QUOTE(Katarn90 @ 09.09.2007 12:43)
Zgłaszam kandydaturę na prefekta i chęć pomocy w organizacji domu Slytherin (jeszcze nie mam pm od harolci, ale na 100 proc. jestem Ślizgonem

)
EDIT: Krukonem
Tak czy siak,
Zgłaszam kandydaturę na prefekta Swoją drogą dziwne, że jestem w Ravenclaw skoro napisałem, że chcę być u "zielonych" i swoje odpowiedzi też tak wybierałem, żeby tam trafić
ale mniejsza o to.
jak najbardziej liczy się punktacja. jeżeli mial byś remis z punktami z odpowiedzi np z ravenclawem i slytherinem i wybrałbyś w odpowiedział slytherin jako swoj dom, tam zapewnie być trafił. jednak jak widać, nie było remisu i nadajesz się do domu Roveny.
Heheee!!! Nie ma oszukiwania!!!
Ja jestem dalej za klubem pojedynków!!! A propos, właśnie dziś rozpoczyna się mój pojedynek xDDD... Muuuuuszę wygrać... xD
A ja nie wybierałem odpowiedzi, które wydawały mi się odpowiednie dla Slytha, tylko leciałem po kolei jak uważam

I się udało ^^
Gem, powodzenia
PrZeMeK Z.
09.09.2007 17:54
Czyli oficjalnie już wszystko ruszyło?
Katarn - pokarało, pokarało, hahaha! ;]
To i ja idę test robić. Coś czuję, że czeka mnie Hufflepuff. Dobry dom.
Zgłaszam kandydaturę na prefekta i chęć pomocy w organizacji domu Slytherin (jeszcze nie mam pm od harolci, ale na 100 proc. jestem Ślizgonem tongue.gif)
EDIT: Krukonem biggrin.gif
Tak czy siak, Zgłaszam kandydaturę na prefekta
Swoją drogą dziwne, że jestem w Ravenclaw skoro napisałem, że chcę być u "zielonych" i swoje odpowiedzi też tak wybierałem, żeby tam trafić blink.gif
ale mniejsza o to.
Nie da się oszukać.
Trzeba chyba juz założyć temat na punkty, czy może w tym samym temacie co regulamin? Zmienię tylko tytuł, na regulamin i punktacja domów. Co o tym sądzicie?
PrZeMeK Z.
09.09.2007 18:36
Ja jestem za. Nie ma sensu mnożyć jednopostowych, przyklejonych tematów.
O ludzie. Wszędzie widzę Lunę
Czy połowa magicznego wstąpiła do klubu...?
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 09.09.2007 18:54)
To i ja idę test robić. Coś czuję, że czeka mnie Hufflepuff. Dobry dom.
Mam nadzieje, ze ta wypowiedz nie jest przepelniona sarkazmem.
Moze inaczej. Raz na zawsze wyjaśnie dlaczego warto być w
Hufflepuffie, a nie w innym domu

.
Jak wiadomo domena
Gryfonow jest
odwaga. Wiele osob uwaza, ze
Hufflepuff jest domem dla nieudacznikow itp. Dlatego osoba, ktora jest
Puchonem i jest z tego dumna posiada dwa razy wiecej
odwagi, anizeli wszyscy
Gryfoni razem wzieci.
Ktos by powiedzial, ze do
Ravenclaw trafiaja najlepsi - bo
najinteligentniejsi, najmadrzejsi etc. Moze to i prawda... Ale ja wole zaufac zdaniu Michala Aniola oraz Thomasa Edisona, ktore są kolejno: "Geniusz to wieczna
cierpliwość"; "Geniusz to 1% natchnienia i 99%
ciezkiej pracy" - no coments...
Jesli chodzi o
Slytherin, tutaj nie ma co tlumaczyc. Albo ktos uwielbia ten dom ze wszystkimi jego
dodatkami*, albo nim gardzi.
Natomiast jesli chodzi o dom
Helgi Hufflepuff, to sprawa jest oczywista. Zalozycielka cenila jedne z najwazniejszych cech:
cierpliwość, ciężką pracę, skromność, wierność, uczciwość oraz
życzliwość.I to jest wlasnie powod, dla ktorego mimo iz poczatkowo bylem prefektem Ravenclaw, stalem sie czlonkiem domu Hufflepuff. I rowniez z tego powodu, jestem dumny

(Mam nadzieje, ze kazdy przyszly
Puchon rowniez).
PrZeMeK Z.
10.09.2007 17:33
W mojej wypowiedzi nie było sarkazmu. Lubię Hufflepuff i coś czuję, że tam trafię.
Co nie zmienia faktu, że Hufflepuff ma najgorzej, bo jest najmniej charakterystycznym z domów.
ej, ale ja nie chcę do sygnaturki wrzucać loga domu - jest duże, a ja chcę małą sygnaturkę. może dogadamy się, tak jak Przemek napisał w KLL, że wystarczy zasygnalizować przynależnośc do domu, niekoniecznie tym wielkim logiem?
poza tym muszę przyznać, że mi się Zeti z harolcią mylicie przez te awatary.
eta: mało bym zapomniała, ale możecie mnie rozważyć jako prefekta Ravenclawu.
Jeśli chodzi o punktacje domów, którą edytował Zeti, to mam dwie sugestie:
1) IMO punkty powinny być w pierwszym poście a regulamin w drugim, a to dlatego, że ten temat będzie częściej odwiedzany ze względu na sprawdzenie punktacji domów, aniżeli regulaminu.
2) Nie wiem jak wy, ale czy czasem nie lepiej wygląda układ poziomy zamiast pionowego? Rzućcie okiem na ten
post. Wydaje mi się, że lepszy jest układ poziomy, a to dlatego, że wszystko widać jednocześnie, a przy układzie pionowym trzeba trochę przewijać... Co wy na to?
P.S. :
QUOTE(em @ 10.09.2007 19:19)
poza tym muszę przyznać, że mi się Zeti z harolcią mylicie przez te awatary.
Też się z tym zgadzam. Proponuje edytować avatary i dodać znak płci - znak astronomiczny wenus i oraz marsa. Może wtedy będzie łatwiej?
Zmienię ten regulamin. A co do punktacji, to tak jak jest może lepiej będzie później edytować. Ale pokombinuje.
A avatary? Mi też się troszkę mylą. Co do znaku płci, to chyba też nie będzie widoczny. Muszę pomyśleć.
ja bym proponowała po prostu dwa różne avatary, oba z nazwą domu i oba z napisem prefekt, ale po prostu różne.
QUOTE(Zeti @ 10.09.2007 20:08)
Zmienię ten regulamin. A co do punktacji, to tak jak jest może lepiej będzie później edytować. Ale pokombinuje.
Jesli Ci sie podoba (i innym prefektom) mozesz skopiowac ustawienie ponizej, IMO jest czytelniejsze i nie trzeba uzywac suawaka aby porownac punktacje:
....................267 .........................................270.......................................... 333......................................... 301
imo to ono się nie mieści w tabelkach forum i będzie ładniej i łatwiej jak zmniejszycie rozmiary tych obrazków.
PrZeMeK Z.
10.09.2007 21:21
Zostałem Puchonem, więc zaskoczenia nie ma. W sumie chyba dobrze, bo z tego domu było najmniej osób.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 10.09.2007 22:21)
Zostałem Puchonem, więc zaskoczenia nie ma. W sumie chyba dobrze, bo z tego domu było najmniej osób.

Helga w grobie popija szampana

Witam i Gratuluje
harolcia
10.09.2007 21:57
QUOTE(Zeti @ 10.09.2007 20:08)
A avatary? Mi też się troszkę mylą. Co do znaku płci, to chyba też nie będzie widoczny. Muszę pomyśleć.
Mi też się mylimy XD może jakby walnąć taki wielki znak, czarny, na samym środku to i byłby widoczny....a tak. Trzeba coś wymyślić
QUOTE(hiob27 @ 10.09.2007 17:30)
Jak wiadomo domena
Gryfonow jest
odwaga. Wiele osob uwaza, ze
Hufflepuff jest domem dla nieudacznikow itp. Dlatego osoba, ktora jest
Puchonem i jest z tego dumna posiada dwa razy wiecej
odwagi, anizeli wszyscy
Gryfoni razem wzieci.
Dupa sałata. Czemu niby? Ok, posiada nieco samozaparcia, ale nie jest to jakaś odwaga dwa razy większa niż inna odwaga. Ktos by powiedzial, ze do
Ravenclaw trafiaja najlepsi - bo
najinteligentniejsi, najmadrzejsi etc. Moze to i prawda... Ale ja wole zaufac zdaniu Michala Aniola oraz Thomasa Edisona, ktore są kolejno: "Geniusz to wieczna
cierpliwość"; "Geniusz to 1% natchnienia i 99%
ciezkiej pracy" - no coments...
No właśnie. No comments. Jako dorosły człowiek cenię ciężką pracę, ale kiedy tak kazalniczysz w natchnieniu budzi się we mnie przekorny smark. Dupa. Dupa dupa dupa. Geniusz to geniusz. Ten 1% natchnienia być musi, żeby 99% ciężkiej pracy było czymś poza puchonowym mrówczeniem. Jakoś go tam zwykle mało.Jesli chodzi o
Slytherin, tutaj nie ma co tlumaczyc. Albo ktos uwielbia ten dom ze wszystkimi jego
dodatkami*, albo nim gardzi.
Tu już serio twierdzę, że bardzo się mylisz. Bzdurna alternatywa. Slytherinowi nie wypaczonemu przez ridlizm należy się szacunek. Nawet jeśli ostrożny i z dystansem.Natomiast jesli chodzi o dom
Helgi Hufflepuff, to sprawa jest oczywista. Zalozycielka cenila jedne z najwazniejszych cech:
cierpliwość, ciężką pracę, skromność, wierność, uczciwość oraz
życzliwość.i uczciwość małżeńską. To wszystko słuszne, ale razem z tym borsukiem lekko ciotowate, że tak to ujmę. To szkoła. Szkoła jest okrutna. Miłe i cierpliwe dupki zawsze mają przerąbane. Budzisz we mnie 12 letnią bestie. Złośliwego potworka jakim byłem w podstawówce. Ale naprawdę jak czytam te kujońskie elaboraty to nie chcę jej w sobie tłumić. Jest jak świeże powietrze.I to jest wlasnie powod, dla ktorego mimo iz poczatkowo bylem prefektem Ravenclaw, stalem sie czlonkiem domu Hufflepuff. I rowniez z tego powodu, jestem dumny

(Mam nadzieje, ze kazdy przyszly
Puchon rowniez).
Właśnie. Polkowski skrzywdził was najbardziej. Puchoni. PUCHONI. Święta Helgo, miej was w opiece. Katon
<lol> Niezle sie ubawilem. Dzieki Katon. Bardzo mi się podobalo. Aha, jedna poprawka. Moja notka nie miala na celu pogardzic Domem Slytherina, a jedynie podkreslic, ze z reguly ludzie dziela sie na zagozalych zwolennikow oraz przeciwnikow (przynajmniej takie odebralem wrazenie czytajac HP).
Your note made my day, Katon, cheers.
PrZeMeK Z.
10.09.2007 23:01
Katon, każdą zabawę umiesz zepsuć...
Zepsuć? Czemu? Cofnąłem się w czasie i uświadomiłem sobie skąd moja irracjonalna niechęć do Hufflepuffu. Wyciągnąłem ją na wierzch. Czy w Hogwarcie nie było antagonizmów? Przecież nie zamierzałem i nie zamierzam obrażać Hioba. Ot, obudziłem w sobie Jamesa Pottera z najgorszego okresu. Ale dajcie spokój, to tylko słowne przepychanki. Gryfonów i Ślizgonów zwykle takie bawiły i bawią. Może dlatego tiara wrzuciłaby mnie pewnie do jednych, albo do drugich. Z gryfońskimi poglądami i lekko ześlizgoniałym charakterem mógłbym być ciężkim orzechem do zgryzienia...
PrZeMeK Z.
10.09.2007 23:11
Nie, nie, chodziło mi raczej o to, że z (w sumie) traktowanej z przymrużeniem oka zabawy zrobiłeś poważną psychologiczną dyskusję.

Taki żart.
Hufflepuff nie jest zły, to pozostali są "lepsi". Wyłazi stara jak świat sprawa wywyższania się z powodu przynależności do tej a nie innej grupy. No i czysta ludzka złośliwość - fakt, Puchoni (rzeczywiście głupia nazwa), jako ci najspokojniejsi, muszą równo dostawać w dupę od wszystkich pozostałych, bo po prostu są. Za Dumbledore'a w Hogwarcie jakichś specjalnych szykan raczej się nie widziało, ale za kogo innego mogło być różnie.
Cóż, i Hufflepuff jest potrzebny.
Jak narazie mamy dzialajacy temat "Wyzwanie Domu" - troche trudne bo nikt sie jeszcze nie pokapowal o co chodzi. No ale jeszcze chyba poczakamy troche.
Nalezy jednak dokladnie obgadac w jaki sposob maja dzialac pozostale Konkursy.
IMO zasady powinny byc takie jak:
1. Konkursy polegajace na przeszukiwaniu ksiazki w celu znalezienia danego fragmentu, powinny byc warte 1-3 pkt, nie wiecej. O liczbie pkt. decyduje osoba zadawająca pytanie.
2. Osoba udzielajaca odpowiedzi, nie moze nalezec do tego samego domu, co osoba, ktora zadala dane pytanie.
3. Każdy uzytkownik forum moze wziac udzial we wszelkich konkursach, za wyjatkiem Wyzwania Domu.
4. Wyzwanie domu warte jest 25 pkt. (Reszta szczegolow w topicu "Wyzwanie Domu").
A poza tym trzeba się zastanowić czy należałoby stworzyć nowy topic typu: "Nie Wiem., Nie wiesz? Zapytaj!", czy użyć starego / czy go podzielić na mniejsze tematy np 2 albo 3. Jeden mógłby być związany ze "szkołą/edukacją", drugi np: "wiedza ogólna", a trzeci dajmy na to "misz-masz" i wszystkie byłyby w nowym submenu: "Domy Hogwartu".
harolcia
11.09.2007 21:49
A pozatym trzeba się zastanowić czy należałoby stworzyć nowy topic typu: "Nie Wiem., Nie wiesz? Zapytaj!",
Ale po co, bo chyba za bardzo nie rozumiem... Nie żebym z góry była przeciwna, tylko po co zaśmiecać Forum...
2. Osoba udzielajaca odpowiedzi, nie może należeć do tego samego domu, co osoba, która zadała dane pytanie.
Dlaczego? rozumiem, że może Ci chodzić o to, co by oszustwa nie było i punkty nie były zbierane tylko dla danego domu, ale czy nie można zaufać ludziom i pominąć ten punkt? < dziś jestem coś zbyt życzliwie do świata nastawiona

>
Edit. 'Pozatym' pisze się osobno
nie mogłam się powstrzymać, takie zboczenie
QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 22:49)
Ale po co, bo chyba za bardzo nie rozumiem... Nie żehbym z góry była przeciwna, tylko po co zaśmiecać Forum...
Jesli chodzi o dzial typu "zapytaj" to mozna by za najtrafniejsze odpowiedzi przydzielac punkty (w taki sam sposob jak dziala to na Yahoo) - osobiscie uwazam ten temat za lepszy, anizeli temat z zagadkami, ktory nota bene glownie opiera sie na umiejetnosci kartkowania HP w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania typu: Jakiego koloru byla..., Kto siedzial obok..., Ile razy... itp.
Dlaczego? rozumiem, że może Ci chodzić o to, co by oszustwa nie było i punkty nie były zbierane tylko dla danego domu, ale czy nie można zaufać ludziom i pominąć ten punkt? < dziś jestem coś zbyt życzliwie do świata nastawiona

>
Osobiscie uwazam, ze nie jest to taki wielki problem, zwlaszcza ze pytania w dziale zagadki padaja b. czesto, a w taki sposob troche wyrowna sie szanse etc. Wiec osobiscie widze w tym sens.
'Pozatym' pisze się osobno
Dziekuje, poprawiłem
harolcia
11.09.2007 22:18
Jesli chodzi o dzial typu "zapytaj" to mozna by za najtrafniejsze odpowiedzi przydzielac punkty (w taki sam sposob jak dziala to na Yahoo) - osobiscie uwazam ten temat za lepszy, anizeli temat z zagadkami, ktory nota bene glownie opiera sie na umiejetnosci kartkowania HP w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania typu: Jakiego koloru byla..., Kto siedzial obok..., Ile razy... itp.
Tylko odnoszę wrażenie, że to będzie drugi temat Zagadki, tylko oparty na wyszukiwaniu czegoś w książce. Pytania tego typu dość często padają w topic'u Zagadki i mam wrażeni , że będą się powtarzać. Jak dla mnie zbędne - ale nie wiem, co inni na to powiedzą.
QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 23:18)
Tylko odnoszę wrażenie, że to będzie drugi temat Zagadki, tylko oparty na wyszukiwaniu czegoś w książce. Pytania tego typu dość często padają w topic'u Zagadki i mam wrażeni , że będą się powtarzać. Jak dla mnie zbędne - ale nie wiem, co inni na to powiedzą.
Chyba zle sie zrozumialismy...
Jesli chodzi o temat typu "Zapytaj" to nie mialby on nic wspolnego z tematem "Zagadki", bo nie bylby on zwiazany z tematyka HP. Pytania mogly by byc przerozne np: Ktora nacja na swiecie zyje najdluzej?; Ile lat miala najmlodsza matka na swiecie? Jak wycalkowac ln|x|? Czy dajmy na to kto jest autorem powiedzenia: "Pieniadze szczescia nie daje, dopiero zakupy" itp. IMO taki temat cieszylby sie popularnoscia, bo mozna by zapytac doslownie o wszystko, a i punkty mozna by zdobyc.
harolcia
11.09.2007 22:40
Chyba zle sie zrozumialismy...
Jesli chodzi o temat typu "Zapytaj" to nie mialby on nic wspolnego z tematem "Zagadki", bo nie bylby on zwiazany z tematyka HP. Pytania mogly by byc przerozne np: Ktora nacja na swiecie zyje najdluzej?; Ile lat miala najmlodsza matka na swiecie? Jak wycalkowac ln|x|? Czy dajmy na to kto jest autorem powiedzenia: "Pieniadze szczescia nie daje, dopiero zakupy" itp. IMO taki temat cieszylby sie popularnoscia, bo mozna by zapytac doslownie o wszystko, a i punkty mozna by zdobyc.
Rzeczywiście, mój błąd. Źle Cię zrozumiałam. Była przekonana, że chodzi o tematykę HP. Nawet już sobie ułożyłam drugie części pytań, tj.
Jakiego koloru byla...,
szata jakiegośtam profesora?
Kto siedzial obok...
Harry'rgo na uczcie jakiejśtam?
Itd.
Katarn90
12.09.2007 14:12
Kto został drugim prefektem Ravenclaw
Napiszcie mi tu, co sądzicie o Wyzwaniu Gryffindoru. Trudne/ łatwe, dać podpowiedź, nie dać, itp. Chodzi mi o osoby z innych domów jak Gryffindor.
PrZeMeK Z.
12.09.2007 20:10
Jak dla mnie niemożebnie trudna, ale może to kwestia zmęczenia piętnastoma zadaniami z matmy. Hufflepuff nie prosi o podpowiedź. Powoli to rozpracujemy.
aż mnie Przemku zmobilizowałeś.
Katarn90
12.09.2007 20:31
dla mnie trudne. Czekam, aż ktoś zrobi za mnie.
Kto jest drugim prefektem Rav pytam po raz drugi?
IMO nie można tak poprostu podać odpowiedzi. Można by ewentualnie trochę zmodyfikować/ułatwić/zmienić Wyzwanie, ale nie podać odpowiedzi. -Te 25 pkt. muszą być przyznane
ja już rozwiązanie wysłałam do Zetiego, ale go nie ma.
Katarn - wg listy w
tiarze - ty. gratuluję i powodzenia.
eta: zajrzałam do "wyzwań". Katarn... proszę cię, nie kompromituj Krukonów brakiem czytania ze zrozumieniem :> kasuję tamte posty.
harolcia
12.09.2007 20:38
W takim razie, em, wyślij do mnie

też jestem prefektem i znam odpowiedź ;P
Katarn90
12.09.2007 20:39
Em, już napisałem do Hioba. Tak jak mówiłem, czytałem regulamin, nawet kilka razy, tylko mam młyn w szkole i wracam trochę "wyprany" więc palnąłem gafę.
A za wybór dzięki, nie zawiedziecie się Krukoni.
Pojawił się problem. Jak prefekci mają dodawać i odejmować punkty?
Pisać posta w temacie Regulamin i Punktacja, a ja później będę edytował mój post na górze? Wśród Prefektów nie ma modów, więc nie mogą oni sami edytować. Czy to dobry pomysł, żeby pisać punkty w poście, a ja później będę edytował?
harolcia
12.09.2007 21:35
Myślę, że tak. Ostatecznie mogą też potwierdzać Ci prze PM, żeby nie było niedomówień.
Tak, właściwie, lepsze byłyby PM, wtedy miałbym wszystko od razu bez szukania, ale lepiej napisać też posta, to będzie taka dokumentacja punktów.
PrZeMeK Z.
12.09.2007 22:24
Ja bym bardzo chciał wiedzieć, jak Em do cholery tę zagadkę rozwiązała

Powiedz, o co w niej chodziło. Proszę.
Powiem:
Cyferka to klawisz telefonu. Kropka liczba kliknięć. Np. 4.. 2. 7... 7... 9... (Harry)
PrZeMeK Z.
12.09.2007 22:32
Fcuk. Kombinowałem własnie tak, ale byłem zmęczony i zamierzałem wrócić jutro. Wiedziałem, że chodzi o klawisze telefonu. :|
ja mam jedno do tej zagadki zastrzeżenie. mam sony ericssona i tam literki idą inaczej pod klawiszami, musiałam dopiero przypomnieć sobie, jak to było w nokii (ja mam np. 2 - abcąć..., w nokii (i w zagadce) jest wersja: aąbcć)

.
no i obłąkanego księżyca za nic nie mogłam z Luną skojarzyć. obłąkany to brzmi tak pejoratywnie, a ja jako członkini KLL nie mogę o Lunie myśleć negatywnie
Obłąkany to nie negatyw., przynajmniej do Luny odnosi się pozytywnie.
No tak, za mam nokię, Harolcia chyba też...
Ludwisarz
13.09.2007 15:27
Jesli moge wtracic swoje trzy grosze:
a) powodzenia z ta zabawa

b) obrazek na gory jest taki bo wlasciciel hp.org.pl jak padlo stare forum i wstalo to nie mogl znalezc innego obrazka i byl on jakos pod reka, a z trescia forum ma niiiiiic wspolnego

c) od reorganizacji ts, kultury, bziuma itd. to wara, okej? fajnie, ze reaktywujecie zainteresowanie harrym itd., ale decyzja czy bziuuum ma byc jak jest czy inaczej to, Zeti, nie nalezec bedzie do Ciebie
To była tylko sugestia.
a) powodzenia z ta zabawa smile.gif
Dzięki
harolcia
13.09.2007 21:33
no i obłąkanego księżyca za nic nie mogłam z Luną skojarzyć. obłąkany to brzmi tak pejoratywnie, a ja jako członkini KLL nie mogę o Lunie myśleć negatywnie wink2.gif
wiesz dlaczego Obłąkany Księżyc?
Wymyślając zagadkę zajrzałam do "Kilku słów od tłumacza, czyli poradnika dla dociekliwych", a tam jak się patrzy
Luna to po łacinie
księżyca
lunatic w angielskim to wariat,
obłąkanyStąd obłąkany księżyc

No tak, za mam nokię, Harolcia chyba też...
Niom, mam Nokię

ale wcześniej też miałam Sony Ericssona, tyle, że już go nie używam
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę