http://muzyka.onet.pl/0,1526223,newsy.htmlzeby tylko nie wycieli numeru jak rok temu, kiedy Opeth supportowal Korna [;
E no. Z całą niechęcią dla jednych i drugich Korn to jednak jest większe COŚ niż Opeth i mi nie wmówisz =>
Korn Opethowi do paznokci u nog nie dorasta xP
No way. Korn stworzył cały styl muzyczny. Fakt, mało fajny się on szybko okazał, ale fachowy szakunec się należy.
Ale ja mowie o pewnego rodzaju poziomie tworczosci a nie masowosci ;>
po czesci zgodze się z Katonem, albowiem w moim mniemaniu korn im dłużej gra tym gorzej.
a tak btw (sorry jeśli, to jakieś odgrzewane kotlety) czy komuś się obiło o uszy, że rage against the machine się schodzi?
QUOTE(GrimmY @ 28.04.2007 13:29)
po czesci zgodze się z Katonem, albowiem w moim mniemaniu korn im dłużej gra tym gorzej.
a tak btw (sorry jeśli, to jakieś odgrzewane kotlety) czy komuś się obiło o uszy, że rage against the machine się schodzi?
dyć to gorący nius sprzed 2 miesięcy. Vold chyba nawet coś pisał, Poza tym schodzą się tylko na kilka koncertów, nie mają w planach dłuższej kolaboracji.
avalanche
29.04.2007 09:59
to chyba Przemek kiedyś szukał, albo Avada i się znalazło, posłuchało. a piosenka dobra
ja bym chcial katońskiemu i reszcie krolików pogratulowac jakości nagrania nowej piosenki i samego otworu bo jak dla mnie 3 razy lepszy od kil jor prajd ;]
Hehehe, ale potwierdza sie jeden zarzut - Katą zbyt wyraznie artykuuje xD Espeszyli to espeszyli ;d I mimo ze lubilam to nieuporzadkowanie kiljorprajda to musze przyznać, że nowy kawałek cud miod orzeszki ;>
Bo to poliszinglisz. Mamy XXI i srać na bibisi. Angielski jest łaciną świata, a jego prowincje mają prawo sobie go modyfikować z lekka. Nie będę się silił. Już nie warto =>
Dziękuję =)
Chcesz byc polska karin dreijer? ;d ja moge sie zaoferowac z bezplatnym kursem podstaw fonetyki angielskiej, ale jak chcesz kontynuowac tręęd poliszinglisz to nie bede w sumie zmuszac ;>
Chcę. Naśladowanie angielskiej fonetyki jest pretensjonalne i zawsze kończy się fiaskiem => A i tak zawsze amerykańska była mi nieco bliższa.
Nie widze nic pretensjonalnego w mowieniu 'tejwej' zamiast 'tiwi' ;> Oż kurcze, jak ciezko oddac dzwiek i intonacje za pomoca konwencjonalnych srodkow :P
to moja piosenka dnia ;> przyłączam się do gratulacji!
Znam bol - siedzenie non stop na cudzym majspejsie ;p
mi sie spodobał komentarz siostry Ewy
my TV is my friend my pesadonmamse... że co?

jakiś suahili czy inny zakhawa?
XD
wrzućcie pełny tekst na majspejsa.
QUOTE(myspace.com/whiterabbitstrip)
I still like my televiosion
I think it's alright
Especially when there's nothing interesting to watch
I can sit there and have my personal massage of mind
All thoughts dissapear - there's only my friend screen and I
Ref. My TV is my friend
My personal masseur
Remember 'bout your TV
In the fuckin' age of internet
In the web you always have to choose, and don't you know...
that making choises is a very very very very hard job
in my TV I've got 200 chanells but they work as a one
no matter what I watch it keeps on massegin' my mind
ja myslę ze podmiot liryczny chcial powiedziec iz ma dosyc for internetowych i magicznych czas przenieść do telewiżyn=D
Mateusz w domu ma włączony tv 24h/dobę
naprawdę
fajnie ma, ja juz zapomnialem co to telewizor.
QUOTE(Lilith @ 30.04.2007 12:24)
Mateusz w domu ma włączony tv 24h/dobę
naprawdę

i sie przez niego swiat psuje.
YEAH!oby tylko to była prawda i oby czekanie mnie nie przerosło :}
to ja podam dla zainteresowanych byćmoże, że dzien przed openerem w poznaniu na malcie zagra Beirut;p
Ja dodam że Stonesi w Polsce 25 albo 29 lipca w Wawie.
Będę na 90%. Yeawh, Stouns.
no to sie widzimy z higjenistkom na stonsach!
Wiedziałem, że Porcys się tym podjara, po prostu wiedziałem =DHehehehehehe.Swoją drogą ktoś tam ma rację. Gdyby to było Pippets, to by się wszyscy podniecali a tak jakoś głupio. Ale numer oderwany od klipu i odsłuchiwany bez świadomości że to ona może faktycznie może dawać radę. Jeszcze tego nie doznałem, ale przeciez Porcys każe, więc muszę, prawda Ryśku =D?
wszystko fajnie i po pierwszych przesłuchaniach całkiem mi się podobała, ale nie aż tak, żebym nadal ją lubiła po ataku ze wszystkich stron. głupie radia niestety mają to do siebie, że wszędzie je puszczają, więc zakupy- średnio 5 razy w centrum handlowym, itp. a jak jeszcze ma się młodszą siostrę, której potrzeby muzyczne zaspokajają 4fun i Viva... już nie mogę. Pipettes nie są tak natrętne, może dlatego nie zdarza mi się mieć ich totalnie dosyć ;]
Rysiek_Kowal
07.05.2007 18:30
QUOTE(Katon @ 07.05.2007 11:20)
Jeszcze tego nie doznałem, ale przeciez Porcys każe, więc muszę, prawda Ryśku =D?
No oczywiście, że tak, to patriotyczny obowiazek.

A słyszeliscie już
nowych Editors? Jakaś taka dojrzała ta piosenka, nie jest źle.
QUOTE(MisieK @ 30.04.2007 20:37)
to ja podam dla zainteresowanych byćmoże, że dzien przed openerem w poznaniu na malcie zagra Beirut;p
a poznan tak daleko ze tylko chlipac mi pozostaloo
Daleko? Godzina drogi pociagiem osobowym!
QUOTE(kan @ 07.05.2007 20:53)
QUOTE(MisieK @ 30.04.2007 20:37)
a poznan tak daleko ze tylko chlipac mi pozostaloo
ja bym nawet do Poznania chętnie pognał, ale Beirut gra w przeddzień rozpoczęcia HoF. Oj szkoda, wielka szkoda.
zbyt daleko zeby pojechac, pobawic sie, wracac, a potem czuc sie mega dopsz na hajne
a mysle, ze beirut nieszybko u nas zawita po raz drugi, wiec chlip
Rysiek_Kowal
09.05.2007 21:00
a Mogwai lubicie? Tak? To obowiązkowo sprawdzać
California stories uncoveRed. Nawet nie wiedziałem, że jest w Polsce ktoś chce tak grać. Zapomnieć o wokalu, a dać poczuć przestrzeń. Umieram jak wchodzą klawisze w 4 minucie Untitled 1. Feel this!
Dobre toto. Umierać nie umieram, nawet nie doznaję jakoś ponadprzeciętnie, ale świetnie wyprodukowane, bardzo przyjemne, głębokie, pełne, że tak powiem. Chętnie się przejdę na nich i chyba będę miał okazję.
Rysiek_Kowal
09.05.2007 22:36
Zdaj relacje jak się wybierzesz, bo ciekawe czy koncertowo dają rade.
Może na Openerze będą, bo mają niedaleko..
Jak juz tak przy koncertówkach jesteśmy, Archive znowu zawita do polski. uwaga - Jarocin.
Hehe. Śmieję się z tego długo i gorąco.
No co, w końcu teraz są napewno mocno niezależni i podziemni =D
Będą gwiazdą polibudowej części Neptunaliów xD chcesz, załatwie ci numer do ich menadżera, może doznasz zaszczytu i zagrasz przed nimi jak sie w krakowie pojawią XD
dodam ze na neptunaliach mnóstwo innych gwiazd mamy, ewa sonnet, ivan ale bez delefina czy mandaryna XD
Rysiek_Kowal
12.05.2007 16:49
Gdyby ktoś w tym momencie zapytał mnie jaka jest najlepsza piosenka na świecie to bez wahania wskazałbym
tę. Nie potrafie tego ogarnąć, przez całe 5 i pół minuty jest ta sama partia basu i gitary, a i tak wszystko miażdy na kawałeczki. Dla takich właśnie utworów wszystkie odtwarzacze mają funkcję repeat. Nie potrafie się uwolnić, przejść dalej, słuchać czegokolwiek innego. Loop nieskończony.
Do tego ten występ. Jak oni się cieszą. Dziewczyny w chórku, gra Harrisona i Tiny. Radość w każdej nanosekundzie. Trudno tego nie doznawać. 'Lampe dance' Bryne'a w trakcie mostka - mistrzostwo. Jeżeli ktoś kiedyś powie, że proste piosenki o miłości nie mogą być wielkie, to znaczy ze nie słyszał "This Must be the Place (Naive Melody)" Talking Heads.
Rysiek, stop making sense- trudno nie kochać tej piosenki, tego koncertu, Talking Heads. co za różnica za co i w ogóle, czy cokolwiek podczas oglądania/ słuchania go ma znaczenie?

David Byrne w jasnym garniturze, wykonujący kolejne kawałki i charakterystyczne ruchy śni mi się czasem... mało kto był kiedykolwiek w stanie zrobić takie show, po każdym obejrzeniu (zresztą, usłyszeniu też) "SMS" nie ma dla mnie lepszego zespołu.
100 razy bardziej wole Girlfriend Is Better (najlepsza ich piosenka jak dla mnie). This Must be the Place mdłe straszecznie. No to tyle jeśli chodzi o mnie i Talking Heads ;p
e tam. lubię jedną i drugą, ale do dzisiaj bardziej pasuje This Must Be The Place
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa JUNIOR BOYS 22 Czerwca w CDQ!
życie jest piękne
Rysiek_Kowal
15.05.2007 15:05
heh wlasnie mialem wejsc do tego tematu i to napisac :]
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę