ej, no taaaaaaaaatooooooooooo <Zeti>
ja musiałam dodawać sygnaturkę a Hazel może tylko napisać, że Gryfonka?
PrZeMeK Z.
30.10.2007 21:38
Hazel ma dłuższy staż i z sympatii pozwala się jej na to drobne ustępstwo
to świetnie że w Gryffindorze Mamy tak zdolną i twórcza Hazel:)rysunek w konkursie KLL mi sie strasznie podobał
nie no przecież się nie czepiam ani nie podważam autorytetu Hazel
Przecież nie konieczne jest logo. Wystarczy napis z nazwą domu. Gdzieś już to chyba ustalaliśmy...
harolcia
30.10.2007 22:11
Z tego co pamiętam, nie zostało to oficjalnie powiedziane w Magicznym Hogwarcie. Jedynie taki 'zapis' pojawił się w KLL.
No chyba, że się mylę, ale nie chce mi się sprawdzać (wrodzone lenistwo sie odzywa

)
co to tak dokładniej, jest KLL? Próbuję to już od tygodnia rozgryźć
No jak to co? Klub Luny Lovegood:)
Nie, ajk juz powiedziałem może juz dodać. Zagadka musi pojawić się w ciągu tygodnia, i w ciągu tygodnia musi być rozwiązana.
Stoimy przed pokojem. W pokoju są trzy żarówki, a na zewnątrz trzy włączniki. Możemy tylko raz wejść do pokoju i musimy powiedzieć który włącznik jest od której żarówki (oczywiście możemy zapalać i gasić światło, ale wejść można tylko raz).
Czemu akurat ta zagadka?
Tu
oraz tu
tutaj w 6 punkcie
i tutaj
Nie chce mi się więcej przykładów przytaczać ale tu jest
google. Ludzie troczę inwencji... Dwa pierwsze przykłady to słowo w słowo to samo

. Zamiast " który włącznik jest od której żarówki" powinno być pytanie: "znajdź 10 stron na których występuje ta zagadka".

Niech zdobycie tych 25p. sprawia trudność, niech to będą zapracowane punkty a nie ctrl+c ctrl+v...

Każdy kto czytał jakieś forum gdzie odbywała się zabawa z zagadki znał odpowiedź...
Matips, masz rację. Nawet nie zdążyłam przeczytać wyzwania Krukonów, a tu już widzę, że wyzwanie dawno rozwiązane. Ech, zabawa traci klimat, kiedy nie możemy pogłówkować i trochę się namęczyć nad zagadką. A poza tym, skoro już się bawimy w atmosferze Pottera, to może dobrze by było, gdyby wyzwania związane były z książkami Rowling!
Popieram Kit Fankę. Co to za wyzwanie, które można znaleźć w necie, albo rozgryźć w kilka minut. Bierzcie przykład z Gryffindoru.
No tak, tylko, że żeby wymyślić jakieś naprawdę dobre i oryginalne zadanie (nie polegające na szyfrowaniu słów) to potrzeba czasu i dużego pomyślunku. Najwięcej inwencji do tej pory wykazał chyba Przemek i Gem. Ale tak ciekawe zadania nie będą ciągle. Nie da się uniknąć powielania znanych już zagadek.
Tak matips, masz rację zadanie z żarówkami wziąłem z jednej z tych stron, które podałeś. Ale nie mam czasu wymyślać czegoś twórczego, a czas nas gonił. Aylet też nie miała pojęcia, co podać, dlatego jej podałem pierwsze lepsze, co mi przyszło do głowy.
Niech zdobycie tych 25p. sprawia trudność, niech to będą zapracowane punkty
Tylko to jest bardzo subiektywne. Dla kogoś jedno zadanie będzie śmiesznie łatwe, a dla innego nie do przeskoczenia. I co po każdyym pytaniu, na które znałem odpowiedź mam powiedzieć "ale to było łatwe wysilcie się"?
Każdy kto czytał jakieś forum gdzie odbywała się zabawa z zagadki znał odpowiedź
No i dobrze. Brawo dla nich, że są otwarci na świat i potrafią korzystać z dobrodziejstw internetu. Przynajmniej rozwiązali wyzwanie.
Następnym razem będzie trudniejsze. Może.
Zgadzam się, trudność jest subiektywna. Zazwyczaj chodzi o jakiś szczegół, drobny fakt, który zazwyczaj jest pomijany przez czytającego. I wiem, że trudno jest coś wymyślić na szybko
QUOTE(Zeti @ 30.10.2007 19:14)
Hazel, dodaj do sygnaturki logo, albo chociaż napisz, ze jesteś Gryfonką.
Dobrze już, dobrze...
Swoją drogą, trzeba pomyśleć nad jakimiś mniejszymi logami domów w sygnaturkach, albo nad oznaczenie domów kolorami, bo nie podejrzewam, że nie tylko ja nie lubie mieć rozwlekłej sygnaturki z milionem obrazków.
edit:
na przykład coś takiego?:

albo sama nazwa, urżnięta na chama z herbu:

jak już przy tym jesteśmy, to doszłam do wniosku, że dla KLL też się mniejsze logo nada:
QUOTE(Kit_fan @ 30.10.2007 20:55)
I oczywiście nie zgadzam się na zmianę punktacji wyzwania. Hazel, masz rację, Ślizgoni nic na tym nie stracili i to tylko problem pozostałych domów, że wtedy zaprzepaściły możliwość uzyskania punktów.
Bosz... no przecież ja jestem zupełnie świadoma, że te punkty dostana się do któregoś z 3 domów i na pewno nie byłby to Slytherin. Jeżeli tamto WD by się odbyło normalnie, to i tak te punkty ktoś by dostał,może nawet ten sam dom co otrzyma punkty za obecną.
Powtórzę raz jeszcze! Motywem, dla którego zagadka miałaby być za 50p, jest niejako rekompensata utraty 25p i Ślizgoni z tego korzyści żadnych by nie mieli, a raczej ten dom, który by wygrał.
Ale postanowione, punktacja jest normalna. Mnie to nawet bardziej na rękę, bo w innym wypadku oznaczałoby, że któryś z pozostałych domów zdobędzie większą przewagę.
hey Gem!! Swietna zagadke wymyslilas

Widze ze sie troche nad nia naglowie...
jeszcze raz gratulacje...
hey Gem!! Swietna zagadke wymyslilas wink2.gif
Widze ze sie troche nad nia naglowie...
jeszcze raz gratulacje... biggrin.gif
Mi tez się podoba, wysłałem PW, mam nadzieję, że dobrze
QUOTE(hazel @ 31.10.2007 07:17)
edit:
na przykład coś takiego?:

albo sama nazwa, urżnięta na chama z herbu:

jak już przy tym jesteśmy, to doszłam do wniosku, że dla KLL też się mniejsze logo nada:

Super to pierwsze logo. Sama je zrobiłaś?
harolcia
31.10.2007 19:45
To pierwsze logo też mi się podoba. Nawet jest chyba lepsze (poręczniejsze) od obecnych.
QUOTE(Zeti @ 31.10.2007 18:16)
Super to pierwsze logo. Sama je zrobiłaś?
Herb z neta, reszta (czyli pomysł głownie

) moje. Mogę dziś zrobić podobne dla innych domów, żeby zobaczyć jak wyglądają.
harolcia
31.10.2007 19:51
O! Byłoby ekstra, gdybyś zrobiła resztę...
QUOTE(hazel @ 31.10.2007 21:50)
Mogę dziś zrobić podobne dla innych domów, żeby zobaczyć jak wyglądają.
Ja również chętnie obejrzałabym inne loga Twojego autorstwa. Masz coś iście puchońskiego?
Byłoby świetnie. Mogłyby zastąpić dotychczasowe loga, są ładniejsze, a co najważniejsze nie skopiowane z innej strony.
Mogłabyś zrobić też takie logo z napisem 'Prefekt Gryfon', 'Prefekt Krukon' itd?
To jak dotrę do domu to postaram się zrobic iz obaczymy jak wyjdzie.
Dzięki. Zobacz do tematu Gryfonów, i oceń moją pracę
Hi guys.
Nie wiem jak to napisać, ale chyba przyjdzie mi na wyznanie

.
Trochę się ostatnio w moim życiu pozmieniało i musiałem sobie poprzestawiać priorytety. Niestety, ale również i z innego powodu, muszę poprostu zrezygnować z działalności na rzecz "Magicznego Hogwartu". Jestem pewien, że Hufflepuff sobie świetnie poradzi beze mnie (jeśle Przemek nie ma nic przeciwko, to wydaje mi się, że świetnie mnie zastąpi w roli Prefekta Hufflepuffu). Bardzo się cieszę z tego co osiągneliśmy - z kilku pomysłów udało nam się stworzyć nowe subforum, temat Wyzwań, Ranking domów etc.
To tyle, z mojej strony.
Pozdro,
Do zobaczenia w realu.
PrZeMeK Z.
01.11.2007 01:46
Ojej.
Przykro mi, że nas opuszczasz, Hiobie. Będzie nam tu Ciebie brakowało
Mogę przejąć obowiązki prefekta, ale nie wiem, czy zawsze znajdę czas, by je wypełniać.
Szkoda, że tak musi być. Ech
Swietnie, wielkie dzięki Hazel. Twoje loga mogą zastąpić dotychczas używane.
Hiob, szkoda, ze rezygnujesz...
Hufflepuff teraz mniej punktów będzie zdobywał. Moze decyzja nie jest jednak nieodwołalna?
Ach Zeti, ja też mam taką nadzieję...

. Wielka szkoda Hiob, że rezygnujesz, to ogromna strata dla naszego domu. W Hufflepuffie jest tak niewielu ludzi, jak dołączyła Miętówka, to miałam nadzieję że będzie nas z czasem jeszcze więcej, a tu, nagle taka wiadomość. Cóż trudno, ale będziesz jeszcze wpadał?
Nani? Hiob, wiem co to znaczy, bo sama już o tym myślałam będąc pod presją nawału zajęć. Ale jakoś wybrnęłam.
A cóż to? Nowe sygnaturki? Nice ^^
PrZeMeK Z.
01.11.2007 18:13
O, rozwiązałem Wyzwanie!

Pierwszy raz mi się udało.
Kurczę, wciągnąłem się w tę walkę o punkty. Muszę się aktywniej tutaj poudzielać.
No, są nowe loga. Pozamieniajcie sobie stare na nowe.
harolcia
01.11.2007 19:46
Hiob, czemu musiałeś wycofać.... kurcze, a już było coraz to lepiej. Szkoda, szkoda Wielka szkoda!! Mam nadzieję, że jednak Twoja decyzja zostanie zmieniona i wrócisz do nas w pełni sił i z nowymi pomysłami.

Jednocześnie witam Przemku, jako prefekt Domu Helgi. Mam nadzieję, że dopełnisz swojej roli należycie
Dzięki za loga, Hazel
Loga są dużo łądniejsze poręczniejsze i nie zajmuja tyle miejsca Dzięki
PrZeMeK Z.
01.11.2007 22:18
Czy mógłby mi ktoś pokrótce napisać, jakie są moje obowiązki jako prefekta? Póki co wiem, że powinienem chyba umieszczać Wyzwania Hufflepuffu i głosować w różnych sprawach dotyczących MH, co jeszcze?
- informowanie osób przynależących do tego samego domu o zmianie ustaleń, ogłoszeniach, konkursów itp.
- pilnowanie porządku
-Dawanie ostrzeżeń członkom domów
Skoro Hiob się wypisał, to potrzebny nam nowy koordynator wyzwań.
Pozamieniajcie sobie te loga. Proszę.
Się robi
KF.Czy można pozostać przy starym logu? Z ciekawości pytam.
PrzemekMyślę, że to nie byłoby problemem. Dla mnie to jest obojętne, jakie kto ma logo. Co Ty na to Zeti?
HarolciaMożesz nie zmieniać, ale te nowe przecież ładniejsze.
Zeti
A mnie sie te nowe podobają. Ba! Nawet sobie nowy wystrój avatarkowo-sygnaturkowy trzasnę!
Pytanko takie: Czy punktację aktualizujemy wszyscy na bieżąca? Czy dalej te osoby wyznaczone. <kaja się kolczastym drutem po plecach za niewiedzę>
harolcia
02.11.2007 11:24
Z tego co wiem, to tylko Zeti był do tego wyznaczony. A o tym, czy już jako prefekci zmieniamy punktację to nic nie wiem. Nawet ostatnio nie zaglądałam do punktacji, wstyd się przyznać
Nie wiem, nikt nie mówił o tym, ale wcześniej było powiedziane, że prefekci będą dodawać punkty. Jak na razie żaden prefekt tego nie robił, wysyłali mi tylko PM, żebym dopisał punkty, więc dopisywałem.
I może sprawy prefektów będziemy omawiać w nowym temacie?
Np: Gabinet Prefektów, innym wstęp surowo wzbroniony.
Prędzej łazienka
Katarn90
02.11.2007 13:56
Jestem za Gabinetem Prefektów, niekoniecznie jako często uczęszczanym tematem, ale jako takim od czasu do czasu - gdy ktoś będzie chciał omówić jakąś sprawę dotyczącą Prefektów. Ja taką mam i dlatego pozwoliłem sobie założyć taki temat.
Czy ktoś/coś rejestruje wejścia do tematów domów?
PrZeMeK Z.
02.11.2007 17:44
Przesadziliście z wyzwaniem, Gryfoni. Co to ma być, obrazek bez żadnego pytania? Jak szukać rozwiązania, gdy się nie wie, co nim może być?
I jaki sens ma podpowiedź, której związek z zagadką widać dopiero PO rozwiązaniu owej zagadki?
Tak ma być. Brak pytania to część wyzwania, żeby było łatwiejsze
No, właśnie o to chodzi. Aby znaleźć pytanie
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę