Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Festiwale
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Ludwisarz
Dizzee spoko ;p
vold
CZEMU DIZZEE, PANIE?!

Nie trawię tego typa maksymalnie, jest gorszy od Akona chociaż będzie na nowej płycie UGK. Ugghghhhhhhh.

No zobaczymy
Lilith
Dizzee supportował RHCP w Pradze w zeszłym roku i ponoć było super.
Katon
Spoko jest. Widziałem, przybiłem pionę, spoko. Smiesznie.
Katon
Tak czekam i czekam, że może ktoś napisze jak świetną płytą jest "Volta" Bjork i jak genialnym singlem jawi się 'Earth Intruders', ale widzę, że muszę ja. Akcje koncertu Bjork wzrosły dla mnie dwukrotnie. Jakoś to wszystko koresponduje z debiutem, więc liczę na mnóstwo piosenek z absolutnie genialnej pierwszej płyty. To może być najlepsza po LCD taneczna impreza na festiwalu, a nie żadne zwis.
Rysiek_Kowal
to chyba nie slyszales nowej groove armady.. to jest dopiero taneczna plyta i to bedzie dopiero taneczny koncert.
Ahmed
QUOTE(Katon @ 16.05.2007 11:32)
Tak czekam i czekam, że może ktoś napisze jak świetną płytą jest "Volta" Bjork i jak genialnym singlem jawi się 'Earth Intruders', ale widzę, że muszę ja. Akcje koncertu Bjork wzrosły dla mnie dwukrotnie. Jakoś to wszystko koresponduje z debiutem, więc liczę na mnóstwo piosenek z absolutnie genialnej pierwszej płyty. To może być najlepsza po LCD taneczna impreza na festiwalu, a nie żadne zwis.
*

Nie zgadzam się z Tobą. Ta płyta tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że styl Bjork (a szczególnie jej maniera wokalna) w ogóle nie trafia w moje gusta. Earth Intruders jest owszem przednie, rozbudziło we mnie wielką nadzieję na udany album. Niestety zawiodłem się. Sprawy nie ratuje nawet ciekawy duet z Antonym (dull flame of desire) ani współpraca z Timbalandem. Męczy, męczy, męczy.

Groove Armada faktycznie taneczna, ale wielkiego zachwytu we mnie nie wzbudzili. Trzeba może lepiej osłuchać.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 16.05.2007 18:02)
Trzeba może lepiej osłuchać.
I potańczyć i potupać :]
Katon
Bjork to kwestia gustu. Ja uwielbiam jej głos. I część płyt. Tych mniej eksperymentalnych. A na ostatniej udało jej się wg. mnie połączyć awangardowe podejście do muzyki z wyższym stopniem słuchalności. Dla mnie nawet bardzo wysokim.

Nowa GA mnie nudzi. Taka przejażdżka po stylach. Wszystko brzmi, wszystko jest ok i tylko i wyłącznie ok.
vold
Jarałem się ostatnio jakimś numerem, który, do dzisiaj, nie miałem pojęcia jak się nazywa. Nowa Armada, jak się okazało, muszę sprawdzić.
Ludwisarz
Hej.

Trzeba myslec cos z zakwaterowaniem. No bo chyba fajniej byloby gdzies razem ulokowac sie w akademiku. PONOC w Gdyni ciezko cos znalezc. Ale nie szukalem.

Wiec jak? Bo jak policzylem to ponad 10 osob od Nas bedzie, ktos pewnie wezmie jakiegos znajomego.. Bo na polu namiotowym nie ma co szczescia szukac.

Ja w zeszlym roku za 20 zlotych za noc w Akademiku w Gdansku wygodnie mialem, prysznic tez. Ale uzalezniony bylem od SKM o 4 rano i jeszcze 10 minut na piechote od stacji conajmniej.
Wiec gdyby znalezc cos w Gdyni to nawet jakby sie nie chcialo dluzec siedziec tylko o 2 zwinac to zawsze taksowka na tyle osob to tani jak barszcz winiary.
Sumiko
ja już generalnie zakomunikowałam rodzicą, że na trzy dni muszą opuścić mieszkanie i są na tyle elastyczni, że nie ma problemu. więc jeśli nie wydarzy się zaden kataklizm to kto chce może u mnie mieszkać. zrobimy sobie znowu biforki i afterki, ne katon? a im więcej tym weselej =P
Rysiek_Kowal
to bedziemy przyjezdzac sie myc ;]
Neonai
QUOTE(Sumiko @ 19.05.2007 14:19)
ja już generalnie zakomunikowałam rodzicą, że na trzy dni muszą opuścić mieszkanie i są na tyle elastyczni, że nie ma problemu.
*

Oo
Sumiko
mam fajnych rodzicow =)

tylko w sumie trzeba by zrobic jakas liste spoleczna. no ale jest jeszcze czas.
Katon
A przyjęłabyś mnie z około 6 osobową ekipą?
MisieK
u mnie na chacie wszystkie wyra chyba już zajęte, zalezy od tego ilu współlokatorów wyjedzie do 29tego ;}
Child
wywal ich xD
Sumiko
QUOTE(Katon @ 19.05.2007 17:49)
A przyjęłabyś mnie z około 6 osobową ekipą?
*

wiesz jak u mnie jest. do zagospodarowania są dwa miejsca na kanapie i dwa u moich rodziców, ale jeśli komuś nie przeszkadza spanie w spiworku na podłodze to naprawde możesz przyjechać z 10 osobami, bo myślę, że będzie fajnie zrobić sobie taka wesoła tawerne na trzy dni.
Neonai
ja tam śpie u Miśka. poza tym jemu cię pociupciało we łbie bo jest jeszcze jedno wyrko wolne.
Katon
Spoko, perspektywa spania za darmo utwardza dupy i plecy => Myślę, że na 90% jesteśmy in.
Lilith
mam egzamin 2 lipca.
moge go zdac w przedterminie 30 maja, czyli że nie będzie mnie w Cieszynie.
MisieK
albo rybki albo akwarium ;C
Lilith
nienawidze mojej uczelni.
dlaczego sesja nie moze sie skonczyc jak Pan Bog przykazał z koncem czerwca???
MisieK
ja tam mam 19-29 do godziny 18. jak przez jakis egzam nie bede mogl zobaczyć SY to pindole. na wrzesien zostawiam.
Lilith
ja mam 18-7
i połowe w lipcu, wiec nie moge liczyc na wrzesien.
Rysiek_Kowal
QUOTE(opener.pl)
Polskie zespoły grające na trzeciej scenie

Z przyjemnością pragniemy ogłosić listę polskich wykonawców, którzy wystąpią na kolejnej scenie Heineken Open'er Festival 2007. Na trzeciej scenie zagrają młode talenty, a także formacje prezentujące nowe brzmienia i świeże pomysły muzyczne. Będą to:

Andy, Bruno Schulz, Cała Góra Barwinków, Dezodorant Squad, Dick 4 Dick, Erijef Massiv, Gentleman!, Lars, Managga, Mikromusic, Mikrowafle, NOT, Organizm, Out of Tune, The Poise Rite.

Lilith
Andy?
te Andy?
Rysiek_Kowal
tak te, nie ma chyba innych.
Myśka
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 22.05.2007 14:18)
Dick 4 Dick

dream came true blush.gif
vold
ta nazwa jest gejowska jak stykanie się końcówkami wink2.gif

dezodorant nawet, hahah, może rymują nienajgrzoej przy czym scenicznego zachowania podobno nie mają

http://www.myspace.com/dezodorant

polecam 'nie gadaj'.

żałuje że tak mało reprezentatywne zespoły się dostają.
Rysiek_Kowal
QUOTE(vold @ 22.05.2007 20:16)
żałuje że tak mało reprezentatywne zespoły się dostają.
Bo oni przede wszystkim sluchaja plyt,demowek i dobieraja zespoly pod katem poziomu materialu.
A dla reprezentatywnych zespolow jest konkurs na clip na onecie.
Katon
Dezodorant w zeszłym roku z S Dresem startował. Nawet nieźle im szło. Miły skład, ale za dużo trochę miłych składów, a za mało naprawdę dobrych składów.

Że Andy to fajnie, bo będzie ktoś znajomy - się będzie można polansować. Co do ich muzyki, to nie są dziewczyny zbyt pomysłowe, no ale to dziewczyny, więc mają punkty za płeć. Basistka jest barmanką w B-sidzie od czasu do czasu. Sympatyczny zespół. Ale żadne tam ciekawe zjawisko muzyczne. A my na szybkości będziemy robić klip. Hehe.

Z tym Out Of Tune to cała Polska pogłupiała. Napisaliśmy ostatnio discopunkowy numer, który miażdży całą ich twórczość. Ale nie, żebym się chwalił. Po prostu łatwo bardzo zmiażdżyć ich twórczość. Wstyd i hańba, że tak cudowny gatunek ma w Polsce tak marne oblicze.

Dick4Dick - no ok. Może ich wreszcie zobacze. Cała Góra Gówna z tego co kojarze słaba. NOT ciekawy, ale w sumie nic takiego.
vold
poza tym jaki NOT nowy i swiezy?
/edit: w sensie co to za swiezy talent?

znamu duzo materialow ktore beda znacznie bardziej reprezentatywne dla hip hopu, bedac podziemiem.
Ludwisarz
re up: Little, Małpa, Dj Chwiał? biggrin.gif

Katon: Śniło mi się dzisiaj, że grałeś koncert z całym Hit Bit Rip na przejeździe kolejowym w moim Włocławku, tłumy ludzi słuchały tongue.gif
A potem akcja przeniosła się do Krzeszowic (or whatever) gdzie razem z Twą dziewczyną projektowłem koszulki White Rabbit's Trip (całkiem fajne wyszły), przeglądałem jej książkę o orgiami oraz, co dziwne, Lilith uczyła mnie programowania w Visual Basicu. Ponadto w Kaczorze Donaldzie Gigancie znalezionym na półce w jej pokoju była kartka pisana ręką dziesięciolatka: "Dziękuję za pyszne naleśniki, Mateusz".
To tyle offtopa ;p

A, Opener bedzie, fajnie ;p
WYbiera sie ktos na koncert !!! ?
Rysiek_Kowal
QUOTE(TimmY @ 23.05.2007 08:22)
Wybiera sie ktos na koncert !!! ?
pewnie, ze tak!
Lilith
QUOTE(TimmY @ 23.05.2007 08:22)
Katon: Śniło mi się dzisiaj, że grałeś koncert z całym Hit Bit Rip na przejeździe kolejowym w moim Włocławku, tłumy ludzi słuchały tongue.gif
A potem akcja przeniosła się do Krzeszowic (or whatever) gdzie razem z Twą dziewczyną projektowłem koszulki White Rabbit's Trip (całkiem fajne wyszły), przeglądałem jej książkę o orgiami oraz, co dziwne, Lilith uczyła mnie programowania w Visual Basicu. Ponadto w Kaczorze Donaldzie Gigancie znalezionym na półce w jej pokoju była kartka pisana ręką dziesięciolatka: "Dziękuję za pyszne naleśniki, Mateusz".
To tyle offtopa ;p
*

jedliśmy niedawno naleśniki, mam komiksy z Kaczorem Donaldem, mam książke o origami i nie mam Visual Basica ;]
Neonai
QUOTE(TimmY @ 23.05.2007 09:22)
WYbiera sie ktos na koncert !!! ?
*

jak fundusze będą to ja tyż.
Katon
I ja of kors.

Ewa, masz jakąś książkę z orgiami =D?
Lilith
no przeciez napisałam, ze mam. umialm z niej kiedys zrobic baseta.

edit: teraz zobaczyłam tą literówkę... zboczeńcu ty...
Rysiek_Kowal
user posted image
Lilith&Katon
Nie no sorry. Bjork - Beatie Boys - Muse. Jestem zażenowany.

Bjork - Beatie Boys - Sonic Youth

Tak powinno to wyglądać. Nie chodzi o to, że nie lubię Muse, chociaż nie lubię. Tylko no kurde. To SY mniejszymi literami boli i wpieprza mnie.
Ludwisarz
QUOTE(Lilith&Katon @ 24.05.2007 20:02)

Czy ten utwor jest niemal identyczny z jakims Portishead czy z czyms innym,bo gdybym nie wiedzial, ze to Bjork - od razu powiedzialbym, ze to wlasnie to cos.. Takie charakterystyczne brzmienie wokalu..
Rysiek_Kowal
QUOTE(Lilith&Katon @ 24.05.2007 20:21)
Nie no sorry. Bjork - Beatie Boys - Muse. Jestem zażenowany.
Sorry, ale raczej nikt Twojego zażenowania nie wezmie pod uwagę. Szczególnie grafik, który to projektował wink2.gif Jak dla mnie to po prostu tak najlepiej wygląda i to najbardziej symetryczny układ dostepnych wyrazów, oddający też w pewnym stopniu wagę poszczególnych wykonawców. Nie zrobią przeciez nieestetycznego plakatu - od tego on jest żeby ładnie wyglądać.
Neonai
23:12:49 najka
50 edycja openera, my podstarzałe dziadki
XD
23:12:57 najka
siema AHMED!
ktooo???
XD
23:13:05 misiekowo
xD
23:13:28 misiekowo
ahaha. zlot magicznych ich dzieci i wnuków na openerze 2067 xDDDDDDDDD
23:14:03 najka
XDDDDDDDDDDD
23:14:09 najka
ej to by było piękne wiesz
23:14:52 misiekowo
'dziadku ahmed, a szo to za ruda paniiii?' XDDDDDDDDDD
23:15:01 najka
ahahaha XDDDD
23:15:24 najka
dziadziu misiu, dziadziu misiu, opowiedz jak cie o malow  mlawie nie zakalapućkali XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
23:15:36 misiekowo
XDDDDD
23:16:20 misiekowo
'wujku katonie, a to prawda ze ciocia lilith lubila na nałty jescic?' XDDDDDDDDDDDDDD
23:16:54 najka
"pamietaj dziecko raz na zawsze: mateusz to katon, a jor tiwi is jor frend"
23:18:17 misiekowo
'tak... khyyy.... dzieci.... khyyy... <przerwa na podlaczenie do maski tlenowe>... to khhyyyy.... wszyststko .... khyyyy.... prawda' XD
23:18:25 najka
XDDDDDDDDDDDDDD

Lilith
cocia lilith jeszcze wtedy bedzie nie tylko lubić, ale ciągle jeździć ;]
Rysiek_Kowal
QUOTE(Myśka @ 28.05.2007 18:19)
To ja juz wiem kiedy!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.