Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: alternatywa/indie
Magiczne Forum > Kultura > Kultura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Potti
lepsze to niż emo pitolenie, że muzyka się kończy wink2.gif

(i najważniejszy w recenzji był przecież dopisek, czytelnicy poczuli się urażeni. czas zmienić hobby!)
Katon
Fakty, iż:
a) stary już jestem
b) nigdy nie zajawiłem się na nich aż tak bardzo jak powinienem
c) jednak zalatuje klakierą, kurde, mam z tym problem
d) ktoś musi być sceptyczny
e) nie wiem czy Wiraszko zmienił styl tekstów, śmiem wątpić, zatem...
nie jestem w stanie aż tak się podniecić. A jak widzę Terroromans rzędem z tamtymi płytami to jednak bunt w sercu. Obym się kajał i przepaszał za te słowa, ale przehajpowane te Muchy.
MisieK
Poczekamy zobaczymy. Jak na razie należy się Thiefem jarać.
nutrias
A ja nigdy nie powiem, ze Muchy sa zajebiste. Sa spoko i tyle wink2.gif
Potti
QUOTE(Hypacja @ 13.10.2007 19:20)
Roisin u nas gra 29 w Klubie Studio. Już od 2 miesięcy mam ten termin w telefonie. AAA can`t wait nawet jeżeli dnia następnego będę miała 10 sprawdzianów.
*

no to sobie jeszcze poczekamy.
nutrias
Gdybym wybieral sie na ten koncert bylbym teraz zapewne mocno wkurwiony smile.gif
Hypacja
błogosławię,że rąbnęła twarzą w moskiewskie krzesło xD nie mogłabym iść ;]
Katon
Czasem czuję się jak idiota odkrywając coś dawno odkrytego i w dodatku dawno skiepszczonego, ale cóż poradzę. Włączam MTV2, a tam idzie piosenka. Patrzę, a to Weezer. Tak, Weezer! I myślę sobie - co to za zajebista nowa piosenka Weezera, tego Weezera co to go znam od strony strasznego szitu (nawet jeśli uroczego - casus Bewerlyhils). A to nie nowa piosenka - to stara piosenka. I może zbluźnię, ale jej lo-fi pavementowy klimat absolutnie mnie powalił i sobie ściągnę ten ich debiut, bo jeśli cały jest taki kapitalny to masakra! Na porcysie chyba nawet coś kiedyś było, ale nie uwierzyłem. Weezer? Eeeee.

Weezer - Udone-The Sweater Song - czek it aut; ten chórek, solo, ten amerikannajntisindi brud gitar, a potem końcówka! jestem uzależniony od godziny!

Macie jeszcze "Buddy Holly". Takoż super, ale już nie aż tak.
Ludwisarz
A ja za dwie godziny bede na Editors smile.gif

Hłehłehłe.
Rysiek_Kowal
To i ja. :]
vold
WCALE NIE ALTERNATYWA

http://youtube.com/watch?v=wiuNd5SoU8E

ale niech ktoś spróbuje zaprzeczyć geniuszowi Pharrella!
nutrias
Noo, numer dobry smile.gif

Tymku, co to za kawalek jay'a. Za zadne skarby nie moge skojarzyc tytulu smile.gif
http://youtube.com/watch?v=UvLKC8mn_vs
vold
wpierw My Name Is Hov, potem Enocre, oba z Black Albumu.
nutrias
Dzieki smile.gif
Ludwisarz
EJ.

Ktokolwiek mial isc na dzisiejszy koncert a nie poszedl
N I E C H Z A L U J E !!!!!1!!!!jeden!!!

Muchy - mało.
The Boxer Rebellion - akurat.
Editors - szaleństwo muzyczno-świetlno-energetyczne.
Potti
zgadzam się, wbrew wątpliwościom przed koncertem wink2.gif
Katon
Opowiadaj, Potti. Ty jesteś bardziej przesiąknięta porcysem i zawsze mniej się podniecasz, więc skoro twierdzisz, że było fajnie no to musiało być fajnie, I guess. Cóż, no money, no funny.
Potti
no, bo to wszystko ma sens tylko kiedy rock'n'roll is a prostitute, a im się całkiem udało. wszystko dookoła perfekcyjnie zaplanowane, świetna oprawa i warunki dopisały. Smith brzmiał idealnie.
a że Editorsi jednak mają tych kilka chwytliwych piosenek, to chwytali. w jednych momentach bardziej, w innych mniej, chyba jednak standardowo Munich i Bullets mi najbardziej przypadły, chociaż bis też niczego sobie. żeby porwać na koncercie nie trzeba być najlepszym na świecie wink2.gif
no i tyle ludzi, że aż się zastanawiałam przez chwilę czy aby coś mi się nie pomyliło jak przyszłam.
Katon
Przesłuchałem pobieżnie solowego Veddera. "Into the wild" chyba. Muzyka do filmu. Nie da się tego napisać oględniej - Pearl Jam już go tylko krempuje. Chyba się skończyli. A przynajmniej mogliby spokojnie się skończyć, jeśli zamiast ich nowych płyt sam Eddie ma wydawać takie rzeczy. Nie żebym się poczuł zaskoczony ani powalony, ale raczej zaspokojony i nasycony na pewnym pradawnym odcinku mojej wrażliwości. Piękna płyta.

Babyshambles ostatecznie utonęło w przeciętności. Arctic Monkeys rozczarowali. Bloc Party nie zostali na dłużej (nową płytą - za to pierwszą zdążyłem już w pełni polubić, jakkolwiek bez szału jednak), Kaiser Chiefs to w ogóle jest jakiś śmiech na sali, Franz Ferdinand chyba jednak powinien być rozpatrzony przede wszystkim w kategoriach pewnej mody, The Kooks śmierdzą mi katastrofą na wiosnę i ogólnie srindie nigdy nie miało się tak dobrze. Dzięki Ci o Panie za new rave i Klaxons. To nie tak, że nagle zacząłem uważać, że indie-srindie. Nadal jestem entuzjastą takiego grania, tylko, że nie takiego. Lubię tą estetykę, ale właśnie dlatego żal, kiedy tak się stacza. Macie MTV2? Czasem naprawdę ciężko wytrwać. Stany mają się lepiej, ale NY to NY. Teraz świeci jeszcze jaśniej na tle brytyjskiego uwiądu. To juz Fall Out Boy czasem błyśnie patentem o jakim jacyś robotniczy buntownicy z północnej Anglii mogą jeno zamarzyć. Smutne. A przecież The Enemy ma potencjał pewien. Nawet w nich uwierzyłem na całe dwa dni. Płyta zbyt nierówna, żeby było o czym mówić, ale single dwa mieli naprawdę ok. Jest jeszcze taka podróbka Kooksów, która w swoim przesłodzonym siedemnastolectwie osiąga takie szczyty, że aż mi się podoba. Nie mogę sobie za cholerę przypomnieć co to, ale napiszę jak już sobie przypomnę. No i czekam na trzecich Futureheadsów, bo tylko oni się dla mnie mimo wszystko obronili. Mam nadzieję, że nie polegną.
PrZeMeK Z.
Dokładnie zrozumiałem, dlaczego niektórzy uważają ich za najlepszy zespół na świecie i dlaczego koniecznie trzeba ich zobaczyć na żywo. Nie mam pytań.

To jest genialne!

Ja tu częściej chyba będę zaglądał.
MisieK
zadziwiasz mnie przemku
Rysiek_Kowal
Galanteria!
doznajcie 00:47. jeejjj!
nie mówiąc już o smyczkach!
nutrias
Mowisz, ze fajne a do mnie Muchy i tak nieprzemawiaja smile.gif
MisieK
<slina>
calosc jest tak zrobiona to 19 listopada o 8 rano jestem w empiku
Katon
Kapitalna aranżacja. Ale jest jeden jedyny powód, dla którego wolę starą wersję. Takie tam szajby wokalisty. Otóż, dawniej Wiraszko śpiewał: "Galanteria, fanananaaa [jakby bardziej miękko i bez 'dopowiadania' tych sylab]". Nie wiedziałem czy tam jest fanananaj, a może fananana, a może fanaaaaa, a może cokolwiek, ale cokolwiek to było brzmiało kojąco i fajnie. A tu mamy wyraźne 'fanananaj'. Do kropki. Brzmi to jakoś dziecinnie i twardo zarazem. Teraz dopiero widzę jak ważny był dla mnie tamten sposób interpretacji tego 'zaśpiewu'. Broń Boże nie czepiam się na siłę. W ogóle trailer płyty zwiastuje naprawdę kapitalną rzecz. No ale nic nie poradzę, na fanananaja. Mała rzecz a wpieprza.
Potti
Tak jak teraz nie ma to znaczenia, że zasypiamy byle gdzie, oddychamy tym co jest na t i od niechcenia mamy te marzenia gdzieś
made my day.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Potti @ 16.11.2007 21:52)
Tak jak teraz nie ma to znaczenia, że zasypiamy byle gdzie, oddychamy tym co jest na p i od niechcenia mamy te marzenia gdzieś

no bo przeciez jasne ze o 'powietrze' chodzi wink2.gif
Potti
sorry wink2.gif
słucham Trójki i mam przeczucie, że to mi może wszystko zepsuć, ale trudno.

edit: jednak wciąż jeszcze czekam ;>
a na Porcysie 8.2 i oburzenie na ich forum, że te zachwyty dają odwrotny efekt.
Katon
Trochę słuszne. Danie tej recenzji Waśce to był błąd. Ja mu wierzę, że szczerze, ale to jest jednak ocenianie kolegów i niesmak pozostał.

Słucham sobie The Smiths w ramach oczekiwania i szokuje mnie fakt, że żaden młody brytyjski zespół jakoś się do nich nie odniósł. Ze strachu? Trochę to podejrzane, że w sumie pierwszy raz w nowym indie wyraźne morrisseyowskie echa usłyszałem dopiero u Much. Może za mało słyszałem.
Katon
Na wstępie mają -1.0 za to, że dzisiaj nie było w żadnym sklepie. Osrać takie premiery co ich nie ma.
Rysiek_Kowal
lol jakie podejście. przecież to nie wina zespołu, że do krakowa daleko i śniegi po drodze ;P W warszawie płyta jest, nawet miałem dzisiaj w ręku, ale doszedłem do wniosku, że w empiku drogo i zamawiam na merlinie.
Katon
oj tam żartuję przecież. odejmę tylko 0.5 =P
Potti
w Warszawie też raczej średnio z tą płytą, przynajmniej wczoraj było. albo źle szukałam, ale w sumie i tak zamówiona już wcześniej, a nie zależało mi tak bardzo na jej dotknięciu ;>

po usłyszeniu sporej części w radiu- can't wait.
nutrias
Dobra, zaczynam się jarać smile.gif Zaraz składam zamówienie na merlinie, bo we włocławskim empiku to RACZEJ tej płytki nie będzie wink2.gif
Neonai
nowy zapach wrzątku miecie miażdzy i gniecie.
nutrias
Kasia, byłbym bardzo wdzięczny jakbyś mogła mi wstawić 'Najważniejszy dzień'. Chcę mi się strasznie słuchać tego kawalka, gdy posłuchałem trailera. [tak, wiem że to nielegalne, ale płyta już jest zamówiona ;p]
Rysiek_Kowal
QUOTE(nutrias @ 20.11.2007 19:07)
Dobra, zaczynam się jarać smile.gif

No i takie postawy właśnie nie rozumiem. Najpierw mówisz, że nie przemawiają a teraz zaczynasz 'się jarać'. Bo? Bo wszyscy dokoła słuchają, lubią? Bo wypada? Bo napisali wszyscy, że fajne?
Ej sorry, to nie wstyd nie podniecać się tongue.gif Albo się doznaje albo nie. Nie trzeba się zmuszać 'bo ktoś uznał, że płyta jest fajna' tongue.gif

Najka nie wrzucaj. Troche szacunku do artysty i cierpliwości. To dobra lekcja charakteru wink2.gif
nutrias
Źle mnie zrozumiałeś. Do Much zawsze miałem podejście takie, że 'mogę posłuchać czasami'. Zawsze lubiłem, ale bez większych podnieceń (tak jak np. Kombajn ;p). Po parokrotnym przesłuchaniu Galanterii podoba mi się coraz bardziej smile.gif

I nie idę za tym, co słucha magiczne smile.gif
Rysiek_Kowal
QUOTE(nutrias @ 20.11.2007 21:14)
I nie idę za tym, co słucha magiczne smile.gif

dobra dobra wink2.gif
muzyczne.pl i wszystko jasne tongue.gif
nutrias
A tak przy okazji, ostatnimi czasy mogę wam polecić The Enemy smile.gif
Neonai
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 20.11.2007 23:09)
Najka nie wrzucaj. Troche szacunku do artysty i cierpliwości. To dobra lekcja charakteru wink2.gif
*

nie mialam zamiaru tongue.gif

edit: nutrias - znaju.
Rysiek_Kowal
zuch dziewczyna :]
Katon
Ja jestem jak wiecie ortodoksem w kwestii wrzucania polskiej muzyki, więc i tak bym usunął. Jakkolwiek moja cierpliwość jest wystawiona na wielką próbę. W czwartek o siódmej rano wyjeżdżamy do Pragi na kilka dni i chciałbym do tego czasu mieć płytkę. A nie zapowiada się.
Neonai
szerszen song w mp3 biggrin.gif
Rysiek_Kowal
user posted image
Potti
poza tym, że Terroromans zaraz po włożeniu do napędu wychodzi, a na drugim komputerze wszystko jest ok- to mam wreszcie.
i co do tekstu Fototapety, książeczka prawdę Ci powie: "oddychamy tym co jest na 't'/ i od niechcenia mamy te marzenia, gdzie/ trochę cieplej robi się/ i trochę jaśniej też"
jednak nic nie jest takie oczywiste wink2.gif
nutrias
http://s001.wyslijto.pl/?file_id=78019650759462359790

remixy 'Flux' Bloc Party.
Coś dla tych, co szaleją na parkietach wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.