Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Wielka Sala
Magiczne Forum > Harry Potter > Magiczny Hogwart
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Zeti
Ja też raz tak miałem. Jak używałem IE - jak nie miałem jeszcze u siebie neta, tylko gdzieś tam przeglądałem. Jaką masz przeglądarkę?
QbaNowy
No IE. neta mam od niedawna i nie zdazylem sie jeszcze przerzucic tongue.gif
Zeti
Proponuje Firefoxa.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1875&t=17
Ramzes
Ale to nie zależy od przeglądarki. Ja mam firefoxa i też mi się tak zdarza. Na gadu też sporadycznie.
PrZeMeK Z.
A ja Operę:

http://operapl.net/

smile.gif
Madziuś
Jam Internet Explorer i Operę.

Pomyślałam, że do Magicznego Hogwartu można by przenieść Zabawę Potterowską z Bziuma. Bo tu mamy trochę mało zabaw, a ta by chyba tu lepiej pasowała.

Jestem za smile.gif
KF.
Hermiona1900
Tez mam Firefoxa i też czasami mi się tak dzieje...i nie tylko na forum, ale wszędzie - gg,blog,jakakolwiek rubryczka, gdzie można wpisac tekst...po jakimś czasie mija, a jeśli nie, to resetuje komputer tongue.gif
Zeti
Najlepiej mieć to i to, przydaje się, jak jakieś aktualizacje długo się ściągają. Z tym, ze ja częściej używam Mozilli, Opery bardzo rzadko, ale trzymam ją na dysku dla przyjaciółki, bo ona opery używa na co dzień, więc jak jest u mnie to się nie przestawia na Firefoxa.
Tak przy okazji niedługo Firefox 3.0
QbaNowy
właśnie sie przerzucilem na firefoxa biggrin.gif
Zeti
Rozsądna decyzja.

Pytanko mam do wszystkich Gryfonów:
Czy wszyscy Gryfoni widzą nasze subforum?
matips
Tak. A to czemu mielibyśmy nie widzieć. Ach, już wiem...
Zeti
Niektórzy nie widzieli z prozaicznego powodu, nicki w Tiarze Przydziału były źle wpisane. Ale chyba wszystko jest juz OK? Jakby co, to do mnie na PM.

I czy ktoś wreszcie będzie łaskaw rozwiązać nasze wyzwanie?
matips
Qba jest coraz bliżej...
Zeti
Pewno teraz inne domy będą chciały zadać zadanie równie trudne, lub trudniejsze od naszego, żeby dać nam nauczkę. Już czekam. Z chęcią bym coś rozwiązał, a nie czekał, żeby przydzielić punktu, ciężko zarobione 25 punktów.
PrZeMeK Z.
W imieniu Hufflepuffu powiem, że nasze wyzwanie będzie znacznie prostsze. Nie bawi mnie główkowanie przez tydzień nad jednym zadaniem ani matematyka.
Zeti
W sumie fajnie, łatwiej punkty zdobędziemy.

I obiecuje, że następne wyzwanie Gryfonów łatwiej będzie rozwiązać. I że to niekoniecznie będzie matma.

Pamiętajcie o tym, że osobie wymyślającej wyzwanie należy się 10 punktów.
matips
Nie chciałem takiego trudnego zrobić. Uczyłem się HTML'a i wpadęm na pomysł ukrycia tam zagadki. Znalazłem też artykuł o pomarańczach i pakowaniu kul w przestrzeni. Sądziłem, że to będzie tylko znaleźć zagadkę i poszukać o układaniu kul.
PrZeMeK Z.
Założę się, że zadanie nie jest trudne, tylko nasze zdolności matematyczne kuleją :]

A miejsca ukrycia zagadki domyśliłem się po podpowiedzi Zetiego.
Ramzes
Ja też. Ale najlepszy był motyw z tym rysunkiem i napisem na dole biggrin.gif za to Matips należy Ci się czekolada.gif cwane biggrin.gif
matips
Ale QbaNowy rozwiązał zagadkę. Wysłałem PW do Zeti'ego aby o tym napisał w WD.
Ramzes
Nareszcie ktoś smile.gif czyli teraz czekamy na wyzwanie Hufflepuffu
Zeti
Cieszę się bardzo.

Dodałem punkty zgodnie z Regulaminem za wymyślanie wyzwań, i muszę coś wytłumaczyć. Ravenclaw dostał 10 punktów mniej niż inne domy, ponieważ ich pierwsze wyzwanie było tylko przekształceniem zadania Gryfonów.

Dla jasności z Regulaminu:
QUOTE(REGULAMIN)
- ułożenie wyzwana – 10 punktów (ułożenie, nie ściągnięcie z innej strony) przy każdym wyzwaniu.
matips
W taj chwili zasugerowałeś, że WSZYSTKIE pozostałe wyzwania zostały wymyślone? No bez przesady, dwa razy w tym temacie udowadniałem, że tak nie jest.
PrZeMeK Z.
Już umieszczam Wyzwanie Hufflepuffu.

QbaNowy rozwiązał wyzwanie jeszcze w przepisowym czasie? Tydzień na rozwiązanie upłynął dwa dni temu...
Katarn90
Zeti - O ile wiem, przepis ten wszedł w życie już po (i to sporo) ukazaniu się naszego, wzorowanego na Gryfońskim, wyzwania. Prawo nie działa wstecz, kolego, dodaj nam 10 pkt

Przemek - nie kombinujcie. Nikt nie mógł rozwiązać, więc logicznym posunięciem byłoby przesunięcie terminu na późniejszy.
PrZeMeK Z.
Popieram w tej kwestii Katarna. Prawo działało wstecz tylko w Norymberdze.
Zeti
Ale juz dużo wcześniej wyjaśnianą sprawę tego wyzwania. Był to plagiat, więc dodanie całości 10 punktów nie wchodzi w grę. Ja byłbym na nie, ale niech się wszyscy wypowiedzą, to dodam.
matips
IMO jeśli prawo nie działa wstecz to nikt nie powinien dostać ptk. W końcu od niedawna dodawane są za to punkty.
Katarn90
To by było jawne oszustwo, Zeti. Więcej nikt tak nie zrobi (mnie wtedy jeszcze akurat tutaj nie było), ale nie karz naszego domu prawem, którego wówczas nie było!!

Matips -> w takim razie zgadzam się. Każdemu z domów niech zostanie odjęte 20pkt a nam 10 pkt. A jak już przydzielać, to wszystkim równo.
Aylet
właśnie. to głupota :}
Madziuś
Popieram. Punkty powinny być rozdzielane sprawiedliwie. Ravenclawowi należy się te 10 punktów. Albo wszyscy, albo nikt. Tak więc proponuję albo przydzielić punkty Ravenclawowi albo odjąć pozostałym domom.
matips
Jeśli mówimy o tym, że prawo nie działa wstecz to czemu wszyscy otrzymują punkty? Kiedy tworzyli wyzwanie to nie było żadnego "+10". Ten pomysł jest od niedawna, więc od niedawna twórcy powinni otrzymywać premię.
Katarn90
Tak, ale Zeti już dodał punkty. Chyba uczciwiej by teraz było dodać nam 10 iż w sumie odejmować 160 pkt wszystkim domom
Madziuś
Punkty powinny być dla tych co wymyślili wyzwanie po ustaleniu tego prawa, albo dla wszystkich.
matips
IMHO Jeżeli punkty są za to:
QUOTE(REGULAMIN)
- ułożenie wyzwana – 10 punktów (ułożenie, nie ściągnięcie z innej strony) przy każdym wyzwaniu.

To wam się nie należą. Nie należą się też wielu innym, którzy nie wymyślili zadania tylko skopiowali zagadkę z "innej strony".
Jednak albo punkty są za ten wyczyn, albo ich nie ma. Należy wziąć pod uwagę, że punkty "nagrodą" biggrin.gif , a nie "karą". Tak więc jeśli przyznajemy punkty za przeszłe wyzwania, powinniśmy przyznawać je za:
"ułożenie wyzwana (...) (ułożenie, nie ściągnięcie z innej strony)"
Tak więc wy i wiele innych nie ułożyliście wyzwania - "nagroda" wam się nie należy.

Alternatywna opcja to ta, że nikt nie otrzyma punków zgodnie z zasadą na którą powołuje się PrZeMeK Z. , czyli "prawo" (co to za prawo - > regulamin?) nie dział wstecz.

Więc albo według "prawa", albo wogóle (jak to napisać?).

/edit/Powołam się na dwie moje wypowiedzi:
1.
2.

Pomimo wszystko uważam , że lepiej punkty przyznać. W ten sposób 'nagrodzi/' się tych którzy coś wymyślili. Plagiaty natomiast nie zostaną w żaden sposób "ukarane" (brak mi lepszego słowa).
Ps. A propos regulaminu -> to wygląda jak -10p.
Zeti
Może po prostu zostawimy tak jak jest, ewentualnie dodamy to 10 punktów, które notabene się moim zdaniem nie nalezą. Albo ustalajmy, czy każde wyzwanie zostało wymyślone.

Matips: W regulaminie jest zaznaczone, że chodzi o dodawanie punktów.
Madziuś
Chyba prościej będzie dodać te 10 punktów, a od teraz dawać punkty tylko za osobiście wymyślone zadania.
Katarn90
Popieram. Zeti, nam te punkty potrzebne, a wam to i tak lata, więc można zadowolić większość. A od teraz będziemy dbać o wyzwania i sprawdzać czy nie są zerżnięte, ok? I już skończmy tą dyskusję.
Zeti
Dobrze, punkty dodam. I proszę o nie plagiatowanie wyzwań od tej pory. Kończymy dyskusję. I Hufflepuffowi muszę za dzisiejsze wyzwanie dodać, i Gryfonom za kadr.
matips
Więc w sumie za co zostalo rozdane ~60p ? Za który punkt regulaminu?

MATIPS!! Zeti powiedział: koniec dyskusji. On jest prefektem, ty nie
Katarn

Matips: Na PM, albo w naszyn subforum. Tutaj koniec.
Katarn, nie gorączkujmy się tak. Powiedziałem koniec,a le jak coś jest niejasna, to OK, można pytać, tylko na PM.
Zeti.

Pytam się tylko... Sytuacja dalej pozostaje niejasna (dla mnie). Zasłaniając się regułą "prawo nie działa wstecz", korzystasz (korzystamy) z niego połowicznie. Poza tym Zeti ma racje, nie gorączkuj się. Spokojnie i bez nerwów...
Ps. co widział
Ps.2 Na PW nie chcę bo to PW. Wolę, aby każdy to muł przeczytać i dostrzec absurd.

Wiem, że to absurd, ale logicznie, myślący są tu w mniejszości. Jej. Schodzimy już na wypominanie sobie ortografów.
Zeti.

Czemu wszyscy mi mówią, żebym się uspokoił? Po prostu przywołuję go do porządku, a to, że nie walę tylu emotikonek co inni nie znaczy, że mam zły humor. Teraz też nie

Jak widać wyżywasz się, na forum. Przynajmniej w opinii innych. "Przywoływanie do porządku" jest Ci akurat na rękę, bo wygrałeś dyskusję. Poza tym emotikon się przydają. Np. do rozładowania emocji w syczącym złością poście, lub kłóceniu się o coś co na logikę nie spełnia warunku otrzymania punktu.
harolcia
Popieram Madziusia! Chociaż dla naszego domu byłoby to z korzyścią, to jednak lepiej dodać te 10 pkt i nie robic zamieszania, a dopiero od tej pory pilnować wszystkiego. No. To by było moje zdanie.
Ostatnio zawuażyłam, że ta zabawa zaczyna przeradzać się chwilami w niezdrową rywalizację o punkty. Ludzie, tejk it isi, rilaks tongue.gif,
Madziuś
W prawdziwym Hogwarcie też jest rywalizacja o punkty. biggrin.gif
matips
Ale to jest forum...
Madziuś
Wiem. To była tylko taka uwaga. Nie musimy się akurat w tek kwestii upodabniać do prawdziwego Hogwartu.
PrZeMeK Z.
Krukoni i Ślizgoni, strzeżcie się! Gryfoni są już bardzo blisko rozwiązania Wyzwania Hufflepuffu! smile.gif
Madziuś
Już to pisałam, ale chyba nikt nie zwrócił uwagi. Tak więc:

Pomyślałam, że do Magicznego Hogwartu można by przenieść Zabawę Potterowską z Bziuma. Bo tu mamy trochę mało zabaw, a ta by chyba tu lepiej pasowała.
aurorka_gryfonka
A co to za zabawa?
matips
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 12.11.2007 18:52)
Krukoni i Ślizgoni, strzeżcie się! Gryfoni są już bardzo blisko rozwiązania Wyzwania Hufflepuffu! smile.gif
*

Odsiałeś 2/3 naszych odpowiedzi. Przypomina mi to j.polski: Co autor miał na myśli... biggrin.gif No,, może nie dokńca... Na polskim zawsze mam wrażenie, że autor nic nie maił na myśli. tak po prostu ładniej brzmi
aurorka_gryfonka
ja miałam tak samo w podstawówce. omawianie co autor miał na myśli w jakimś wierszu, choć dla mnie najbardziej prawdopodobne było, że napisał go tak po prostu (może z nudów...?) i o połowie rzeczy, o których mówimy w ogóle nie miał pojęcia... to gorsze niż sadyzm!
PrZeMeK Z.
Zadanie Gryffindoru było trudne, mszczę się :]

Podpowiedź: zwróćcie uwagę na drobiazgi. I na bardzo znane dzieła.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.