Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Muzyka
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
MisieK
JJ Cale & Eric Clapton - The Road To Escondido
Nareszcie razem. Muszę przyznać, że długo czekałem na wspólną płytę obu panów. Opłaciło się biggrin.gif Świetne połączenie bluesa, klasycznego rock'n'rolla z folkiem i odrobiną country. 11 autorskich utworów Cale'a, jeden bluesowy standard(Sporting Life Blues), jeden autorski utwór Claptona o jego córkach i jeden wyborny bluesowy kawałek Erica z gościnnie występującym na płycie Johnem Mayerem(zresztą nie tylko, Road To Escondido to chyba ostatnia płyta na której można usłyszeć Billy'ego Prestona). Polecam szczególnie 'Danger', 'Heads In Georgia' chyba najlepszy utwór na płycie i na dwa głosy CUD MIÓD ORZESZKI, piękne Claptonowe Three Little Girls... eee... no dobra bo zachwalanie kazdego utworu na plycie nie ma sensu XD Klasyk. Już teraz.

// Nowy Dylan się chowa.
Ahmed
Devastations - Coal
Sól ziemi australijskiej. Album "Coal" może wydywać się wtórny, gdyż maniera śpiewania i barwa wokalu nachalnie przypominają Nicka Cave'a. Piękne skrzypcowe partie i spokojny fortepian doskonale komponują się z gitarami, budując delikatny nastrój.Na polskie warunki: coś w stylu Anita Lipnicka & John Porter (z małą ilością kobiecych wokali). Polecam Wam ten album na zimne, samotne wieczory w towarzystwie ciepłej herbaty.

Jak ktoś jest zainteresowany, to pisać PMy, wówczas wrzucę na jakiegoś rapida w weekend.
vold
W tym Beirucie 'Postcard From Italy' jestem zakochany. Piękna pioenka.
Tutaj też macie cos pięknego: Common - I Have A Dream [prod. Will.I.Am] warto sprawdzic
Rysiek_Kowal
QUOTE(vold @ 13.01.2007 18:49)
W tym Beirucie 'Postcard From Italy' jestem zakochany. Piękna pioenka.

racja, od pierwszego przesluchania trąbka mnie rozkłada za kazdym razem.
Sihaja
Tak, w końcu trzeba się zacząć wypowiadać w tym temacie wink2.gif

Głównie dlatego, że zobaczyłam coś, co mnie wbiło w podłogę. Kto nie trawi musicali niech nie wchodzi. Ale geniusz wykonania "Confrontation" mnie poraził, nie tyle wokalnie co aktorsko. Perełka Katonie, cóż powiesz?

MisieK
O BOŻE XDDDDDDDDDD
Sihaja
Misiek, bo ja tu musicalem się tu podniecam. Gdzieś muszę ;P
MisieK
a widzialas to, ojezusk....japierdole, w calosco?XD
Sihaja
W sensie cały spektakl?

A jak się śmiejesz ze schizofrenii Hasselhoffa, to tylko napomknę, że to z "Jekyll&Hyde". Główny bohater MIAŁ schizofrenię ;P
Rysiek_Kowal
dla mnie daje rade... szczegolnie ze juz w 20 sekundzie zapomnialem, ze to ten sam gosc co gral 'micza bitakanona'..
MisieK
Wiem co to jest. szczegolnie ze gdzieś kiedyś wynalazlem w calości i obejzalem. znaczy kumpel przeslal mi linka tongue.gif tak w sensie caly spektakl. ryczalem ze śmiechu i caly czas lazilo mi po glowie to cholerne drive my car XD
Sihaja
XD

Misiek, jakiś ty ałtystycznie mało włażliwy XD
Lilith
ooo
słoneczny patrol
umie śpiewać
no niestety, kojarzyć mi sie będzie wiecznie z czerwonymi majtkami
Eva
QUOTE(Child @ 03.01.2007 22:58)

bierę. *_*

co do micza biukanana przypomniala mi sie najbardziej obciachowa scena z tego serialu
Ktostam szuka micza i pyta o niego jakiegos zebraka a ten mu na to:
Micz Biukanan? Ach.. to ten obrzydliwie przystojny ratownik? xD
hazel
A ja mam pytanie. Kto bylby mi w stanie powiedzieć, co to takiego? Znalazłam na liście i w sumie fajne jest, a ja lubię wiedzieć, czego słucham.
Katon
Nie ma bata, żebyście nie znali, ale czasem warto przypomnieć takie rzeczy.

Hiszpańska, smutna piosenka o porzuconej dziewczynie.
Potti
ale złapałam fazę na Jarvisa. zaczęło się od tego:

"Back to the Brits after a 10 year ban for the Jackson thing"

British Male Solo Artist:
James Morrison
Jarvis Cocker
Lemar
Paolo Nutini
Thom Yorke

i- najważniejsze- komentarz samego Cockera:
"I think I deserved it, but then I am a very egotistical person."
"In the words of Lemar: if there's any justice in the world, I'm going to win it."

tak mi poprawił humor, że znów posłuchałam jego płyty, swoją drogą, która od początku mi się podobała, aż w końcu zaprowadziło mnie to do Pulp. no i teraz nie mogę przestać z "Different Class" a szczególnie "Common People". czasem naprawdę mam takie okresy, że wydaje mi się najlepsza na świecie. np. przez ostatnie dwa dni.

przeplatam od czasu do czasu Blur i Suede, pewnie za tydzień mi się znudzi i znów poczeka na swój czas, ale narazie- Boże, dziękuję za britpop i jemu pochodne, dziękuję za Beatlesów...
Neonai
QUOTE(Katon @ 23.01.2007 16:41)
Nie ma bata, żebyście nie znali, ale czasem warto przypomnieć takie rzeczy.

Hiszpańska, smutna piosenka o porzuconej dziewczynie.
*

jeny nienawidze tej piosenki. kiedy slysze jej glos mam dreszcze. te takie niemiłe. a jakie miny denerwujące robi ta dziewczyna. brr.
Katon
Mnie tez patrzenie na nią nie zachwyca. Ale piosenkę uwielbiam.
Kira
hiszpański to piękny język. ma ładną melodię. wpasowuje się w melodię, jakby został stworzony specjalnie dla niej.
Lilith
o rany
kojarzy mi sie z takim super wczesnym dzieciństwem
i z weselem ciotki
chociaż wtedy akurat hitem była Lambada biggrin.gif
Katon
Lambada kojarzy się z wczesnym dzieciństwem chyba wszystkim z przedziału 84 - 87 może.
vold
Common - Be

Piękna, ciepła płyta goscia ze wspaniałym głosem, charyzmą, na swietnych podkladach [jak sie tego slucha, to ciezko teraz okreslic to beatami]. Możecie się przekonać dlaczego chcę żeby się pokazał na Openerze.
Ahmed
Tymek, przesłuchałem raz Commona i muszę przyznać, że to kawał dobrego hip-hopu, powyżej całej średniawki, z którą miałem do tej pory okazję się stykać. Nie jestem znawcą, ale po pierwszym przesłuchaniu wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Zobaczymy, jak będzie dalej.
vold
Timbo JEST geniuszem. Ta płyta Nelly jest tak melodyjna, ten nowy singiel mnie zmiażdżył, jeżeli chodzi o muzykę pop to nie ma lepszych, króluje para Furtado - Timberlake, którzy są podnóżkami wielkiego Timbalanda. Przecież nawet PCD były znośne na jego beatach [no dobra, Don't Cha wyprodukowana przez Cee-Lo i cośtam przez Will.I.Am'a też były znośne].
I teraz jego producencka jest najbardziej wyczekiwaną przeze mnie piosenką tego roku.
Fall Out Boy nawet mają być, Bjork chyba [której nową płytę, w dużej części też pan Mosey wyprodukował].

On ma proste, genialne [w swoim minimalizmie] i chwytliwe pomysły.

God Save The Timbo!
vold
ok....ok....ok....ok....ok.....

Njuz dnia, może i nawet roku! Niech oni płytę nagrają, błagaaam, chociaż może i BOLA nie było tak dobre jak wcześniejsze dokonania, to niech nagrają...

Ale się jaram.
Katon
Ja chyba bym wolał działalność koncertową. Ubóstwo twórcze Morelo i reszty w Audioslave'ie było tak bolesne, że nie wiem czy powrót Zacka coś tu zasadniczo zmieni.
Ahmed
o___0
Dyć o tym wszystkie ambitne serwisy muzyczne się rozpisują już od ponad tygodnia, Nuta ma spore opóźnienie. Fajno, ale nie ma bata, żeby przyjechali do Polski. Widziałem ich koncertówki, M.A.S.A.K.R.A! RATM to klasyka, Audioslave'a boję się poznawać.
Child
Nic rewolucyjnego, ale imo warto zapoznac się.

ps. odpusc sobie Out Of Exile bo smęcą ;)
Ludwisarz
A ja tak gwoli przypomnienia coponiektórym muzyki z dzieciństwa przedstawiam jeden z bardziej ENIGMAtycznych utworow. Beyond The Inivisble z genialnym teledyskiem i dziwnym klimatem po ktorym dostaje dreszczy na plecach. Pozdrawiam.
vold
Tak chwalę tego Timbo a tu taki numer:

http://www.youtube.com/watch?v=wV2fTEeP6GM&NR

Polecam też ten filmik do którego tam na dole jest odpowiedź.
Katon
Teraz nie skaczemy, ale pewnie jednak pojedziemy. Tylko strasznie trzeba będzie z tego open'era dopieprzać szybko, a prawde mówiąc liczyłem, że nie. Nie mogliby kurde tydzień później?
Neonai
ja nie wiem jak wy ale ja tam skakałam ^^. ale faktycznie, będzie taki przedłużony opener =P
Eva
Kaska, jedziemy? xD
Rysiek_Kowal
wszyscy jada.. juz sie boje, ze nie bedzie biletow...
Eva
jakby co zawsze mozesz nas zobaczyc na openerze :P
Ahmed
widzę, że szersze grono magicznych wybiera się do Trójmiasta w tym roku xP
powinni dla nas zrobić oddzielne pole namiotowe.
Rysiek_Kowal
po co pole jak u Agaty i Doroty wszyscy spimy :]
MisieK
jesli chodzi o nocleg openerowy to mam sesje do 29tego czerwca tegoż roku wiec macie 3 wyra, kanciape,3 fotele i mnostwo podlogi do dyspozycji jakbyco.
Katon
Ja tam nie chcę już na polu. Fajnie było, ale raz wystarczy.
Ludwisarz
proponuje zwalic sie duuuza ekipa do jakiegos gdynskiego akademika.
Neonai
chcialam tylko powiedziec ze u miska jest normalnie 5 wyr tylko jedno juz zajelam ja a drugie on XP
Eva
I wstepnie zabukowane jest jedno dla mnie i dla Piczy. Czyli po dokladnym podliczeniu zostaja jeszcze 2, fotele i masa powierzchni podlogi.
Ahmed
na bank zaklepuję balkon u Sumiko.
MisieK
hm... dla tych którzy by chcieli zaklepać podłogę: dywan miałem kiedyś żółty. teraz chyba podchodzi pod szare XD
Child
na 3 doby wystarczy jakies 4-6 godzin snu. [powyzej trzech - proporcjonalnie rosnie wink2.gif] a to i tak dla przecietnych zawodnikow. bo ogolnie dazy sie do lim=0 ;P
Eva
Ale ja jestem nienormalna i zeby poprawnie funkcjonowac przez 3 dni potrzebuje 24h snu xD
Child
Spokojnie, madmłazel. Jeżeli chodzi o ludzki organizm - wszystko jest negocjowalne. Nawet afekt XD Zatem te kilka godzin snu w tą czy tą to nic wielkiego.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.