my mamy GW w sali informatycznej która jest dłuuuuga i ja siedzę na końcu to zazwyczaj mp3
Przeniosłem dyskusję do tematu "Szkoła" na TS.
Przemek
Katarn90
18.12.2007 08:52
Kolejna podpowiedź do Wyzwania:
- słoneczko może być zółte, ale także czerwone, albo schować się za chmurką. Reszta ma związek ścisły z tym znakiem (słońcem)
Katarn90
19.12.2007 21:57
Piszę pod postem bo cicho tu strasznie.
Czy wszystkie domy wiedzą o tym, że od dłuuuugiego czasu jest Wyzwanie? Przyszły do mnie tylko 2 błędne odpowiedzi. Chcę się tylko zorientować czy ktokolwiek jeszcze się zajmuje Wyzwaniem, bo jak nie to trochę bez sensu. Za trudna czy co? Po ostatnich podpowiedziach chyba każdy powinien zgadnąć.
PrZeMeK Z.
19.12.2007 22:01
Daj nam jeszcze czas, bo to głównie o jego brak chodzi.
siedziałem chwilę nad tym wyzwaniem, i nic naprawdę nie przychodzi mi do głowy.
najprostsze zadania są z reguły najtrudniejsze.
Juz rozwiązałem. Chyba. Mam nadzieję, że moje rozumowanie promieniowo-numerowo-akronimowe jest poprawne.
Em, znasz odpowiedź?
PrZeMeK Z.
19.12.2007 22:41
A ja już rozwiązałem i jestem pewien, że dobrze :]
Ciekawe, który z nas był pierwszy.
Znając życie będzie to Przemek - mimo, że jestem optymistą wiem, że mam dziś pecha.
nawet jeśli, to przecież nie jestem prefektem

.
A Krukoni muszą jeszcze dodać nowy kadr z filmu...
nie wiem ktory z was byl pierwszy, napisalem do katarna i jak "przyjdzie" to sie wyjasni
Ja chciałam się tylko zapytać, kto rozwija durną modę na zmiany tytułów tematów na angielski? Jak już ten ktoś (albo ktosie) koniecznie musi, to niech to robi przynajmniej poprawnie.
edit: ok, już wiem kto.
Zeti, ku$wa, nudzi Ci się?
Nie, chodzi o to, że ostatnio mało kto zagląda na MH, więc pomyślałem, że jak zmienię nazwy tych tematów, to wejdą. Chciałem, żeby trochę kłuło w oczy.
Mogę zmienić z powrotem na polskie.
Zeti, czytaj posty przed wysłaniem. Straszne literówki robisz. Wesołych świąt.
Zmień. Te po polsku były przynajmniej poprawne gramatycznie.
szczerze móiąc ja nawet nie zauważyłam zmiany ewięc jak ktoś nie wchodzi na te tematy to bez względu na nazwę i tak nie wejdzie skoro go to nie interesuje.
Zeti zadaj zagadkę...
Kate, zupełnie o niej zapomniałem. Sorry, już zadaję.
Zeti.
Czy ślizgoni wiedzą, że zadają Wyzwanie i Kadr?
A Puchoni powinni zadać Carmen.
PrZeMeK Z.
27.12.2007 21:16
Zeti, są święta, mało kto myśli o MH

Spokojnie.
Dodałem zagadkę Carmen.
Zakohana w książkach
27.12.2007 21:38
Właśnie, święta są!
A poza tym, propozycje Wyzwania i Zagadki Carmen juz dałam. Czekam na jakiś odzew od Ślizgonów, czy się zgadzają.
yyy... ale na zagadkę Carmen to nie czas Ravenclawu?? zgadzam się z przedmówcami o świętach... ehh... niestety spóźniłem się co do kadru
Ja też, ale i tak punkciki wędrują na konto Puchonów

. A propos, Kate, podobał ci się "Złoty Kompas"?
I witam wszystkich po krótkiej przerwie. Jak minęły Święta? Prezenty zadowalające, brzuchy jeszcze nie pękły? Jakieś plany na Sylwestra? Śniegu cały czas nie było...

. Chyba wyjadę na Syberię i będę tropiła tygrysy w mrocznych tajgach
Sorry, ale dzisiaj minął termin zadania Wyzwania przez ślizgonów. Zamierzacie coś w tej kwestii zrobić?
Niech to wyzwanie się pojawi, otworzyłem temat, żeby mógł je dodać jakikolwiek ślizgon. Mam nadzieję, ze się coś pojawi.
nie widzę kadru
Mi działą. A czy widzisz chociaż napis user posted image (czy jakoś tak)?
Jeżeli widzisz, a używasz Mozilli naciśnij po prostu prawym i pokaż obraz.
I proszę pomyśl nad wyzwaniem.
Zakohana w książkach
28.12.2007 11:27
Dałam wyzwanie bez żadnej zgody i zamknęłam temat.
Mam nadzieję, że nie będzie tak proste jak kadr dany na tej samej zasadzie...
Tak, Krukonów kolej na Carmen, ale propozycję na forum domowe warto dać, potem szybciej będzie
Nareszcie.
wow, szyfry niczym z kosmicznych komandosów.
Ale mam nadzieję, że już jestem na dobrym tropie.
Zakohana w książkach
28.12.2007 15:30
Kosmiczni Komandosi?? Niee... Nie lubię ich (wręcz mam uraz, przez kuzyna).
Aha, Zeti, może ci to umknęło, ale cale Magiczne (tj, Ja i Aurorka napewno) czeka, aż zadasz zagadkę
aurorka_gryfonka
28.12.2007 15:31
Tak, tak. Wszystko w twojej klawiaturze, Zeti.

Nad wyzwaniem pomyślę, ale jak będę u siebie (jestem u siorki)...
Katarn90: Sorry, nie mogę odpisać Ci na PM, bo masz zapełnioną skrzynkę, a nie chciałbym o tym pisać tutaj. Proszę wykasuj wiadomości.
Claudio, Twoja kolej na zagadkę...
Katarn90
29.12.2007 21:57
Zeti, wstrzymaj się narazie z odpowiedzią bo mam trochę kłopotów ze swoim użytkownikiem. Muszę sie tym zająć, postaram się uzyskać odpowiedź od samej Aylet
Skrzynka PM zmieniła Ci się z max.200 na max.50, musisz trochę PMów pokasować.
Zeti, Ty to masz zajebiaszcze pomysły! Skąd wytrzasnąłeś obrazek Carmen? Nieźle, naprawdę świetnie to teraz wygląda!!
Z google. Trochę ożywiło pierwszy post. Trochę innych tematów też 'udoskonaliłem' o nowe grafiki, albo linki. Mam nadzieję, że się wam spodoba.
Pytanie!
a mógłbyś pisać o takowych zmianach, bo chętnie je zobaczę a nigdy nie patrzę na początki tematów??
No więc zmieniłem Carmen - obrazek, Tiarę - linki do profili userów (na użytek prefektów) oraz logo, Punktacja - logo Hogwartu w historii oraz podtytuł (dwa prowadzące domy w rankingu wraz z punktami), Kadr - logo (klisza), subforum Gryfonów - temat z Symbolami,
eh, powinniśmy Cię, Zeti ogłosić Filchem, czy coś. Ciągle coś dopieszczasz, poprawiasz.
aż tak nisko go oceniasz??
nie chodzi mi o to, że Filch jako Filch ale jako woźny czy coś.
No, chcę, żeby wszystko fajnie wyglądało.
Co do Filcha, to raczej nie - niezgodność charakterów.
no to powiedzmy, że jesteś pedantyczny
Krukoni mogą dodać kolejny kadr.
aurorka_gryfonka
01.01.2008 00:58
Ja tak trochę z innej bajki... Życzę wszystkim magicznym forumowiczom szczęśliwego nowego roku itp. itd. (nie będę się rozpisywać...).
5… 4… 3… 2… 1… HUUURRRAAAAAAAAAAAAA........WITAM WAS GORĄCO W NOWYM, 2008 ROKU!!!Siedzę sobie elegancko przy kompie, okno otwarte na całą szerokość, termometr wskazuje raptem -3 stopnie Celsjusza i podziwiam przepiękne fajerwerki, których ogłuszający huk, dosłownie przed momentem, rozdarł ciszę nocy.
Oj jest na co popatrzeć. Sztuczne ognie mienią się calutką paletą barw i rozświetlają niebo. Niesamowicie to wygląda…
Aaaaaa, coś wybuchło tuż obok mojego domu. Zadzieram wysoko głowę i z zachwytem spoglądam w mrok nocy, rozjarzony olbrzymim niebieskim fajerwerkiem. Cudnie!
Cóż z tego, że wybiła północ?! Muzyka na cały regulator, jeszcze pożyczyłam wzmacniacz od kuzyna. Dzisiaj żaden sąsiad nie ma prawa mieć o to pretensji, zresztą sami bawią się w najlepsze!
Tuż przed chwilą otworzyłam szampana. Korek widowiskowo wystrzelił i zalało mi kawałek biurka, ale co tam, Sylwester jest raz w roku, trzeba poszaleć.

A jak Wy się bawicie, moi drodzy?! Czas z Wami wypić – no to zdrowie wszystkich Magicznych Hogwartczyków!!!!!! (stukamy się kieliszkami
)

Wierzę, że wszyscy wkroczyliście w Nowy Rok z uśmiechem na twarzy i teraz bawicie się na wystrzałowych, pełnych niespodzianek, niezapomnianych imprezach, które trwać będą do białego rana. Życzę Wam spełnienia wszystkich planów i najskrytszych marzeń aby Nowy Rok, był jeszcze lepszy od tego, który właśnie pożegnaliśmy!
Szczęśliwego, magicznego i jakiego tam chcecie całego 2008r.
Buziaki

Ps. Macie też najserdeczniejsze życzenia noworoczne od Huncwotów
Zakohana w książkach
01.01.2008 01:54
Właśnie, najlepszego!!
I żeby ktoś wreszcie rozwiązał to wyzwanie
Claudia_Black
01.01.2008 02:00
Ja też życzę wszystkim najlepszego..
Również Wam życzę Wszystkiego Najlepszego! By nam się dobrze żyło na tym naprawdę magicznym forum!
Gdy Nowy Rok staremu cyfrę zmienia,
Wszyscy - wszystkim ślą życzenia!
Przy tej pięknej sposobności,
Życzę Wam dużo radości!!!!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę