A HISTORII NIE LUBIE tongue.gif
ja też nie, a do tego mój ojciec to nauczyciel historii, więc zadowolony to on ze mnie nie jest...
QUOTE(QbaNowy @ 22.10.2007 14:50)
A HISTORII NIE LUBIE

Ja też nie. Czemu? Bo mi się daty plączą
QUOTE(harolcia)
A ta olimpiada to z czego ?
Ja? Z matematyki, chemii i fizyki.
Straaaasznie duże zainteresowanie wyzwaniem. Aż jedna osoba się przyznała do nieudanego podejścia.
Jak tak dalej pójdzie, to zwijamy temat Wyzwania Domu, bo nadaremno chyba istnieje.
wyzwanie to na razie pikus, raczej brak aktywnosci slizgonow mnie martwi
Ja cały czas się nad tym głowię, ale nie mogę poświęcić mu wystarczającej i satysfakcjonującej mnie ilości czasu
Ja też nie. Czemu? Bo mi się daty plączą
Ja? Z matematyki, chemii i fizyki.
Ja dokladnie tak samo

zeti nadal nie wiesz o co mi chodzi. nie mysl tylko o sobie... na prawde sa osoby ktore potrzebuja tyle czasu... a tak nawiasem mowiac to nieraz i tak pale dostaja...
NIE WAZCIE SIE ZAMYKAC TEMATU O WYZWANIACH!!! JA JESZCZE NIE ZREZYGNOWALEM Z TEGO ZADANIA!!!!
Historia jest suuuuuper

i matematyka też jest suuuuuper. Nie wiem czemu się ich czepiacie
Dyskusja który przedmiot w szkole jest lepszy jest bezsensowna. Każdy i tak ma swoje zdanie i każdy iny przedmiot lubi. Ja np. nie cierpię wkuwać, szczególnie map. Przedmiotów ścisłych uczę się tyle co na lekcji. Wystarczy.
Ślizgoni odpuścili, ale po co zwijać wyzwania? Niech sobie będą, najwyżej umrą śmiercią naturalną. Pewnie umrą, zainteresowanie jednej osoby to jednak za mało. Na wyzwanie Slytherinu odpowiedziało 0osób. Jednak wyzwania są razie głównym sposobem na zdobywanie punktów.
Ja tam matmę nawet lubię, ale naszej nauczycielki nie cierpię.
Wiecie co...skoro w tym temacie już raczej odeszliśmy od jego pierwotnej nazwy i przeznaczenia ("Podział na domy. Temat organizacyjny.") i rozmawiamy na wszelakie tematy, w dodatku odwiedzać mogą ten temat wszyscy przydzieleni, to może zmieńmy nazwę na "Wielka Sala" albo "W Wielkiej Sali", czy coś w ten deseń. Nawet jeśli będziemy załatwiać jeszcze jakieś sprawy organizacyjne, to i tak będzie to adekwatne do nazwy tematu, bo w Wielkiej Sali mówi się o wszystkim. Myślę, że tworzenie nowego tematu nie ma sensu, bo i tak wszystko, co wspólne załatwiamy tutaj.
Jak się na to zapatrujecie?
IMHO nie ma to większego znaczenia, czyli może być...
heh szczerze to mialem zamiar to napisac ale zapomnialem...
a zadanie slizgonow chyba nie bylo najlepszym pomyslem, a to dlatego ze ja na przyklad wole posleczec nad zagadka niz nad wymyslaniem wypracowania (chociaz nie powiem na polskim nawet to lubie)
Ps: jeszcze jedno: GDZIE SA WSZYSTCY KRUKONI?! CZEMU ZADEN W NASZYM TEMACIE NIE PISZE??
PrZeMeK Z.
22.10.2007 21:36
Słyszałeś o czymś takim jak życie prywatne? I o związanych z nim obowiązkach?
kilka postow temu bylo mowione ze jak sie ktos deklarowal to niech sie tego trzyma. a jeden post to nie tak wiele by rozkrecic rozmowe....
harolcia
22.10.2007 22:17
co do olimpiad - brałam udział w 2- z chemii i biologii. Teraz próbuję z biologią.
ładna ta nowa nazwa
ej proszę was. nieważne, co kto robi, ile i jakich olimpiad czy innych zobowiązań ma na glowie, ale zdajcie sobie sprawę z tego, że na listach priorytetów zabawa na forum niekoniecznie jest na pierwszym miejscu.
QUOTE(em @ 22.10.2007 22:59)
ej proszę was. nieważne, co kto robi, ile i jakich olimpiad czy innych zobowiązań ma na glowie, ale zdajcie sobie sprawę z tego, że na listach priorytetów zabawa na forum niekoniecznie jest na pierwszym miejscu.
Nikt chyb tego nie neguje
Przepraszam, że umieszczam to tutaj, ale to z wielkiej radości i chcę się tą wiadomością z Wami podzielić

.
Alleluja, alleluja, właśnie dzisiaj Polkowski zakończył pierwszy etap pracy nad przekładem tomu siódmego Pottera!!! Cieszmy się i radujmy, szczegóły
tutaj.
Poza tym okazało się, że nasi wydawcy wciąż mają problemy z przetłumaczeniem tytułu. Możecie oddać głos w ankiecie, na wersję, która najbardziej Wam odpowiada. Macie do wyboru:
• Insygnia Śmierci
• Relikwie Śmierci
• Talizmany Śmierci
heh, pisało juz wczoraj na DT, tylko nie wiedziałem, czy to pewne. Ja zagłosowałem na HP i Relikwie śmieci. Cieszę się, że w żadnej propozycji tytułu nie ma słowa śmiertelne.
PrZeMeK Z.
24.10.2007 18:29
Hm, wolałbym chyba jednak "śmiertelne". Relikwie.
mi sie tam najbardziej insygnia podobaja
a mi chyba relikwia, chociaż bez przeczytania książki to nie wiem o co kaman i nie moge powiedzieć
no ja się właśnie trochę obawiam, że w sondzie będą ludzie głosowac tylko na podstawie gustu, bez znajomosci faktow - a tak to raczej ciezko zdecydowac, ktore polskie slowo najlepiej oddaje znaczenie.
zaglosowalam na relikwie, chociaz jak teraz o tym mysle, to nie wiem, czy nie lepiej byloby insygnia.
PrZeMeK Z.
24.10.2007 19:57
Tak czy owak nie głosujcie na talizmany. To po prostu nie brzmi. I nie pasuje.
a mi, szczerze mówiąc, to już obojętne, ważne jak przetłumaczy całą ksiązkę, a nie tytuł.
edit: zagłosowałam na "insygnie"
Hermiona1900
24.10.2007 20:21
A według mnie tytuł też jest bardzo ważny.Nie mówię, że ważniejszy od tłumaczenia całej książki... mi najbardziej pasują "insygnia śmierci"
Hmm... ja sam nie wiem... chyba najbardziej podobaja mi sie "Relikwie", ale "Insygnia" nawet fajnie brzmią...
Nie, jednak wybieram "Relikwie"
da się jakoś ustawić hasła do tematów? czyli do tzw salonu gryfonów itp. bo inaczej, jak ktoś np z krukonów zrobi się niewidoczny to może spokojnie wejsc do cudzego domu.
ale widzialam takie cos na innych forach.
wlasnie! hasla bardzo sie przydadza. raz nawet (przez przypadek

) wszedlem na temat puchonow, ale od razu sie cofnalem i nie zapisalo mi sie do listy odwiedzonych tematow.
chodzi mi o to ze niektorzy moga to zrobic przez przypadek (wejsc na cudzy temat) a ich dom za to ucierpi....
Myślę, że ustawianie haseł to ostateczność. Spróbujmy może zaufać użytkownikom i odwołać się do ich przyzwoitości

skoro są osobne tematy domów i Wielka Sala, to po coś jednak jest taki podział. Uszanujmy to. Może to naiwność, że staram się widzieć w ludziach dobro, ale to chyba odchył po polubieniu postaci Dumbledore'a

Głosowałem na insygnia.
może masz rację, ale niektóry na 100% będą mieli to gdzieś i i tak będą zagdladac do innych.
No tak, zawsze się znajdą ludzie nie potrafiący się bawić

ale powtarzam, wg mnie wprowadzanie haseł to ostateczność.
Niech na razie zostanie tak jak jest. Ale i tak niektórzy Gryfoni biorąc przykład z Rona i Harrego będą zaglądać po wypiciu eliksiru wielosokowego do pokoju ślizgonów, którego notabene jeszcze nie ma.
Mam nadzieję, że ktokolwiek zauważył moje wysiłki w poszukiwaniu drugiego prefekta? :}
Oczywiście od razu zauważyłem sygnaturkę

Zeti- pytanie odnośnie Wyzwania. Litery, które tam są, są ułożone przypadkowo i trzeba układać słowa, czy jest jakaś kolejność, którą trzeba znaleźć? Bo (chyba) odszyfrowałem litery, ale nie mogę nic sensownego z nich ułożyć.
owszem, ale pisz do niego na priva.
Tak, ma wyjść hasło. Jutro wgram nowy obrazek, gdzie litery sa zawsze pojedyncze, ni połączone tak jak w obecnym, i jak nikt dzisiaj rozwiązania nie poda, to ujawnię jedną literę.
Myślałem, czy by nie pisać na priva, ale w sumie, to każdy powinien mieć równe szanse w rozwiązaniu zadania.
UWAGA.
Liczę, że większość osób wypowie się co do tego.
Rozmawiałam z adminem i do osobnych tematów nie można dawać haseł. Jest jednak możliwość, żeby zrobić osobne fora domów z hasłami. Czekam na komentarze, odpowiedzi.
Ja jestem ZA
harolcia
24.10.2007 23:09
Aylet, oczywiście, że doceniamy Twoje starania

Miło Cię znów widzieć na forum bo jakoś ostatnio to nie mogłam na Ciebie trafić

Myślę, że z tymi forami domów można jeszcze trochę poczekać, tak żeby akacja nabrała większego tempa ( o ile kiedykolwiek to się stanie )
Zgadzam się z Harolcią. Na razie jest za małe zainteresowanie, żeby tworzyć osobne fora.
jestem przeciw. na tym jednym forum jest pięc tematów na krzyż, w przypadku utworzenia subforów, na każdym byłby najpewniej jeden. mnożenie bytów nad potrzebę.
Jak na razie jestem przeciw. Za mało osób mamy. Jak się zabawa rozwinie, to co innego.
JEŚLI się rozwinie.
Wracając do tytułu VII - widzę, że w końcu zrezygnowano z przymiotnika "śmiertelne". I słusznie. "Insygnia" brzmią chyba najlepiej, tak mi się zdaje.
ołkej, czyli na razie się wstrzymuje.
Czy sądzicie, czy warto wysyłać pm'y z powitaniami i reklamą hogwartu nowym użytkownikom?
Warto. Ja wysyłałem. I dosyć pokaźna liczba nowych userów, którym wysłałem PM, dołączyła do zabawy.
no właśnie, ja dzisiaj wysłałam kilka. Może ustalimy że kilka osób będzie wysyłać np dwie, i żeby te same osoby nie dostawały tych samych wiadomości od kilku osób?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę