Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Festiwale
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Eva
Chce na M'era Luna Festival! VNV Nation, Samael, Combichrist, Hocico, Apoptygma Berzerk i Mesh za cale EUR 69. Hocico widzialam, Combi zobacze, chlop liczy ze VNV sie w Polsce pojawi, ale zobaczyc to wszystko na raz to bylby niezly muzyczny wielokrotny orgazzzzm.
Child
Samael? Yay!
managarm
Samael po ML bedzie w Wawie na urodzinach Vejdera, wiec tam moznaby skoczyc. No chyba ze sprzedam nerke i rzeczywiscie pojedziemy na Mere
Eva
Odpuscilabym nawet CP dla Mery, jeden biedny Reaper (na Closterkellerowe wypociny nie ciagnie mnie w ogole) w opozycji do tej ekipy to proch i pył. A Samael - kurcze, uslyszec Solar Soul na zywo? Whoah!
managarm
W sumie mozna wziąć tez taka opcje pod uwage, ale to tez zalezy od tego czy zalapie sie na akredytacje na CP w tym roku :P
Ahmed
Witaj Roskilde. Dostałem dzisiaj akredytację. Życie jest piękne.
Ludwisarz
Z Magla?

WOW.
Rysiek_Kowal
wow, jak co i gdzie? znaczy wiem, ale daj szczególy co bym wiedział czego się spodziewać :]

no w sumie to ja wysłałem dopiero w poniedziałek, to pewnie nawet nie doszło podanie jeszcze..
Katon
Może ja dostanę z Gazety Myślenickiej? Znam tam jednego pana... Ech, panowie żurnaliści, kurna. Ja se bede musiał kupić. Ale czekam jeszcze na to MBV na Open'erze, żeby dac mu szanse.
Rysiek_Kowal
No wiesz w sumie warto kombinować.. Opaska dla mediów to spora wygoda no i jednak odpada z budżetu spooory wydatek.
A nie macie na uczelni żadnej gazety studenckiej? Macie na pewno, sam nawet znam dziewcznę z krakowskiego Manka.
Katon
Hmmmm. Mamy tego zasranego WUJa. A wiesz, że się zapytam - co mi szkodzi?

Btw, Jarocin zaczyna wymiatać w tym roku. Przynajmniej jak na Jarocin. Doszedł wokalista Bauhaus i The Subways. No i Muchy. The Subways w Jarocinie, czujecie?
Eva
Hehe, kupuj glany, spodnie w krate, farbuj sie na czerwono, kostka w dłoń i szarżuj na Jarocin! czarodziej.gif
Child
Muchy w repertuarze Republiki to ja bede mial 4-go maja na polibudzie ;c
Eva
A ja na juwenaliach. Muchy muchy wszedzie muchy.
Child
Muchozolem! czarodziej.gif
Katon
No. Nie ma to jak Coma na juwenaliach =D

Poza tym Much nie ma nigdzie tak realnie. Jeśli już dla was jest za dużo, to znaczy, że w momencie w którym zerzygacie się 10 razy i umrzecie z przesytu dokona się jakiś (nie użyję słowa progres, bo wartościuje) ruch od 'jestem punkiem, jeżdżę na łudstok, lubię też system i ciężką muzę i szanuję kaziora' ku nieco innej publice. I wtedy ten ruch będzie nadal ruchem robaczkowym w skali kraju. Vide, rządzicie Polską drodzy dark pipol i jeszcze długo będziecie a już was Muchy irytują =P
Eva
Jeszcze dluga droga do irytacji. Bardziej chcialam zwrocic uwage na to, ze wszedzie ich pelno - ostatnio w poznanskim 'W Starym Kinie' grali, teraz beda na juwenaliach i w Gdansku.. Pracowite chłopki :P
'jestem punkiem, jeżdżę na łudstok, lubię też system i ciężką muzę i szanuję kaziora'

O kim teraz mowisz? Troche to w odniesieniu do mnie i Childa (a moze Abstrakcja? tylko skad wtedy to 'wy'?) nieco nietrafione wiec zastanawiam sie czy Twoje stwierdzenie bylo bardziej uniwersalne a zarazem bardziej abstrakcyjne czy raczej kompletnie sie rozmijasz z prawda w swym wyobrazeniu tego, czego forumowa mlodzież slucha ;->
Child
Mnie bardziej irytuje to, że bilety na jakikolwiek koncert, ktory chetnie bym zaliczyl zaczynaja sie w przedziale 100+ zlotych [Down - 130, Metallica - nawet nie sprawdzam ile stoi na allegro teraz, na poczatku bylo 130 za plyte], albo graja wpizdziec daleko [Chorzow, Katowice - te rejony]

A Muchy fajnie graja live, wiec jak bedzie darmowe wejscie, to sie kopsne ohmy.gif

I chce Nine Inch Nails w Polsze! Na jednym gigu z Samaelem! czarodziej.gif
Eva
Cho na M'ere ;>
Child
Reznora nie bedzie :<
managarm
Jarocin prawie pokrywa sie z CC w Wawie wiec odpada :/. no ale dzieki temu kilkunastu starych punkow mniej ;)
Child
Chce na M'era Luna Festival! VNV Nation, Samael, Combichrist
Mojemu wspolokatorowi sie bardzo spodobało. Teraz prawie non-stop Get Your Body Beat u niego leci :P
Katon
No jasne Eva, że nie o Ciebie raczej mi chodziło. Bardziej o taki Muchy-haters front, którego typowego przedstawiciela opisałem. Czy napewno chcesz z nim być w jednym froncie =P?
abstrakcja
Hm.. najprawdopodobniej bede jeszcze na Slot Arcie wink2.gif
Eva
Nie, jak na ten front to ja zdecydowanie zbyt czesto myje wlosy :D
Katon
Btw, fajnie by było jakby Open'er albo nawet Off dali trochę przestrzeni offowemi hiphopowi w Polsce.
Eva
Tak. I dark independent. Bym wreszcie przyjechala :d
vold
Asian Dub Foundation w Jarocinie, haha, jeszcze wyjdzie, że ja tam pojadę.
Katon
Bez kitu. Ja już się zastanawiam. Aczkolwiek niekoniecznie ze względu na ADF.
nutrias
A co do koncertu Sigur Rós, odbędzie się w Stodole, nie w Palladium.
Cena biletów 130zł (150 zł w dniu koncertu).
Eva
Az tak ich nie lubie :p
Ludwisarz
Drugo.. No i stodola to syf nieziemski na taki koncert.
nutrias
No syf, ale jechać warto smile.gif

Bilety podobno od 5-ego maja w sprzedaży. I radzę się pośpieszyć, bo koncert cieszy się dużym zainteresowaniem smile.gif
Myśka
Melt! festival?
soczysciej, a juz sama wycieczka do dojczlandu obiecuje przygode. cena biletu taka sama jak na opener.
Ludwisarz
No.. Nie powiem.. Ciekawie to wyglada.
O kurcze pieczone. Musze przemyslec.
Katon
Raczej nie ja jestem targetem tego festiwalu. Tzn. wolę chyba line-up Open'era już.
nutrias
open'er ma interpol, jay-z i eryke. ten niemiecki festiwal nie tongue.gif dla mnie to proste, który bardziej mi się odpowiada smile.gif

od dzisiaj można kupować bilety na sigur rós - tylko na stronie organizatora. i radzę się pośpieszyć, bo stodoła jest mała a zainteresowanie eventem oogromne smile.gif
nutrias
Klaxons w Łodzi!
Neonai
zapytam Franka czy nie chce zwiedzić starych kątów biggrin.gif czarodziej.gif
Katon
No i przede wszystkim Happy Mondays, którzy nie są może moją ulubioną kapelą z Manchesteru, ale na pewno warto zobaczyć.
nutrias
Kolejna gwiazda Open'era:
Editors
Rysiek_Kowal
Uff. Dobrze że nie na Roskilde wink2.gif
Fajnie!

edit:
Alter Space

Na tegorocznej edycji Heineken Open'er Festivalu postanowiliśmy stworzyć nową odrębną przestrzeń festiwalową "Alter Space", która zgromadzi w jednym miejscu dotychczasowe oraz nowe pomysły i pozamuzyczne aktywności artystyczne. Udało nam się zrealizować ideę promocji działań artystycznych takich, jak teatry uliczne, taniec ognia, performance. "Alter Space" to scena muzyki eksperymentalno-awangardowej, połączona ze sceną jam session dostępną dla uczestników festiwalu. To również kino prezentujące interesujące filmy (dokument, animacja), działania teatralne, plenerowe wystawy oraz artystyczne zakątki kawiarnianej atmosfery, skłaniające do dyskusji i relaksu.

MUZYKA: Ponad 9 godzin awangardowej muzyki: Tymański Yass Ensemble, Troitsa (Białoruś), RH + audiowizualna grupa przyjaciół, Alamut, HATI, Echo TM, Wolfram, emiter_franczak, C. H. District
TEATR: 1 wielkie przedstawienie plenerowe, 6 parad,  4 pokazy fire show: Teatr Ósmego Dnia, Teatr Porywacze Ciał, Teatr Gry i Ludzie, Klan Grus, Mamadoo, Fire Angels
KINO: 4 filmy: "Free Jimmy - Uwolnić słonia" (polska premiera festiwalowa), "Music Partisans", "Life in Loops", "Heineken Open'er Festival 2005-2007"
WYSTAWA: Jan Pieniążek - instalacja elektro-art-magiczna, Łukasz "Luka" Hołuj - malarstwo fluorescencyjne, Piotr Smołka - malarstwo, Mateusz Smołka - fotografia
JAM SESSION: przyjdź i zagraj na gitarze
ALTER CAFE: zakątek kawiarnianej atmosfery i relaksu przy Radiu Open'er

Strefa powstaje dzięki wsparciu finansowemu i mecenatowi Miasta Gdynia.

genialne!
chciałbym zobaczyć ten film "Heineken Open'er Festival 2005-2007".
Katon
Editors? I co? I koniec? Gdzie ten zespół, który się reaktywował po latach? Czyli, że Portishead zapewne, co mnie mało jara, no ale zawsze coś... Koniec już?
nutrias
Scena główna już zamknięta smile.gif
Editors na wieelki +, bo polubiłem ich dopiero po koncercie w Polsce tongue.gif
Zestaw Interpol + Editors będzie miazgą na festiwalu
Potti
o, jak śmiesznie.
Katon
No. Po prostu ha ha. Będzie można porównać, który bardziej udaje, że jest Curtisem.
Lilith
Caribou na offie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
normalne sie chyba zesikam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katon
Super. Zacząłem ich słuchać równo z Pandą i mi się kojarzą razem, co ich jakby jeszcze bardziej nobilituje w moich uszach. Super. BSP też spoko, ale Caribou ich dla mnie przyćmiewa.
Neonai
Lilith - nie sikaj biggrin.gif

ale super:D:D:D OFF rządzi w tym roku.
MisieK
super. i bsp się nawet trochę chowa.

nudzi ci się nad ranem?;p
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.