Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Festiwale
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Katon
No i słusznie. Klasykę trzeba kochać i szanować.
MisieK
Ahmed, błogosławię, tylko ba wszystko co święte, przekręcaj o 90 stopni jak konczysz :}

A ja mam Marleya z małych Marleyów ;}
Katon
Tak się zastanawiam czy są jakieś szanse na B.R.M.C. Jeśli mogli być Sigurzy...? Nawet gdyby Motocykle grały materiał z Howla i tak już bardziej refleksyjnie być nie może... A gdyby zagrali wszystkie te jazdy z pierwszych dwóch płyt to już wogóle. Nie są tak taneczni i radośni i wyluzowani, ale mają skóry, rozczochrane włosy i trzy wielkie płyty. Należy im się jak mało komu. Idealny zespół na pierwszą w nocy.
Katon
Właściwie to tak apropos tego samego - chcę ich za wszelką cenę - jai oni wogóle mają klimat jak grają takie piosenki, mój Boże!!!

Shuffle your feet (live)
Rysiek_Kowal
czas odswiezyc temat bo:
http://muzyka.onet.pl/10173,1434738,newsy.html

to kto jedzie?
Katon
Wiadomo, że wszyscy =) No a ja to już szczególnie.

Przeczytaj sobie Ryśku komentarz pod tą wiadomością. Niezły parapet, hehe.
Rysiek_Kowal
ten o szydlowoskiej? jaki koles O_o
co ma piernik do wiatraka? ciekawe uklad odniesienia rzeczywistosci ten koles ma...
Katon
A i dobrze. Niech siedzi w domu i nie zabiera tlenu i miejsca na namiot =)
Rysiek_Kowal
heh
szkoda, ze cene podniesli.. w sumie mozna kupic juz teraz tanio, ale elektroniczny imienny karnet, ktorego nie mozna sprzedac jak cos wypadnie :/
Katon
Tak czy siak pojadę, ale za tą cenę to chcę mieć Racountersów, Strokesów, Barata i BRMC. Conajmniej =D
Rysiek_Kowal
mi wystarczy Bloc Party no i Kombajn z polskich a reszta to moze byc cokolwiek nawet ta druga liga co wymieniles =D
Katon
Z elektroniki mogliby Junior Boysów ściągnąć. I czuję w nerkach, że tak właśnie będzie.
Ahmed
Z elektroniki mogliby Junior Boysów ściągnąć. I czuję w nerkach, że tak właśnie będzie.

Ooo! Bardzo możliwe. Dla mnie może przyjechać jeszcze The Knife albo Hot Chip.
Chętnych na mojej liście jest zbyt wielu.
Ja chyba kupuję ten za 219zł. Choć w tym momencie mogę orzec, że na 99% się pojawię, bo sesja kończy się koło 20 czerwca.
Rysiek_Kowal
Hot Chip to jest to!
ja tam kupie chyba tez ten za 219zl.. chociaz zobaczymy co trojka przyniesie wink2.gif
moja sesja konczy sie 29 idealnie... mam nadzieje ze nie bede mial nic wtedy..
Myśka
ktos sie burzy ze nie warto kupowac kota w wroku
gotowa jestem zaryzykowac
jak tylko stopnieja sniegi zaczynam wyczekiwac festivalu :)
Rysiek_Kowal
pojdz od razu i zajmij nam jakies dogodne miejsce na polu, najlepiej gdzies w cieniu! :]
Myśka
z grozba, ze jezeli zajma to miejsce, zaczarujemy ich w zaby?
Ludwisarz
A ja tam na 4 dni przed Openerem kupie 3 razy taniej smile.gif

Nie wiem czy bede bo cos mi sie zdaje, ze egzaminy wstepne wtedy beda.
Katon
Dzieci, sesje można sobie ustawić i wyregulować, trzeba tylko wczesniej o to zadbać. W razie czego jest jeszcze wrzesień...
Child
to sie ócz, zeby je ominac tongue.gif

kase mam, wypadaloby zmazac z zyciorysu 'symulanta'. DPT i jade :}
Neonai
a jednak , a jednak;d
vold
Jutro [poniedzialek, 8.] w RapPakamerze na MTV urywki koncertów [Pharrell, Kanye, Streets] i jakies exkluzif wywiady, godzina 18:30.
Lilith
QUOTE(Katon @ 16.11.2006 18:39)
Dzieci, sesje można sobie ustawić i wyregulować, trzeba tylko wczesniej o to zadbać. W razie czego jest jeszcze wrzesień...
*

ej no
na moich studiach sie nic wyregulować nie da dry.gif
MisieK
dziwne studia ;d
Rysiek_Kowal
no i mamy pierwszego wykonawce, a jest nim... Justin Timberlake!
biggrin.gif
Ahmed
Nie wierzę. Fake.

zedytowałem nazwę tematu, by nie zakładać nowego topicu / ;>
Eva
To co, zlocik pod patronatem sir justina?

nie nie, zmieniamy mecenasa:
Ku uciesze miłośników muzyki, potwierdzają się również występy kolejnych gwiazd w naszym kraju. Do zapowiadanych już wcześniej wielu koncertów, m.in. Tokio Hotel(...)
Lilith
Justin? biggrin.gif
zajebiście biggrin.gif
Katon
O cholera! Zajebiście! Z popowej półki nic lepszego być nie mogło.
Eva
Ja sie i tak najbardziej ciesze na Tokio Hotel ^____^

<(happy.gif<) (>^_^)>
Lilith
ale to już przy innej okazji
szczęście od Boga, że nie Open'erowej ;]
Rysiek_Kowal
a jednak to nie prawda
http://muzyka.onet.pl/0,1470110,newsy.html

w sumie troche szkoda, bo teraz przyjedzie jakas popowa szmira a Justin bylby spoko...
Child
Dżastinek to pikus.

Może nie open'erowo, ale cięzko bedzie to przebic - http://muzyka.onet.pl/0,1469847,newsy.html :D
Katon
Phi. Na RHCP już byłem i z tygodnia na tydzień lubię ich coraz mniej =>

Szkoda tego Justina. Już nic lepszego popowego być nie może. No bo kto? W tym momencie jest absolutnie topowy i najlepszy. Tak komercyjnie jak i artystycznie.

Liczę bo cichu na Gnarlsa Barkleya.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Child @ 22.01.2007 16:52)
Może nie open'erowo, ale cięzko bedzie to przebic - http://muzyka.onet.pl/0,1469847,newsy.html biggrin.gif
wiedzielismy o tym od 2 grudnia...

QUOTE(Katon @ 22.01.2007 17:43)
Liczę bo cichu na Gnarlsa Barkleya.
i to moze byc calkiem realne..
vold
Ale z tego co Wojtek mowiles, to powinni miec dwie plyty wydane. Nie zdążą.

Poza tym Justin to byłby WHOO AH! Aż mi się przykro zrobiło jak przeczytałem że nie. Popowa półka najwyższa to jeszcze byłaby Promiscious Girl, ale wolałbym Timberlake'a i Timbalanada razem na jednej scenie!

No i liczę po cichu że odważą się zaprosić T.I.'a, tego który jest w 'My Love' pod koniec, wydał w zeszłym roku mega przebojową płytę.

W ogóle jestem bardzo ciekaw tegorocznego line-up'u. Znaczy bardziej hip-hopowego i popowego, bo rockowy to mniej więcej orientację kto może być mam.
Rysiek_Kowal
a no wlasnie nie zdziwilbym sie jakby Furtado byla, to tez jest dobra opcja w sumie...

a co do Gnarlsa to nigdy nie wiadomo.. poczekamy zobaczymy. w nastepnym tygodniu co juz maja oglosic...
Katon
Furtado? Oj, fajnie. Jak nie Justin to niechże będzie ona.

Z tymi dwoma płytami to w przypadku popowych gwiazd róznie bywa. Mam wrażenie, że Pharell nie miał dwóch płyt. Ani West. Nie wiem czy ta zasada nie obowiązuje głównie w dziedzinie kapel.
Child
i nie powiedzielismy. jasne. pełne. z kija.
Eva
lolu nie na czasie jestes i tyle! spojrz prawdzie w oczy.
vold
No West wiadomka, że miał, Pharrell praktycznie też - dwie z N.E.R.D. i solówkę którą wypuscil chyba po Openerze [chyba!]. No i pewka ze mial tyle featuringów i wyprodukował tyle znanych kawałków, że to aż głupio było go nie zapraszać wink2.gif
Child
QUOTE(Elvaralinde @ 22.01.2007 19:02)
lolu nie na czasie jestes i tyle! spojrz prawdzie w oczy.
*

ja? to kiedy, gdzie i po ile grają Sothoth, Headless, Exarhat i Thorsmork? bez googlowania :P
Rysiek_Kowal
QUOTE(Child @ 22.01.2007 18:58)
i nie powiedzielismy. jasne. pełne. z kija.

no spytaj Katona i Ahmeda kiedy im powiedzialem..
2 grudnia dokladnie, nawet mam na to papierek.. tongue.gif
Katon
Potwierdzam.
Ahmed
Od początku było pewne, że Justin T. to fake. Przecież jak można wierzyć w wiarygodność takich źródeł jak Metro? Tylko potwierdzenia oficjalne Alterartu mnie satysfakcjonują. W nic innego nie uwierzę.

Moje typy i nadzieje:
nigga rhythms. hip hop. RnB. ciałka bujanie. elo rap.
Roots Manuva/The Roots/Gnarls Barkley/Amerie?/Beyonce?
elektronika i wszystko co z nią związane + disco punk
!!! lub LCD Soundsystem lub The Rapture/Hot Chip/Groove Armada/The Go! Team
szeroko pojmowany rock.
Modest Mouse/TV On The Radio/coś z NRR

coś z NRR - The Raconteurs raczej odpadają, bo White będzie pracował nad albumem TWS, Bloc Party, The Strokes i Interpol zbyt drogie, obstawiam The Killers lub Kaiser Chiefs. Mando Diao wykluczam ze względu na zbyt małą popularność.

Abstrakcja, czyli zespoły z najwyższej półki: Radiohead, Pixies, Portishead.
Rysiek_Kowal
w sumie nie mam rozeznania o wymaganiach finansowych zespolow, ale skoro Ty tak sie orientujesz, a przynajmniej potrafisz oszacowac to wykorzystajmy to ;] Powiedz mi jak w porownaniu do Bloc Party, The Strokes i Interpol wypada zeszloroczne Placebo - bo ja dla mnie to oni wzieli wiecej, wiec raczej kluczem cenowym nie powinnismy sie kierowac, bo wyobraz sobie ile wezmie Radiohead, wcale nielepszy festiwal na Wegrzech bylo na nich stac... poza tym nie widze roznicy miedzy Bloc Party a The Killers a nawet uwazam ze Killersi wzieliby wiecej bo czesciej ich w MTV pokazuja.. ;]

a Modest Mouse to marzenia.. jakies 0,1% szansy..
Ahmed
Powiedz mi jak w porownaniu do Bloc Party, The Strokes i Interpol wypada zeszloroczne Placebo

Placebo było najbardziej kapitałochłonna gwiazda zeszłorocznego Open'era. The Strokes i Interpol (i The Killers) są drodzy, bo trzeba ich sprowadzać specjalnie z Ameryki, jesli nie będą w tym czasie na trasie koncertowej w Europie. Bloc Party? Sam mówiłeś, że sporo kasy na nich trzeba wydać. Killersi przyjadą bo najlepiej wypromowani ;]
bo wyobraz sobie ile wezmie Radiohead, wcale nielepszy festiwal na Wegrzech bylo na nich stac...

zdziwisz się jak sobie poczytasz o Sziget Festival. Nie chce mi się szukać w necie, ale myślę, że łatwo znajdziesz. Ranga i wielkość węgierskiego festiwalu kilkakrotnie przewyższa nasz "skromny" Open'er. Sziget to kilkunastodniowa biba multikulturalna na wyspie w centrum Budapesztu. Odbywa się już od ponad 10 lat, wyrobili sobie renomę, stać ich na takie przedsięwzięcia jak Radiohead, bo wiedzą, że z każdym rokiem ludzie z całej Europy przyjadą, zeby się bawić. Heineken Open'er jest taki malutki w porównaniu z SF.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 23.01.2007 01:16)
Placebo było najbardziej kapitałochłonna gwiazda zeszłorocznego Open'era.
To teraz pytanie zasadniczne: skąd takie dane?
QUOTE(Ahmed @ 23.01.2007 01:16)
The Strokes i Interpol (i The Killers) są drodzy, bo trzeba ich sprowadzać specjalnie z Ameryki, jesli nie będą w tym czasie na trasie koncertowej w Europie.
Idac za tym rozumowaniem to najdrozszymi gwiazdami Openera były Kanye West, Scissor Sisters i Pharell bo przyjechali az z Ameryki.. Przeciez to bez sensu.. Ogromna wiekszosc zespolow z Ameryki gra na europejskich festivalach wiec mysle, ze nie powinnismy skreslac zadnej gwiazdy, bo na prawde kazdy moze przyjechac... A co do Bloc Party to zrobilem rozeznanie i wychodzi to cena biletu na ich pojedynczy koncert to normalna średnia europejska czyli jakies 35 Euro.. Tyle samo placi sie za Razorlight, Arcade Fire czy Kaiser Chiefs.. za Killersow juz wiecej - 42 Euro.. a Scissor Sisters to 52 Euro.. a za Kanye West mysle ze nawet i z 70.. te ceny troche inaczej sie przekladaja na festiwale ale i tak wnioskujac z tych danych nie powinnismy mowic, ze niektore zespoly sa za drogie [bo nie sa] zeby przyjechac...
Ahmed
Dlatego twierdzę, że najpierw musi być pewność, że dane gwiazdy koncertują w tym czasie w Europie. Nie wydaje mi się, żeby ktoś przylatywał specjalnie z Ameryki na jeden koncert do Gdynii.
Ok, żaden zespół nie jest zbyt drogi żeby zjawić się na Open'erze. Może to trochę przesadzone. Faktycznie wymieniając The Strokes czy Interpol przesadziłem, ale zauważ że ceny gwiazd spoza kontynentu są wyższe. Dlatego nasza nadzieja powinna tkwić w tym, że będą one w tym czasie koncertować w Europie. Oto główna determinanta.
Bilet na koncert Placebo w Berlinie kosztuje ok. 220 zł. Licząc koszty pośrednictwa Shortcutu czy Bileterii (nie znam stawek), wychodzi cena ok. 50 euro. Na allegro sprzedawali za 290 zł. Myślę, że to dość wygórowana stawki.
Katon
Z popu marzy mi się się (skoro już nie Timberlake) Furtado, albo jakaś gwaizda r'n'b. Wcale bym nie narzekał na Beyonce. Chociaż Amerie to by było to.

Elektronika? No a Junior Boysów byśmy nie chcieli?

Po cichu sobie myślę, że może coś z indie klasyki przyjedzie. Modest Mouse raczej wykluczam, ale już Pixies, Sonic Youth czy Radiohead nie wydają mi się takie abstrakcyjne.

Killersów nie chcę. Widziałem. Fajnie wszystko, ale jest mnóstwo kapel, które chciałbym zobaczyć o wiele bardziej. Może BRMC promujący czwartą płytę? Może Kaiserzy promujący drugą (cóż, bez ekscytacji, ale chętnie bym ich zobaczył). Futureheadsi ciągle niedocenieni, absolutnie fenomenalni i uzbrojeni w dwie płyty też nie wydają mi się nierealni. Podobnie jak (mimo wszystko) Bloc Party.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.