak z podobnych klimatów zdecydowanie preferuję !!! i ich "Myth Takes".
ja odwrotnie- lubię "Myth Takes", ale wolę "Sound Of Silver". dużo muzycznych skojarzeń z nią mam, czasem to źle, ale w tym przypadku przeciwnie =)
Hehe, patrzcie co fajnego znalazlam. Oczywiscie fajnego dla fanow star trek: tos i nin xD
...
Ludwisarz
22.02.2007 20:21
Do wszystkich NIEWINNYCH:
Jesli jeszcze nie wiecie, to utwór Muchy - Kołobrzeg-Świnoujście jest o Niewinnych Czarodziejach.
Pozdrawiam Dorotę Kaczm*rek.
nie mam tej piosenki! masz-wyslij.
Rysiek_Kowal
23.02.2007 00:34
Proszę bardzo:
Kołobrzeg - Świnoujście :]
Przy okazji
3 nowe tracki do ściągnięcia.
Ludwisarz
26.02.2007 21:09
http://download.yousendit.com/E9B84EA00EA2F0CBFocus - Hocus Pocus.
Tak się kiedyś grało rocka.
BlackOmen
26.02.2007 22:37
Jedyny naprawdę fajny kawałek focusa, od kumpla dostałem jakoś koło września rozwaliło mnie najbardziej w drugiej i pół minucie =]
Szydzisz z Theriona czy z recenzenta =)?
z gej metalu.
swoja droga: recenzent calkiem niezle sie w nim [gm] orientuje - rzucil Manowarem w tekscie
Dlaczego wtorek?
On tam recenzuje metal właśnie, więc pewnie siłą rzeczy wie co we wsi piszczy =P
Nie wiem dlaczego wtorek, ale za dopłatą 120 złotych tam nie przyjadę. Organizatorzy muszą mi zapłacić minimum 300.
Oł, Karol!... uwielbiam go ;]zwróćcie uwagę, że wszystkie laski mielą gume
!!!Nowy album The White Stripes!!!
An article in Mojo Magazine indicates that Jack and Meg's 6th studio album will be called "Icky Thump". Here is an excerpt from the magazine:
"The album will be called Icky Thump, a title drawn from a Lancastrian colloquialism beloved of White's Mancunian wife Karen Elson ("I changed it to "Icky" because that's how it sounds when I say it, and I love the weird imagery it suggests," he explains). White describes the album as "really heavy. There's a couple of one-take numbers in there, people who love our first album will dig those songs. But there's also some of the most complicated stuff we've ever done. Of course, complicated for the White Stripes means three instruments playing at once."
The article goes on to state a couple of song titles, "Turning Into You" and "Icky Thump" - which would be their 1st ever title track.
Nareszcie!
Kill Your PrideStagnacji już nie ma, Cocotampons także, no ale się dzieje. Z nową sekcją (ha, dobrą, aż dziś, że chcą z nami grać) mamy jeszcze nie nazwany zespół. To nagrane na setkę stare dobre KYP. Daję bardziej, żeby pokazać, że żyjemy. Wokal za cicho i źle i wogóle no czysto robocze jest to nagranie, dla nas do pracy, ale wrzucam, żebyście usłyszeli z jakim dobrym gramy pałkerem no i że żyjemy.
Pierwszy nowy numer już gotowy, w poniedziałem nagramy to wrzucę.
jezu katon, skąd wytrzasnąłeś tego pałkarza? zajebisty jest!
Ha. Z B-side'a. Basiste zresztą też. Warto chodzić do dobrych knajp. Już mamy tam pierwszy koncert załatwiony =)
Basista też niezly, ale ten perkusista to rzeźnik
a moglbys to wrzucic gdziekolwiek byle nie na rapidszera?
za pierwszym razem jak chciałam ściągnąć, pomyliłam 0 z O.
ale mam, przyznaję rację co do perkusisty i czekam na więcej.
QUOTE(Child @ 03.03.2007 22:52)
a moglbys to wrzucic gdziekolwiek byle nie na rapidszera?
http://s005.wyslijto.pl/?file_id=76407862936874279458 hir ju ar
sęx ju ;d
gdzie moim linkiem szapanisz XD
Na forum Porcysu, opatrzona pełnymi nienawiści komentarzami (ej, ja sobie cenię Porcys, ale rodzi strasznych frustratów, na forum ichniejszym lepiej nie chwalić niczego poza Modest Mouse, bo zostanie się zmieszanym z błotem - nie wiem skąd im się to bierze) pojawiła się plotka, że supportem RHCP mają być Kings Of Leon. No gdyby to była prawda, to rewelacyjnie by było!
no coś Ty, Avril Lavigne też tam lubią
a tak serio, faktycznie strasznie są irytujący, ale ich temat z kawałami wymiata.
Eeeej, każde forum rodzi strasznych frustratów
Glowy nie urywa ta sekcja. Po zachwytach nad perkusista sie napalilem na Careya czy innego Portnoya w polskim wydaniu [;
Ty Child to zawsze jakimiś wieśniackimi mrocznymi wirtuozami rzucisz za wzrór =P No ale wiadomo, że to nie jest jakiś Bady Ricz, ale rzecz w tym, że można z nim nagrywać bez wstydu i wogóle no jest fachowy dość.
tam zaraz wymiatywacze =P Portnoy mial 21 lat kiedy nagrywal pierwsza plyte z DT. Znaczy sie szczyl byl (;
Lilith&Katon
04.03.2007 13:56
Tak btw, w kategorii najbardziej obleśna okładka płytowa ever pierwszy DT bije wszystkie satany. Ta pacha miażdży =D
o kurfa - spojrzalem i umarlem XD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę