Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Festiwale
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Hypacja
QUOTE(em @ 18.08.2008 18:07)

Ewa sciagnij bitte, bo za tydzien juz nie bedzie. Chyba ze em bedzie tak dobra i wrzuci raz jeszcze.

Hyh,wlasnie edukuje Cristine w zakresie poczynan Feela xDDD Poza tym zrobilam dobra kolacje i wino mamy tez smile.gif To tak a propos festiwali bylo.
Neonai
em :*
MisieK
http://www.zshare.net/download/1689136365f9cdb8/
a tu jest of montreal.
em
of montreal wrzucałam wcześniej, pokrojony na tracki, i mogwai też. trójka więcej nie transmitowała smile.gif.
MisieK
ah sie zagapiłem, kto by to wszystko czytał.
Potti
I Was Never Young / So Begins Our Alabee / Gronlandic Edit do obejrzenia

a przy okazji, jakby jeszcze ktoś nie wiedział, mi najbardziej podobało się Of Montreal. znaczy zgadzam się oczywiście, że Caribou strasznie wymiotło, pod wieloma względami pewnie bardziej.
ale no, to nie Kevin, który wybiegł w swoich niebieskich kozaczkach i- niespodzianka- z cudownie idiotycznymi wąsami wink2.gif i wymiotło od razu "Suffer For Fashion", od którego zawsze zaczynają, a tłum z nimi- If we got to burn out let's do it together / Let's all melt down together.
a ile potem momentów było (chciałam wymienić, ale wyszła prawie cała setlista. wokaal w I Was Never Young, pozostałe single z ostatniej, nowa, Physics Makes Us All It's Bitches...). nie mówiąc o kolorach, tygrysie, goleniu wąsów, wściekłym bracie i w ogóle o Kevinie- sposobie poruszania się, wyglądzie, a przy tym w pewnym sensie nieśmiałości.
no i bis, jedna z ich najlepszych piosenek i może moja ulubiona, "The Party's Crashing Us". Nawet "Chrissie Kiss The Corps", którą słyszałam w Londynie, nie wypada na żywo lepiej od tej.
a kto spodziewał się "Satanic Panic" powinien wcześniej zerknąć na setlisty krótkich koncertów i zostać w ogródku piwnym. jeden kawałek mógł się trafić, ale to chyba nie zmieniłoby opinii o koncercie.

Eva
misiek mnie umarl czarodziej.gif
Neonai
mój OFF
Hypacja
ja mam zzipowane, jak ktoś chce to proszę
nutrias
Pierwsze info o Openerze '09.

2-5 lipiec
4 dni!

Ceny biletów od 3 listopada 2008 do 15 lutego 2009:
karnet na 3 dni - 240 PLN,
karnet na 4 dni - 280 PLN,
karnet na 3 dni z polem - 260 PLN,
karnet na 4 dni z polem - 300 PLN,

Ceny biletów od 16 lutego 2009:
karnet na 3 dni - 280 PLN,
karnet na 4 dni - 320 PLN,
karnet na 3 dni z polem - 300 PLN,
karnet na 4 dni z polem - 340 PLN,
Child
pewnie rozrzedzą grafik.
MisieK
czemu mnie to nie dziwi. znaczy że cztery dni. btw głosowanie był na to 'co byś chciał'. głos oddałem, wątpiąc jednak, że nie będą mieli tego w dupie. na modestów, tigercity, kylie i z tego co pamietam na flaming lipsów ;p
Neonai
nie wiem w sumie gdzie to dać, ale jednak festiwal, więc ląduje tu.

http://www.niewinniczarodzieje.pl/ i hop.
vold
fajne to może być, to znaczy dla mnie główny punkt to już przepadł, tj. spotkanie z Głowackim, ale chyba warto się wybrać.
Hypacja
ej to dokładnie wtedy, kiedy Roskilde. i w ogóle tak samo długo... czyżby miało to oznaczać, jakiś mega line-up?

ja jadę zbierać puszki do Danii. xD
Creative

Zazdroszcze wam. Ja chcialbym kiedys pojechac na jakis festiwal muzyczny, taki duzo, wielodniowy. Ale kasy brak totalnie sad.gif
Hypacja
jakieś lajnapy powinny się powoli tworzyć...
MisieK
Strzelam ze w styczniu dopiero. chyba ze zrobią prezent na święta jakiś tongue.gif
nutrias
Kolejny festiwal Alter Art. Gwiazdy pokroju Daft Punk, Moby. No no, zobaczymy smile.gif

A ja liczę na pierwszą gwiazdę Open'era na Mikołajki, tak jak rok temu tongue.gif
Child
A nawet Rock In Rio chca u nas zorganizowac ;o
GrimmY
QUOTE(nutrias @ 05.12.2008 20:20)

oby, oby.

Rock In Rio In Poland
MisieK
Wiadomo natomiast, że na festiwalowej scenie wystąpią światowe gwiazdy młodego pokolenia. Organizatorzy pragną ściągnąć pod Wawel artystów pokroju Moby'ego i Daft Punk.

XDDDDDDDDDDDDDDDDD
Neonai
no tak, te dwie nazwy obok siebie brzmią dość zabawnie smile.gif
Hypacja
Rock In Rio nie in Poland tylko in Kraków ;] Tata mi to powiedział xDD

Ale kurna, dlaczego wszystkei festiwale muszą byc dokłądnie w tych samych dniach, hę? Roskilde/Open`er/Selector.

Ale w ogóle fajnie, że tyle się dzieje. I kuźwa skończyć mi z tym,że w Krakowie sie nie dzieje, bo teraz będzie więcej niż w Warszawie. No, panie Radkowski.
vold
oficjalnie TUTAJ zapowiadam, ze jezeli na Roskilde bedzie Lil Wayne to jade z Wami [? wink2.gif]
bankowo.
em
no to mamy pierwszych na offie.
Lilith
od kiedy off jest w Katowicach? ;]
Potti
u nas też mogliby zagrać 'ze' Stereolab tongue.gif

i w końcu tego TWTW nie posłuchałam, ale pamiętam, że w Pulpie padło porównanie zdaje się do of Montreal, sprawdzam!

edit: aha, że projekt kolesia z Field Music jeszcze mi się spodobało, zapomniałam.
em
QUOTE(Lilith @ 21.12.2008 20:06)
od kiedy off jest w Katowicach? ;]
*

ten slunsk to i tak wszystko jedno :P
em
Dictaphone w mysło
ciekawe, czy ta data jest fixed, czy tak tylko podaja, sugerujac sie zeszlym rokiem?
Neonai
hy, i znowu o artystach mozna sie szybciej dowiedziec z majspejsow i innych niz z radia...wink2.gif bo rojek jeszcze oficjalnie nic nie oglosil (prawda?)
nutrias
Prawda, prawda. Na razie same majspejsy.

Travis i The Notwist na CSF 2009
MisieK
W to też bym tak do końca nie wierzył bo w sumie to tylko Stelmach sobie pierdnął do mikrofonu i to tak bez przekonania.
Potti
no ale o The Notwist to od dawna prawie wiadomo, że będzie.
Katon
No, a Travis to cipowate granie, więc who cares.
Potti
jak już może słyszeliście (a niektórzy nawet na pewno wink2.gif)- Off od 6 do 9 sierpnia!

a jeśli naprawdę będzie zespół, którego perkusista mieszka w Lizbonie albo ten od Yoshimi Battles the Pink Robots, Rojek będzie dla mnie takim bossem, jakiego jeszcze nie było w polskiej muzyce popularnej (muszę się tylko zastanowić, czy na pewno jeszcze nie jest).
em
mhm, i "4 dni, 70 zespołów".
Katon
QUOTE(Potti @ 10.01.2009 13:50)
jak już może słyszeliście (a niektórzy nawet na pewno wink2.gif)- Off od 6 do 9 sierpnia!

a jeśli naprawdę będzie zespół, którego perkusista mieszka w Lizbonie albo ten od Yoshimi Battles the Pink Robots, Rojek będzie dla mnie takim bossem, jakiego jeszcze nie było w polskiej muzyce popularnej (muszę się tylko zastanowić, czy na pewno jeszcze nie jest).
*

Nie no, jeśli chodzi o instytucje/organizatora to już jest. Jeśli chodzi stricte o muzykę to jest może w pierwszej dziesiątce, ale nie widzę perspektyw na podium =)

Jeśli będzie Animal Collective, The Flaming Lips, Modest Mouse i Blur to nie jadę na Roskilde. No bo po co? No ok, dla klimatu, ale jakoś lżej będzie zaoszczędzić mająć sierpniową perspektywę takiego wypasu.
Potti
nie no, dla mnie to właściwie Flaming Lips na Offie i już nie będę płakać, jeśli nie pojadę na Roskilde. to taka totalnie moja drużyna, jeśli chodzi o koncerty plus przecież (choć długo mi zajęło dojście do tego) autorzy mojej płyty lat dziewięćdziesiątych.

co do Rojka, zgadzam się, ale to ogólnie miało być. w sumie to jakie koncerty potrafi zorganizować > to, co polscy artyści potrafią nagrać wink2.gif
Hypacja
QUOTE(Katon @ 10.01.2009 15:09)
Jeśli będzie Animal Collective, The Flaming Lips, Modest Mouse i Blur to nie jadę na Roskilde. No bo po co? No ok, dla klimatu, ale jakoś lżej będzie zaoszczędzić mająć sierpniową perspektywę takiego wypasu.
*

hehe, no co Ty... xD

Nie muszę wiedziec teraz co bedzie na Offie, ale wiem, że to bedzie ło-matko-taaaaaki-festiwal i nie mogę się doczekać.
nutrias
The Notwist odwołany.
Katon
Raczej chyba niepotwierdzony. W sensie, że nie będzie i nigdy nie miało być.
Hypacja
dajcie spokój...to w ogóle jakaś żenada jest.

zaczynam żyć ewentualnymi zapowiedziami festiwalowymi tak btw, niech juz coś poogłaszają nooo...
em
ktoś w szoucie offa rzucił plotę, że ólafur arnalds pono gdzieś potwierdził przyjazd do mysło, jakby plota okazała się prawdziwa, to by chyba Tymona ściągnęła na śląsk :P

pff męczące są te domysły, mogliby coś powiedzieć oficjalnie, cokolwiek!
Neonai
no przecież wiadomo, będą the flaming lips, blur i animal collective biggrin.gif
MisieK
o prosze Ólafur Arnalds na offie. tymon na offie?
nutrias
A The Notwist grają jednak w Krakowie, ale tydzień przed CSF.

Stereolab na CSF!

Madness na Openerze i na Roskilde. Na razie nieoficjalnie.
nutrias
The Gossip, Placebo i Madness na Openerze.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.