PrZeMeK Z.
30.09.2007 20:10
z czego przynajmniej setka odwiedz forum codziennie
Grubo przesadzasz.
ech, w zaokragleniu. Przynajmniej 50 osób.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 30.09.2007 20:10)
z czego przynajmniej setka odwiedz forum codziennie
Grubo przesadzasz.
No nie wiem. Wydaje mi się, że to jest w miarę dobry szacunek.
Ja odwiedzam forum nawet kilka razy dziennie, ale zazwyczaj tylko czytam i się nie wypowiadam. Pomysł z oddzielnymi subforami uważam za bardzo dobry, a co do testu Katona, to myślę, że powinien być tak samo ważny jak test Hioba. Każdy mógłby wybrać, który chce rozwiązać.
No jasne, że tylko to. Na inne fora nawet nie wchodzę.
Boże broń. To jest jedyne prawdziwe magiczne forum, na wysokim poziomie. I tylko u nas jest możliwość przydzielenie do domu.
Co do przydzielanie. To rozesłałem kilkadziesiąt takich:
PMów reklamowych do nowych użytkowników forum. Moze się zapalą do naszego pomysłu?
Czy ta wersja obrazka bez połysku nie była lepsza?

Chociaż czcionka teraz fajniejsza.
harolcia
30.09.2007 21:14
Może się zapalą, choć to może być wątpliwe. Młodzież teraz jakaś taka bierna się stala. Nic im się nie chce
Czemu Matips skasował post?
QUOTE(Zeti @ 30.09.2007 21:37)
Ja byłbym przeciwny zaczynaniu wszystkiego od nowa. Powiedzmy, że jak powstanie subforum zacząłby obowiązywać test Katona, a ci, który zostaliby przydzieleni, zostaliby w swoich domach.
Zgadzam się z tym. Uważam, że przydzieleni obecnie do domów wcale nie będą musieli rozwiązywać testu powtórnie. Nie ma takiej potrzeby, bo tylko wprowadzi się niepotrzebne zamieszanie. Mamy już swoje domy i wszystko gra

! Po co przechodzić przez to jeszcze raz? Oczywiście, kiedy powstanie nasze subforum, ewentualni nowi chętni mogliby rozwiązywać test Katona

.
Czemu Matips skasował post?
Bo uznałem, że źle oddaje to co chciałem powiedzieć i ogólnie jest głupi.
/edit/ Właściwie to zmieniłem zdanie. Domy powinny pozostać tak jak są, moim zdaniem oba testy są ok. Chociaż ten Katona jest bardziej podświadomy, trudniej naginać odpowiedzi aby trafić do domu, do którego ma się ochotę dostać.
Uważam, że osoby, które są już przydzielone powinny zostać w swoich domach, a następne będą mogły sobie wybrać na podstawie, którego testu chcą być przydzielane.
Wyzwania Domu ostatnio stoją w miejscu. Gryffindor ma juz wymyślone pytania na najbliższe dwie kolejki, a tymczasem Slytherin nie daję znaku życia.
IMO Powinie zostać wybrany jeszcze jeden prefekt Slytherinu. Jeden jak wdać to z mało
O tak. W pełni popieram postulat. Hufflepuff sobie radzi z jednym prefektem, ale Slytherin nie. Może wybrać by jeszcze jednego dla Puchonów przy okazji?
Proponuję zrobić głosowanie lub niech wyboru dokonają pozostali prefekci:
Kandydaci:
1.solve - Slytherin
2.anagda - Slytherin
3.Madziuś - Skytherin
4.Kruk - Slytherin
5.Zakohana w książkach - Slytherin
6.Mroczny Wiatr - Slytherin
7.Kosa_Slyth - Slytherin
8.Dolohov - Slytherin
9.Mephala Cator - Slytherin
Końcową decyzję powinna podjąć Aylet. Jako, ze powinna być para prefektów, tj. Kobieta i Mężczyzna, dosyć trudno ni byłoby wybrać jakakolwiek osobę. W ogóle rzadko kiedy widzę na forum kogoś ze Slytherinu. Najczęściej pojawia się chyba Anagda, i taki byłby mój głos, ale, poszukujemy chłopaka. Chyba, że zignorować tą zasadę i wybierać jak kto chce. A najlepiej, żeby ktoś sam sie zgłosił - postem w tym temacie, że chciałby być Prefektem w Slytherinie, i można byłoby zdecydować, czy sie nadaje, czy nie. Osoba ubiegająca sie o to stanowisko powinna być na Forum minimum raz dziennie (ewentualnie raz na dwa dni), tak, aby jakoś móc kontrolować swój dom.
harolcia
14.10.2007 11:31
Oj potrzebny jest drugi prefekt Ślizgonów. Ale nie sądze, żeby wybieranie go przez głosowanie 'ogółu' było dobrym pomysłem. Mogłoby to nie wyjść.
Oczywiście, mogą to zrobić prefekci innych domów. Jak dla mnie, trzeba uznać też wolę samej Gem, żeby jej sie dobrze z kimś współpracowało.
I nie zmieniajmy zasad dotyczących pary prefektów. W końcu to ma być Dom Slytherinu (podobnie, jak w Hogwarcie )
A co z Huffelpuffem? Czy jemu też potrzeba drugiej osoby?
I jak z kwestią techniczną całego przedsięwzięcia?
Rozmawiałam już na ten temat z Anagdą, jednak stwierdziła że ma za mało wolnego czasu i za dużo zajęć, ięc nie może być prefektem.
Co do Hufflepuffu, to najaktywniejsza panią tam jest Kit Fanka. I ona mogłaby zostać prefektem.
I jak z kwestią techniczną całego przedsięwzięcia?
No właśnie jak? Mógłby może ktoś z grona moderatorów podać chociażby przybliżoną datę powstanie subforum?
QUOTE(Zeti @ 14.10.2007 13:56)
Co do Hufflepuffu, to najaktywniejsza panią tam jest Kit Fanka. I ona mogłaby zostać prefektem.
Jestem jak najbardziej za, oczywiście jeśli Kit Fanka wyrazi taką ochotę

.
PrZeMeK Z.
14.10.2007 17:13
Popieram.
harolcia
14.10.2007 17:49
Ja też

Podpisuję się pod jej kandydaturą.
Tylko, czy sama KitFanka się zgadza?
Po głębokim zastanowieniu, stwierdziłam, właściwie, czemu nie

? Z przyjemnością zostanę drugim prefektem Hufflepuffu. Miło mi, że pomyśleliście o mnie

. Postaram się w miarę dobrze wywiązywać z nowych obowiązków.
Tylko kiedy powstanie to nasze subforum? Dobrze by było całą zabawę lepiej rozkręcić i jakoś rozwinąć wszystkie domy! Być może wtedy zaciekawimy innych forumowiczów i niektórzy dołączą do Magicznego Hogwartu

!
PrZeMeK Z.
15.10.2007 17:15
Pracujemy nad tym. Tzn. dyskutujemy.
miało nie być żadnego hogwartu?
OK a co z wyzwaniem domu? Zatrzymało się na Slytherinie i stoi. Hiob napisał, że Gem powinna coś zmienić w wyzwaniu. A w regulaminie z kolei jest napisane, że prefekt ma tydzień czasu na ogłoszenie wyzwania. To co w tej sytuacji robimy?
sądzę, że lepiej by było, żeby ktoś inny dał wyzwanie. Gem nad swoim popracuje, może będzie więcej chętnych.
Czyli czas na Gryffindor?
My już mamy kilka wyzwań.
Już dodałem. Dla prawdziwego miłośnika książek fantasy nie jest ono trudne.
Obawiam się, że Gem nad swoim nie popracuje

Od stwierdzenie, że nikt odpowiedzi na wyzwanie nie nadesłał, na forum nie zawitała

.
Ostatnio aktywny 09.10.2007 18:29
PrZeMeK Z.
16.10.2007 16:54
Prefekci, piszcie PM do Dementorka z wyszczególnieniem, jak Wasz Magiczny Hogwart ma wyglądać (przypominam, że najrozsądniejsze byłoby jedno subforum z tematami poszczególnych domów). Zgodził się. Dostaniecie swoje subforum!
Dobra, coś napiszę. Zanim jednak wyślę to do Admina, to opublikuje w tym temacie, żeby każdy mógł zobaczyć, i nanieść poprawki.
=PM do Admina
Nasza wizja Magicznego Hogwartu:
-Subforum znajdujące się w forum Harry Potter Forum Główne.
-Subforum zawierałoby tematy:
1.Przyklejone:
1.1
Podział na Domy1.2
Wyzwanie domu1.3
Regulamin i Punktacja1.4
Test Tiary Przydziału połączony z
Testem Katona2. Zwykłe Tematy (powstaną w trakcie rozwoju subforum)
2.1 Temat Gryffindoru - Za portretem Grubej Damy
2.2 Temat Hufflepuffu - Niedaleko Kuchni
2.3 Temat Ravenclawu - W pytającej wieży
2.4 Temat Slytherinu - Za kamienną ścianą
-Projektem zarządzały by cztery pary Prefektów.:
+Gryffindor - Harolcia, Zeti
+Hufflepuff - Kit Fan, Hiob27
+Ravenclaw - Aylet, Kataran90
+Slytherin - Gem, (?)
-Do domów przydziela Harolcia lub Aylet na podstawie testu Hioba
-Każdy przydzielony dołącza do sygnaturki logo domu:

A co z hasłami? Nie uwzględnione?
PrZeMeK Z.
16.10.2007 19:26
Jeśli subforum jest jedno, nie ma haseł.
I spójrzcie prawdzie w oczy - niewiele osób bawi się w podział na domy. Nie ma co zbytnio nas dzielić.
Właśnie, będą w końcu te hasła, czy nie?!

Sądzę, że każdy dom powinien być w jakiś sposób "zabezpieczony"

. A poza tym , co sądzicie o tym aby te cztery tematy z nazwami domów w tytule zostały nazwane Pokojami Wspólnymi? Wiecie: Pokój Wspólny Gryffindoru... itp. itd. Żeby wszystko było jak najbardziej zbliżone do pierwowzoru literackiego

.
Moze po prostu nie wprowadzajmy haseł?
Co do nazw tematów domów to proponuję: Za portretem Grubej Damy, W Lochach, za kamienną ścianą itp.
QUOTE(Zeti @ 16.10.2007 20:45)
Co do nazw tematów domów to proponuję: Za portretem Grubej Damy, W Lochach, za kamienną ścianą itp.
Nie chcę być złośliwy, ale jakoś na początku tego projektu już to proponowałem
Wiem, i ja jestem bardzo za tym.
Co do tego PMa to jak nie będzie żadnych zastrzeżeń, to gdzieś jutro wieczorem go wyślę.
QUOTE(matips @ 15.10.2007 20:40)
Obawiam się, że Gem nad swoim nie popracuje

Od stwierdzenie, że nikt odpowiedzi na wyzwanie nie nadesłał, na forum nie zawitała

.
Ostatnio aktywny 09.10.2007 18:29
Przepraszam bardzo... jestem nadal przekonana, że to był dobry pomysł na wyzwanie, tym bardziej, że należy urozmaicać je i zamiast zagadek dawać konkretne zadania. Niestety użytkownicy wykazali się lenistwem i stwierdziłam, że nie ma sensu przedłużać dlatego oddałam zadanie bez zwycięzcy.
Następnym razem wymyślę coś, z czym będzie mniej roboty.
Tutaj zachęcam wszystkich Ślizgonów, żeby przysyłali mi zadania, najlepiej wymyślajcie je sami!!!Ostatnio niestety braknie mi czasu, a dalej nie ma drugiego prefekta, żeby mógł czasem się zająć wyzwaniami.
Następnym razem wymyślę coś, z czym będzie mniej roboty.
Broń boże, jak ktoś to już pisał chodzi o formę (konkurs wesołej twórczości to nie to samo co zagadka). Przecież był i trudne zadania

.
Ps. Które było waszym zdaniem najtrudniejsze?
QUOTE(matips @ 17.10.2007 17:21)
Ps. Które było waszym zdaniem najtrudniejsze?

IMO Wyzwanie Gryffindoru, to o tym kodzie z ukrytymi IBANami...
Wysyłać PM do Admina, czy zgłaszacie jeszcze jakieś zastrzeżenia?
PrZeMeK Z.
17.10.2007 19:07
Tylko takie, żebyś wpisał w nim wszystkie cztery nazwy tematów domów, bo tu podałeś tylko trzy.
Aha, jeszcze dwie sprawy:
1. Dopisz dla pewności, że "zwykłe tematy" dopiero powstaną, bo inaczej Dementorek może się zastanawiać, jakie to tematy
2. Zaproponuj, żeby prefekci otrzymali prawo moderowania TYLKO tego nowego subforum. I może pod avatarem każdego z prefektów stosowny napis.
1. Tak, dopiszę.
2. Lepiej, żeby któryś mod napisał z taka inicjatywą.
Okeiii.
Wysłałem PM. Czekam na odpowiedź.
Uwaga!!! Uwaga!!! Uwaga!!!
Potrzebny jest opis naszego subforum. Każdy kto ma jakiś pomysł niech napisze. Opis będzie reprezentował nasz pomysł. Subforum wystartuje, gdy dostarczymy Adminowi dobry opis. Bierzcie się do roboty.
I co się tyczy realizacji pomysłu:
- prefekci dostaną możliwość moderowania subforum (pomocne w dodawaniu i odejmowaniu punktów)
- w profilu pojawi się opis Dom: xxx lub, jeżeli ktoś ma jakiś mniejszy obrazek, od tych używanych obecnie niech się zgłosi.
Wiem, że nie powinienem pisać posta pod postem, ale wszyscy powinni to zobaczyć, i jak najszybciej wymyślić dobry opis.
QUOTE(Zeti @ 17.10.2007 23:24)
- w profilu pojawi się opis Dom: xxx lub, jeżeli ktoś ma jakiś mniejszy obrazek, od tych używanych obecnie niech się zgłosi.
Zawsze moznaby uzyc tych malych ikon, ktore sam zaproponowales w drugim poscie tego tematu.
Ech, skleroza nie boli.
PrZeMeK Z.
19.10.2007 18:22
Zdaje się, że macie to, czego chcieliście

Gratuluję.
I zdaje się, że opis subforum jest mój
Tak, mamy. Przemku, czy mógłbyś poprzenosić tematy?
Się doczekaliśmy, ciekawe czy będzie to miało związek z popularnościązabawy??
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę