PrZeMeK Z.
19.10.2007 18:38
Próbowałem, ale na razie to niemożliwe. Albo zrobi to sam admin, albo subforum nie jest jeszcze w pełni gotowe. Cierpliwości.
Prefekci, myślcie już intensywnie nad tym, jak ów Magiczny Hogwart rozruszać. Jakieś zabawy, tematy dyskusji?
Ha! Jesteśmy w domu
Avadakedaver
19.10.2007 19:33
piękny opis, nikt nie komentuje ani nie ocenia, Przemku.
no i to głównie Twoja zasługa.
Czyli tak podsumowując: W demokratycznej sondzie ustaliliśmy, że test Katona jest brany pod uwagę równorzędnie z testem Hioba. Tak więc Hazel, witaj w Gryffindorze.
Katonie, proszę o wysłanie klucza odpowiedzi do twojego testu do Harolci.
Jak się wam podoba nasze subforum?
Zakładam temat Gryfonów. Bez hasła, ale za grasowanie po nim poleca punkty.
OO, nie da rady. Dziwne.
Temat Gryfonów założyłem na około. Tzn. Tego pierwszego posta napisałem w temacie Podział na Domy, i rozdzieliłem temat. Inaczej się nie dało.
Jupiii! Mozemy świętować

. Opis imo jest świetny, jedynie tematów nie da się pisać :/, można by również przenieść tematy związane z kll tutaj, chyba, że wolice trzymać je w ogólnym.
P.S. - Puchoni musimy wymyślić jakby tu krótko opisać lokalizacje wejścia do Hufflepuffu. Poniżej załączam fragment z hp-lexicon:
Location: Accessed through a still life painting found near the kitchens; to reach it, you enter a door to the right of the main staircase in the Entrance Hall and down a staircase there (GF17). Although it is therefore at dungeon level, it is "as dissimilar as possible" from the Potions classroom. As we have seen in the other common rooms, it is decorated in House colours, which in this case means that there are lots of yellow hangings; like Gryffindor Tower, it has a lot of comfortable armchairs. There are "little underground tunnels leading to the dormitories, all of which have perfectly round doors, like barrel tops" (BLC, JKR).
Avadakedaver
20.10.2007 09:16
ja tam moge nowe tematy zakładać.
harolcia
20.10.2007 12:09
Nareszcie mamy pełne pole do popisu

cieszę się niezmiernie
No Przemku - gratuluję opisu:)
Już działa, bo zostało naprawione dziś o siódmej rano.
Hiob: Proponuję, żeby Hufflepuff (i inne domy) złożył już sobie temat,o tymczasowej nazwie (np. Temat Puchonów) i tam prowadził rozmowy o nazwie tematu. Później nazwę można zmienić.
Czy są jakieś pytanie odnośnie wyzwania zadanego uwaga! p i ę ć dni temu?
Hm...alfabet, który jest na wyzwaniu poznałem od razu. Ale to mi wcale nie pomogło

nie mogę tam znaleźć samogłosek, a przez to ciężko mi ruszyć z odpowiedzią
Podpowiedź: Tam są samogłoski. Użyłem pewnej czcionki.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 19.10.2007 20:38)
Ha! Jesteśmy w domu

Nareszcie! Kurczę, wczoraj miałam urwanie głowy, zabrakło czasu i niestety przegapiłam wejście naszego subforum

. A tu dzisiaj taka miła niepodzianka!! Także niezmiernie się cieszę, że przeszliśmy "na swoje". Hurra, hurra, to kiedy urządzamy parapetówę

tzn. bal integracyjny wszystkich domów w Wielkiej Sali

?!
Mam jedno ALE...
Dobra, rozumiem nazwę Gryffindory np. "Za portretem Grubej Damy" ale co chcielibyscie napisac o domu Hufflepuff'u?? Z tego co pamiętam to raczej nie było opisu gdzie sie on znajduje... jeśli był w jakies czesci to sorqa ale sobie nie przypominam...
Dom Hufflepuffu sam ustali nazwę tematu podobnie jak Ravenclawu. Toczy się juz o tym dyskusja w tematach klubowych (przynajmniej mam nadzieję, że jest tak jak sugerowałem. Nie wiem, nie wchodziłem na te tematy)
QbaNowy: Usuń logo Ravenclawu w sygnaturce, nie ma Cię na liście tego domu, nie możesz używać tego loga
Widzę, że Harolcia Cię juz dodała, sorry. Prefekci: aktualizujcie na bierząco listę uczestników, to unikniemy takich pomyłek.Dopóki nie mogłam edytować czyiś postów, nie mogłam nic zrobić, bo tylko Aylet prowadziła listę. Teraz pójdzie już z mojej strony o wiele szybciej 
harolciaCzy mi sie wydaje, czy najbardziej niezorganizowanym domem na chwilę obecną jest Slytherin? I gdzie podziała się Gem?
harolcia
20.10.2007 22:21
Już dodałam go na listę, może mieć logo.
A Gem się wzięła i przepadła... Mam nadzieję, że niedługo wróci, ba jak do tej pory, to nawet Ślizgoni nie mają drugiego prefekta
Dobra, Sorry Qba, nie było Cię na liście, i myślałem, ze jakaś samowolka może.
A Gem się wzięła i przepadła... Mam nadzieję, że niedługo wróci, ba jak do tej pory, to nawet Ślizgoni nie mają drugiego prefekta
Trzeba szybko zorganizować drugiego prefekta dla ślizgonów. I jakoś zorganizować ten dom. Może ktoś się zgłosi?
harolcia
20.10.2007 22:37
przejrzałam chyba do 17 strony ten temat ( od końca) i mało jaki Ślizgon się pojawiał. Znaczy byli:
- Gem
- slove
- Mroczny Wiatr, ale go chyba stąd wywiało

- jeszcze była Madziuś ( ale to dziewczyna, a my szukamy jakby pary prefektów )
A tak poza nimi to chyba nikogo z tego domu...
Temat Wyzwanie Domu zablokowałem ponieważ:
1. Tu nie pisze się postów, oprócz Wyzwań
2. Jak Prefekt będzie chciał napisać wyzwanie, to może temat odblokować. Mamy przecież opcje moderowania.
Moze któryś z prefektów innego domu zaopiekowałby się Slytherinem?
LilienSnape okazyjnie widuję, ale nie ma MH. Większość z Slizgonów pewno zapisało się dla świętego spokoju po otrzymaniu mojego PMa reklamowego.
harolcia
20.10.2007 22:45
Dobrze Zrobiłeś z Wyzwaniami:)
LilienSnape dopiero dziś przydzieliłam, więc może nie mogła się jeszcze dokładnie wdrążyć w sprawy subforum.
Przeglądam temat od początku. Gdzieś koło 8 strony natrafiłam na Kruka a teraz jestem na 10.
Treba też jeszcze poczekać na opinie innych prefektów z ewentualnym wyborem nowego/zastąpieniem prefekta Slytherina. Może jednak jakiś ochotnik się zgłosi...
Przejrzałam wszystko i natrafiłam jeszcze na anagdę. Chyba jedna z aktywniejszych Ślizgonek
Składaliśmy juz Anagdzie propozycję, nie zgodziła się.
ZetiOk
Zdaje się, że Kataran chciał być w Slytherinie, i nawet zgłaszał kandydaturę na Prefekta zielonych. Gdyby przenieść go do Slytherinu (jak się zgodzi) to jego miejsce w Ravenclawie mógłby zająć Ramzes (tez chyba chciał być Prefektem) Chociaż Katarana też dosyć rzadko widuję
harolcia
20.10.2007 22:56
Jeżeli to usprawni pracę, to można tak zrobić, tylko trzeba by dopełnić wszelkich formalności, czyli pogadać z prefektami i samym Katarnem, o ile będzie się pojawiał częściej.
Ostatnio to nawet Aylet nie widziałam ...
No właśnie. Nawet Prefekci za rzadko pojawiają się na Forum. Aylet nie widziałem od dosyć dawna. Może jednak juz wie, że mamy subforum. (W profilu pisze, ze byłą dzisiaj na forum)
Przenosić Zagadki i KLL na MH czy nie?
harolcia
20.10.2007 23:16
im bardziej zagłębiamy się w ten projekt, tym więcej ludzi się wykrusza. A to nie daje dobrych nadziei na przyszłość...
Mam nadzieję, że to tylko kryzys przejściowy i niedługo wszystko wróci do normy

Jako takiej, biorąc pod uwagę rozpoczęcie roku szkolnego i akademickiego
Jeszcze nie przenoś, bo ani jeden typ w sondzie, ani drugi nie otrzymał 5 głosów.
Nie ma obaw. MH będzie jeszcze śmigał, tak, że nie nadążymy z przydzielaniem.
I tak nie mogę przenosić

Nie mam uprawnień. Wszyscy Prefekci mogą moderować tylko MH (dobrze, ze mogą, wielkie dzięki dla Admina) Ale jak trzeba będzie to poproszę jakiegoś moda, lub admina.
IMO przenieść. Ciekawe, uczestnicy którzy "najchętniej" się deklarowali coraz mniej są zainteresowani.
Moze uznacie mnie za zacofanego
, ale zapytam: Co znaczy to "IMO" Z tych trzyliterowców to tylko "BTWę chyba znam.
ZetiIMO - In My Opinion
IMO - In My Opinion, czy jakoś tak. Moim zdniem w wolnym tłumaczeniu 
harolcia Czemu wszystkim chce się edytować mój post

w takich sprawach??? Skoro przeczytał DH to chyba wie co to znaczy
In My OpinionWiem, nie trzeba mi już dosłownie tłumaczyć.
harolcia
20.10.2007 23:26
Taki tam słomiany zapał
Zeti - też się cieszę z możliwości moderowania tego subforum XD ( Dzięki Adminie )
QUOTE("Zeti" @ 20.10.2007 23:22)
Moze uznacie mnie za zacofanego blush.gif , ale zapytam: Co znaczy to "IMO" Z tych trzyliterowców to tylko "BTWę chyba znam.
Tak jak Harolcia napisała- In My Opinion, ale jeszcze jest IMHO- czyli In My Humble Opinion- moim skromnym zdaniem

Co do przeniesienia tematów jestem za.
Zastanówcie się nad rozwojem Slytherinu: Oni nawet nie mają drugiego Prefekta.
Zdaje się, że Kataran chciał być w Slytherinie, i nawet zgłaszał kandydaturę na Prefekta zielonych. Gdyby przenieść go do Slytherinu (jak się zgodzi) to jego miejsce w Ravenclawie mógłby zająć Ramzes (tez chyba chciał być Prefektem) Chociaż Katarana też dosyć rzadko widuję
Zeti
Zagadki zdobyły pięć wymaganych głosów. Napiszę do Admina w sprawie przeniesienia tematu.
Zastanówcie się nad rozwojem Slytherinu: Oni nawet nie mają drugiego Prefekta.
Zeti
Już wczoraj to przeczytałem

ale to raczej nie ode mnie zależy. To znaczy wydaje mi się, że z Katarnem powinni w tej sprawie porozmawiać prefekci. O ile wszyscy się zgadzają, bo chyba tak ustalaliśmy. Że nie ma samowolki. Dodatkowo musi zgodzić się Gem na Katarna, a na mnie Aylet. Więc ja na razie się nie wychylam

a Katarn tak na marginesie dzisiaj się nawet pojawił

EDIT:
Aha, no i oczywiście, jeśli Ślizgoni się zgadzają na transfer z Ravenclawu
I jest jeszcze pytanie czy Gem ma zamiar się jeszcze tu udzielać częściej niż 1-2 razy w tygodniu.
Sorki ze wczoraj zrobiłem wam tyle problemu z moja sygnaturka

Chociaz jestem nowym forumowiczem, IMHO(ha! w koncu wiem co to znaczy:)) mysle, ze MH sie rozkreci

pamietajmy ze nasze subforum powstalo dopiero kilka dni temu, a nie od razu Rzym zbudowano

na wlasnym przykladzie wiem, ze nie mam zbyt wiele czasu zeby posiedziec w necie, a jestem w 3 gimnazjum... teraz zaczal sie okres sprawdzianow, kartkowek i takich tam...
I jest jeszcze pytanie czy Gem ma zamiar się jeszcze tu udzielać częściej niż 1-2 razy w tygodniu.
I właśnie dlatego jest potrzebny im drugi prefekt
QUOTE(QbaNowy @ 21.10.2007 14:18)
na wlasnym przykladzie wiem, ze nie mam zbyt wiele czasu zeby posiedziec w necie, a jestem w 3 gimnazjum... teraz zaczal sie okres sprawdzianow, kartkowek i takich tam...
Też jestem w III gimnazjum, a jakoś codziennie znajduję czas dla forum. I wcale nie kosztem nauki.
Zeti, dla niektórych forum to tylko jeden ze sposobów spędzania wolnego czasu
No, tak, ale jak ktoś się już zapisze, to niech pojawia się częściej niż raz na trzy tygodnie.
ja mam mature w tym roku i jakos tez codziennie znajde czas na przegladanie, jak sie chce to sie wszystko da
Test Katona: Do Harolci lub Aylet. Nie wiem, czy Katon przesłał juz im klucz, napiszę jeszcze do niego w tej sprawie PM.
Mike, w temacie Test Tiary Przydziału nie piszemy postów
hmm.... nie patrzac to ja tez jestem na forum codziennie od czasu jak sie zapisalem...
chodzilo mi o to, ze niektorzy potrzebuja wiecej czasu na nauke a inni mniej...
Ale prawda jest ze jak ktos nie ma zbyt wiele czasu bo ma jeszcze inne zajecia to nie powinien sie zgadza na to zeby zostac prefektem jakiegos domu bo tylko mu szkodzi (domowi oczywiscie)
Qba, nikt nie neguje, ze nie jesteś aktywny na forum.
Ale prawda jest ze jak ktos nie ma zbyt wiele czasu bo ma jeszcze inne zajecia to nie powinien sie zgadza na to zeby zostac prefektem jakiegos domu bo tylko mu szkodzi (domowi oczywiscie)
święta prawda. Ja zgłosiłem się na prefekta dlatego, że wiem, ze na forum jestem codziennie, i nauka tego raczej nie zmieni.
Napisałem do Katona.
Katarn90
21.10.2007 15:51
Jestem na forum codziennie, tylko nie zawsze mam czas się wypowiedzieć. I choć rzeczywiście logicznym posunięciem byłoby przerzucenie mnie do Slytherinu to jednak uważam, że powinniśmy się trzymać zasad, bo potem znów je nagniemy i znów i znów. Dostałem się do Ravenclawu, koniec kropka. A czy nie można drugiego prefekta Ślizgonów wybrać spośród nich? (chyba nie jest ich aż tak niewielu)
trzeba wziac tez pod uwage, ze podzial na domy jeszcze raczkuje i nie ma zbyt wielu przydzielonych osob, moze trzeba jeszcze troche poczekac?
Probowaliśmy juz jakiegoś ślizgona wciągnąć, ale jedyny aktywny ślizgon/ślizgonka odmówił.
Może jednak poczekać?
wyglada na to, ze poki co nie ma innego wyjscia, no chyba, ze ktory slizgon nagle odzyje na forumi zglosi sie na prefekta
Qba, nikt nie neguje, ze nie jesteś aktywny na forum.
Wiem wiem, to tak bardziej pod moj monolog wewnetrzny podchodzilo

trzeba wziac tez pod uwage, ze podzial na domy jeszcze raczkuje i nie ma zbyt wielu przydzielonych osob, moze trzeba jeszcze troche poczekac?
Właśnie!!! potrzeba czasu!!!
Probowaliśmy juz jakiegoś ślizgona wciągnąć, ale jedyny aktywny ślizgon/ślizgonka odmówił.
W koncy bedzie musial sie znalezc taki, ktory wezmie odpowiedzialnosc za ich dom... bez dwoch prefektow dom kuleje i bedzie kulec nadal...
Zdaje się, że żaden z nich nie jest zainteresowany. Jeśli się mylę niech ZAINTERESOWANY włączy się do tej dyskusji. W wyniku braku takiej osoby pozostaje kogoś przerzucić.
Propos nauki. Też jestem uczniem kl. III gim i nie widzę większego problemu z wejściem na forum.
QUOTE(QbaNowy)
A ja mam zeszczę olimpiadę. W porównaniu z tym kartkówki, sprawdziany to 10% czasu jaki nauka mi zajmuje. Kartkówki (większość) to 10-15min.
erm, nie wiem, czy Katon już ci Zeti odpisał, ale o ile pamiętam, do tego testu nie ma takiego ot klucza, w sensie, ze zlicza się punkty. Katon sam wydaje wyrok
zgodze sie z katarnem, ze przerzucanie nie jest dobrym pomyslem, po co ? dostal przydzial, wiec niech tam zostanie, IMAO tzeba poczekac, az slizgoni wyjda z inicjatywa
A ja chciałbym sie dowiedzieć, czy ktoś jet na "najlepszej" drodze do rozwiązania zadania?
Jezeli chodzi o wyzwanie domu, to nikt nie przysłał mi jeszcze żadnej odpowiedzi.
A ja mam zeszczę olimpiadę. W porównaniu z tym kartkówki, sprawdziany to 10% czasu jaki nauka mi zajmuje. Kartkówki (większość) to 10-15min.
Ja idę na pięc konkursów KO. Pierwszy amm w czwartek. Z Historii.
harolcia
21.10.2007 21:34
A ta olimpiada to z czego ?

Czyli poczekajmy trochę, może się coś wyjaśni...
Myślę, że maksymalnie tydzień... i to bardzo maksymalnie. Inaczej trzeba będzie coś wymyślić..
Ja już nawet w tym temacie napisałem jak trzeba to zadanie rozwiązać. Ale nikt się nie podjął, to świadczy tylko o zaangażowaniu w projekt.
hej hej! ja sie podjalem!! tylko mi cos dziwnego wychodzi i nie moge rozszyfrowac
co do konkursow to ja ide na minimum 4
A HISTORII NIE LUBIE
Jakieś uzasadnienie może? // ZetiQUOTE
Tyle czasu to zajmuje TOBIE a innym nauczenie sie na kartkowke zajmuje czasem 2h... taka prawda...
2h na kartkówkę? Nigdy. góra 15 minut, jak z języków obcych. Jak np. z historii - 0 minut.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę