który tymek?
W czerwcu nowa płyta Dirty Pretty Things, "This Is Where The Truth Begins"
Hmmmm. Ciekawe czy Barat wykaże choćby minimum odwagi i zrobi jakiś niewielki krok naprzód. Jeśli tak, to może być nawet ciekawie.
Rysiek_Kowal
18.05.2008 20:14
http://www.myspace.com/antigonelandPorcys znów nie chybia. Sprawdzcie wersje 'radio edit' (chociaż chyba każda inna daję radę tak samo moocno!). Roisin uważaj!
Może i porcys zjechał i dał 5.5 (czyli tak zjechał w sumie nieco na niby względem oceny), ale ja już 10 raz z rzędu "My Head" katuję i się jaram. Mnie po prostu takie granie wzrusza.
Elo, jesteście w mojej drużynie, nawet jak nie zasługujecie na 7.0
Ludwisarz
03.06.2008 23:01
Wiem, ze to zadne indie/srindie/alternatywa, ale:
slyszeliscie nowy numer Much? Panstwa-Miasta? Na drugiej plycie bedzie.
Rysiek_Kowal
03.06.2008 23:16
Kings Of Caramel troche kosi. Chciałbym na offie.
słucham nowego coldplaya.
i nawet mi sie podoba.
aaaaaaaaaaaaaaaa
cos ze mna nie tak, nigdy martina nie trawilem, a violet hill jest przefajnym singlem.
a potem nadejdzie czas na nerda nowego, ciekaw jestem jak cholera.
z nowych rzeczy:
1. coldplay - pół na pół, nie mogę do końca się przekonać
2. sigur rós - inaczej, ale bardzo fajnie jak narazie
3. the fratellis - miaazga totalna, tak jak pierwsza płyta
ogólnie jest czego posłuchać
Coldplay skończył się na Kill'em All. A niestety dziś mało kto pamięta jak fajną płytą było Parachutes.
no przecież, że Juvelen wymiata. jedna z lepszych tegorocznych siódemek, co równa się jednej z płyt roku so far. i jakoś się nie nudzi, mimo swojej raczej umiarkowanej oryginalności. oh it's not right it's not okay.
Rysiek_Kowal
14.06.2008 20:11
fajny Juvelen - znamy znamy. Płyta daje radę :>
A co mówicie na
Sama Sparro? No po prostu nie mogę się uwolnić. Co prawda singiel stary, ale płyta wyszła niedawno dopiero. Na wyspach to wielki przebój, u nas pewnie też niedługo zacznie się na niego faza. Akurat na letni przebój Radia Zet
ja za to naokrągło słucham nowej płyty
Fleet Foxes. genialni są.
Ludwisarz
14.06.2008 21:23
W sam raz na dzisiejsza noc, troche miminalu, a wlasciwie ambientu:
http://www.lastfm.pl/music/Biosphere/+videos/+1-mjoIOs6OzNc
znowu yeasayer. wiem że jestem monotematyczna, ale to jest po prostu genialne. śpiewanie w metrze!
Ludwisarz
14.06.2008 21:48
w Polsce by ich pobili.
bo Polska to wogole dziwny kraj. ale to nie w tym temacie.
Ja jak zwykle będę nadrabiał te wszystkie nowości od listopada. Teraz mam tyle amerykańskiego indie z lat 90tych do przesłuchania, że na nic innego nie mam czasu =D
zarzuć nazwami, a nóż widelec czegoś nie znam ;p
i chciałem jeszcze tylko napisać, że uwielbiam opcję Upcoming na rymie.
Pewnie znasz wszystko. Ostatnio mam na tapecie Archers Of Loaf.
Icky Mettle rzomdzi:D
sciagnij sobie płytke Hissing Prigs in Static Couture
QUOTE(MisieK @ 15.06.2008 15:54)
Icky Mettle rzomdzi:D
sciagnij sobie płytke Hissing Prigs in Static Couture
Co do Icky Mettle to potwierdzam. I z tych mocnych to polecam jeszcze Fugazi (jakbyś nie znał przypadkiem).
E no bez przesady meeeen =D
A "Secaucus" The Wrens znasz? Drapieżna, z pazurem i aż ciężko uwierzyć, że panowie przeszli taką metamorfozę. To płyta zupełnie inna niż późniejsze, łagodne "Meadowlands".
A nie znam! Znam tylko "Meadowlands" właśnie.
Ale torrent milczy w tej kwestii, więc wrzuć =D
bezczelnie mnie wyprzedziłaś kurdebalans.
Wielkie dzięki both of you =)
I mnie też dopadło.
Na początku nie lubiłem typa i nie rozumiałem strasznej zajawki ludzi. Ale poczułem jego ogólną zajebistość. Mowa oczywiście o Czesławie, który Śpiewa
Brosse À Danse !
To jakas kapela stomatołów znudzonych rwaniem ósemek? ;p
Nie wie ktoś jak można kupić "Statek Kosmiczny" Ścianki?
Rysiek_Kowal
25.06.2008 13:50
Macio! XD
hahaha. Świetny pomysł recenzenta. Macio ziom jest szalony. Ale ten jeden akapit w zupełności wystarcza na podsumowanie tego albumu.
Ludwisarz
25.06.2008 15:25
Ten Maciek Lisiecki?:P
Rysiek_Kowal
25.06.2008 16:41
QUOTE(The Giant)
"one and the same"
fajna recenzja, ale ciekawe co zacytują w recenzji "Viva la Vida". a tak w ogóle to myślę, że Brian Eno jest najważniejszym człowiekiem w historii muzyki popularnej, oczywiście nie z powodu tej wypowiedzi, ale chciałam to gdzieś napisać.
a. konkurs na najlepszą dzisiejszą recenzję wygrywa i tak Nowotarski.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę