Ten punkt, że niby tylko prefekci mogą wysyłać jest przydatny, jak się przekroczy 5 punktów, ale w takiej sytuacji jak teraz trochę wam opóźnia. No nic. Musisz czekać na Ramzesa, albo Aylet.
Jak na razie punktacja wygląda tak:
Hufflepuff 6 punktów
Ravenclaw 5 punktów
Obydwa domy mogą jeszcze jeden raz wysłać listę wszystkich odpowiedzi, z tym, że zwycięzcami tej rundy są Puchoni, i to od nich zależy ilość punktów Krukonów.
Slytherin chyba nie skorzysta i straci szansę.
A jednak nie, brakuje im jeszcze jednej odpowiedzi.
W Temacie ZP zmieniłem formę 10 pytania, jako, ze można było z niego sądzić, ze chodzi o jedną rzecz, w związku z czym żaden dom nie podał odpowiedzi
Zauważyłem małe przeoczenie związane z odpowiedziami:
3. Podaj poprawne, niefonetyzowane niemieckie nazwisko sławnego twórcy fantasy 'miecza i szpady' urodzonego w Afryce.
I tu tylko Puchoni podali prawidłową formę nazwiska, o którą mi chodziło. Podpowiedż, Pisarz ów używał formy juz zmienionej formy nazwiska.
W związku z tym Krukoni, musicie próbować dalej podobnie jak ślizgoni.
Jak na razie minipunktacja układa sie tak:
Zwycięzcą tej tury są Puchoni - jak na razie 6 punktów, mogą jeszcze raz wysyłać odpowiedzi.
Drudzy Slizgoni 5 punktów, mają już 5 dobrze, wcześniej od Krukonów wysłali poprawiony komplet prawidłowych odpowiedzi. Mogą jeszcze raz wysłać PM.
Ostatni są Krukoni, mając 4 odpowiedzi, które jeszcze nie są punktami, zamienią się w nie po piatej dobrej odpowiedzi. (jeden za to nazwisko uległ zmianie), do czasu
podania 5 odpowiedzi mogą wysyłać nieograniczona ilość razy.
Podpowiedź do pierwszego pytania: Nie odpowiadajcie naukowo, wysnujcie sąd tylko z tego jednego fragmentu. W dalszej części Biblii woda staje się symbolem życia i odrodzenia do nowego życia, ale w księdze Genesis ma inne znaczenie.
NoeNo, sorry, ze piszę posta pod postem, ale nieco wyprowadziło mnie to z równowagi. Puchar Zimowy MH to zabawa tylko dla www.magiczne.pl Nie ma potrzeby kopiowania pytań na inne fora dyskusyjne. Miała być dobra zabawa, a nie wyścig szczurów o te punkty. Gdyby nie to, ze dwa domy - Ravenclaw i Slytherin miały TAKIE SAME ODPOWIEDZI pewno nie wpadłbym na przeszukanie google. Dobrze przynajmniej, że pomogła mi Zakohana, Krukoni zaś twierdzą, że rozwiązali sami, chociaż odpowiedzi się pokrywają.
I co ja teraz mam zrobić? Wystarczyło napisać, ze trudne, dostalibyście podpowiedzi, ale lepszy był ten sposób.