Chce na M'era Luna Festival! VNV Nation, Samael, Combichrist, Hocico, Apoptygma Berzerk i Mesh za cale EUR 69. Hocico widzialam, Combi zobacze, chlop liczy ze VNV sie w Polsce pojawi, ale zobaczyc to wszystko na raz to bylby niezly muzyczny wielokrotny orgazzzzm.
managarm
24.04.2008 22:35
Samael po ML bedzie w Wawie na urodzinach Vejdera, wiec tam moznaby skoczyc. No chyba ze sprzedam nerke i rzeczywiscie pojedziemy na Mere
Odpuscilabym nawet CP dla Mery, jeden biedny Reaper (na Closterkellerowe wypociny nie ciagnie mnie w ogole) w opozycji do tej ekipy to proch i pył. A Samael - kurcze, uslyszec Solar Soul na zywo? Whoah!
managarm
24.04.2008 23:40
W sumie mozna wziąć tez taka opcje pod uwage, ale to tez zalezy od tego czy zalapie sie na akredytacje na CP w tym roku :P
Witaj Roskilde. Dostałem dzisiaj akredytację. Życie jest piękne.
Ludwisarz
25.04.2008 00:01
Z Magla?
WOW.
Rysiek_Kowal
25.04.2008 00:02
wow, jak co i gdzie? znaczy wiem, ale daj szczególy co bym wiedział czego się spodziewać :]
no w sumie to ja wysłałem dopiero w poniedziałek, to pewnie nawet nie doszło podanie jeszcze..
Może ja dostanę z Gazety Myślenickiej? Znam tam jednego pana... Ech, panowie żurnaliści, kurna. Ja se bede musiał kupić. Ale czekam jeszcze na to MBV na Open'erze, żeby dac mu szanse.
Rysiek_Kowal
25.04.2008 11:27
No wiesz w sumie warto kombinować.. Opaska dla mediów to spora wygoda no i jednak odpada z budżetu spooory wydatek.
A nie macie na uczelni żadnej gazety studenckiej? Macie na pewno, sam nawet znam dziewcznę z krakowskiego Manka.
Hmmmm. Mamy tego zasranego WUJa. A wiesz, że się zapytam - co mi szkodzi?
Btw, Jarocin zaczyna wymiatać w tym roku. Przynajmniej jak na Jarocin. Doszedł wokalista Bauhaus i The Subways. No i Muchy. The Subways w Jarocinie, czujecie?
Hehe, kupuj glany, spodnie w krate, farbuj sie na czerwono, kostka w dłoń i szarżuj na Jarocin!
Muchy w repertuarze Republiki to ja bede mial 4-go maja na polibudzie ;c
A ja na juwenaliach. Muchy muchy wszedzie muchy.
Muchozolem!
No. Nie ma to jak Coma na juwenaliach =D
Poza tym Much nie ma nigdzie tak realnie. Jeśli już dla was jest za dużo, to znaczy, że w momencie w którym zerzygacie się 10 razy i umrzecie z przesytu dokona się jakiś (nie użyję słowa progres, bo wartościuje) ruch od 'jestem punkiem, jeżdżę na łudstok, lubię też system i ciężką muzę i szanuję kaziora' ku nieco innej publice. I wtedy ten ruch będzie nadal ruchem robaczkowym w skali kraju. Vide, rządzicie Polską drodzy dark pipol i jeszcze długo będziecie a już was Muchy irytują =P
Jeszcze dluga droga do irytacji. Bardziej chcialam zwrocic uwage na to, ze wszedzie ich pelno - ostatnio w poznanskim 'W Starym Kinie' grali, teraz beda na juwenaliach i w Gdansku.. Pracowite chłopki :P
'jestem punkiem, jeżdżę na łudstok, lubię też system i ciężką muzę i szanuję kaziora'
O kim teraz mowisz? Troche to w odniesieniu do mnie i Childa (a moze Abstrakcja? tylko skad wtedy to 'wy'?) nieco nietrafione wiec zastanawiam sie czy Twoje stwierdzenie bylo bardziej uniwersalne a zarazem bardziej abstrakcyjne czy raczej kompletnie sie rozmijasz z prawda w swym wyobrazeniu tego, czego forumowa mlodzież slucha ;->
Mnie bardziej irytuje to, że bilety na jakikolwiek koncert, ktory chetnie bym zaliczyl zaczynaja sie w przedziale 100+ zlotych [Down - 130, Metallica - nawet nie sprawdzam ile stoi na allegro teraz, na poczatku bylo 130 za plyte], albo graja wpizdziec daleko [Chorzow, Katowice - te rejony]
A Muchy fajnie graja live, wiec jak bedzie darmowe wejscie, to sie kopsne

I chce Nine Inch Nails w Polsze! Na jednym gigu z Samaelem!
managarm
25.04.2008 20:40
Jarocin prawie pokrywa sie z CC w Wawie wiec odpada :/. no ale dzieki temu kilkunastu starych punkow mniej ;)
Chce na M'era Luna Festival! VNV Nation, Samael, Combichrist
Mojemu wspolokatorowi sie bardzo spodobało. Teraz prawie non-stop Get Your Body Beat u niego leci :P
No jasne Eva, że nie o Ciebie raczej mi chodziło. Bardziej o taki Muchy-haters front, którego typowego przedstawiciela opisałem. Czy napewno chcesz z nim być w jednym froncie =P?
abstrakcja
26.04.2008 14:39
Hm.. najprawdopodobniej bede jeszcze na Slot Arcie
Nie, jak na ten front to ja zdecydowanie zbyt czesto myje wlosy :D
Btw, fajnie by było jakby Open'er albo nawet Off dali trochę przestrzeni offowemi hiphopowi w Polsce.
Tak. I dark independent. Bym wreszcie przyjechala :d
Asian Dub Foundation w Jarocinie, haha, jeszcze wyjdzie, że ja tam pojadę.
Bez kitu. Ja już się zastanawiam. Aczkolwiek niekoniecznie ze względu na ADF.
A co do koncertu Sigur Rós, odbędzie się w Stodole, nie w Palladium.
Cena biletów 130zł (150 zł w dniu koncertu).
Ludwisarz
28.04.2008 21:44
Drugo.. No i stodola to syf nieziemski na taki koncert.
No syf, ale jechać warto

Bilety podobno od 5-ego maja w sprzedaży. I radzę się pośpieszyć, bo koncert cieszy się dużym zainteresowaniem
Melt! festival?soczysciej, a juz sama wycieczka do dojczlandu obiecuje przygode. cena biletu taka sama jak na opener.
Ludwisarz
05.05.2008 10:44
No.. Nie powiem.. Ciekawie to wyglada.
O kurcze pieczone. Musze przemyslec.
Raczej nie ja jestem targetem tego festiwalu. Tzn. wolę chyba line-up Open'era już.
zapytam Franka czy nie chce zwiedzić starych kątów
No i przede wszystkim Happy Mondays, którzy nie są może moją ulubioną kapelą z Manchesteru, ale na pewno warto zobaczyć.
Kolejna gwiazda Open'era:
Editors
Rysiek_Kowal
08.05.2008 20:17
Uff. Dobrze że nie na Roskilde

Fajnie!
edit:
Alter Space
Na tegorocznej edycji Heineken Open'er Festivalu postanowiliśmy stworzyć nową odrębną przestrzeń festiwalową "Alter Space", która zgromadzi w jednym miejscu dotychczasowe oraz nowe pomysły i pozamuzyczne aktywności artystyczne. Udało nam się zrealizować ideę promocji działań artystycznych takich, jak teatry uliczne, taniec ognia, performance. "Alter Space" to scena muzyki eksperymentalno-awangardowej, połączona ze sceną jam session dostępną dla uczestników festiwalu. To również kino prezentujące interesujące filmy (dokument, animacja), działania teatralne, plenerowe wystawy oraz artystyczne zakątki kawiarnianej atmosfery, skłaniające do dyskusji i relaksu.
MUZYKA: Ponad 9 godzin awangardowej muzyki: Tymański Yass Ensemble, Troitsa (Białoruś), RH + audiowizualna grupa przyjaciół, Alamut, HATI, Echo TM, Wolfram, emiter_franczak, C. H. District
TEATR: 1 wielkie przedstawienie plenerowe, 6 parad, 4 pokazy fire show: Teatr Ósmego Dnia, Teatr Porywacze Ciał, Teatr Gry i Ludzie, Klan Grus, Mamadoo, Fire Angels
KINO: 4 filmy: "Free Jimmy - Uwolnić słonia" (polska premiera festiwalowa), "Music Partisans", "Life in Loops", "Heineken Open'er Festival 2005-2007"
WYSTAWA: Jan Pieniążek - instalacja elektro-art-magiczna, Łukasz "Luka" Hołuj - malarstwo fluorescencyjne, Piotr Smołka - malarstwo, Mateusz Smołka - fotografia
JAM SESSION: przyjdź i zagraj na gitarze
ALTER CAFE: zakątek kawiarnianej atmosfery i relaksu przy Radiu Open'er
Strefa powstaje dzięki wsparciu finansowemu i mecenatowi Miasta Gdynia.
genialne!
chciałbym zobaczyć ten film "Heineken Open'er Festival 2005-2007".
Editors? I co? I koniec? Gdzie ten zespół, który się reaktywował po latach? Czyli, że Portishead zapewne, co mnie mało jara, no ale zawsze coś... Koniec już?
Scena główna już zamknięta

Editors na wieelki +, bo polubiłem ich dopiero po koncercie w Polsce

Zestaw Interpol + Editors będzie miazgą na festiwalu
No. Po prostu ha ha. Będzie można porównać, który bardziej udaje, że jest Curtisem.
Caribou na offie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
normalne sie chyba zesikam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super. Zacząłem ich słuchać równo z Pandą i mi się kojarzą razem, co ich jakby jeszcze bardziej nobilituje w moich uszach. Super. BSP też spoko, ale Caribou ich dla mnie przyćmiewa.
Lilith - nie sikaj

ale super:D:D:D OFF rządzi w tym roku.
super. i bsp się nawet trochę chowa.
nudzi ci się nad ranem?;p
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę