Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Festiwale
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Sumiko
nie jestem pewna czy dożyje.
Katon
Byłoby mi bardzo przykro gdybyś umarła wcześniej. Postaraj się, no.
MisieK
raczej na obadwa.
Sumiko
w mieście tak się nie mówi. poćwicz do wakacji.
Katon
Nawet na wsi się tak nie mówi. Przynajmniej nie na przyzwoitej galicyjskiej wsi.
Ahmed
Dzisiaj oficjalnie na Trójce potwierdzili Ladytron. No a do zacnego grona dołączają: Groove Armada i Skin (wokalistka Skunk Anansie). Najlepsze w tym wszystkim jest to, że do tych 13 "pewniaków" dojdzie jeszcze przynajmniej 2-3 wykonawców. Zapowiada się najgorętsza biba w regionie. Dobrze, że mam już bilet w kieszeni ;]
Katon
Ja też. Przysłali mi wreszcie. Pomięty. I koszulkę. Open'er Festival 2005. No ale dobra. Wybaczam. Jak przyjadą jeszcze:
- Arctic Monkeys
- Futurheads
- Yeah Yeah Yeahs
- The Von Bondies
- B.R.M.C.
- The Strokes
- albo kurde chociaż to nudne Block Party
- no albo Maximo Park

(rozumie się, że nie liczę, że przyjadą wszyscy, niechby ktokolwiek) to już im całkiem wybacze, że mi bileta pomli.
Ahmed
Nudne Bloc Party na pewno nie przyjedzie, bo facet w audycji mowił, że ich nie będzie, ale może(?) w następnym roku po wydaniu drugiej płyty. Arctic Monkeys to też moje ciche marzenie, na Strokesów ich nie stać, a Yeah Yeah Yeahs bym nie pogardził (no przyznam szczerze, że ich druga płytka mnie mile zaskoczyła).
Katon
Jest powalające. Dostałem ją od ziomów na urodziny i od dwóch dni słucham na okrągło. "Gold Lion" już jest wg. mnie kandydatem do singla roku.
Ahmed
W porównaniu z ich pierwszym LP to "Show your bones" po prostu miażdży. "Gold Lion" już u mnie przerobiony (aż do bólu), ale jest więcej naprawdę powalających piosenek. Kawał świetnej muzyki.

A tak btw Katonie, słyszałeś The Raconteurs-"Steady as she goes"? To nowa kapela Jacka White'a. Polecam, zapowiada się ciekawie. A teledysk wyreżyserował sam mistrz Jarmusch.
Myśka
ej nie mówcie tak brzydko o bloc party. są takie ich piosenki, przy których potrafię się rozryczeć ;}
co do yyy to mam wrażenie, że chcieli po cichutku przejść. zluzowali, jest wporządku, ale debiutancki krążek miał w sobie przyjemną, drapieżną nutę.
Sumiko
a skąd Ty się Mychon nagle tak na muzyce znasz?
czy tylko ja się nie znam... =/

zrobimy Ci skrócone korepetycje za darmo.
Katon
Ona jest tu główna new rock revo girl. Pokłony do samej ziemi. I zero ironii. Jej rówieśniczki słuchają Nightwisha albo Tokio Hotel. Albo Rihanny (te lubię bardziej).

Ja z całego "Silent Alarm" lubię tylko "Helicopter". A rozryczeć się mogę ew. z nudów pod koniec płyty.

Posłuchałem i obejrzałem tych Racountersów. Kapitalne. Gdzieś tam się duch Cobaina nad tym wszystkim unosi. No i klip. Amarykańska wiocha i czterech amerykańskich wieśniaków. Katon lubi takie klimaty. Krowy, zafroda i rock'n'roll.

Co do pierwszej płyty YYY's to mnie jakoś nie wzięła. Tzn. jednogwiazdkowa recenza Gacek w Teraz Rocku to było jednak za mocne, ale byłem mocno rozczarowany. Tym razem przeskoczyli się sami o dwie długości. "Phenomena" to najlepszy darkfunk od czasów "One hot minute".
Myśka
sumi, bo ja to głównie się muzyką interesuję. i fotografią i pismem kolorowym. no to wypadałoby się znać ;)

a tym, co lubią surowego, lo-fi indie rocka, to polecam the moldy peaches. dwa świetne przeplatające się głosy i piosenki o niczym.
ktoś już obczaił czy the racounters mają dobry cały album, czy tylko singiel się wybija?
Ahmed
Myśka, problem polega na tym, że ich album wychodzi dopiero 15 maja. Ściągnąłem wszystkie kawałki, które mają znaleźć się na albumie i większość to były koncertówki ;] Na razie bliżej się z nimi nie zapoznawałem, ale singiel z każdym przesłuchaniem wydaje mi się coraz lepszy. Może to nie będzie rewelacja pokroju TWS, ale....nie chcę zapeszać.
Katon
Powiedz mi Ahmed skąd on tych knypów wytrzasnął, bo świetnie grają. Szczególnie perkusja mi się podoba...
Ahmed
Basista i prekusista są z kapeli Greenhornes (nigdy o takowej nie słyszałem). Drugi wokalista i gitarzysta to przyjaciel White'a - Brendan Benson (tworzący do tej pory solo).
"The seed was sown in an attic in the middle of a hot summer when friends Jack White and Brendan Benson got together and wrote a song that truly inspired them. This song was "Steady, As She Goes" and the inspiration led to the creation of a full band with the addition of Lawrence and Keeler.

No czekam na tą płytkę z niecierpliwością. A może by tak nam na Open'era przyjechali promować swój album? Hmm?
Sumiko
QUOTE(Myśka @ 21.04.2006 17:04)
sumi, bo ja to głównie się muzyką interesuję. i fotografią i pismem kolorowym. no to wypadałoby się znać wink2.gif

[...]
*

no ale własnie wiedziałam, że interesujesz się fotografią, kolorowymi gazetami, ładnymi chłopakami, ale że muzyką to nie. hihi ale to dobrze, nie mozna całe zycie polowac na skejtów, trza miec jakies hoby.
Nes
QUOTE(Katon @ 21.04.2006 11:59)
Ja z całego "Silent Alarm" lubię tylko "Helicopter". A rozryczeć się mogę ew. z nudów pod koniec płyty.
*

bloc party nudne? to co dopiero powiedziec o takich arctic monkeys? ;P

a piosenki bloc party sa na jakis sposob poruszajace. w szybszych kawalkach tez daja rade. ba, co tam, w nich wlasnie pokazuja sie z najlepszej strony [luno
, like eating glass, she hearing voices czy helicopter].
pozatym maja jakis fajny patent na te swoje utwory.
Ahmed
bloc party nudne? to co dopiero powiedziec o takich arctic monkeys? ;P

Bloc Party może i nie jest takie nudne, ale moim zdaniem media zrobiły i tak zbyt dużo szumu wokół "Silent alarm". Nie widzę wielkich powodów do rewelacji i zachwytów. Płyta jest "przeciętna". Znajdzie się kilka dobrych utworów, ale momentami, aż zawiewa nudą, tak jakby im brakowało koncepcji.
No i proszę mi tu nie obrażać Arctic Monkeys, bo to jest odkrycie 2006. Tyle żywiołu i energii, świeżości to żaden zespół dawno nie wniósł na rynek. TO jest rock na jaki czekałem od "Elephanta" TWS, dynamika, szybkość, chłopaki mają potencjał.
Z prawdziwymi osądami powstrzymajmy się jeszcze trochę kiedy zarówno BP jak i AM wydadzą kolejne albumy. Czy uda się nagrać coś równie dobrego, a nawet lepszego? Czy potwierdzą tym samym swój status nowych gwiazd rockowej sceny, coraz mocniej zalewanej przez niezależne zespoły. Narazie pilnie obserwuję. Z tygodnia na tydzień rodzą się być może nowi giganci indie-garażowo-new wave'owej muzyki.
Katon
Boję się tylko, że jesteśmy już na szczycie tej góry. Umrze Doherty, skończy się fala i znowu z 7 lat trzeba będzie czekać na następną...

Arctic Monkeys nie odkrywają żadnej Ameryki, ale jest w nich coś niesamowitego. Każda jedna pisoenka jest jak granat. Rewelacyjne refreny, pojawiające się od czasu do czasu chórki (lepiej 'chórkują' tylko Von Bondies - ale tam pół zespołu to kobiety), niby przeciętny, ale przejmujący głos wokalisty... Nie wiem. Mnie wzięło zupełnie. Jest w tym jakiś luz. Czuje się, że to są zwykłe chłopaczki, których strasznie to rajcuje.

White znowu w Polsce? No no... Na Open'erze ostatnio obiecywał, że jeszcze przyjadą. I długo mówił po polsku, że to jego kraj i że jest Polakiem. No więc go on. Niech się wywiąże z obietnic.

Myśka za skejtami? A o czym ona z nimi rozmawia? O The Streets?
Sumiko
nie wiem czy rozmawia. wiem, że na nich poluje.
Katon
Jeśli potem morduje, tio w sumie ok.
Myśka
poprostu znam ich troche. nieskejtow tez znam, wbrew pozorom smile.gif
poza tym, katon, zdziwilbys sie, czego niektorzy skate sluchaja. to sa dobre chlopaki w gruncie rzeczy.
a chlopcow nowej rokowej rewolucji wciaz u nas za malo.

wracajac do monkeysow, to podobaja mi sie ich teledyski. dosc 'biedne', ale zdarza sie, ze opowiadaja jakies historie, az przyjemnie popatrzec i posluchac.
Katon
Tylko strasznie brzydkie dziewczyny w nich występują. Odnoszę nieprzyjemne wrażenie, że to celowy zabieg. Nie wytworzyła się i nie już nie wytworzy taka grupa chłopców. Dziewcząt zresztą też nie. Może i szkoda...
Ahmed
Krąg zagranicznych wykonawców zamknięty: dj Roger Sanchez i Matthew Herbert. Nie znam się na muzyce klubowej, nie wypowiem się wiec na temat tych artystów. Pełna lista zawiera więc 15 zagranicznych wykonawców. Do tego dojdą jeszcze polskie zespoły, szczegóły bliżej nieznane. Hohoho! Open'er nam wyrósł na wielki europejski festiwal. Aż boję się pomyśleć co będzie za rok, jeśli utrzyma się takie tempo wzrostu poularności Open'era.
Katon
Szkoda tylko, że za bardzo zachwiali proporcjami. Tzn. klubowego grania jest od cholery, a rockowa ekipa mogłaby być ciut większa. No ale i tak narzekanie byłoby żałośnie nie na miejscu.
MisieK
Misio zbiera na Open'era. Mało mu brakuje. W zamian mogę wymienić 864 kapsle po Żubrze.

PS1. Rozwałiło mnie, nie wiem czemu, the Hives ze swoimi scrabblami w teledysku.
PS2. 865.
candy-club
QUOTE(Katon @ 22.04.2006 10:19)
Powiedz mi Ahmed skąd on tych knypów wytrzasnął, bo świetnie grają. Szczególnie perkusja mi się podoba...
*

na perkusji jest patrick keeler z the greenhornes, zajebistego zespolu z cincinnatti. (zgadzam sie z toba w 100 co do perkusji, greenhornes przez patricka to jeden z moich ulubionych zespolow) jest jeszcze lil' jack, czyli jack lawrence, basista z greenhornes. na koncertach przygrywa im dean z waxwings z detroit, na codzien w skladzie brendana. plyta jest super!
Myśka
łooo. huz dys gaj.
Katon
I don't know but I like him.
Vilanda
mam szczerą nadzieję, że ktoś zadzwoni i powiadomi o rzekomej bombie.
zazdrość straszna rzecz.
tegoroczny skład wyjątkowo udany, dla każdego coś miłego, od placebo, poprzez sigur rós do groove armady i pharella.
że o ff i the streets nie wspomnę.
niestety, trójmiasto w pizdu daleko.
Katon
E idź. Duża jesteś. Poza tym ja jestem jeszcze duższy i odpowiedzialny. Zaopiekuję się Tobą. I nie mam na imię Wojtek.
Vilanda
/napalony giertych. ;d/
Katon
O ty zła. A ja tak dobrze chciałem.
Vilanda
no dobra.
nie taki znowu giertych.
Katon
No. Ja jestem ładniejszy. Troszeczkę, ale jednak.
Vilanda
jeżeli jesteś ładniejsz od dłygiego romana, to oficjalnie się w Tobie zakocham.
Katon
Ok. Jestem. Więc już możesz zacząć. Ale obawiam się, że zakochasz się nieszczęśliwie, bo na przykład ja aktualnie zakoch..e się w Sumiko.
Vilanda
oh, no to się odkocham.
w sumie, zakochanie śmierdzi.

maski gazowe włóż //esty
Katon
Dobra ziomy - to kto w końcu jedzie poza mną, Ahmedem i Miśkiem? I kto jedzie nie na festiwal a na zjazd? Bo się idea rozlezie. Wszystkie idee się rozłażą, ale o tą postaram się jeszcze trochę powalczyć, bo fajnie by było.
MisieK
ekhem... pożyczyłem kumplowi 300 zł... na pierścionek zaręczynowy(biedak się tak zmarnuje;p) no ale odda bo już nie raz oddawał...
GrimmY
QUOTE(Katon @ 09.05.2006 11:12)
Dobra ziomy - to kto w końcu jedzie poza mną, Ahmedem i Miśkiem? I kto jedzie nie na festiwal a na zjazd? Bo się idea rozlezie. Wszystkie idee się rozłażą, ale o tą postaram się jeszcze trochę powalczyć, bo fajnie by było.
*

jeśli moi kumple bedą jeszcze w Gdańsku na początku lipca, to się zjawię.
Ahmed
ekhem... pożyczyłem kumplowi 300 zł... na pierścionek zaręczynowy(biedak się tak zmarnuje;p) no ale odda bo już nie raz oddawał...

Ty mi tu nie próbuj się nawet wykręcać. To nawet nie uchodzi za jakąkolwiek wymówkę. Widzę Cię na Open'erze.

MisieK. K.... . Masz być. Katon
Child
Zleciec sie i najprawdopodobniej zlece, ale opene'ra zalicze raczej tylko drugiego dnia ;P

Katon, podeslijcie im cos ;d
Katon
O w mordę. Zebyś wiedział, że spróbujemy!
Eva
I kto jedzie nie na festiwal a na zjazd?

Ja tylko na zjazd, bo na tyle mnie stac. O festiwalu pewnie mi opowiecie tak czy tak.
Katon
QUOTE(Child @ 11.05.2006 21:21)

Hmmmm... Jeśli to wygramy to obecność obowiązkowa.
Ahmed
Nie no! Spokoju mi nie daje piosenka z nowej reklamy Heinekena. Nie mogę spokojnie spać. Po prostu Meet U There. Dla zainteresowanych Teddybears Stockholm - Cobrastyle ( skąd my to znamy? fifa 2k6 ;> ) Jakby ktoś chciał to wrzucę na forum.
Myśka
ja chetnie ale znajdz mi jeszcze kawalek z lejsow stix i panasonica lumixa ;p
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.