Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Muzyka
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Eva
Słucham sobie Behind blue eyes The Who i utwierdzam się w przekonaniu, że Freda Dursta powinno się wykluczyć ze społeczeństwa albo po prostu obciąć mu język.
Avadakedaver
nie no bez przesady
Eva
Nie przesadzam. Z fajnego kawałka zrobił paskudną pościelówę dla wrażliwych szesnach w glanorach. Bez urazy dla wrażliwych szesnach, mam nadzieję, że nie poczują się pokrzywdzone przez tą surową generalizację.
managarm
Przesluchalem, i zmuszony jestem tzrymac strone Avady.
Eva
Nic nowego :p
MisieK
Na tej płycie(tych płytach właściwie) jest wszystko.

Bez kitu, zobaczcie tagi.
W całości miecie, tylko noc zabiera.

http://www.sendspace.com/file/v8cs05
http://www.sendspace.com/file/82sagi
http://www.sendspace.com/file/0mrvmg

Zarwij nockę! Zarwij nockę!
Avadakedaver
oh, z moich rzeczy to danny trzymał nie tylko stronę cheess.gif
MisieK
Ja raczej nie trzymam strony avady.

I niczego więcej też!
owczarnia
Przeżyłam wczoraj szok. Moje własne, najwłaśniejsze dziecko oglądało ze mną na HBO Comedy "Show Catherine Tate". W pewnym momencie podczas jednego ze skeczy na ekranie pojawił się sam George Michael. Publika nagrywana w studio oszalała, dały się słyszeć oklaski i zbiorowe piski. Ja też nie wytrzymałam i wołam "O matko, przecież to George Michael!!!". Na co Kuba ze stoickim spokojem odwraca się w moim kierunku i mówi "No dobra, ale kto to do cholery jest George Michael?"...

Ratujcie go. Błagam.
MisieK
QUOTE(owczarnia @ 01.09.2009 17:22)
Przeżyłam wczoraj szok. Moje własne, najwłaśniejsze dziecko oglądało ze mną na HBO Comedy "Show Catherine Tate". W pewnym momencie podczas jednego ze skeczy na ekranie pojawił się sam George Michael. Publika nagrywana w studio oszalała, dały się słyszeć oklaski i zbiorowe piski. Ja też nie wytrzymałam i wołam "O matko, przecież to George Michael!!!". Na co Kuba ze stoickim spokojem odwraca się w moim kierunku i mówi "No dobra, ale kto to do cholery jest George Michael?"...

Ratujcie go. Błagam.
*

W takich przypadkach lepiej nie wiedzieć.
Eva
Powiedz, że to ten od najpopularniejszej kolędy 'Last Christmas'.
Neonai
QUOTE(Eva @ 01.09.2009 18:00)
*

to to jest kolęda? biggrin.gif
Eva
Ekhm. Nie wyczułaś niczego? ;>
owczarnia
QUOTE(Eva @ 01.09.2009 19:00)
*

LOL! Dokładnie z tym wyjechałam, jak już odzyskałam mowę cheess.gif.
managarm
Ja żałuje że wiem.
Child
ten co sie dal bardzo dokladnie zrewidowac w toalecie metra?
Avadakedaver
i sam sie z tego śmiał w jednym z ostatnich teledysków!
owczarnia
No kurka nie robcie sobie jaj, co mnie obchodzi jego zycie prywatne? Koles jest jedna z najwazniejszych postaci sceny muzycznej ostatnich dwudziestu pieciu lat, w dodatku postaci absolutnie zajebistych.
Avadakedaver
zajebisty to jest raczej średnio, ale muzykę robił fajną, no.
Eva
Owcy właśnie o tą część muzyczną pewnie chodziło, skoro napisała, że jej życie prywatne nie obchodzi ;>
Avadakedaver
potwierdziłem.
Katon
Nie no, koleś z perspektywy jest coraz mniejszą postacią. Przy całym dogorywającym revivalu na lata 80te nikt się jakoś specjalnie nie kwapił, żeby mu składać hołdy i chyba coraz mniej chce się komukolwiek go słuchać. Zostanie kilka oczywistych przebojów, ale w zestawieniu z realnymi gigantami popu chłopina się kurczy z roku na rok.
owczarnia
No błagam Cię, nie mów mi o revivalu na lata 80te, kogo obchodzą lata 80te? Dla mnie George Michael to owszem, oczywiście, Faith, ale przede wszystkim Listen Without Prejudice, Older, Patience. Poza tym on już swoje udowodnił, tu nie chodzi o szczyty list przebojów, tylko o dorobek. O artystę. O to, co facet wniósł do rozwoju muzyki. A nawet jeśli mówić o latach 80tych, czy byłyby one tym samym bez Wham!? No nie sądzę.

Sting też generalnie cichnie coraz bardziej, i co z tego? Był, jest i zawsze będzie jednym z tuzów. To samo Paul McCartney. To samo Prince. Pewne rzeczy po prostu wypada wiedzieć. Zwłaszcza, jak się jest moim synem wink2.gif.
Potti
Mateuszowi chyba nie chodziło o to, w jakim punkcie jego kariera znajduje się teraz, a raczej o ogólną dewaluację dorobku muzycznego. i to zdecydowanie nie jest ani postać tego kalibru, co Prince czy McCartney, ani podobny przypadek. takie Purple Rain (bo na przykładzie Beatlesów nawet wstyd to rozpatrywać) ani trochę się nie zestarzało, na 25. rocznicę wydania powstał choćby tribute album, przy którego powstaniu pracowali niektórzy z najważniejszych artystów tej dekady. a to i tak tylko dodatek, bo co roku na dużej części najlepszych płyt, nie wspominając o singlach, które w nim powstały, słychać inspiracje dokonaniami Prince'a, lubią go prawie wszyscy (zarówno słuchający 500 nowych płyt rocznie, jak uważający, że nowa muzyka ssie albo nieogarniający nic), a w dodatku wciąż zdarza mu się nagrać wymiatający kawałek.
oczywiście, o ile bardziej wypada znać Prince'a i wiele innych postaci (swoją drogą, jeśli on byłby faktycznie jedną z najważniejszych ostatnich dwudziestu pięciu lat, to za późno zaczęliśmy ogłaszać koniec muzyki), bo pominięcie ich jest faktyczną stratą dla osłuchania i wiedzy, niefajnie też nie wiedzieć, kto to George Michael. ale tu raczej tylko dlatego, że wskazuje to na jakąś tam ignorancję w temacie popkultury. oprócz tego chyba spokojnie można z tym żyć, lata osiemdziesiąte też pewnie by sobie poradziły wink2.gif
owczarnia
Jesteście okropni sad.gif. Dobra, niech będzie ignorancja popkulturowa, wszystko mi jedno. Dla mnie niektóre jego (zwłaszcza późniejsze) kawałki są po prostu kultowe (Spinning the Wheel, na przykład, albo Amazing czy Fastlove), a myślę sobie, że osobę, która nie zna właśnie Last Christmas czy Wake Me Up Before You Go Go też ciężko byłoby znaleźć. Natomiast jego wersja Papa Was a Rollin' Stone jest po prostu genialna i do dziś rządzi na dyskotekach. I nikt mi nie wmówi, że nie tongue.gif.
Avadakedaver
e tam, tych waszych porcysów 90% świata nigdy nie słyszała, więc nie czepiajcie się G.M
Child
Eeeetam, koles wysiada przy Akerfeldzie :P

'Very good... Smoke on the water... by Black sabbath'
hermionak
A ja słucham tylko Blind Guardian tongue.gif
Avadakedaver
That wasn't me, i swear!
PrZeMeK Z.
Chciałem polecić Waszej uwadze ukraiński zespół Okean Elzy - bardzo przyjemny kawałek rocka.

Kawałek na zachętę - Коли Тобі Важко
Miranda
ja nic nie chcialam polecic, tylko bardziej zapytac.
pamietam teledysk, w ogole nie potrafie sobie przypomniec piosenki. nie jest ona jakas fantastyczna ani ulubiona, tylko po prostu nie moge sobie przypomniec i mnie szlag trafia ;p

otoz w teledysku grupka mlodych ludzi planuje ukrasc z jakiegos sklepu rubin, wcielaja plan w zycie - dziewczyna odwraca uwage, ktostam kradnie. a potem siedza w mieszkaniu i patrza przez ten rubin. chyba rubin, jakis czerwony kamien w kazdym razie. zespol jakis popularnomlodziezowy, pamietam ze to puszczali ciagle na mtv czy tam vivie.

niech ktos wie, bo mi leb peknie od wymyslania co to bylo ;p

edit- dobra, wstalam i przypomnialam sobie!
MisieK
i co to było?:>
Miranda
hoobastank, "the reason" ;p
Katon
O ja. Hoobastank. Jedna z tych kapel, których istnienie szczęśliwie wyparłem z umysłu. I o to wraca, nieeeeee! Jeszcze mi się przypomniało, że istnieje TrzyDrzwiowyDaun!
Syriusz_Black
Nie wiem czy już ktoś wspominał.. Słyszeliście zespół Pink Martini?
Child
Nope, ale znalezliscie Black River. Czyli kapela, ktora moglaby byc polska 'super-grupa' black metalowa gra stoner rock/metal. A tak bardziej swiatowo - Kyuss na sterydach =D
Avadakedaver
poszukuję torrenta do całej dyskografii QUEEN, takiego sprawnego, bez teledysków, w osobnych folderach każda płyta, w formacie mp 3. wiem, że to dużo ale może macie jakieś swoje wejścia tongue.gif
Child
wez, mamy rok 2009, prawie 2010, a Ty w torrenty sie bawisz? :x
Avadakedaver
no to cokolwiek, nie muszą być torrenty
byle żeby zapieprzało jak przez torrenty, bo coraz wiecej ograniczen jest na stronach, do 50, do 20 kbps
Child
Mógłbym podrzucic linki na rapida i tym podobne, ale bez konta premium troche Ci zajmie sciagniecie tego =P
Avadakedaver
much love
Avadakedaver
AWESOME.
PrZeMeK Z.
Nie wiecie, jakie cudeńka skrywa muzyka rosyjska. SPLIN!
Child
I won't do what ya tell me

Pwnd!
managarm
Po prostu masakra. Moj best teraz.
vold
Ej mam może trochę nie na czasie pytanie, ale jak odbieracie panią Kulkę? Ja w tym roku dopiero usłyszałem 'Out' i jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony. Seriously. Bardzo miłe skojarzenie z Kate Bush, której wokalu jestem fanem. Out płyta bardzo klimatyczna, od popu do jakiejś świńskiej alternatywy.
PrZeMeK Z.
Absolutnie zakochałem się w tej piosence:
David Bowie - Space Oddity
managarm
Ground Control to major Tom biggrin.gif

Jesli widziales Friends'ow to powinienes znac juz dawno temu biggrin.gif

Nie widziałem.
P.
GrimmY
QUOTE(vold @ 03.01.2010 20:05)
Ej mam może trochę nie na czasie pytanie, ale jak odbieracie panią Kulkę? Ja w tym roku dopiero usłyszałem 'Out' i jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony. Seriously. Bardzo miłe skojarzenie z Kate Bush, której wokalu jestem fanem. Out płyta bardzo klimatyczna, od popu do jakiejś świńskiej alternatywy.
*

Kulka serwowana po trochu jest całkiem całkiem, ale jak durnie by to nie zabrdzmiało, to uj mnie strzela przy dłuższym posiedzeniu i nie potrafię przebrnąć przez całą płytę 'na raz'.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.